Jump to content

Predskazanje Isusa Hrista koje se nije obistinilo !

Препоручена порука

marko 9.1

1 I reče im: Zaista vam kažem: imaju neki među ovima što stoje ovde koji neće okusiti smrt dok ne vide carstvo

Božje da dođe u sili.

luka 9.26

Jer ko se postidi mene i mojih reči, njega će se Sin čovečiji postideti kad dođe u slavi svojoj i Očevoj i svetih anđela.

luka 9.27

A zaista vam kažem: imaju neki među ovima što stoje ovde koji neće okusiti smrt dok ne vide carstvo Božje.

matej 16.27

Jer će doći Sin čovečiji u slavi Oca svog s anđelima svojim, i tada će se vratiti svakome po delima njegovim.

matej 16.28

Zaista vam kažem: imaju neki među ovima što stoje ovde koji neće okusiti smrt dok ne vide Sina čovečijeg gde ide u carstvu svom.

matej , glava 24 (stihovi 27-35)

27 Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak Sina čovečijeg.

28 Jer gde je strvina onamo će se i orlovi kupiti.

29 I odmah će po nevolji dana tih sunce pomrčati, i mesec svoju svetlost izgubiti, i zvezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.

30 I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.

31 I poslaće anđele svoje s velikim glasom trubnim; i sabraće izbrane Njegove od četiri vetra, od kraja do kraja nebesa

32 Od smokve naučite se priči: kad se već njene grane pomlade i ulistaju, znate da je blizu leto.

33 Tako i vi kad vidite sve ovo, znajte da je blizu kod vrata.

34 Zaista vam kažem: ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.

35 Nebo i zemlja proći će, ali reči moje neće proći.

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 58
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Лоше си назвао тему, треба које се није још испунило. Скоро све што си навео односи се крај света. А како знаш да неко од апостола није видео Царство Божије које долази у сили. И шта уопште значи видети Царство које долази у сили. Или како знаш да су сви апостоли умрли. Можда је апостол Јован узнет на небо као Енох и Илија. И како знаш шта се подразумева под "овим нараштајем"

Подели на овим сајтовима

za karadjordja :

I reče im: Zaista vam kažem: imaju neki među ovima što stoje ovde koji neće okusiti smrt dok ne vide carstvo

A zaista vam kažem: imaju neki među ovima što stoje ovde koji neće okusiti smrt dok ne vide carstvo Božje.

Zaista vam kažem: imaju neki među ovima što stoje ovde koji neće okusiti smrt dok ne vide Sina čovečijeg gde ide u carstvu svom.

Zaista vam kažem: ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.

.

.

Подели на овим сајтовима

34-35. Заиста вам кажем: Овај нараштај неће проћи док се све ово не збуде. Небо и земља ће проћи, али ријечи моје неће проћи.

Овде не говори о "нараштају" који је тада живео, већ о роду свих верника,[17] као да каже: "Неће нестати верних, док се све ово не збуде." Али, када чујете за глади и поморе немојте мислити да ће род верних услед ових недаћа изумрети, већ знајте да ће он преживети и никакво га зло неће савладати. Неки су разумели да се речи "све ово" односе само на пад Јерусалима а не и на други долазак Господњи, па су их овако протумачили: "Неће проћи овај нараштај, дакле, нараштај вас апостола, док не види пропаст Јерусалима." Потврђујући оно што је речено, Господ каже да ће пре небо и земља, те чврсте и непокретне стихије нестати, него ли се Његове речи показати лажним.

Тумачење Теофилакта Охридског

Подели на овим сајтовима

Свети Владика Николај

Но који су то који неће окусити смрти док не виде царство Божје у сили? Господ говори пред гомилом народа и ученика Својих, па каже: има неких међу овима што стоје овде. На кога то, дакле, Господ мисли? На првом месту на све оне који буду испунили заповест Његову о ношењу крста и самоодрицању. Они ће још у овом животу осетити на себи силу царства Божјега. На њих ће сићи Дух Божји, који ће их очистити и просветити и отворити им врата тајни небесних, као што је то био случај доцније с апостолима и с архиђаконом Стефаном. Нису ли апостоли у дан Педесетнице видели царство Божје у сили, онда кад им је била послата сила с висине? А Стефан будући пун Духа Светога погледа на небо и виде славу Божју (Дела Ап. 7, 55). Па јеванђелист Јован не виде ли царство Божје пре своје телесне смрти? Па апостол Павле не диже ли се у треће небо пре него што окуси смрт? Но оставимо апостоле. Ко зна колико и колико је њих од оних који су у време ове проповеди Христове стајали овде осетили силу Духа Светога и видели царство Божје где долази пре растанка с овим светом?

Но осим овога тумачења неки свештени тумачи Јеванђеља дају горњим речима Христовим и једно друго. Наиме, они односе горње речи Спаситељеве на тројицу ученика, Петра, Јакова и Јована, који су убрзо после ове проповеди видели на Тавору Господа Преображење у друштву са Мојсејем и Илијом. Нема сумње да је ово тумачење тачно, но оно не искључује ни оно прво тумачење. Тројица апостола видели су истини царство Божје у сили на гори Таворској, када се Господ Исус показао у небесном сјају Своме, и када су се из онога света показали видљиви Мојсеј и Илија, један с једне други с друге стране Господа Славе. Но никако не треба мислити, да је то једини случај где су смртни људи видели царство Божје, како долази у сили. Тај случај на Тавору уистини је величанствен и на свој начин изузетан, али тај случај не искључује и безбројне друге случајеве где су смртни људи видели у овоме животу, мада и на други начин, царство Божје у сили и слави.

Подели на овим сајтовима

za karadjordja :

I re?e im: Zaista vam kažem: imaju neki me?u ovima što stoje ovde koji ne?e okusiti smrt dok ne vide carstvo

A zaista vam kažem: imaju neki me?u ovima što stoje ovde koji ne?e okusiti smrt dok ne vide carstvo Božje.

Zaista vam kažem: imaju neki me?u ovima što stoje ovde koji ne?e okusiti smrt dok ne vide Sina ?ove?ijeg gde ide u carstvu svom.

Zaista vam kažem: ovaj naraštaj ne?e pro?i dok se ovo sve ne zbude.

??? ??? ?? ?????? ?? ???????? ??????????? ?? ???? ??????, ??? ?? ??????? ??????? ? ????????? ???????? ????? - ??? ?????? ????? ?? ???? ?? ??? ???? ? ? ??????? ????????. ??? ?? ??????? ?????? ?????? ??? ????????. ?????, ???????????? ?? ????????.

Подели на овим сајтовима

za karadjordja :

I re?e im: Zaista vam kažem: imaju neki me?u ovima što stoje ovde koji ne?e okusiti smrt dok ne vide carstvo

A zaista vam kažem: imaju neki me?u ovima što stoje ovde koji ne?e okusiti smrt dok ne vide carstvo Božje.

Zaista vam kažem: imaju neki me?u ovima što stoje ovde koji ne?e okusiti smrt dok ne vide Sina ?ove?ijeg gde ide u carstvu svom.

Zaista vam kažem: ovaj naraštaj ne?e pro?i dok se ovo sve ne zbude.

??? ??? ?? ?????? ?? ???????? ??????????? ?? ???? ??????, ??? ?? ??????? ??????? ? ????????? ???????? ????? - ??? ?????? ????? ?? ???? ?? ??? ???? ? ? ??????? ????????. ??? ?? ??????? ?????? ?????? ??? ????????. ?????, ???????????? ?? ????????.

??,??? ????...

0202_238

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Јао брате Да Вични , та није ваљда да си и ти дошо на идеју поред толиких пре тебе ,да покушаш убедити људе Цркве да нешто није уреду у Христовим речима?

Било је братац и пре тебе а биће и после тебе и стручнијих и жучнијих , који ће покушавати да оспоре речи Христове, дела Христова, чуда Христова, Цркву Христову , па  самог Христа, ал џаба...

Ништа се неће десити, Црква ће и даље бити ту и људи ће и даље веровати у Христа.

Ех сад си пао у мојим очима, а почо сам да те ценим.

Подели на овим сајтовима

29.  I odmah će po nevolji dana tih sunce pomrčati, i mesec svoju svetlost izgubiti, i zvezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.

30.  I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom veliko

34.  Zaista vam kažem: ovaj naraštaj neće proći dok se ovo sve ne zbude.

aj, kazite mi da sam glup, dobro ..

samo , meni se cini da su ovi (narocito) stihovi nedvosmisleni ...

a da je hteo da kaze ono sto se meni cini da jeste kazao ... kako bi se tada izrazio ?

.

.

Подели на овим сајтовима

Ти догађаји треба да се остваре а што се тиче нараштаја ево ти:

34-35. Заиста вам кажем: Овај нараштај неће проћи док се све ово не збуде. Небо и земља ће проћи, али ријечи моје неће проћи.

Овде не говори о "нараштају" који је тада живео, већ о роду свих верника,[17] као да каже: "Неће нестати верних, док се све ово не збуде." Али, када чујете за глади и поморе немојте мислити да ће род верних услед ових недаћа изумрети, већ знајте да ће он преживети и никакво га зло неће савладати. Неки су разумели да се речи "све ово" односе само на пад Јерусалима а не и на други долазак Господњи, па су их овако протумачили: "Неће проћи овај нараштај, дакле, нараштај вас апостола, док не види пропаст Јерусалима." Потврђујући оно што је речено, Господ каже да ће пре небо и земља, те чврсте и непокретне стихије нестати, него ли се Његове речи показати лажним.

Тумачење Теофилакта Охридског

Подели на овим сајтовима

29.  I odmah ?e po nevolji dana tih sunce pomr?ati, i mesec svoju svetlost izgubiti, i zvezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.

30.  I tada ?e se pokazati znak Sina ?ove?ijeg na nebu; i tada ?e proplakati sva plemena na zemlji; i ugleda?e Sina ?ove?ijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom veliko

34.  Zaista vam kažem: ovaj naraštaj ne?e pro?i dok se ovo sve ne zbude.

aj, kazite mi da sam glup, dobro ..

samo , meni se cini da su ovi (narocito) stihovi nedvosmisleni ...

a da je hteo da kaze ono sto se meni cini da jeste kazao ... kako bi se tada izrazio ?

? ??? "?????????" ? ?? ??? ??? ??????, ???? ?? ????, ???? ?? ????? ???? ?? ?? ?????...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...