Срђан Ранђеловић Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Девојчица А. Ђ. (10) из Беле Паланке умрла је јуче ујутру око три сата јер је лекар Хитне помоћи одбио да дође на позив њеног оца Милана Ђорђевића, ексклузивно сазнаје “Ало!”. Полиција је поднела кривичну пријаву против несавесног лекара. Како “Ало!” сазнаје, несрећни отац јуче у три сата ујутру позвао је запослене у Хитној помоћи у Белој Паланци и затражио да дође неко од доктора јер му је дете доживело фрас. “Молио сам га да дође, дете је тешко дисало, а лекар ми је рекао да зовем полицију”, каже за “Ало!” Милан Ђорђевић, отац умрле девојчице - Када сам позвао Хитну помоћ, медицинска сестра ми је рекла да доктор тренутно спава. Назвао сам га неки минут касније и он се јавио на телефон. Почео је да се расправља са мном. Молио сам га да дође и да не губи време на расправу са мном. Дете је већ тешко дисало. На крају ми је рекао да се јавим полицији, што сам и урадио. Не знам због чега није хтео да дође. Отишао сам у полицију, а патрола ми је дете превезла до дежурног лекара – прича за “Ало!” девојчицин отац Милан. Несрећну девојчицу прегледао је дежурни лекар М. П. (61), који је могао само да констатује смрт. Иста патрола је вратила мртву девојчицу у кућу, а на основу сведочења њеног оца и консултација са дежурним истражним судијом поднета је кривична пријава против несавесног лекара Хитне помоћи у Белој Паланци. Тело несрећне девојчице јуче ујутру примљено је у Здравствени центар у Пироту ради обдукције, која ће показати тачан узрок смрти. - До сада није урађена обдукција. Нисам могао своју ћерку да одвезем сам код лекара јер имам још двоје мале деце. Јадно моје дете је до сада преживело три фраса, али овај није могла. Не знам шта више да вам кажем. Ћерка ми је умрла у кући, а није напунила ни десет година – једва изговара Милан. Несрећни отац не зна када ће сахранити своје дете јер чека завршетак обдукције. Хитна без коментара. У намери да чујемо и другу страну ове тужне приче, позвали смо Хитну помоћ у Белој Паланци, али коментара није било. - Ја вам ништа не могу рећи о том случају. Директор је одсутан, покушајте сутра – љубазно је рекла жена с друге стране жице. http://srbin.info/2013/03/bela-palanka-dete-umrlo-jer-lekar-nije-hteo-da-ustane-iz-kreveta/ Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 20, 2013 БЕЗ СУСПЕНЗИЈЕ ЗА ЛЕКАРА ИЗ БЕЛЕ ПАЛАНКЕ Дете у ковчегу, а лекар још ради?! Лекар Хитне помоћи кога је Милан Ђорђевић, отац десетогодишње хендикепиране девојчице А.Ђ. оптужио да није желео да дође и помогне његовом детету које је у уторак око три сата ујутро умрло због фраса није суспендован, сазнаје „Ало!“. Према речима др Венцислава Рангелова, директора Здравственог центра у Белој Паланци, полиција је и јуче била у овој установи, али је и он обавештен о целом случају и сматра да је доктор поступио исправно. Иван Николић, истражни судија наредио је обдукцију како би се утврдио узрок смрти несрећне девојчице која ће данас бити сахрањена. - Из разговора са оцем покојног детета, при узимању анамнезе током телефонског разговора, лекар је закључио да је девојчица већ мртва и предложио је оцу да сачека доктора из дневне смене који ће констатовати смрт. Сматрам да је лекар по протоколу о раду екипе у ноћној смени поступио исправно. Колико сам упућен у цео случај доктор Хитне помоћи није спавао и одмах се јавио на телефон - објашњава за „Ало!“ Рангелов. У Полицијској управи у Пироту потврђено нам је да је отац пријавио случај и да је о томе обавештен јавни тужилац. - Резултати обдукције ће показати да ли постоји одговорност дежурног лекара у Дому здравља или не - кажу у МУП-у Пирот. Међутим, прича оца настрадале девојчице је нешто другачија. - Позвао сам лекара када сам приметио да дете тешко дише. Прво ми се јавила сестра и рекла да доктор спава, а неколико минута касније и он. Молио сам га да дође и да помогне мојој ћерки. Рекао сам му да уместо што се расправљамо, дође и помогне. На крају ми је рекао да позовем полицију. И полиција га је позвала да дође, али он није хтео. Не знам шта да вам сада кажем после свега... - објашњава отац који ће данас сахранити своје дете. И сам Ђорђевић чека обдукциони налаз који треба да му буде завршен наредних дана. Јуче о целом случају није имао шта више да дода сем да му је сада најбитније да А. Ђ. сахрани своје дете. Ђорђевић има још двоје деце. Доктор без мрље у каријери Због случаја са лекаром Хитне помоћи у Белој Паланци јуче су били у шоку све његове колеге. За њега тврде да је лекар без премца и да се вероватно ради о грешци.http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/dete-u-kovcegu-a-lekar-jos-radi/13774 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Ko zna sta se desilo...ali tuga za dete . -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука