Ћириличар Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Ова тема ће бити као и све моје теме, питање за форумаше. Занима ме шта ми можете рећи о праву које црква користи? Сава је превео на српски Номоканон, то јест Законоправило, Крмчије, и успоставио то као правилник за српску архиепископију и српске свештенике и монахе. Користи ли се Законоправило и даље? Да ли је било неких реформација, додатака, постоје ли неки додатни црквеноправни списи ( мислим да смо чак примили и византијски Прохирон, те га назвали "Закон градски", а он је садржао и црквене одредбе, ако се добро сјећам? )? Шта регулише црквено право ( поред правила која се тичу на свештенике и монахе )? Да ли СПЦ има нешто попут свога статута? Неки кратки опис свеукупног стања што се тиче црквеног права? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/zakoni/index.htm Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Укратко... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука