Jump to content

Знате ли за чиме најчешће жале људи на самрти?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bronnie%20Ware.jpg

ЗА ЧИМЕ бисте највише жалили да вам је данас последњи дан живота? Медицинска сестра Бронние Wаре из Аустралије цели свој радни век посветила је неговању људи на самрти, бринући се за тешке болеснике којима је преостало највише 12 недеља живота. На свом блогу објавила је пет ствари због којих људи пред крај живота највише жале. Своја опажања планира објавити и у књизи, а Гардиан укратко преноси чему је све Брони сведочила.

1) "Волео бих да сам имао храбрости живети живот онако како желим, а мање угађао другима и радио што се од мене очекује"

"Ово су људи најчешће наводили. Кад би схватили да је њихов живот при крају и погледали уназад, схватили би колико својих снова нису остварили, колико тога се догодило јер су угађали другима. Схватили би да нису своје изборе темељили на властитим жељама и потребама", испричала је Брони.

2) "Волео бих да нисам радио толико"

"Ово је изјавио скоро сваки мушки пацијент којег сам лечила. Недостајала су им њихова деца и партнерке. Жене су такође наводиле овај разлог", навела је медицинска сестра.

3) "Волео бих да сам имао храбрости изразити своја осећања"

"Многи људи су заробили своја осећања како би били у миру са осталима. Као резултат тога, настављали су живети осредњим животом, помирени с оним с чим већ јесу. Многи су се разболели јер су били огорчени и несрећни".

4) "Волео бих да сам остао у контакту са својим пријатељима"

"Људи јако често не схватају вредности својих пријатеља све док не дођу до краја живота. Многи су постали толико заузети својим животом да су на крају остали без бројних пријатељстава. Свима на крају живота недостају пријатељи", открила је Брони.

5) "Волео бих да сам себи допустио да будем срећнији"

"Многи до краја живота не схвате да је срећа ствар избора. Остали су заробљени унутар старих одлука и навика. Тешили су се оним познатим, а страх од промене спречио их је да буду срећни до краја. На самрти жале што се нису више смејали и уживали", закључила је медицинска сестра.

http://mreznimarketing.rs/pocetna/poucni-tekstovi/342-znate-li-za-cime-najcesce-zale-ljudi-na-samrti

Подели на овим сајтовима

- Узми све што ти живот пружа, данас си цвет сутра увела ружа - каже наш чувени певач Предраг Живковић Тозовац. По мени најглупљи рефрен који сам чуо у песмама до сада. Тотална демотивација.

Шта мислиш шта би рекли монаси на самрти?

Цитат
А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

Посланица Јеврејима 11, 1

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2013. at 13:46, Middle-earth рече

Верујем да би изговарали молитву .smesko.

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2013. at 13:46, Middle-earth рече

- Узми све што ти живот пружа, данас си цвет сутра увела ружа - каже наш чувени певач Предраг Живковић Тозовац. По мени најглупљи рефрен који сам чуо у песмама до сада. Тотална демотивација.

Како год, рефрен је истина.

Сјећам се шта је моја баба рекла:"Ма пустите ме, Бога вам, да вам не сметам.". Након тога се само окренула и склопила очи. Какав Чак Норис, какви бакрачи...

А шта ћу ја можда рећи? Највјероватније:"Куд не научих да правим палачинке!?". Као мали сам једном питао мајку какве су оно кућице поред гробова? "Ту ти, сине, стављају људи свијеће и нешто што је тај човјек волио.". Ја кажем са осмијехом:"Ја ћу рећи да мени ставе палачинке!" :D Шта дијете зна шта је смрт?

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2013. at 15:56, Ћириличар рече

Како год, рефрен је истина.

Nije istina... a nije ni Istina...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2013. at 16:31, obi-wan рече

Nije istina... a nije ni Istina...

Данас млад, сутра стар...ал' физички. За ово јесте истина.

Друго је духовни узраст. Неко остане млад до смрти, а неко је од малена као пензионер. Само што већина људи допусти да физичко старење подстрекне и њихово духовно старење.

*INSERT:"stuff about God giving eternal life after corporeal death, thus making a statement you actually don't die completely"*

*END*

amirite?

Подели на овим сајтовима

Знала сам да су неке "глупе жеље и очекивања". 

-- Што сам толико грешила у животу?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2013. at 16:52, Ћириличар рече

Данас млад, сутра стар...ал' физички. За ово јесте истина.

Друго је духовни узраст. Неко остане млад до смрти, а неко је од малена као пензионер. Само што већина људи допусти да физичко старење подстрекне и њихово духовно старење.

*INSERT:"stuff about God giving eternal life after corporeal death, thus making a statement you actually don't die completely"*

*END*

amirite?

Cenim da su oni mislili na coveka iscela, jer je tako vidjen citav covek ocima bezboznika - kao telo koje gredi da postane les.

Tako da, lepa ti je to montaza, pretpostavljam da licno gotivis pesmu, ali ipak je veoma jasno o cemu peva...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...