Zawisza Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Sudili mu jer je pisao protiv pape, sad možemo predtpostaviti šta je pisao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Sudili su mu jer je javno govorio o kurvarstvu i grabežu ondašnjeg pape koji ga je finansirao. Ovo u Italiji svi znaju, jedino van Italije vlada mit da je osuđen jer je govorio da se svet vrti oko sunca. Ovome mitu su onda dodali i Protestanti da diskvalifikuju papu, i tako je krenulo u svet. No, zadnje je bio samo povod, jer da ga svrgnu nisu hteli, ipak je bio važan učenjak, ali da ga osude što je kritikovao papu isto nije išlo.Pa po njima se i Licnost vrti oko Licnosti i tu imaju hulu kad god hoce da je naprave i osude. Bespocetno Sunce radja Sunce. Ne vrti se oko uzrocnika. A zemlja deljiva se vrti . Zawisza је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Pa po njima se i Licnost vrti oko Licnosti i tu imaju hulu kad god hoce da je naprave i osude. Bespocetno Sunce radja Sunce. Ne vrti se oko uzrocnika. A zemlja deljiva se vrti . Nisam siguran šta si hteo da kažeš ali sve jedno mi se sviđa. U Crkvi ništa nije neobično, ako nisi na "liniji" izmisle da si recimo ukrao pare pa te eliminišu, nije važno što je to društveno opasno delo, dokazi nisu potrebni ili ako si popularan pa zasmetaš nekom biskupu, opet nađu da te eliminišu... Šta je tu čudno?, radi se o ljudima. Kroz istoriju katoličke Crkve prošlo je mnogo nedostojnih papa, i opet je opstala, što je dokaz da Crkvu ne vodi papa i da hvala Bogu nije sveta zbog njih ili nas vernika... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Nisam siguran šta si hteo da kažeš ali sve jedno mi se sviđa. U Crkvi ništa nije neobično, ako nisi na "liniji" izmisle da si recimo ukrao pare pa te eliminišu, nije važno što je to društveno opasno delo, dokazi nisu potrebni ili ako si popularan pa zasmetaš nekom biskupu, opet nađu da te eliminišu... Šta je tu čudno?, radi se o ljudima. Kroz istoriju katoličke Crkve prošlo je mnogo nedostojnih papa, i opet je opstala, što je dokaz da Crkvu ne vodi papa i da hvala Bogu nije sveta zbog njih ili nas vernika... cudno je to da te eliminisu samo zato sto nisi na liniji a ne recimo sto bi bilo ispravno ako propovedas lazno neistinito tj.jeres A pogotovo je cudno sto su po meni napravili nekoliko svesnih zamki i da ih Crkveno moze razumeti samo nepogresivi papa pa dolazis u situaciju da se miris sa tim da je bilo nedostojnih papa i sta da se tu radi kadija te sudi kadija te tuzi. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 cudno je to da te eliminisu samo zato sto nisi na liniji a ne recimo sto bi bilo ispravno ako propovedas lazno neistinito tj.jeres A pogotovo je cudno sto su po meni napravili nekoliko svesnih zamki i da ih Crkveno moze razumeti samo nepogresivi papa pa dolazis u situaciju da se miris sa tim da je bilo nedostojnih papa i sta da se tu radi kadija te sudi kadija te tuzi. Nemoj da si najvan, najsvežiji primer, nije nesretni Artemije propovedao jeres, niti starokatolici, šta je sa Makedoncima? propovedaju li oni jeres? Dragi, pa dekadencija je u to doba zahvatila katolike to je i doba reformacije, kreću krvavi ratovi između vernika do juče jedne iste crkve. I to nije prvi put u istoriji da nam brod zaluta u mutne vode. Ali hvala Bogu uvek ispliva iz njih, nađe se neki kapetan lađe... Dragi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 joj po nasim prepiskama mogu da shvatim da nigde nema Svetog Duha Utesitelja i Vlasti. Ako u danasnje vreme Crkva ceka bolje dane onda Duh Sveti i ne deluje niti rukovodi njome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 joj po nasim prepiskama mogu da shvatim da nigde nema Svetog Duha Utesitelja i Vlasti. Ako u danasnje vreme Crkva ceka bolje dane onda Duh Sveti i ne deluje niti rukovodi njome. Pa nije Sveti Duh neka ptičurina kako je prikazuje pa da leti tamo amo. Sigurno da je prisutan. Zahvaljujući čemu opstaje Crkva, ili misliš da su zato zaslužni biskupi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2013 Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Pa nije Sveti Duh neka ptičurina kako je prikazuje pa da leti tamo amo. Sigurno da je prisutan. Zahvaljujući čemu opstaje Crkva, ili misliš da su zato zaslužni biskupi? idem da spavam ne mislim da zahvaljujuci svestenicima opstaje crkva to kod nas pravoslavaca nije slucaj ni u snu. Pisem ti sve vreme da Svetog Duha nasa Crkva i ima i mi ne ocekujemo da li ce papa biti dostojan ili ne vec ocekujemo sabornost jer gde su Dvoje tu je i Spasitelj. Pravoslavna Crkva ne moze sebi da dozvoli da gresi niti da bezgresnost da jednom coveku. Nema Svetog Duha tamo gde je samo jedan vec ga ima u sinodu i on je Vlast i Utesitelj i zbog toga Crkva kao takva sme i mora biti bezgresna Blagodacom Boga Zivoga koji je u stvari Crkva. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Присетих се фотографије на којој је преосвећени епископ г Григорије, обучен у " цивилно " одело, сагнут на тргу испред цркве. Коментара је било небројиво, а већина их је било усмерено како је обучен - наравно, већина је било негативних. Онда се појавило сведочење форумаша, који је био присутан у часу кад је форографија начињена и тврди да је епископ шпаклом стругао жваке. Мање гневни одусташе, али истрајни у непрепознавању сопствености, наставише, али сад са другом варијантом исте негативности - саморекламирање и то "недостојно обучен" ! Водећи се овим присећањем, намеће ми се питање, каква би реакција била да је папа забранио снимање овог акта? Претпостављам, исти смер, само другачија варијанта.... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Meni je ovo groteksno, prvo jer je nepismeno, a drugo upotreba posesivnog ili prisvojnog genitiva kada je Bog u pitanju je neukusno. Pravilno je : Ad Maiorem Dei Gloriam! Ма најбитније је да сте ви писмени на мртвим језицима. А то у чију већу славу делујете је секундарно, као и то што немаш одговоре на питања већ изиграваш увређену сеоску младу. Комедијаши... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivan_milic Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 (измењено) Odlično Žile,samo napred... Dobro starac Julijan je to govorio i starac PAjsije je govorio da je počelo čipovanje i palšio je ljude apokalipsom... Jedno je mišljenje nekog duhovnika i to ne može da bude iznad crkve. Samo napred? Znaci, moze dijalog. Zahvaljujem! Pomenuti Oci su ziveli Bogom. Sigurno blizi no mi. Misljenje SPC je pokazano u odluci Sabora da se ne pristupi Ekumenskom Pokretu pa je ipak patrijarh German pristupio. Ali dobro, recimo da su su pomenuti Straci gresili. Da li je Sv.Marko Efeski iznosio ucenje i stavove Crkve 1439.godine? I ponovo se vracamo na Apostolska Pravila, da li su ona stav Crkve? To sto ste pomenuli, to nisu argumenti. Zaboravih da dodam da je otac Julijan bio i bogoslov (ispovedao je patrijarha Pavla i episkopa Stefana Zickog). Ne verujem da ste poznavali tog coveka, trebalo bi da znate da je citao oce na drugim jezicima. Nisam najbolje shvatio kategorizaciju ili bolje diskvalifikaciju njega kao duhovnika. Duhovnici bolje osecaju temu o kojoj govorimo. Nemoguce je bogoslovstvovati bez duhovnosti. Sveti Nikola Mirlikijski nije bio viskoskolovan ali je znao da posvedoci veru i u Nikeji da bude stub Hriscanstva! Razumeo je bolje od mnogih skolovanih jer bogoslovlje nije samo iscitavanje, nije ni samo logicko razumevanje vec je to zivot. Odluke sabora su vise bile plod zivota u Hristu nego nauke. Nauka o kojoj pricam se zivela. Bodrijar kaze da: "Sve je vise informacija a sve je manje smisla". Misljenja sam da su upravo sve jeresi proizasle otuda: logikom ovoga sveta preolaznosti i nesavrsenstva pokusavali su da shvate onosvetsko, savrseno i vecno! (Arije, Nestorije, ucenja o konkomitanci, o purgatorijumu...) Toliko logike i ljudskog ukljucujemo u poimanju svega Bozanskog a to je moguce shvatiti samo iskakanjem iz koloseka ovoga sveta i premoscavanjem jaza ovoga sveta... @@Џаст Жиле, Постављање приватне преписке са фејсбука између мене и тебе на ЖРУ (и то где ја не желим да улазим у непотребне полемике јер сам то одавно разбистрио), биће санкционисано бановањем на месец дана. Bravo pravoslavni svestenice na ovom banovanju ni zbog cega i bez opomene, u nasoj prepisci nije bilo nicega loseg i izvinio sam ti se ali si ti ipak isterao svoje! Zbog ostalih zelim da pokazem kakav si pastir oce Ivane! ZBOG VERNIH LJUDI PONAVLJAM I PONAVLJACU DA SE VIDI STO SAM BANOVAN: ___________________________________ -Mislio sam da je ova tema zatvorena pa udjem kad ono i dalje je aktuelna. -Znate, rizikujem da me zbog iskrenog pisanja ovde banuju. Lako ce mi se nesto "ubaciti" da sam napisao a nisam. -Sa o.Ivanom Cvetkovicem sam vodio privatnu prepisku na fejsbuku i na moja postavljana pitanja on me je blokirao. Ne ide mi u glavu da mu je tesko da meni objasni a da za rimokatolike ima takta. Uz to ja sigurno nisam pretnja. -Ovo je deo nase prepiske sa Fejsbuka: Џаст Жиле http://www.youtube.c...=em-uploademail Румунски старци против екуменизма (срб. превод) Румунски духовници новијег времена говоре о свејереси екуменизма Думитру Станилое (1903 - †1993) Илие Клеопа (1912 - †1998) Арсеније Бока (1910 - †1989) Геор... ________________ 19:36 Џаст Жиле 45. правило Св.Аполстола: Епископ или свештеник или ђакон који се буде са јеретиком само и молио, нека се свргне. А ако њима (јеретицима) допусти да служе као клирици, нека се свргне. 65. правило Св.Аполстола: Ако неки клирик или лаик пође у јудејску синагогу или јеретички храм да се тамо моли, нека буде свргнут и одлучен. _________________ 20:54 Ivan Cvetkovic ај брате... _________________ недеља 04:26 Џаст Жиле verovatno ti i ja znamo bolje od nih?! _________________ 04:35 Џаст Жиле Да ли тако говорите и народу кад вас пита? Да ли је то светоотачко Предање? Ако мораш-ја ћу разумети, а ако не мораш зашто то радиш? Ја питам, посаветуј ме! ______________________ ***Posle ovoga me je bez objasnjenja blokirao. -Nego, da se vratim temi i da kazem svoje misljenje. Mozete pogledati sve kanone Vaseljenskih Sabora i Apostolska pravila i videcete da Oci nista nisu prepustali slucaju, u smislu: sve su napisali na najjednostavniji moguci nacin, onako da svako moze da razume, i ratar i knjizevnik. U tom smislu se u Pravilima Apostolskim sve jasno objasnilo, u cilju pojasnjavanja ponavljam ova dva: _________________ 45. правило Св.Аполстола: Епископ или свештеник или ђакон који се буде са јеретиком само и молио, нека се свргне. А ако њима (јеретицима) допусти да служе као клирици, нека се свргне. 65. правило Св.Аполстола: Ако неки клирик или лаик пође у јудејску синагогу или јеретички храм да се тамо моли, нека буде свргнут и одлучен. __________________ Ovde je sve jasno da jasnije ne moze biti te svaka dalja rasprava gubi smisao. Uz to cu dodati dva linka, jedan gde starac Julijan koga sam licno poznavao govori o ekumenizmu: http://www.youtube.com/watch?v=D8-TRcTKEDg&playnext=1&list=PL633691758FAAB9DC&feature=results_video I ponovicu link: Svako dobro od Boga! UZ TO, ETO, POZIVAM SVAKOGA NA DIJALOG DA ARGUMENTIMA RASPRAVLJAMO BEZ ZLIH RECI A U DUHU HRISCANSKE LJUBAVI. POST JE OBRISAO IAKO NIJE BILO VREDJANJA A ZATIM ME BANOVAO! Zar se tako Hriscanskom ljubavlju dolazi do dijaloga?! Dobro, bar je priznao svoje delo. Oprastam mu. (-: Ipak, ne moze da me banuje koliko cu puta opet doci da svedocim ono sto sam ucio i za sta sa prizvan... Moja egsistencija ne zavisi od episkopa kome ljubim skut da me iz Duboke prebaci u prestoni eparhijski grad. Pa posto nisi hteo dijalog, ratovacemo dok te ne izoblicim i pokazem ljudima tvoje slike u martinkama i fajerkama sa svedocanstvom o tvom pusenju marihuane i pohadjanju KST-a i Akademije kao i ucestvovaju u skinheds i pankerskim obracunima! ISTO KAO STO JE FRA UGRIN POPOVIC sa KOJIM SI SE "DRUZIO" PO IGLI "PROVALJEN" I ZUPNIK ALEKSANDAR KOJI KORISTI 3 PROFILA NA FEJSUKU DA UNOSI NEMIR A NIKO GA NE DIRA! OBJASNJAVACES EPISKOPU OTKUD TI SA MARIHUANOM, PIVOM U MARTINKAMA DOK SKANKUJES PO KST-U! OCISTITE ZITO OD KUKOLJA, STOP BEZVLASCU I PSEVDOKLIRICIZMU Измењено Април 2, 2013 од Martirije Црвену боју само Администрација користи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 da probam da dovedemo temu kraju... El zna neko sta je Hristov naum bio sto se sagnuo i oprao noge svojim ucenicima.? Ja recimo iz aviona neuk predpostavljam da je to zato sto su oni dobrovoljno stupili na Hristov Put kako bi njima doneo radosnu vest da je On sam Put. Nije im prao noge da bi izasli iz zatvora i da pri tom apostoli uopste ne stoje na Njegovom Putu i bas Ga briga zbog toga jer neko Prihvata to ili ne prihvata , jer mu se moze zato sto je Bog. Voleo bi da znam da li su ta deca na Hristovom Putu i kakvi su njihovi komentari posle odlaska pape kako ne bi vise ni mi izmisljali sta je u stvari sta. Ali odgovora nema .Ja ne verujem papi niti sudim da li je on stavio celu zvakicu u usta ili pola ja verujem Hristu i ako imam pitanje koje se kobojagi podrazumeva a niko da odgovor izricito ne napise onda imam problem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Rimljani su svakako slavili dan kad je umro taj papa, Urban VIII, navodno zbog njegovog raskošnog života. Isti papa je bio Galilejev prijatelj i njegov proteže. Galilej, vele Italijani, voleo je malo da popije, pa kad bi se napio -in vino veritas- vele da je govorio neke stvari koje nije trebao da govori. Istovremenom Galilej je bio duboko verujući Hrišćanin i kritikovao je neke pojave u Rimokatoličkoj Crkvi, što je opet izazvalo reakciju inkvizicije. Ova se zatim fiksirala na njegovu teoriju heliocentrizma koja tad još nije bila dokažena i koja je izazivala burne diskusije u naučnom svetu. Inače, tri od deset kardinala koji su sudili Galileju nisu potpisali njegovu osudu. A dalje bilo je vreme kada je papa gubio zadnji uticaj koji je nekad imao. Na Veneciju na primer bačena je anatema jer je mletačka republika zabranila da se poklanja ili prodaje imovina Rimokatoličkoj Crkvi. Mlecima je papina anatema bila svejedna.. Dakle, svega je pomalo bilo, i Galijej se malo tu našao na nezgodnom mestu. Sviđa mi se kod Dragog što ima velik dar za istoriju, ako se bavi istorijom amaterski trebao bi počet razmišljat da to počne i profesionalno. Istorija traži širinu duha i razgleda, kompleksnog čovjeka sposobnog uvažavanja nad kompleksnosti istorijskih zbivanja. U istoriji ništa nije crno-bijelo i jednostavno, sve je puno boja, nijansi i preliva. Ovo je na promjer bio jedan od najvećih prijatelja i potporovatelja, supportera Galileja - sv. Josip Kalazanski. A također je bio katolikom, danas je dokonce i svetiteljem a i za života je bio osoba od velikog respekta u Katoličkoh Crkvi. I posjećivao Galileja u zatvoru i podržavao svakako kako je samo to stigao i mogao, bili su prijatelji. Tako ne treba žuriti sa takvim preunagljenim stavovima: crkva je osudila Galileja, crkva je proganjala Galileja, crkva je držala u zatvoru Galileja itd. itd.. I taj Josip Kalazanski je također crkvom, čim bi drugim bio, sada kao svetitelj pogotovu, jedino što svi udovi uu Crkvi za vrijeme svog života ne moraju imati i istu vremenitu, aktualnu ovosvjetsku moć ili ovlast u Crkvi . Nisam našao ništa na našem o njemu pa barem onda na engleskom: On je osnivač vrlo važnog i velikog, u istoriji evropskog školstva i prosvjetiteljsttva neobično značajnog reda Pijarista koji postoji i danas. Ako niste znali to čijom zaslugom je u Evropu uvedeno i svuda rašireno obavezno državom zagarantovano i potporovano osnovno školovanje, sad to znate, to su bili upravo oni: pijaristi i njihovom zaslugom se to desilo. To obavezno osnovno školstvo je bilo jednim od najvećih danas bi se to reklo prioriteta i cjeloživotnim projektom i idejom vodiljom sv. Josipa Kalazanskog. Joseph Calasanctius http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Calasanctius Ovo je na našem. - Pijaristi http://sh.wikipedia.org/wiki/Pijaristi Trailer Saint Joseph Calasanz - Goya Producciones Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Možda bude najbolje navesti članak o tome obredu na Veliki Četvrtak sa stranica Portala osoba sa invaliditetom za koje takav obred ima i jedan dodatni razmjer nad kojim mnogi zdravi ljudi koji nisu invalidni tako često ne uvažuju. http://www.in-portal.hr/clanak/papa-franjo-oprao-noge-i-maloljetnoj-zatvorenici-iz-srbije Papa Franjo oprao noge i maloljetnoj zatvorenici iz Srbije Pranje nogu je znak Isusova milovanja. To je moja dužnost svećenika i biskupa, da budem sluga, ali to ujedno dolazi i iz mog srca, kazao je Sveti Otac - Dao sam vam primjer kako se treba ponašati, jer onaj koji je na najvišem položaju mora biti drugima u službi, kazao je papa Franjo maloljetnicima u kaznenom maloljetničkom zatvoru Casal del Marmo na periferiji Rima, gdje je održao obred pranja nogu Velikog četvrtka, misu Coena Domini.Franjo je održao vrlo kratku homiliju, neobično kratku u odnosu na njegove prethodne, koji su obred pranja nogu održavali u rimskoj bazilici sv. Ivana Lateranskog i uvijek su noge prali 12-orici svećenika. Franjo je oprao noge 12-ero maloljetnika zatvorenika, među kojima i dvjema djevojkama. Mladi kojima je Papa oprao noge različitih su nacionalnosti i vjeroispovjedi. Jedna djevojka je Talijanka katolkinja, a druga je ''Srpkinja rođena u Rimu muslimanske vjere“, kako je obznanjeno u Vatikanu.Papa Franjo se obratio mladim zatvorenicima kazavši im kako će obaviti obred ''pranja nogu i pri tome neka svatko promisli: Jesam li ja stvarno spreman služiti, pomoći drugome?“. - Pranje nogu je znak Isusova milovanja. To je moja dužnost svećenika i biskupa, da budem sluga, ali to ujedno dolazi i iz mog srca - kazao je Sveti Otac. - Isus je došao upravo zato da nam služi i pomogne. Pomognimo jedan drugome, pomognimo si međusobno - kazao je Franjo naglasivši kako Isus uči na služenje, na pomaganje. ''Onaj s najvišim položajem mora služiti druge“, osnovna je papina poruka.- Naravno ne treba svaki dan jedan drugome prati noge, već biti jedan drugome na pomoći i to činiti sa srcem - objasnio je Franjo današnji obred, na kojem je bilo 49-oro maloljetnika zatvorenika, od koijih 38 mladića i 11 djevojaka, a koji su različitih nacionalnosti, odnosno 11-oro Talijana i 38-oro stranaca među kojima najviše onih iz sjevernoafričkih država, te Slavena. Maloljetni zatvorenici su Papi poklonili drveni križ i drveno klecalo što su sami izradili, a Franjo im je poklonio uskršnja jaja i kolačeVLMObjavljeno 29.03.2013 Dakle tamo je sve jasno objašnjeno zašto se to čini. To je moja dužnost svećenika i biskupa, da budem sluga, I čega je to simbolom: Pranje nogu je znak Isusova milovanja, Isusove ljubavi. Dakle, čini to zato što mu je to dužnost kao episkopa. ali to ujedno dolazi i iz mog srca, kazao je Sveti Otac - Naravno ne treba svaki dan jedan drugome prati noge, već biti jedan drugome na pomoći i to činiti sa srcem - objasnio je Franjo Što se tiče toga kako su ta djeca na to reagovala, o tom onda imamo ovo: Maloljetni zatvorenici su Papi poklonili drveni križ i drveno klecalo što su sami izradili, a Franjo im je poklonio uskršnja jaja i kolače Ako pronađem nešto više o tom šta su rekla djeca, ako su išta rekla ili davala nekakvu izjavu onda to tu postavim. Nadam se da će ovaj članak biti odgovorom na vaša pitanja, čini mi se da je tamo na sva odgovereno, istina kratko ali jasno. Preuzeto sa. http://www.in-portal.hr/clanak/papa-franjo-oprao-noge-i-maloljetnoj-zatvorenici-iz-srbije Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Dobio sam sta sam trazio hvala. Samo ako bi mogao da mi das tvoje licno tumacenje Svetog Pisma u kome Hristos pere noge ucenicima Njegovim a nije recimo oprao farisejima njihovoj deci ili bilo kome drugome koji nije na Hristovom Putu. Jer koliko vidim spominje se muslimanska veroispovest jedne devojke koja je i pre i posle obreda ostala muslimanka. Moze sad tu da se desi i prica o bliznjem samaricanu ali me generalno interesuje da li se peru noge svim ljudima ovoga sveta ili samo onima koji su na Hristovom Putu. hvala Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука