Jump to content

Љубовијски сајбер прота :)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Пренето са сајта Новости

Sveštenik Milan Andrić (35) vernicima se obraća i posredstvom internet sajta, društvenih mreža i SMS

srb-prota_620x0.jpg

LJUBOVIJA - Starešina ovdašnje crkve, protojerej Milan Andrić (35) jedini je sveštenik azbukovačkog namesništva koji se vernicima obraća i posredstvom internet sajta, društvenih mreža i SMS. Upravo zbog korišćenja modernih tehnologija, dobio je nadimak Sajber pop, ali veli kako ni na koga nije ljut - posebno ne na svoje parohijane koji su ga, eto, sami prekrstili.

- Oduvek sam voleo savremene tehnologije svih vrsta, a ovo novo znanje počeo sam da koristim pre deset godina, kada sam dobio parohiju.  Crkva ne sme da bude izvan vremena, pa nova dostignuća u elektronici nastojim da iskoristim u pozitivnom smislu - kaže prota Milan, posebno ponosan što je, ovakvim pristupom, crkvu približio mladima.

I, baš uz pomoć omladine iz ovog kraja, napravljen je sajt ljubovijskog hrama, posredstvom kojeg je vernicima omogućeno da prate sva dešavanja u hramu: od rasporeda bogosluženja, do crkvenih praznika. Na interenet stranici je i sve o postu, pričešću, molitvama... uz istorijat bogomolje i plan aktivnosti crkve, pa sve do vremenska prognoza za Ljuboviju toga dana.

- Isprva je bilo izvesnog nepoverenja, ali su se mnogi, prvenstveno mladi parohijani brzo uverili u prednosti ovakvog rada, pa se sada sva dešavanja vezana za religijski život mogu da prate i preko Fejsbuka ili Tvitera. Brojne povretne reakcije svedoče kako je to posebno dragoceno našim ljudima rasutim širom sveta, mada mene raduje i činjenica da je posećenost sadržaja na zavidnom nivou, uz neprekidnu razmenu mišljenja na forumima i blogovima - zaključuje prota Milan.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...