Jump to content

Шта је за вас хришћански филм?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хм. Кад порастем бићу кенгур- вулгаран... хм....  ако избегаваш филмове где се псује.. хм...  ок, твој избор

Кенгур- прича о српској омладини и реализам у нас. Шта радимо, ми млади који полако постајемо одрасли. Да ли имамо одговорности? Да ли смо свесни да се од нас очекује нешто? Да ли мислимо да треба некоме да полажемо рачуне? Или ћемо ићи чувеном максимом "Немам прихода али ни расхода". Пази, ми који смо у Цркви, ту омладину треба да привучемо Цркви. Наш задатак, дужност да и њима проповедамо Христа Васкрслог.

Да ли само седети и чекати да нешто падне са неба или узети ствар у своје руке? Мислим да је и у Цркви тако тј у црквеном животу хришћанина. Да ли седети кући и рећи- ма Бог ће све мени да да јер ме воли или се треба помучити и потрудити и имати веру у Њега а на крају ће Он све да уреди.

Сви наши филмови... не желим овде да расправљам о српској кинематографији. Кенгура сам узео само као обичан пример, ништа више. Први ми пао на памет јер га много волим.

И даље ми није јасно како те неће нахранити филмови који не помињу Господа? Па видиш како неко размишља, неко ко не верује у Бога. Понављам опет Великог инквизитора. То је саставио атеиста, онај који не верује у Бога. Одувек ме привлачило на који начин они који не верују у Бога то тврде. И пуно ствари научим и још више се утврдим у својој вери у Васкрслог Христа. Јер дужност нам је саслушати и "другу страну" јер и њима морамо проповедати Васкрслога.

Стално спомињемо Бога. Зар не би требало да причамо и о човеку? Јер, то је наш други, онај поред нас. Однос два човека (двојице, двоје...) уме често да буде комплексан однос. Најкомплекснији однос је однос оца и сина. Хамлет, Браћа Карамазови и Цар Едип. Сви о том односу. Како схватити Бога? Па кроз тај однос. Најкомплекснији однос. Овоме бих ја само још додао и филм Кум. Тај крими филм како га неки зову, који је пун убиства. Али ја ту видим пуно пуно пуно хришћанства, поука за хришћане и др.

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
  • Одговори 40
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Баш занимљиво. Већина на помисао о хришћанском филму каже Острво или нешто слично. А мени увек на памет пада Кум, Ђавољи адвокат, Анђеоско срце, Живот Давида Гејла, Вавилон, 21 грам......

Подели на овим сајтовима

• Гости

??? ?????????. ?????? ?? ??????? ? ??????????? ????? ???? ?????? ??? ????? ??????. ? ???? ???? ?? ????? ???? ???, ?????? ???????, ???????? ????, ????? ?????? ?????, ???????, 21 ????......

ahaahahahha pa dobro...kako ko...  0110_hahaha  0104_cheesy  0202_238
Подели на овим сајтовима

Па где ви налазите све те филмове?  0110_hahaha

Ја се не сећам кад сам гледала неки филм.Задњи пут сам гледала "Софијин избор" на РТС . Ако има на интернету,где??

"Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим".

Подели на овим сајтовима

?? ??? ?? ???????? ??? ?? ????????  0110_hahaha

?? ?? ?? ????? ??? ??? ??????? ???? ????.????? ??? ??? ??????? "??????? ?????" ?? ??? . ??? ??? ?? ?????????,?????

????? ?? ????? ?? ??????? ?? ?????? ? ??????? ???????  0110_hahaha 0202_238

?? ???, ??? ?? ????....??? ??? ? ??????.... ??????? ????????...????? ??? ???????.....  ?????? ?? ??? ???. ?? ??? ?????? ??????????

Подели на овим сајтовима

Можда не можеш да стигнеш од часова и пеглања мантије   0442_feel 0442_feel

Па бре, нет је чудо....има све и свашта.... филмова поготово...какве год пожелиш.....   Питала си где има. На шта мислиш конкретно?

Па бре деда,наравно да не могу да стигнем из поменутих разлога.Мало ли је!?? 0442_feel

А рецимо волела бих да видим неке новије Руске филмове, јер волим Руски филм.Наравно требало би и да има превод.

"Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим".

Подели на овим сајтовима

Слажем се са дедом, мислим да позитиван ефекат са становишта утврђивања у вери имају филмови различитог жанра.....Мени сада на памет пада Троја.... сетите се кад Ахил у оном незнабожачком храму руши оне кипове и неко га пита као па како те није страх што то радиш а он каже - све сам их видео већ, био добар или лош свакако идем у царство сене и таме (чини ми се да је тако било) и стварно пре Христа тако је било....Или Парис и Јелена тај однос љубави, где она чак у једном тренутку покушава да побегне назад, да се врати да не би страдао он, јер је на прво место ставила њега а зна шта је чека кад се врати у Спарту.....па Одисеј који свесно иде у смрт, оставља своју жену и дете ради брата а од почетка није одобравао Парисову непромишљеност.....кад волиш некога волиш и све његово(па макар видео да то није све најбоље али волиш га....)....и има још врло лепих сцена где се провлаче хришћанске финесе...

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

?????? ?? ?? ?????, ?????? ?? ????????? ?????? ?? ?????????? ?????????? ? ???? ????? ??????? ?????????? ?????.....???? ???? ?? ????? ???? ?????.... ?????? ?? ??? ???? ? ???? ????????????? ????? ???? ??? ?????? ? ???? ?? ???? ??? ?? ???? ?? ???? ????? ??? ?? ????? ? ?? ???? - ??? ??? ?? ????? ???, ??? ????? ??? ??? ??????? ???? ? ??????? ???? ? ???? (???? ?? ?? ?? ?? ???? ????) ? ??????? ??? ?????? ???? ?? ????....??? ????? ? ?????? ??? ????? ??????, ??? ??? ??? ? ?????? ???????? ???????? ?? ??????? ?????, ?? ?? ????? ?? ?? ?? ??????? ??, ??? ?? ?? ???? ????? ??????? ???? ? ??? ??? ?? ???? ??? ?? ????? ? ??????.....?? ?????? ???? ?????? ??? ? ????, ??????? ????? ???? ? ???? ???? ????? ? ?? ??????? ???? ????????? ???????? ??????????????.....??? ????? ?????? ????? ? ??? ??????(?? ????? ????? ?? ?? ???? ??? ??????? ??? ????? ??....)....? ??? ??? ???? ????? ????? ??? ?? ???????? ?????????? ??????...

Jao draga moja.. kako sam se sada slatko nasmijala..ovo me podsjetilo na skolu  1736_action

kada smo radili neku temu koji bi istorijski lik voljeli biti.. a ja sam rekla Jelena Trojanska.. jer kad se vec ratuje..da se ratuje sa dobrim razlogom 0405_feel

Подели на овим сајтовима

E a jel' valjaju filmovi o Hristu???Mislim ja sam gledala izvestaj uzet iz evandjelja po Luki, valja???

??. ????? ???? ???? ??? ????? ???????? ??? ?? ? ???? ????? ? ???? ?? ?? ????????. ??? ??????? ???? ??????????? ????? ?????? ????? ??? ? ?? ?????? ?????? ???????...???, ???? ?? ?? ?????????? ???????...?? ?????? ??? ??? ??????? ??? ????????...?? ?? ???? ???????? ???? ?? ????? ??????? ????? ????. ??? ????? ??????? ? ?????? ? ????????? ??, ??????????. ?? ?? ?? ???????????? ?????? ?? ?? ??? ??? ????. ???, ?? ???? ???? ?????? ???? ?????? ??? ?? ???? ?????? ??????????? ????? ????? ??????. ??? ? ????? ?????.

Подели на овим сајтовима

?????? ?? ?? ?????, ?????? ?? ????????? ?????? ?? ?????????? ?????????? ? ???? ????? ??????? ?????????? ?????.....???? ???? ?? ????? ???? ?????.... ?????? ?? ??? ???? ? ???? ????????????? ????? ???? ??? ?????? ? ???? ?? ???? ??? ?? ???? ?? ???? ????? ??? ?? ????? ? ?? ???? - ??? ??? ?? ????? ???, ??? ????? ??? ??? ??????? ???? ? ??????? ???? ? ???? (???? ?? ?? ?? ?? ???? ????) ? ??????? ??? ?????? ???? ?? ????....??? ????? ? ?????? ??? ????? ??????, ??? ??? ??? ? ?????? ???????? ???????? ?? ??????? ?????, ?? ?? ????? ?? ?? ?? ??????? ??, ??? ?? ?? ???? ????? ??????? ???? ? ??? ??? ?? ???? ??? ?? ????? ? ??????.....?? ?????? ???? ?????? ??? ? ????, ??????? ????? ???? ? ???? ???? ????? ? ?? ??????? ???? ????????? ???????? ??????????????.....??? ????? ?????? ????? ? ??? ??????(?? ????? ????? ?? ?? ???? ??? ??????? ??? ????? ??....)....? ??? ??? ???? ????? ????? ??? ?? ???????? ?????????? ??????...

Jao draga moja.. kako sam se sada slatko nasmijala..ovo me podsjetilo na skolu  0405_feel

kada smo radili neku temu koji bi istorijski lik voljeli biti.. a ja sam rekla Jelena Trojanska.. jer kad se vec ratuje..da se ratuje sa dobrim razlogom 0405_feel

0104_cheesy ??, ??? ????? ?? ?? ?? ????? ???????? (????? ?? ???? ????) ???? ?? ???? ????? ??????, ??? ???????? ?????, ????? ?? ???????????....?????? ??? ???? ?? ??? ??????? ????, ???? ??? ??????? ???? ?? ???? ???? ?? ?????? ?????, ?? ???? ???? ???? ????....(??? ??? ???? ???? ??????? ??? ???? ?? ???? ???? ?? ????? ?????? ????? ????????, ????? ?? ?? ?? ???? ??? 0202_238.gif' class='bbc_emoticon' alt='1736_action' />)

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...