Jump to content

Uputstvo za besmrtne - Sveštenomučenik Danil Sisojev

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Nedavno sam se setio ovog teksta koji sam čitao pre nekoliko meseci, tražeći materijal i pogodne argumente za diskusije sa vernicima.

Jedan od interesantnih delova su mi bila mitarstva koja je prošla blažena teodora i brojne demonološke spekulacije su me podsetile na dobro nam poznatog Miroljuba Petrovića.

Hteo bih da pitam da li je i koliko ovaj tekst u skladu sa pravoslavnim dogmama i šta vernici misle o njemu.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/Lat_InstrukcijeZaBesmrtneSisojev.htm

Подели на овим сајтовима

Dok sam čitao o mitarstvima koje je navodno prošla blažena Teodora, video sam da je glavni izvor "informacija" taj prepodobni Vasilije kome se ona javila u snu, a kao ateista i skeptik, posumnjao bih da je tekst samohvalisanje prepodobnog Vasilija.

Тешко да ћеш на овој теми добити материјала за фб страницу АС.

Имам визију да се са друге стране налази овакав призор :

troll-face-computer-reac.jpg

Подели на овим сајтовима

bolji je klip od print screena, Vasilije postavi im i link od teme :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

О митарствима која не спадају у догму Православне цркве, говорили су многи црквени оци, од св.Василија Великог до св.Аве Јустина.... није само "преподобни Василије коме се она јавила у сну" говорио о томе.

Ако те не мрзи да читаш, овде је доста тога објашњено, боље него да  препричавам.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...