Jump to content

Хоћемо ли да правимо удружење Шестоднев?

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Гости

...по узору на оно у Русији http://www.shestodnev.ru које води прота Константин Буфејев, до скоро заједно са мученички пострадалим о.Данилом Сисојевим. Ово удружење је било формирано са благословом Његове Светости пок. Патријарха Руског Алексеја II, као што и пише на поменутом сајту( Миссионерско-Просветительский Центр «ШЕСТОДНЕВЪ» был создан по благословению Святейшего Патриарха Московского и Всея Руси Алексия II Указом № 5368 от 20 октября 2000 года решением Приходского собрания храма Успения Пресвятой Богородицы в Архангельском-Тюрикове от 12 октября 2000 года).

Постављена слика

Постављена слика

Удружење би се пре свега бавило сведочењем православног виђења Стварања, за сада на интернету, а у будућности и преко других медија-телевизије, радија итд. Подразумева се активан и динамичан рад у славу Божију. Са већ постојећим руским удружењем би се успоставила сарадња, односно уједињење и заједничка делатност. Ово су најосновније смернице, а остале ћемо развијати у саборној сарадњи.

Дакле, ко је све заинтересован за овај пројекат?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 39
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Mozete li nam malo podrobnije objasniti cime se sve to rusko udruzenje bavilo,ruski mi nije jaca strana mada sam otvarala sajt :smiley:

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Укратко, то удружење се бави промовисањем православног виђења Стварања и различитим аспектима истог. Наше удружење би се такође бавило том тематиком, а ево како лично видим тај рад.

-активно промовисање православног виђења Стварања на интернету, а ако Бог да, сутра и на црквеним и осталим медијима( радио и тв)

-формирање активног чланства које би се бавило, у складу наравно са својим слободним временом, упознавањем са тематиком, теолошким и научним аспектима ове приче и будућим радом на горепоменутом промовисању

-када се удружење формира и достигне одређене размере у броју чланова затражио би се благослов од виших црквених инстанци, најбоље по мом мишљењу од надлежног Епископа моје маленкости и власника овог сајта, а то је Еп. Јован шумадијски

-чланство би било формално, не би повлачило никакве финансијске обавезе

-од западних, махом протестантских научника( креационисти, заступници ИД и остали) који се индиректно, али активно баве заступањем Стварања путем побијања ТЕ би се преузимало све оно што је позитивно, а одбацивало све оно што је негативно под чим подразумевам махом протестантске `наносе` . Баш као што је св.Василије Велики препоручивао младима у делу `Реч младима како да имају користи од јелинских списа` за списе грчких философа и осталих писаца.

-сарадња са водећим креационистом у Србији Мирољубом Петровићем би долазила у обзир једино у случају да се покаје за своје тешке заблуде везане за св.Литургију и неке друге теолошке погледе. Изузетно поштујемо све што је ЦПС урадио на плану превођења литературе( као и видео садржаја итд.) која се бави овом битном тематиком, али уједно сматрамо да Мирољуб шири, у сопственој заблуди, опаке теолошке грешке и тиме управо несвесно иде на руку свима који заступају ТЕ и прави велику штету сопственој делатности

-конкретно би се чланство бавило отварањем очију људи на један креативан и мудар начин достојан православних хришћана. То би подразумевало активно учешће на интернет форумима, коментарисање обиља видео материјала који се на овај или онај начин баве овом тематиком, превођење адекватних видео материјала, махом оних иза којих стоје озбиљни научници, за оне који нису упознати са тематиком, а имају воље да помогну, упознавање са истом итд.

Ето, ја то тако видим. Имате ли примедби, сугестија, добронамерних савета? Ко је све заинтересован?

Подели на овим сајтовима

• Гости

0110_hahaha Значи, не важи исто правило за протестанске научнике као за Мирољуба. Морољуб треба да се покаје за своје теолошке погледе, а протестантски научници не морају да одбаце негативно. Ако се при овом мисли на протестантске научнике који никада нису чули за овај форум, неће бити тешко да се извади чисто из нечистога, да се преузме све оно што је позитивно. Само ја тешко могу сркати супе у којој су претходно пливале длаке, скоро никако. Било се је веома искрено и рекло се шта има у Мену, често на крају сазнамо шта смо појели. Хвала,  нисам гладна 0202_238.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

Подели на овим сајтовима

• Гости

То је наравно за Мирољубово добро, а што се тиче креациониста и осталих научника које сам споменуо, дај Боже да и они ходе ка Истини православља, али на њих нити могу да утичем нити имам контакта са њима.

Подели на овим сајтовима

Хоћемо. Таман да нас више не називају секташима.

БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ

''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!''

Подели на овим сајтовима

Врло добра идеја, рецимо www.shestodnev.rs

Што се тиче Мирољуба Петровића, јел њему ико понудио дијалог да поразговара са њим можда се човек одврати од заблуда у које верује?  Књиге које је ЦПС преводио, а тичу се само радова протестантских научника без примеса зловерног учења јесу корисне, као и видео материјал, међутим то не треба ни Петровића ни остале да уздиже на неки пиједестал нити да их чини заслужним, јер како се неко можда и заинтересовао за веру читајући те књиге, тако има и оних који су прихватили јеретичких учења која се паралелно протурају са креационизмом. Иначе сам Петровић није врсан геолог, нити своја предавања заснива на научним истраживањима које он проводи него искључиво промоцији преведеног материјала од стране других аутора. То је јасно уочљиво јер Петровић не предаје ништа друго него што се већ не може пронаћи код америчких аутора који су 70-тих и 80-тих година прошлог века обајвили већину материјал који се може видети из књига и филмова које издаје ЦПС. Тако да је моје мишљење да по евентуалном оснивању српског шестоднева Петорвића лично не треба укључити, јер ниво његовог ангажмана може постићи свако и од нас ко уме да преводи радове разних аутора са енглеског руског или другог језика. Са Петровићем треба једноставно радити на другом пољу, не да он некога учи него да се њега учи, јар тај има пуно тога научи с обзиром на заблуде које јавно проповеда.

Сам сајт шестоднев јасно треба да буде тако оформљен да се на њему износе јасне факти и чињенице да оно што је записано у књизи Постања представља истину, и да то не може бити тумачено ни на какв телеолошки начин, него искључиво на светоотачки уз прилог одабраног материјала од стране научника креациониста. Дакле сајт шестоднев не прави никакво вагање је ли стварање или еволуција, него да стварање, не еволуција. Људи треба да се сами заинтересују да почну да размишљају и доносе сопствене закључке, простије речено да почну да боље исповедају веру да је Бог створио и свет и живот без еволуције, и да им за то не требају никакви научни докази. Није могуће преко закона физике, хемије, биологије, геолигије и других наука доказати све одреда шта је описано у књизи Постања, него се многе и кључне ствари морају прихватити са вером, а не научним доказом, јер у њиховом развоју је учествовао сам Бог који не потпада ни под какве законе, јер је Он сам законодавац и Господар природе. Нарочито, јер нам је у потпуности непозната природа универзума пре пада у трулежност. Тако да факти који се промовишу преко научног креационизма искључиво и само искључиво објашњавају само неке појаве у палом свету, не и у оном свету који је трајао да човековог сагрешења. Радови научника креациониста врло добро могу да послуже код доказивања библијског потопа, јер се библијски потоп догодио на земљи која је већ пала у трулежност и за коју важе закони физике рецимо. Јер многи научници биолози, хемичари физичари, суочени су у свом раду с фасцинантим понашањем ствари око нас. Биолог има прилику да се увери у чудесност ћелије, физичар у комплекност физичких процеса, и њихову повезаност и међузависност и сврсисходносот. Па опет свима њима хвали вера, и због тога или немогу или неће да признају да се у свим стварима око нас налази прст Бога као творца свега. Тако да кључна је вера, не знање.

Зато мислим да би српски шестоднев требао да искључиво проповеда на пољу светоотачког учења о стварању као примарни материјал, а као секундарни материјал да се на њему налазе и одабрани радови неких креациониста и то где се објашњава библијски потоп. Људима ће се ако икад пре пробудити љубав за православље ако им се добро и разумљиво представљају свети Оци, него некакви хладни научници, јер Свети Оци који су имали дар расуђивања у Светоме Духу без обзира о чему су причали, причали су у Духу и тако они који их слушају, слушају и са разумевањем и са пажњом која у човеку буди некакво добро расположење и милину на срцу. Тако је када се чита дело "Наука о Закону" св.Николаја Српског. У таквом духу какво је то дело написано, треба да ради и српски шестоднев.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

??????. ????? ?? ??? ???? ?? ???????? ?????????.

?? ?? ?????????? ?????????. ?????? ?? ????????????? ? ???? ???????? ??? ?????. ????? `???????????` ????????????????-?????????? `?????`, ???????????? ?? ? ????? ????? ???? ?? ? ?????? ?????? ????? ?? ????????? ??????? ? ?????, ????? `?????` ?? ?????? ? ?????? ??? ???????????? ??? ???, ??? ????????? ?? ??????????? ? ???????????? a priori `??????`,` ?????????`, `?????????` ??? ???`?? ?????? ???????????? ???????? ? ???????? ???????. ???? ??????? ??????? ? ??????? ??????, ?? ? ?????? ???????? ?????, ? ?? ?? ??? ???? ??????? ????? ????? 100%-??? ???????? ? ??, ? ????? ?? ????? ????? ??????? ? ????. ??? ????? ???? ?? ?? ?? ?????? ???????? ??????? ?????? ???????. ?? ??????? ??? ?? ???? ?? ???? ????????? ? ??????????????? ????????, ??????? ???? ???? ????? ????????? ???? ?? ???????? ? ???!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Отворила сам у подфоруму Русија, тему где ћу преводити делатности центра "Шестоднев", који ради у Русији од 2000. Осим оног што сам навела, њихова борба је стална, текућа, полемишу на богословским и научним основама. Треба ми само још времена да изложим оснонве поставке њихове делатности.

Подели на овим сајтовима

• Гости

???????? ??? ? ????????? ??????, ???? ??? ?? ????????? ?????????? ?????? "?????????", ???? ???? ? ?????? ?? 2000. ???? ???? ??? ??? ??????, ?????? ????? ?? ??????, ??????, ???????? ?? ???????????? ? ??????? ????????. ????? ?? ???? ??? ??????? ?? ??????? ??????? ???????? ?????? ??????????.

???????, ???? ??????, ? ????? ?? ?????????? ?? ???????? ????????? ??? ? ?? ???? ?????? ??? ?????????? ?????? ???? ?? ? ?????? ??????? ???????????? ?????? ????????. ????-?????.

Подели на овим сајтовима

?? ?? ?????????? ?????????. ?????? ?? ????????????? ? ???? ???????? ??? ?????. ????? `???????????` ????????????????-?????????? `?????`, ???????????? ?? ? ????? ????? ???? ?? ? ?????? ?????? ????? ?? ????????? ??????? ? ?????, ????? `?????` ?? ?????? ? ?????? ??? ???????????? ??? ???, ??? ????????? ?? ??????????? ? ???????????? a priori `??????`,` ?????????`, `?????????` ??? ???`?? ?????? ???????????? ???????? ? ???????? ???????. ???? ??????? ??????? ? ??????? ??????, ?? ? ?????? ???????? ?????, ? ?? ?? ??? ???? ??????? ????? ????? 100%-??? ???????? ? ??, ? ????? ?? ????? ????? ??????? ? ????. ??? ????? ???? ?? ?? ?? ?????? ???????? ??????? ?????? ???????. ?? ??????? ??? ?? ???? ?? ???? ????????? ? ??????????????? ????????, ??????? ???? ???? ????? ????????? ???? ?? ???????? ? ???!

??? ??? ???. ???? ?? ? ????????????? ???????????? ??????? ???? ???? ??? ? ?????????????, ? ?? ?? ??? ??? ??? ??????? ????? ????.

БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ

''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!''

Подели на овим сајтовима

• Гости

??? ??? ???. ???? ?? ? ????????????? ???????????? ??????? ???? ???? ??? ? ?????????????, ? ?? ?? ??? ??? ??? ??????? ????? ????.

?? ??????????????? ????????( ??????????, ?????, ?????...) ????? ???????? ??? ??? ??? ?? ?????? ? ??????????( ? ???? ??? ?????), ???? ?? ??????? ??????????? ??? ?? ??? ?? ??? `???????? ???` ? ??????? ??????, ??? ?? ????? ???? ???? ???? `??????` ?? ???? ??????????.

Подели на овим сајтовима

Помаже вам Бог!

Радујем се овој иницијативи и желим дружини сабраној око оца Горана велики успех у ширењу истине и разобличавању еволуционистичких басни. Ја грешни, већ проучавам грађу за илустровано издање о стварању света и човека које ће бити намењено пре свега школском узрасту, тако да, ако Бог Милостиви помогне па ово издање угледа видело дана, рачунајте на његов садржај .

Уједно молим за помоћ сваког ко има или зна где могу да нађем православне иконе/графике са мотивима Шестоднева да ме упути на њих. Ово је потребно нашем брату Влади коме смо поверили осликавање књижице.

Поздрав из Пирота.

Жељко.

[email protected]

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...