Jump to content

Формални, млаки, традиционални верник (Православни атеиста )

Препоручена порука

šteta sa uvodnog posta pređosmo na analizu članka https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/joooj.gif

koliko formalnih hrišćana uopšte ima

najviše volim one koji svojom verom mašu kao zastavom a često i tuđom, znaš one hrišćane koji dok te pljuju i vređaju okreću ti leđa i govore kako tvoje ponašanje uopšte nije u skladu sa hriščanstvom zru

a pri tome uopšte ne sagledavaju svoje sopstveno ponašanje 1401

oni su valjda pravi a ostali su formalni zru.gif' class='bbc_emoticon' alt='pospan' />

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Највише су прелешћени они који су најубеђенији у исправност свог мишљења и својих поступака.

А мало ли је данас таких , (уопште и међу Хришћанима и међу не хришћанима) ?

Подели на овим сајтовима

??????? ?? ?????????? ??? ???? ?? ???????????? ? ?????????? ???? ??????? ? ?????? ?????????.

? ???? ?? ?? ????? ????? , (?????? ? ???? ?????????? ? ???? ?? ??????????) ?

Bojim se Željko da ih je više nego malo

ve?iti Pravednici, beše li to tema jednog mog posta 0409_feel

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Sta imate da kazete na ovu temu.Ja sam u teretani upoznao jednog studenta teologije koji je pravoslavni ateista.Ne veruje u Boga ali je pravoslavan joooj

0409_feel

ovo zaista prvi put ?ujem 0409_feel

.??? ??? ?????? ? ??????? ?????.

I ta razli?itost je Božje delo i Božja promisao

od jednih u?imo kakvi želimo biti, od drugih kakvi ne želimo

Postoji jedna tema na forumu mislim da se zove religioznost i vera, apropo cele ove pri?e

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да је верско опредељење већег дела наше популације управо то - православни атеиста. А и познато је и да их има и по факултету...

Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

Слажем се са Дејаном да прави атеисти не постоје.

Али мислим да сви знамо огроман број људи који се на Васкрс поздрављају са "Христос васкрсе" а не верују стварно у те речи, које изговарају.

Наравно, овде лежи и велика опасност од тога да почнемо да процењујемо веру другог и да га осуђујемо...

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

Да,човек је религиозно биће и ако не верује у Васкрсење он нађе себи замену.Моја кума не верује у Бога али зато у хороскоп не сумња ни  најмање.

Подели на овим сајтовима

Да, али је код нас занимљиво да они, који нађу замену у хороскопу или ко зна чему, ипак себе радо називају ПРАВОСЛАВНИМА. Јер славе славу или се поздрављају са "Христос васкрсе"...

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

??, ??? ?? ??? ??? ????????? ?? ???, ???? ???? ?????? ? ????????? ??? ?? ??? ????, ???? ???? ???? ???????? ?????????????. ??? ????? ????? ??? ?? ??????????? ?? "??????? ???????"...

Nazalost mislim da je najveci deo takvih i ako im nedaj Boze kazes nesto onda misle da si ti zastranio/la...jednom prilikom je jedan covek nazvao mog muza crkvenjak...kad ga je pitao sta pod tim podrazumeva on je ladno objasnio i to ono podsmesljivo...pa stalno visis u crkvi...

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Тако су моји родитељи знали да се нашале да ћу се ја замонашити колико времена проводим у цркви.

А не знају како се ми тамо лепо дружимо...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

???? ?? ???? ???????? ????? ?? ?? ?????? ?? ?? ?? ?? ?????????? ?????? ??????? ???????? ? ?????.

? ?? ????? ???? ?? ?? ???? ???? ???????...

E i meni je moj brat to rekao a sada njegova cerka obozava da bude u crkvi...ima samo dve godine i kad vidi ikonu na zidu u kuci uvek pokazuje i govori Boga, Boga a i svestenika kad vidi isto tako ga naziva Boga...i pokusava da se krsti... :smiley:

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

ја знам једну бебици која је порасла у међувремену, која кад год види крст, виче љуби љуби и тражи крст да стварно пољуби ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...