Jump to content

Присуствовање свeтој Еухаристији Београдске надбискупије

Оцени ову тему

Да ли желите присуствовати римокатоличкој миси?  

42 члановâ је гласало

1. 1. Да ли желите присуствовати римокатоличкој миси?

• Желим
    • Не желим
    • Нисам сигуран
      0

Препоручена порука

• Гости

Нама, православним хришћанима је морално и верски недопустиво да присуствујемо молитви оних који распеше Господа Исуса Христа.  

Правило 64

Ако који клирик, или световњак пође у синагогу јудејску, да се моли, нека буде и свргнут и одлучен.

71. правило 

Ако неки хришћанин принесе уље у незнабожачко светилиште или јудејску синагогу, или пали свеће када су њихови празници, такав нека се одлучи.

И ако су Свети апостоли надахнућем Светога Духа тако одредили, ко сам ја, или ти да то мењамо. 

А рекао бих ти још нешто, ал нећу, јер прво би ми обрисао поруку, и ставио би ми забрану, а исту су ми тек скинули.

Забрану ниси имао, већ је била нека форумска грешка у твом профилу (вероватно је настала приликом твоје регистрације) и то је уклоњено пре неки дан. То смо приметили пре неколико дана када си почео активније да пишеш и сада је све ОК. Да си био под неком цензуром, то би ти писало у статусу упозорења.

Сваком новом члану су прве три поруке на одобравању и после се аутомацки све одобрава,тј.нормано писање.

Подели на овим сајтовима

Забрану ниси имао, већ је била нека форумска грешка у твом профилу (вероватно је настала приликом твоје регистрације) и то је уклоњено пре неки дан. То смо приметили пре неколико дана када си почео активније да пишеш и сада је све ОК. Да си био под неком цензуром, то би ти писало у статусу упозорења.

Сваком новом члану су прве три поруке на одобравању и после се аутомацки све одобрава,тј.нормано писање.

Није тачно, Бићанину се није свидео мој први коментар о римокатолицизму па ме је опоменуо и рекао: Но, Но! Буди добар! 

Обрисао сам ту поруку, иначе бих ти показао.

Тако да ми је тиме одмах показана слобода писања против екуменизма на сајту.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Бели Раде,

хехе да те убеђујем - нећу а да си погледао у твој статус - видео би и сам а сад мисли дал ти Дејан или не ... само ћу ти рећи да забадава грешиш душу што на такав начин мислиш!

Ниси једини који другачије мисли да би те сад баш Дејан одмах под санкцијом :D

Па када би тако свима цензурисали, имали би пуне руке посла око одобравања силних порука :D

Подели на овим сајтовима

• Гости

Није тачно, Бићанину се није свидео мој први коментар о римокатолицизму па ме је опоменуо и рекао: Но, Но! Буди добар! 

Обрисао сам ту поруку, иначе бих ти показао.

Тако да ми је тиме одмах показана слобода писања против екуменизма на сајту.

Пријатељу, ово већ почиње да буде мучно. Доста је било расправе. 

Подели на овим сајтовима

To imamo ovdje na forumu rijetku čast što imamo takve članove kao Bigica i Beli Rade, njima bi trebalio pod hitno dati počasni naziv, titulu Naučitelja Crkve, Doctor Ecclesiae, Doctor of the Church:

Doctor Ecclesiae, Doctor of the Church:

http://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_of_the_Church

Jer prema onom što pišu svi su u teškoj zabludi: svii pape i patrijarsi i svi hrišćanski vladari, kraljevi, kraljice itd. Jedino je njima dan taj dar prave spoznaje Boga i prave svijesti o tom šta je to hrišćanstvo. Tako da oni mogu poučavat i patrijarha konstantinopoljskog Vartolomeja, i patrijarha cijele Rusije Kirila i patrijarha srspkopg Irineja i pape, bivšeg i sadašnjeg Benedikta i Franciska, i britansku kraljicu Elizabetu i sve ostale hrišćanske monarhe i držat im lekcije o tome šta je to hrišćanstvo. Jedina osoba koga poučavat uopšte ne moraju je izvjesni monah Artemije, nekada episkop SPC, koji raspolaže tako respektabilnim i dubokim znanjima o tom što je Crkva i hrišćanstvo da ga u tome niko više poučavat uopšte ni ne treba. Ako naravno sasvim zanemarimo tu činjenicu što se i usprkos svom tom svojem prevelikom znanju našao nekako mimo i izvan SPC. 

The Queen Elizabeth II listened to a recitation

of the Quran in the Green Mosque , Istanbul, Turkey

Raw Video: Pope Visits Western Wall in Jerusalem

Patriarch Bartolommeo included Benedict XVI

name in the Canon of the Liturgy as 'a Pope."

Patrijarh Irinej u sinagogi

Patriarch Aleksy II in Notre Dame Cathedral

Подели на овим сајтовима

Ма уопште није питање заблуде у којој су владари, патријарси, краљеви и краљице, него питање зла које долази од господара из Ватикана, сејача зла (у множини) који се од догме из 1870. сматрају безгрешним.

Које биће није грешно осим Господа Исуса Христа?

Имате апостоле, имате светитеље који су држали православље и у њему достигли пуну благодат Светог Духа.

Ко сам ја, ви или било ко други да то мењамо? 

Питање је тренутка раскола колико год то звучало офуцано, а маса људи ће напустити овај екуменски, папистички и јудео-масонски покрет, са или без Артемија, нија ни битно, а ви после називајте, фарисејима, секташима, зилотима и тд.. људе који неће да верују и да се покоравају слаткоречивим војводама којима је циљ постојања и бављења Црквом искључиво материјални.

Подели на овим сајтовима

Istina je samo jedna! Naprijed braćo antiekumenisti, antimasoni, anticionisti, anrtipapisti - ukratko svaki koji je nešto ANTI!

O veliki naučitelju Crkve Beli Rade, o velika naučiteljko Crkve Bigico, vi koji u neizmjernoj mudrosti svojoj poučavate beskonačne kolone i redove patrijarha i papa, episkopa, biskupa, monarha i predsjednika hrišćanskih o Crkvi i hrišćantsvu, primite i mene raba nevrijednog za poniznog učenika vašeg iza cijelog tog mnoštva tih papa, patrijarha, hrišćanskih monarha i vladara, biskupa i episkopa koji čekaju samo na to da se od vas pouče o tom šta je to Crkva i hrišćanstvo i o savjet i prosvjetljenje uma se k vama neprestano, dan i noć, stalno utječu..

Подели на овим сајтовима

Istina je samo jedna! Naprijed braćo antiekumenisti, antimasoni, anticionisti, anrtipapisti - ukratko svaki koji je nešto ANTI!

O veliki naučitelju Crkve Beli Rade, o velika naučiteljko Crkve Bigico, vi koji u neizmjernoj mudrosti svojoj poučavate patrijarhe i pape, monarhe i predsjednike hrišćanske o Crkvi i hrišćantsvu, primite i mene nevrijednog za vašeg poniznog učenika iza cijelog tog mnoštva tih papa, patrijarha, hrišćanskih monaha i vladara, biskupa i episkopa koji čekaju samo na to da se od vas pouče o tom šta je to Crkva i hrišćanstvo i o savjet i prosvjetljenje uma se k vama utječu..

Да, да... 

Подели на овим сајтовима

To imamo ovdje na forumu rijetku čast što imamo takve članove kao Bigica i Beli Rade, njima bi trebalio pod hitno dati počasni naziv, titulu Naučitelja Crkve, Doctor Ecclesiae, Doctor of the Church:

Doctor Ecclesiae, Doctor of the Church:

http://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_of_the_Church

Jer prema onom što pišu svi su u teškoj zabludi: svii pape i patrijarsi i svi hrišćanski vladari, kraljevi, kraljice itd. Jedino je njima dan taj dar prave spoznaje Boga i prave svijesti o tom šta je to hrišćanstvo. Tako da oni mogu poučavat i patrijarha konstantinopoljskog Vartolomeja, i patrijarha cijele Rusije Kirila i patrijarha srspkopg Irineja i pape, bivšeg i sadašnjeg Benedikta i Franciska, i britansku kraljicu Elizabetu i sve ostale hrišćanske monarhe i držat im lekcije o tome šta je to hrišćanstvo. Jedina osoba koga poučavat uopšte ne moraju je izvjesni monah Artemije, nekada episkop SPC, koji raspolaže tako respektabilnim i dubokim znanjima o tom što je Crkva i hrišćanstvo da ga u tome niko više poučavat uopšte ni ne treba. Ako naravno sasvim zanemarimo tu činjenicu što se i usprkos svom tom svojem prevelikom znanju našao nekako mimo i izvan SPC. 

The Queen Elizabeth II listened to a recitation

of the Quran in the Green Mosque , Istanbul, Turkey

Raw Video: Pope Visits Western Wall in Jerusalem

Patriarch Bartolommeo included Benedict XVI

name in the Canon of the Liturgy as 'a Pope."

Patrijarh Irinej u sinagogi

Patriarch Aleksy II in Notre Dame Cathedral

nevjerovatno kakvih sve ljudi i komentara covjek moze da se nagleda ....nikoga ja ovdje nisam prozvala niti papu niti vladike niti monahe niti imam namjeru ,ovdje su svi oni jasno prozvani od tebe kao sto se i vidi,ja takavu vrstu osude na sebe ne zelim da navlacim,Bog ce suditi svima nama ..zao mi je sto me dozivljavas kao nekog "ucitelja" ili tako nesto to je i vise nego smijesno,ja sam samo dala svoj odgovor na postavljeno pitanje ..dva puta mjeri pa onda sjeci ... svima nam je data slobodna volja da odlucujemo i svako odlucuje u svoje ime tako da je apsurd dalje komentarisati ,ovo me je cak i nasmijalo danas :) 

Подели на овим сајтовима

ovo me je cak i nasmijalo danas  

Jedino tako se i moze izaci na kraj sa nasim dragim katolickim dusebriznicima. Razumi i to da im je vruce u jagnjecoj kozi jer su temperature sve vece i vece napolju. Zimi se malo i primire, ali leti .... ubi ih vrucina.  

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

nevjerovatno kakvih sve ljudi i komentara covjek moze da se nagleda ....nikoga ja ovdje nisam prozvala niti papu niti vladike niti monahe niti imam namjeru ,ovdje su svi oni jasno prozvani od tebe kao sto se i vidi,ja takavu vrstu osude na sebe ne zelim da navlacim,Bog ce suditi svima nama ..zao mi je sto me dozivljavas kao nekog "ucitelja" ili tako nesto to je i vise nego smijesno,ja sam samo dala svoj odgovor na postavljeno pitanje ..dva puta mjeri pa onda sjeci ... svima nam je data slobodna volja da odlucujemo i svako odlucuje u svoje ime tako da je apsurd dalje komentarisati ,ovo me je cak i nasmijalo danas :)

Ah, da, još više si nasmijala ti mene zajedno i s tim tvojim kolegom Belim Radetom:

Najbitnije od svega radi donosenja kasnijih odluka u zivotu vezano za crkvenost jeste poznavanje UCENJA CRKVE.Bez toga,svaki korak moze biti poguban za dusu ...

AПОСТОЛСКА ПРАВИЛА - https://www.pouke.org/forum/topic/24738-присуствовање-свeтој-еухаристији-београдске-н/?p=864979

Kome si onda ovo napostovala ako ne onim ubogim patrijarsima Vartolomeju, Kirilu i Irineju koji izgleda nemaju ni pojma da takva nekakva pravila postoje pa im ih moraš izložiti ti sama ovdje na Forumu. Trebala si onda još dodati još i primjerak na grčkom i ruskom kako bi i patrijarsi Vartolomej i Kiril imali šta pročitat a ne samo na srpskom za patrijarha Irineja. Zaista vrlo bezobzirno i sebično od tebe, mila Bigico da si tako na njih zaboravila. Bez toga što si im tu napisala oni zaista pojma ne bi imali šta je to crkvenost ni poznavali učenje Crkve kad stalno nekud po misama i katoličkim crkvama ili sinagogama hodaju. Oh, kakvi su to ubožaci, ti patrijarsi, toliko potrebni te tvoje nauke, naučiteljico Crkve Bigico. Ja mislim da ti mogu samo do smrti biti zahvalni i tebi i Belom Radetu na takvom poučeniu što im se dostavilo ovdje na forumu.

A na koga je ovon mišljeno, Bigico i Beli Rade, onda?

Na direktora beogradskog krematorija?

Pravite se tu mlogo nevešti, jel da?

Нама, православним хришћанима је морално и верски недопустиво да присуствујемо молитви оних који распеше Господа Исуса Христа.

Правило 64

Ако који клирик, или световњак пође у синагогу јудејску, да се моли, нека буде и свргнут и одлучен.

71. правило

Ако неки хришћанин принесе уље у незнабожачко светилиште или јудејску синагогу, или пали свеће када су њихови празници, такав нека се одлучи.

И ако су Свети апостоли надахнућем Светога Духа тако одредили, ко сам ја, или ти да то мењамо.

А рекао бих ти још нешто, ал нећу, јер прво би ми обрисао поруку, и ставио би ми забрану, а исту су ми тек скинули.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...