Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 БЕОГРАД - Више од шест милиона становника Србије је, према последњем попису, православне вероисповести, други по бројности су католици, а на трећем месту је исламска вероисповест, док је у односу на претходни попис број атеиста повећан за 40.000, саопштио је данас Републички завод за статистику. Према резултатима пописа 2011. године 84,6 одсто од укупног становништва у Србије је православне вероисповести, католика има 350.000, односно пет одсто, а трећа по заступљености је исламска вероисповест са више од 220.000 припадника (три одсто). У саопштењу се наводи да је у односу на попис 2002. године, са 40.068, на 80.053 повећан број особа које нису верници (атеисти). Како се наводи, од 7.186.862 грађанина Србије српским језиком говори 6.330.919 или 88,09 одсто, на другом месту је мађарски језик којим говори 3,38 одсто становништва, на трећем је босански (1,93), а на четвртом ромски (1,40). Завод је навео да већина припадника етничких заједница има просечну старост изнад 42,2 године колико износи просек за Србију. Готово исту просечну старост имају и Срби (42,6), док је просечна старост припадника седам етничких заједница чак изнад 50 година (Словенци, Немци, Македонци, Власи, Хрвати, Бугари и Југословени). Свега пет етничких заједница има просечну старост испод републичког просека, и то Муслимани (38,6), Албанци (38,3), Горанци (35,4), Бошњаци (33,5) и Роми, који једини имају просечну старост испод 30 година (28,3), пише у саопштењу. http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/u-srbiji-84-6-odsto-pravoslavaca_372426.html Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Што каже наш Маленчић, 84,6 процената славославаца Александар Милојков, Juan Valdez, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Predpostavljao sam da će tako biti. Valjda se oporavimo nekada.... daće Bog.... nadajmo se. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Не да се комунизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Dokle misle da taje koliko ima nas dzedaja? Ne razumem kako znaju da ostalih ima 99714, ali ne mogu da daju podatke ko se sve krije u toj masi? RYLAH and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Ne bi me iznenadilo da su oni pre pocetka brojanja nabavili bure na kojem su napisali markerom OSTALI i u njega trpali sve papire koje nisu imali gde drugo, pa ni nemaju vise podataka o ostalima. A, zamisli samo da su podatke unosili u racunar i da su kategorije dobili na osnovu ponavljanja u podacima... SF! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 "... српским језиком говори 6.330.919... " A posto svaki Srbin vredi za trojicu kao da nas ima 20 miliona ... znaci, velesila .... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 ateisti su prešli granicu od 1 %. Po popisu iz 2002 bilo ih je 0,5 %, a sada ih ima 1,1 % + 0,1 % agnostičare. Broj Pravoslavaca je ostao konstantan, nešto ispod 85 %, ali Rimokatolici su pali od 6 na 5 %. http://media.popis2011.stat.rs/2013/publikacije/Saopstenje%20Knjiga%204+bkorekt.pdf Нема ту никаквих драстичних промена. Што се атеиста тиче, ту се ради о пресипању разних категорија, из једне у другу. Ту мислим на разне "џедаје" и сличне "вернике". Сада се де о њих у односу на прошли попис изјаснио као "атеиста", те имамо тај "скок" са пола на један проценат. Што се тиче верујућих, њихов мањак у односу на прошли попис (неких 300 хиљада православних) јесте, заправо, мањак становништва у односу на 2002. годину. Управо се за толико негде и смањио број Срба за десет година. Логично је да се тај мањак покаже, у највећој мери, на најбројнијој популацији - на православним верницима. У свему овоме мени се једино не свиђа што нас је више од 300 хиљада мање у односу на прошли попис. Нестајемо, хтели то да видимо или не. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 40 000 ateista vise. Da nije bilo upisivanja po automarizmu, bilo bi mnogo vise, i bice nas na sledecem. Da nisam bio kuci, verujem da bi me roditelji upisali kao Pravoslavca, ali zato sam se potrudio da budem Дај не причај глупости, молим те. Ја знам да ти се не свиђа, али прихвати реалност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 40 000 ateista vise. Da nije bilo upisivanja po automarizmu, bilo bi mnogo vise, i bice nas na sledecem. Da nisam bio kuci, verujem da bi me roditelji upisali kao Pravoslavca, ali zato sam se potrudio da budem Не прави се наиван, Ти као не знаш да Црква управља државом и да попови све контролишу. Частили вас са 40 000 да се не провали завера... и још се буните. Manolis, marko_13, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 http://www.alo.rs/stari-alo/Dzedaji_nepriznati/42167 Napominjemo da će lica koja se ne izjasne u smisli nacionalnepripadnosti već daju „atipičan“ odgovor, u fazi obrade biti uključena ukategoriju „ostalo“ - izjavila je za „Alo!“ Snežana Lakčević, načelnikodeljenja za popis stanovništva. Znaci, ipak bure radi. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука