Jump to content

Шта за вас представља Космет?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нећу да се правим неки патриота, јер сам уствари велика прпа, али ме вести у вези са Косовом посебно дирају у душу и осећам спремност свакога трена да сиђем доле па чак и да умрем за људе који тамо живе, а да не причам за светиње које су ме се дотакле и пробудиле у мени свест да је на свету све пролазно и да треба да тежим небескоме да би опстао. За мене је Космет нешто свето, земља која је на земљи, али не припада овој земљи, тамо ми се чини да сваки учињени грех има још већу тежину него ли на неком другом месту. Можда управо због тога што су тамо за мене гинули преци, молили се светитељи, и крајем крајева што је то мога оца завичај. 

А ви? Шта осећате према Космету? Шта он за вас представља? 

Подели на овим сајтовима

осећам да је то срце и вечна Србија, али данас погинути за косово је заправо узалудно губљење главе због неодговорне, корумпиране и неспособне власти у Србији. Није крив само Николић или Тадић, већ политичко понашање према косову у последњих неколико деценија. Наравно да ми је јако жао што мој народ гине на Косову, али живот је нешто што се само једанпут даје... 

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ne mogu ja to opisati riječima! Osjećam izuzetno jaku emotivnu povezanost između Kosova i mene! Nisam dole nikad bila, a ako Bog dragi da, ići ću! Možda i ostanem, ko zna ;):)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ne mogu ja to opisati riječima!

tako je Biljo, to se recima ne moze i ne da opisati... srcee  

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Pitam se koliko Srba je ikad bilo na KiM? Mozda je to razlog sto ga gubimo.

Verovatno ni ja ne bih išao da mi majka nije rodom sa KiM. Dole si morao da paziš s kim pričaš, kako pričaš, u koju prodavnicu ili kafanu ulaziš... čudna atmosfera, visoki zidovi, bele okrugle kape, prljavstine koliko hoces... Bio sam u Gračanici. I na tom malom parčetu zemlje si se osetio kao kod svojih.

Mislim da je KiM simbol srpske gluposti od 45-te naovamo. Ne znam kako bi Srbi koji su se suprotstavili Turcima na Kosovu polju reagovali na nas Srbe danas. Kako bi Srbi koji su oslobadjali KiM 1912-te reagovali na nas danas. Ko smo mi? Promenili "veru za večeru", odrekli se Boga radi ideologije... I treba da izgubimo KiM jer ćemo se tad možda opametiti, možda će gubljenje KiM delovati na nas kao svojevrstan malj u glavu jer nam je takvo budjenje neophodno. Use i u svoje kljuse!

Подели на овим сајтовима

mi smo na kosovu izgubili 1389, a ipak taj događaj slavimo i mnogi se čude tome

a koja je još mogućnost bila - da se bez borbe poklonimo - danas bi nas više bilo samo koje vere;

Bilo bi lepo da naucite istoriju i naucite sta se desavalo posle 1389.godine. Ne gubi se jednom bitkom zemlja zauvek.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...