Jump to content

Присуствовање свeтој Еухаристији Београдске надбискупије

Оцени ову тему

Да ли желите присуствовати римокатоличкој миси?  

42 члановâ је гласало

1. 1. Да ли желите присуствовати римокатоличкој миси?

• Желим
    • Не желим
    • Нисам сигуран
      0

Препоручена порука

Šta sad tebi Beli Rade ovdje nije jasno?

Pitanje teme glasi: 

Да ли желите присуствовати римокатоличкој миси?

Možeš odgovoriti sa. 

Желим
Не желим
Нисам сигуран

I obrazložit to ako hoćeš. istovremeno smo utvrdili da nikom to nije zabranjeno, svaki mirjanin katolik može prisustvovat pravoslavnoj liturgiji isto tako kao što to može i svaki katolički papa, kardinal, nadbiskup, biskup, svećenik, fratar ili časna sestra a tako to i biva. Isto tako i svaki pravoslavni mirjanin može prisustvovati katoličkoj liturgiji isto kao i svaki pravoslavni  patrijarha, arhiepiskop, episkop, sveštenik, monah ili monahinja a što također tako biva. I nikom to nije zabranjeno, ni naređeno pod moranje a ni grijehom, sve je to dobrovoljno. Šta sad tu nije jasno? I ni za kakvu me "bezgrješnost" nisi pitao, nešto si je nesrazumljivo spominjao ali ništa me nisi u vezi s tim pitao.

Подели на овим сајтовима

ja bih hteo da prisustvujem misi u katoličkoj Crkvi, mislim da je Svetog Petra i Pavla u Makedonskoj ulici...Ne znam da li treba da tražim odobrenje od lokalnog župnika? 

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

ja bih hteo da prisustvujem misi u katoličkoj Crkvi, mislim da je Svetog Petra i Pavla u Makedonskoj ulici...Ne znam da li treba da tražim odobrenje od lokalnog župnika? 

Ne, ne trebaš. Odobrenje i saglasnost župnika treba samo ako namjeravaš snimat misu kamerom i dođeš sa čitavim filmskim štabom, ekipom kamermana, osvjetljivača, s reflektorima, miksažnim pultom, kablovima, mikrofonima i hoćeš vršiti snimanje ili direktan radio ili televizijski prenos mise i slično. Ili ako bi u dvorištu, predvorju, na ulazu u crkvu ili u samoj crkvi  htio dijeliti nekakve letke i brošure, prodavati knjige, skupljati nekakve milodare, organizovat koncert, izložbu i slično, što sigurno ne bude tvoj slučaj. Za privatne potrebe nešto možeš snimiti fotoaparatom, malom turističkom kamericom ili mobilnim telefonom i bez najave samo ako to bude diskretno i nenapadno, bez bliceva, bude trajati kratko i neće nikoga smetati, opterećivati ili ometati vršenje mise i drugih liturgijskih obreda ili molitvi. Ako hoćeš napraviti par nekakvih snimaka, niko ti neće zamjeriti ako to uradiš prije ili poslije mise. No, u nekim crkvama, najčešće ustvari katedralama može biti svako snimanje kamerom ili fotoaparatom striktno zabranjeno, takve crkve prepoznaš odmah tako što vidiš na vratima i svuda u njoj istaknut znak Zabranjeno snimanje https://www.google.cz/search?um=1&client=opera&hs=UBX&channel=suggest&biw=1024&bih=655&hl=cs&tbm=isch&sa=1&q=cameras+prohibited+sign&oq=cameras+prohi&gs_l=img.1.0.0i19.41524.48746.0.55894.14.11.0.0.0.0.162.1007.3j6.9.0.eqrwrth..0.0...1.1.15.img._3pTy4B5bXc

To su većinom katedrale i neke istorijski značajnije crkve ali takvih nema mnogo, na primjer u Pragu mislim da je zabranjeno snimanje u katedrali sv. Vita. Tj. moguće je ali uz dozvolu upravitelja crkve, negdje se plaća i taksa za snimanje. Inače kad ideš u crkvu sasvim normalno, samo da sjediš, bez ikakvih snimanja, prodavanja, dijeljenja letaka, skupljanja milodara i slično, nikakva saglasnost ni odobrenje ti za to ne trebaju.

.

Подели на овим сајтовима

Evo, u Rusiji su potpisali i ugovor o socijalnom partnerstvu ii saradnji zmeđu duhovnika, duhovenstva i pastira (sveštenika i imama) pravoslavlja i islama. Ispred Ruske Pravoslavne Crkve potpisao ga je arhiepiskop čeljabinski Teofan a ispred muslimana vrhovni muftija ruski Talgat Tadžuddin.. Tako da nije to ništa toliko čudno i izuzetno kad vjerski poglavari hodaju jedni drugima u posjete u druge vjerske objekte crkve, sinagoge i džamije. Danas je to uobičajena praksa razmjena takvih kurtoaznih poziva i posjeta na razne svečanosti, praznike ili prilikom otvorenja i posvećenja novih vjerskih objekata..

Архиеп. Феофан на открытии мечети

Arhiepiskop čeljabinski Teofan na otvorenju džamije 

http://www.patriarchia.ru/db/text/31190.html

http://ru.wikipedia.org/wiki/Таджуддин,_Талгат_Сафич

Подели на овим сајтовима

Na primjeru Rusije se vidi da se ru radi ništa manje a ni više nego o takozvanoj vjerskoj, konfesionalnoj kurtoaznoj diplomatiji. Ovdje su svi predstavnici najznačajnijih ruskih vjeroispovijesti zajedno na primanju kod predsjednika Rusije Putina. Dakle, sasvim je nepotrebno od svega toga praviti takav cirkus kako to običaj imaju imaju raditi razni psevdoziloti, katolički ili pravoslavni. Šta mislite ima li uopšte nekakvo takvo građansko ili moralno ili ne znam kakvo sve još pravo patrijarh ruski +Kiril reći i poručiti ultimativno predsjedniku Putinu da na prijem kod njega nikakav neće doći ako tamo budu zajedno s njim pozvani i islamski i budistički predstavnik? A šta bi mu na takvo nešto odgovorio predsjednik Putin? Porazmišljajte malo ozbiljnije i o tome.

Vladimir_Putin_21_February_2001-2.jpg?us

Подели на овим сајтовима

Komentar slike. Краткое описание

Описание English: 

THE KREMLIN, MOSCOW. A meeting with members of the Board of Guardians of the All-Russian National Military Fund. Left to right: Pandito Hambo Lama Damba Ayusheyev, Head of Buddhist Traditional Sangha of Russia; Supreme Mufti Sheikh-ul-Islam Talgat Tajuddin, Chairman of the Central Muslim Board of Russia; and Patriarch of Moscow and All Russia Alexy II.

Русский:

МОСКВА, КРЕМЛЬ. Встреча с членами Попечительского совета Общероссийского национального военного фонда. Слева направо: Пандито Хамбо лама, председатель Буддийской традиционной сангхи России Дамба Аюшеев, верховный муфтий, Шейх-уль-Ислам, председатель духовного управления мусульман России Талгат Таджуддин и Патриарх Московский и всея Руси Алексий II.

Дата 21 февраля 2001

Источник  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_21_February_2001-2.jpg?uselang=ru
Автор Presidential Press and Information Office

Подели на овим сајтовима

Ма уопште није питање заблуде у којој су владари, патријарси, краљеви и краљице, него питање зла које долази од господара из Ватикана, сејача зла (у множини) који се од догме из 1870. сматрају безгрешним.

Које биће није грешно осим Господа Исуса Христа?

Имате апостоле, имате светитеље који су држали православље и у њему достигли пуну благодат Светог Духа.

Ко сам ја, ви или било ко други да то мењамо? 

Питање је тренутка раскола колико год то звучало офуцано, а маса људи ће напустити овај екуменски, папистички и јудео-масонски покрет, са или без Артемија, нија ни битно, а ви после називајте, фарисејима, секташима, зилотима и тд.. људе који неће да верују и да се покоравају слаткоречивим војводама којима је циљ постојања и бављења Црквом искључиво материјални.

Бела Радо , ако овако наставиш , гарантујем да ће и тебе да одликују:http://www.youtube.com/watch?v=Xwgiic6qhls&feature=player_embedded

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...