marija Написано Септембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 za mene je hriščanski film svaki film koji je dušekoristan i koji me može naterati na razmišljanje o Bogu, svaki film koji ima hrišćanski pogled na svet, naprimer film kao što je Zelena milja, ili Forest Gamp, pa čak i stari Lelušev film Jedan čovek, jedna žena..Kišni čovek..L.A Sory, naravno ostrov već ima temu za sebe pa ga neću opet izdvajati, ima jako puno filmova sa hrišćanskim pogledom na svet..o ljubavi, i o vrednosti ovog života, o dužnosti, i o porodičnim odnosima, o odgovornosti Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Септембар 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 Ок, јесте и то али ја стално наглашавам да се хришћанским може назвати и филм који не велича Бога директно него кокетира са ђаволом јер ту можемо доста научити. Можемо видети на који начин јунаци решавају неки сукоб, неку драму а за нас хришћане је човек битан, где год се налазио и морамо познавати човека, антропологију. Јесте хришћанска антропологија то што јесте и она нам објашњава улогу и значај човека у Божијем свету али такође нам је од користи да упознамо какву антропологију заступа неко ко је директно против Бога. Наравно, не смемо занемарити зрелост тј да некима такви филмови могу бити мало погубни јер још нису упознали праву веру па не знају. Ђавољи адвокат јесте итекако хришћански филм по многоме али не заборавимо да он има и секташких утицаја (самоубиство као излаз). Дакле, Лазарице, у праву су у вези оног кад кажеш да је хришћански филм онај који нас натера да размишљамо о Богу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 zaboravila sam Đavolji advokat, mnogi će pre gledajući taj film da se zapitaju o Bogu nego gledajući Ostrov, moje lično mišljenje( Ostrov je moj favorit 0110_hahaha ) sad kada pomenu taj film podseti me an nešto, mnogi kažu da ne veruju u Boga, dakle ako ne veruješ u dobro ne možeš verovati ni u zlo, a boje se da gledaju horor filmove, boje se vampira, veštica, sotone, etc.Kako neko može da veruje u zlo a da ne veruje u dobro? 319.gif, sorry ali eto možda ideje za neku drugu temu Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Септембар 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 Ок за спам.... може то за неку другу тему, што да не. Па филм и треба да нас запита, да не останемо равнодушни. Да се, заправо, сами запитамо. Ја сам после једне пројекције филма у биоскопу пре годину ипо, био у том стању- запитивање. То ме држало два три дана чак после филма (филм "Ово је слободан свет" редитеља Кен Лоуча). Неки филм само потврди оно што сам и пре мислио, а неки ме "ошамари", "полије хладном водом" онако жестоко. Због неког се изнервирам а неки ме остави без текста. А неки ме и смори 0104_cheesy Филм- драма- сукоб јунака- заплет- решавање сукоба- поука..... кроз филм, ми видимо како јунаци у датом времену и простору решавају одређени драмски заплет у коме смо се ми у нашим стварним животима сусретали (филм је фикција, не заборавимо). Ми видимо како аутор гледа на дати драмски проблем и наша слобода је да се сложимо са њим или не. Наше право и слобода. И кроз ту једну причу, кроз један сукоб, ми можемо итекако (заправо, морамо!!!) да дамо хришћанску визуру помоћу инкултурације (како ме подсети Сергије за ту реч). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Септембар 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 OSTRVO!!! Definitivno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Септембар 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 E a jel' valjaju filmovi o Hristu???Mislim ja sam gledala izvestaj uzet iz evandjelja po Luki, valja??? ??. ????? ???? ???? ??? ????? ???????? ??? ?? ? ???? ????? ? ???? ?? ?? ????????. ??? ??????? ???? ??????????? ????? ?????? ????? ??? ? ?? ?????? ?????? ???????...???, ???? ?? ?? ?????????? ???????...?? ?????? ??? ??? ??????? ??? ????????...?? ?? ???? ???????? ???? ?? ????? ??????? ????? ????. ??? ????? ??????? ? ?????? ? ????????? ??, ??????????. ?? ?? ?? ???????????? ?????? ?? ?? ??? ??? ????. ???, ?? ???? ???? ?????? ???? ?????? ??? ?? ???? ?????? ??????????? ????? ????? ??????. ??? ? ????? ?????. Hvala deko... 319.gif 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Септембар 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 Не разумем шта је смешно сад овде... 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Септембар 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 Nista..............posledica neceg drugog... 8086.gif Nisam normalna znam... 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон::Горан Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 Часни Оци благословите, Бог се јави браћо и сестре. Мир људима добре воље. Једном приликом када су одвраћали блаженопочившег Патријарха Павла од вожње транвајем, рече им: "свако гледа шта га интересује". Елем, осим стварно екстремних и испразних филмова, у сваком можете наћи нешто духовно. Зависи какве "наочаре" користиш, са филтром духовности или нешто друго. Човек је социјално-духовно биће коме су потребна изражавања осећања и саосећање са другима. Зато су некад људи преносили усмену књижевност парлелно са писменом. Данас је довољно да одгледаш један филм, као лични поглед једног режисер-уметника и да генерлизујеш ствари и народе (бар је тако на западу). По речима Исуса Христа: "ко није против вас, са вама је", сваки филм потврђује вредности друштва коме припада стварлац. Тако се неки препознају, док други потпуно одбацују поенту дела. По људима се види да још увек није дошловреме непојаника, а самим тим ни "слатке водице" са укусом отрова. Они што мисле да би преко ове уметности натерали људе да другачије мисле, забораљају да је то бумернг који се увек враћа ономе ко га баци. Часни Оци благословите, Бог се јави браћо и сестре. Мир људима добре воље. Ако речи ове, пут неког‘ ливана, и у срцу вашем, љубављу разграна, помените вашим молитвама раба, бескорисног Бож‘јег ђакона Горана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јануар 20, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2010 ??? ?? ?????????? ?? ???? `??????? ???? ?? ?? ??????????`, ???? ???? ???????-?????? ??? ?? ? ??????? ??... 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 znate li neki film slican filmu Ostrov? 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука