Ulični Muzičar Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 pitam se, pitam ... da li ima na ovom forumu ljudi koji bi voleli da su juzni sloveni nastavili da zive u jednoj drzavi... ja sam 1966-to godiste i svoje najbolje godine sam proziveo u YU-gi ("zlatne osamdesete") tako da ne uspevam da budem kritican prema ideji o zajenickoj drzavi ... e, sad ... ovakvi-kakvi smo ... da nismo zavrsili u krvi do kolena tada ... pocetkom devedesetih sigurno bi smo kad-tad ... samo moglo je da priceka ... (onako sebicno ja to ...) jer, ovako je ispalo po onoj .. da bog da imao -pa nemao ... nezgodna stvar! razumem one koji su rodjeni posle 1980-te (otprilike) kada ih boli uvo za YU (ne znaju kako je bilo tada) ne znaju o sledecem : - muzika u YU klapklap - FILMOVI 319.gif - SPORT dada - no kriminal (ja spavao u vreci ... ko zna gde sve ..i nista) - puovanja bez viza ... - itd itd itd ... e, sad ... mi koji smo bili teenagers-i , nismo bas primecivali neke (razne) stvari za koje su znali stariji... (mi ... uzivali u zivotu ...) [razna ogranicenja slobode] al' , kazem, ja ne mogu da ne budem nostalgican za 80-tim u YU ... moji nisu bili komunisti (otac je uvek bio kontra-vlasti) nisu bili ni religiozni da smo bili pametni, mogli smo da sacuvamo "bratstvo and jedinstvo" ... a, ko je koje vere - nije moralo da nam bude presudna stvar u zivotu (nego licno opredeljenje) samo ... utopija je to ,znam ... ni mnogo "civilizovaniji" narodi ne bi uspeli na nasem mestu mislim, razliciti narodi- ok, ali razlicite vere ... dada tesko moze zajedno (rekoh- s obzirom kak'i smo) bolje da nije nikada ni napravljena jugoslavija [1918-te nam je, kazu, nametnuta od krupnih igraca u svetu (k'o i uvek ...)] barem ne bi ljudi ginuli bez-veze kada smo se "razdruzivali" ... U STVARI, TURCI SU KRIVI ZA SVE ... hehehe ... skrenuh sa teme ... p.s. jedna zanimljivost: bio sam u vojsci u virovitici (danasnja hrvatska) kada su moji dolazili u posetu , bili su iznenadjeni ljubaznoscu ljudi ... kada bi se tamo negde u hrvatskoj zaustavili da predahnu dolazili su ljudi da ponude pomoc i tako to ... ... fini neki ljudi ... pomislili su moji kasnije smo saznali (pocetak rata) da su to ,zapravo bili stanovnici srpskih sela ... hehe ... pa, eto ... nismo bili ni znali da srbi zive tamo negde ... DOBRO, JEL' SME NEKO OVDE DA PRIZNA DA JE YUGO-nostalgicar ? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 мрзим југу и све што је представљала јер видим где нас је довела. а носталгичар јесам crvenilo мада опет судећи по годишту, нисам ни приближно видео колико ти ... 1978. иначе све старо слушам и гледам, то ми више прија него ово данас што конзумира душу уместо обрнуто ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Једина земља ,где су сви Срби живели у једној држави,звала се Југославија... никад пре,ни данас,а вероватно ни у будуће,то се неће поновити... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 лепа цена, нема шта. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Не, уопште нисам иако сам била тинејџер у осамдесетим и имала леп живот...или мислила да јесам...а сад кад знам за Бога...много ми је лепше јер није све материјално или у путовањима или шта је све било толико дивно у Југи...скинимо завесу са очију... My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 босна је савршен пример трулост те државе - муслимани су постали бошњаци, срби - херцеговци, а католици - хрвати. македонци су мењали презимена у суфикс -ски. данашња хрватска се реинституционализовала и рехабилитовала само због југе и рата који се повео на том простору. словенија цвета невезано ионако. мада сам летовао на Хвару и тамо ми је све било како ваља, нисам нажалост још био тамо, мада сам чуо да је још дивније. музика југе је била одлична, али због братства а не јединства. искрено, мислим да није било толиког мешања истока и запада, не би тако било високе културе у филму, позоришту, музици и спорту из тог периода, неке словеначке групе су му највише пасовале. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 е да, срби су увек србовали, уместо да православљују. ипак смо ми најгори од све зле деце. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Антоније Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ????? ?? ??????? ?????? ??????? ?? ?????? - ????????? ?? ??????? ???????, ???? - ??????????, ? ???????? - ??????. ????????? ?? ?????? ????????? ? ?????? -???. ????? ?? ?? ?? ???? ?????? ??????????? - ??????????. ????? ?? ???????? ???? ? ?????? ??? ??? ? ???? ??????. ? ?? ???? ?? ???? ?? ?? ?? ??? ??????????? (????) ??????????? ??? ?????????? ???? ?? ? ???????? ???? ????????? ?????? (?????? ???????) ?????? ?????? ?????? ???????????? ????. ?? ?? ???? ??? ??? ?? ???? ????? ???? ?? ???? ? ?????? (? ? ????????) ??????? ?????????. ???? ??? ???????? ???? ?????? ?? ?????? ? ??????? ?? ?????????? ???? ?? ???? ???? ? ?????????? ?????? ??????. Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ????? ?? ??????? ?????? ??????? ?? ?????? - ????????? ?? ??????? ???????, ???? - ??????????, ? ???????? - ??????. ????????? ?? ?????? ????????? ? ?????? -???. ????? ?? ?? ?? ???? ?????? ??????????? - ??????????. ????? ?? ???????? ???? ? ?????? ??? ??? ? ???? ??????. ? ?? ???? ?? ???? ?? ?? ?? ??? ??????????? (????) ??????????? ??? ?????????? ???? ?? ? ???????? ???? ????????? ?????? (?????? ???????) ?????? ?????? ?????? ???????????? ????. ?? ?? ???? ??? ??? ?? ???? ????? ???? ?? ???? ? ?????? (? ? ????????) ??????? ?????????. ???? ??? ???????? ???? ?????? ?? ?????? ? ??????? ?? ?????????? ???? ?? ???? ???? ? ?????????? ?????? ??????. ???? ?????? ? ???? ????? ???? crvenilo ?????? ??? ?? ?? ???????????? ? ???????????? ???????? ????????-?????? ??????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bazileos Megas Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Јесам Југо-носталгичар, страховито ми је жао свих који су претпели муке, смрт, хаос који се десио. Жао ми је свих народа а највише српског ! Мислим да је стара Југа могла да се уреди као "лабава" Конфедерација и да тада, уз разумну политику, не би дошло до свих страхота које су се десиле на територији СФРЈ ! Можда грешим али сматрам да многе мајке у том случају не би заплакале ! А ви Срби где сте? Милиони Срба боје се Бога. Где се налазите вас неколико стотина што стојите испред народа: да ли сте са Европом или са народом?Ако кажете да сте са Европом, онда се брзо лечите да не би заразили свој народ.Ако ли кажете да сте са својим народом, пазите да се не ухватитe у лажи ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 централизована власт без ауторитета и страха никад није постојала. зато је избио рат. извињавам се што сам покренуо тему у погрешном правцу, окренимо је култури и спорту, позитивним стварима које красе ту носталгију. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Јесмо живели лепо у старој Југи,наводно,али много тога, или скоро ништа нисмо знали. Наизглед смо се уважавали,јер је испод жита постојала јака диктатура.Да је све било труло показале су године које су појели термити. Ја сам 59. годиште и знам одлично шта говорим.Моји родитељи су морали да крију Бога од мене и брата... Сами смо га упознали, ја пре, брат, иако је старији седам година, касније.Почео је да слави славу тек по рођењу другог детета,сина који данас има 27.година. А ми,,, Као породица , Срби, са дна каце. Треба поштовати вредности ма чије оне биле, то вам је једини комплет боја који ће вам освежити живот, Али да смо Срби не треба да заборављамо иако то данас распродајемо у бесцење. Она Србија коју волим и поштујем налази се на жалост у туђини иза седам мора и планина...Људи који су је тамо однели нису то урадили без разлога...Зато сам и видео- запис Војводе Ђујића ставила као почетни на једној теми овде... Моја највећа жеља би била да сва наша дивна деца упознају савршено веру и историју,културу и обичаје своје домовине док је још имамо, па да онда сама размисле како ћемо даље... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ?????????????? ????? ??? ?????????? ? ?????? ????? ???? ?????????. ???? ?? ????? ???. ????????? ?? ??? ??? ???????? ???? ? ????????? ??????, ???????? ?? ??????? ? ??????, ?????????? ???????? ???? ????? ?? ??????????. ??????, ?????? ??? ????? ? ????? ?????? ??? ?? ???????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Uopšte nisam yugo-nostalgična, ni najmanje...Živela sam u Hrvatskoj i, hvala lepo, ne vežu me lepa sećanja za taj period...ne ponovilo se... confused Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Ја сам југо носталгична, јер кад год се сетим нашег старог југа, спичи ме носталгија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука