Jump to content

Vera i znanje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ako se setite onog ženskog podsetnika za ispovest, na spiskuje grehova je i učiniti dobro delo, a ne pripisati ga svom anđelu čuvaru nego sebi. Ako nešto zabaljezgaš, onda si sam kriv.

A ti kao neznas kako je taj spisak ovde komentarisan od strane vernika..... ili nas samo malo trolujes :)

Kad ukloniš većinu osobina neke ličnosti (jer su proglašene grehom) i kad ga uglaviš u kalup kakav je Bog propisao, onda tu i ne ostane mnogo od ličnosti, bar ne onih ličnosti sa kakvima bih ja voleo da provedem večnost.

Greh je losa osobina licnosti.

Mislim da ce ti zelja biti ispunjena.

Ja takve ličnosti zamišljam kao Ihtusovce.

Kakve ? Sve nas vernike ?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 49
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

baš zato što hoće čoveka da zakuca na poziciju marionete kojom upravljaju više sile

Potpuno netacno... kolosalni promasaj...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Каква је корист човеку ако сав свијет изучи а души својој науди (Мт. 16, 26)

Самољубље је често препрека љубави према истини.

Апостол Павле каже: "знање дакле надима, а љубав изграђује. Ако ли неко мисли да нешто зна, још ништа није сазнао као што треба знати. А ако неко љуби Бога, Бог га је познао" (1. Кор. 8, 13).

А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

Посланица Јеврејима 11, 1

Подели на овим сајтовима

Onda ima moć koja ne zavisi od božije volje i onda postaje potpuno samostalna sila kojoj Bog nije potreban.

Па брате ако ти желиш да будеш независан и самостална сила(у преводу индивидуа) онда је то твоја одлука - твоја слобода. Ја желим много више од тога, желим да будем личност.

Подели на овим сајтовима

Па брате ако ти желиш да будеш независан и самостална сила(у преводу индивидуа) онда је то твоја одлука - твоја слобода. Ја желим много више од тога, желим да будем личност.

Ustvari veće je ličnost on, koji sam izgraćuje svoje stavove, izgrađuje svoju ličnost. Tok to pratiš mnoge koji su to isto radili pre tebe, ti si samo jedan delić nečega. Ti kao ti sam nemaš ličnost, svoju ličnost, već je to ličnost koju deliš sa još milionima drugih ljudi.

Ti nisi ličnost ti ličnost samo pozajmljuješ, a ona treba da se stvori. 

Подели на овим сајтовима

Ustvari veće je ličnost on, koji sam izgraćuje svoje stavove, izgrađuje svoju ličnost. Tok to pratiš mnoge koji su to isto radili pre tebe, ti si samo jedan delić nečega. Ti kao ti sam nemaš ličnost, svoju ličnost, već je to ličnost koju deliš sa još milionima drugih ljudi.

ниси мања личност ако себе свесно спуташ нечим за шта сматраш да је у реду. Ниси личност ако изађеш го на улицу само зато што други то не раде.

Али такође ниси личност ни ако то што радиш није ТВОЈ ИЗБОР, јер ћеш онда увек да се нађеш у процепу.

Ал добро, проћи ће те и та фаза, и сконтаћеш једном :)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Окултно није забрањено зато што је тајно или неистинито, него зато што потиче од ђавола. То јест, можеш ти да се бавиш и чакрама и медитацијом и јогом и другим стварима, ал то не долази од Господа.

Због чега?

Зато што је у свим тим учењима гордост, која долази кроз намеру да нешто учиниш својом вољом, својим снагама, и да цео свет потчиниш себи, на магијски начин, без смирења или понизности пред Господом. И без Њега, у крајњој линији, јер све и да себе завараваш да и даље Њему служиш, једном ћеш да кажеш "Ово сам постигао само ЈА, СВОЈИМ трудом и залагањем, без ичије помоћи. Не треба ми било ко изнад мене", што и јесте крајњи циљ свих тих учења.

Та замка постоји и у многим обласима живота које са магијом везе немају, али езотерична учења су управо због тога и направљена, и та замка позајмљене моћи, за коју ти мислиш да је твоја моћ, и да је резултат твог труда и твог залагања, је сврха, крајњи циљ и смисао сваког од тих учења.

Баци се на проучавање своје вере, батали те глупости. И ради спасења и ради менталног здравља (никакво претеривање, најозбиљније ово мислим).

Ovo je tačno od riječi do riječi.Evo priznaću da sam se i ja bila navukla u jednom adolescentnom periodu na razne popularne psihologije ovih i onih jer su mi roditelji, nenamjerno naravno, u djetinjstvu nabili kompleks niže vrijednosti i ostavili tako da lelujam izmedju onoga što jesam i onoga što sam nosila kao masku da bih se odbranila u raznim životnim situacijama.Ali ja sam se jos kao djevojcica okrenula vjeri i Bogu i tu uvijek crpila snagu i utjehu.Kako sam nekako bila sama prepustena sebi,bez nekih posebnih savjeta od strane roditelja mnogo sam radila na sebi...grijesila,ustajala,kajala se,ucila na istim greskama iznova i iznova...onda sam na tom putu pocela da istrazujem polje sugestivne psihologije,pozitivnih misli,kvantne fizike,čakri...pročitala na desetine knjiga iz sfere popularne psihologije koje sve redom jačaju našu ličnost ali nemaju tu duhovnu snagu koju ima hrišćanska vjera i molitva.U dosta tih prikupljenih znanja sam naisla na neke slicnosti sa mojom vjerom i naivno pomislila da cu sve to moci ja sama da kontrolisem...kako su se redali uspjesi,ja postajala zadovoljnija sobom zaista sam se osjetila srecnom,ali sam vremenom to sve pocela da uzimam zdravo za gotovo,kao nesto sto se podrazumjeva...i ljubav,i zdravlje,i uspjeh na faksu i prijatelje...Nezahvalnost cista.Divljanje ega.I onda kad se sve to obruši na tebe,tek kada se osjetis neopisivo slabasnim i nemocnim tek tada posegnes za Gospodom kao hriscanin,kada vjera ostane jedino sto imas jer si zahvaljujuci svojoj sujeti izgubio sve drugo onda shvatis da te sva ta znanja samo zavaravaju i one sa najjacim karakterom dovode na klizav teren.Ja ne mogu ovdje opisati rijecima koliko sam se pokajala i koliko se jos kajem sto sam na taj nacin pokazala nepovjerenje prema Gospodu jer sam posegla za nekim trivijalnim rjesenjima...ali isto tako ne mogu da opisem ni to koliko je divno kako se ja u ovom momentu osjecam zasticeno iako sam na svim gore navedenim poljima slaba...i u ljubavnom pogledu,i na faksu...nista od toga nije sjajno,ali ja se osjecam sjajno u svojoj vjeri jer sam odbacila sve drugo sto prijeti da me udalji od iste.Ne pisem ovo tek tako...nego kao neko ko je zaista okusio grijeh gnosticizma koji uvijek sa sobom nosi gordost,zavist itd.Hvala dragom Bogu sto me izveo na pravi put i primio u narucje svoje mene gresnu i nepromisljenu.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

ниси мања личност ако себе свесно спуташ нечим за шта сматраш да је у реду. Ниси личност ако изађеш го на улицу само зато што други то не раде.   Али такође ниси личност ни ако то што радиш није ТВОЈ ИЗБОР, јер ћеш онда увек да се нађеш у процепу.   Ал добро, проћи ће те и та фаза, и сконтаћеш једном

To je problem svih religija i ideologija sveta svi ste isti pratite vođe, niko ne razmišlja svojom glavom, već glavama tih voća. Mislite ono što su vam drugi nametnuli.

Подели на овим сајтовима

To je problem svih religija i ideologija sveta svi ste isti pratite vođe, niko ne razmišlja svojom glavom, već glavama tih voća. Mislite ono što su vam drugi nametnuli.

Не причам овде о религијама, него о ставу према животу генерално. Али сам се залетео, има времена кад ћеш да сконташ да није одраз личности само у томе да се по сваку цену разликујеш од других. ТО важи и за Василија. И не мораш да постигнеш нешто велико и снажно, и да сви знају за тебе, и да те свуда препознају као другачијег, да би био срећан. 

Фора је у једноставности, а кад се превише трудиш, испадаш смешан, а и себи компликујеш постојање и одузимаш срећу.

Само полако ;)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Личност из односа са Богом  црпи свој идентитет. 

Подели на овим сајтовима

Први пример си ти сам. Атеистичка размишљања која имаш и постављаш на овом форуму сигурно нису твоја лична мишљења већ неког ко је ту тему много раније обрађивао. Коме вођи ти онда припадаш,кад си већ код ''vođe''?

Подели на овим сајтовима

Не причам овде о религијама, него о ставу према животу генерално. Али сам се залетео, има времена кад ћеш да сконташ да није одраз личности само у томе да се по сваку цену разликујеш од других. ТО важи и за Василија. И не мораш да постигнеш нешто велико и снажно, и да сви знају за тебе, и да те свуда препознају као другачијег, да би био срећан.    Фора је у једноставности, а кад се превише трудиш, испадаш смешан, а и себи компликујеш постојање и одузимаш срећу.   Само полако

Pa nije, ali nije ni u tome da ko ovce pratite šta drugi kažu. Bez ikakvog razmišljanja. Kao glavu tj. mozak da nemate. 

Подели на овим сајтовима

Pa nije, ali nije ni u tome da ko ovce pratite šta drugi kažu. Bez ikakvog razmišljanja. Kao glavu tj. mozak da nemate. 

Немој да падаш на те замке и  глупости које можеш да видиш на Интернет клиповима и атеистичким странама. То су предрасдуде. Далеко од тога да је код верника тако. Имаш много верника, који различито коментаришу различите ствари. Ено ти кад год се поведе расправа о либерализму и социјализму, углавном верници дискутују, са изузетком Дарка (Аурор), који је атеиста, и видиш колико се не слажемо у неким стварима које одражавају сам поглед на свет. Такође и око хомосексуалаца на пример, неких политичких догађаја, и хиљаду других ствари које те дефинишу и као личност. И у питањима интерпретације верских ствари можеш да видиш колико се често разликујемо, ако пратиш те теме, ако ти нису досадне. 

Немој да упадаш у замку разних Атеиста Србије и сличних, и да свој став засниваш на предрасудама, а не на ономе што јесте. Неколико пута су долазили овде са том причом, и сваки пут им је показано да нису у праву. И онда, када остану без аргумената, крену да се понашају као стока и да вређају најгоре и најприземније, да би били бановани, и да онда могу да дрече тамо на својим страницама како су угњетавани јер су верници глупи и нису знали шта да им одговоре, па су их истерали (што је, иначе, њихов модус операнди, проверено ;) ). Они који се нису тако понашали су још увек са нама, мада се често не слажемо дубоко. Не верујем да се тако понашају људи без мозга.

Оно што се тражи од хришћана није чак ни да не смеју да преиспитују учења Цркве, јер они онда и нису хришћани Божија браћа, него слуге или најамници, а у Библији је направљена јасна разлика. Имаш много научника, природних наука, који су били и још увек јесу посвећени хришћани ове или оне деноминације. Поента је да не фантазираш нешто, него ако те нешто интересује, прво да засучеш рукаве и дооообро уђеш у материју, па онда донеси суд о томе. Такође, заповести које су ти дате су минималне и све до једне корисне за твој унутрашњи и спољашњи развој као доброг човека ако ништа друго. Ни то није ништа чудно. Ако хоћеш да будеш члан бриџ клуба, имаш правила (да знаш како се игра бриџ, да долазиш тад и тад, да не вараш у игри...), а камо ли члан организације за коју ми верујемо да јој је почетак и сам начелник Бог. Нико те не тера да уђеш у клуб, и можеш и да одеш кад год пожелиш, и после тога и да се вратиш у највећем броју случајева, али док си ту, та минимална правила имаш, и то опет ради себе, не ради саме Цркве. Ради Цркве је једино правило да не проповедаш јавно неку јерес или да не правиш раскол и то је то.

Подели на овим сајтовима

Немој да падаш на те замке и  глупости које можеш да видиш на Интернет клиповима и атеистичким странама. То су предрасдуде. Далеко од тога да је код верника тако. Имаш много верника, који различито коментаришу различите ствари. Ено ти кад год се поведе расправа о либерализму и социјализму, углавном верници дискутују, са изузетком Дарка (Аурор), који је атеиста, и видиш колико се не слажемо у неким стварима које одражавају сам поглед на свет. Такође и око хомосексуалаца на пример, неких политичких догађаја, и хиљаду других ствари које те дефинишу и као личност. И у питањима интерпретације верских ствари можеш да видиш колико се често разликујемо, ако пратиш те теме, ако ти нису досадне. 

Немој да упадаш у замку разних Атеиста Србије и сличних, и да свој став засниваш на предрасудама, а не на ономе што јесте. Неколико пута су долазили овде са том причом, и сваки пут им је показано да нису у праву. И онда, када остану без аргумената, крену да се понашају као стока и да вређају најгоре и најприземније, да би били бановани, и да онда могу да дрече тамо на својим страницама како су угњетавани јер су верници глупи и нису знали шта да им одговоре, па су их истерали (што је, иначе, њихов модус операнди, проверено ;) ). Они који се нису тако понашали су још увек са нама, мада се често не слажемо дубоко. Не верујем да се тако понашају људи без мозга.

Оно што се тражи од хришћана није чак ни да не смеју да преиспитују учења Цркве, јер они онда и нису хришћани Божија браћа, него слуге или најамници, а у Библији је направљена јасна разлика. Имаш много научника, природних наука, који су били и још увек јесу посвећени хришћани ове или оне деноминације. Поента је да не фантазираш нешто, него ако те нешто интересује, прво да засучеш рукаве и дооообро уђеш у материју, па онда донеси суд о томе. Такође, заповести које су ти дате су минималне и све до једне корисне за твој унутрашњи и спољашњи развој као доброг човека ако ништа друго. Ни то није ништа чудно. Ако хоћеш да будеш члан бриџ клуба, имаш правила (да знаш како се игра бриџ, да долазиш тад и тад, да не вараш у игри...), а камо ли члан организације за коју ми верујемо да јој је почетак и сам начелник Бог. Нико те не тера да уђеш у клуб, и можеш и да одеш кад год пожелиш, и после тога и да се вратиш у највећем броју случајева, али док си ту, та минимална правила имаш, и то опет ради себе, не ради саме Цркве. Ради Цркве је једино правило да не проповедаш јавно неку јерес или да не правиш раскол и то је то.

E jbg kasno si se raspisao juče dosadno mi bilo, nije mi se spavalo pa reko da trolujem ali danas imam da učim pa da vas ne zamaram više. Inače ne mislim sve ovo, a nešto me mrzi da pročitam ovaj podugačak teks. Možda kasnije

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...