Jump to content

Теолошки факултет Српске краљевске академије научника и уметника (?!!)

Оцени ову тему

Препоручена порука

http://pstgu.ru/news/university/2013/02/26/43521/

"Свято-Тихоновский университет приступил к переговорам об организации  всестороннего сотрудничества с университетами Сербии. На данный момент установлены контакты и ведутся обсуждения возможных направлений совместной работы с Сербской Королевской Академией Наук и Искусств (конкретно – с факультетом теологии), г. Белград, Сербия, а также с Приштинским университетом, находящимся на данный момент в изгнании (г. Митровица, Сербия), который славится своей академической школой".

Ко су ови људи и одакле су искочили?! На сајту дотичне академије (http://www.kraljevska-akademija.edu.rs/) се мало тога да сазнати.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ениван?

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Било ко, било шта?

Подели на овим сајтовима

Prvo na šta me asociralo, čak sam na sekund i pomislio da je SANU. Možda im je to i cilj.

Mislim navodi e Kraljevska Akademija u istorijatu a njeno nastajanje se navodi kao i nastajanje  ove SKANU, a koliko znam SANU je zauzela njeno mesto i nastavila gde je ona stala, ali sad ko zna.

Подели на овим сајтовима

Па имаш на њиховом сајту. Пише да су некакво удружење.

То што су себи дали име Академија па још краљевска, српска... више говори о њиховој жељи да буду оно што нису.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

... a koliko znam SANU je zauzela njeno mesto i nastavila gde je ona stala, ali sad ko zna.

САНУ је после рата добила садашње име. Комунисти су из назива избацили оно краљевска. А касније додали "и уметности" у назив.

Подели на овим сајтовима

У Русији имаш оваквих "Академија" у свакој области. Код нас већ постоји тзв. "Сербона" која окупља све неостварене "научнике" неутољивих амбиција. Ова СКАНУ је још једна у низу сличних. Прочитах рубрику под насловм "Историјат Академије". У првом пасусу кажу да им је циљ да после 126 година наставе рад некадашње СКА која је укунута 1941. На томе, а шта год то значило .mislise. , се завршава сва "историја" и у осталих 5 пасуса се говори о будућности, циљевима. Ови "академици" и нису баш бистри. Псеудо наука.

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...