Jump to content

Мотивациони постери...али православни.

Оцени ову тему

Kako generalno ocenjujete ove postere....  

208 члановâ је гласало

1. 1. Kako generalno ocenjujete ove postere....

• 1
      16
    • 2
      5
    • 3
      10
    • 4
      6
    • 5
      77
    • јер смо тако у могућности!
      75
    • lol
      24

Препоручена порука

Први пут примећујем (захваљујући Тавити) ову везу (јабука, смрт, живот, женик и невеста) у "Снежани". Врло интересантно.

Хришћански архетип је присутан у многим бајкама. Вероватно ниси о томе никад размишљао, па ниси приметио. Да јеси приметио би, скроз је очигледно. Рецимо те три, да кажем главне: 'Снежана', 'Успавана лепотица' и 'Пепељуга', су скроз хришћанске. Све су скромне, смерне, вредне, добре, лепе, дивне; све страдају неправедно, умиру и буду васкрснуте од стране оног који их воли. Ма супер! Бајке су закон! :smiley: bliss jeeee

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 4.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

115. Стављала сам у храну зачине(вегету, бибер…).

162. Волим да противуречим.

172. Спавала сам дању. (ovaj mi je najbolji)

198. Имам страст за забаву.

254. Непристојно сам гледала и намигивала.

267. Трoшила сам паре на музику, биоскоп, грешне књиге и друге забаве.

277. Употребљавала сам мирисне сапуне, креме, пудере, украшавала нокте, обрве и уши.

338. Читала сам Православне књиге са журбом и без разумевања.

404. Избегавам хладне просторије.

508. Приписивала сам успехе себи а не Богу.

705. Прекрштала сам ногу преко ноге.

839. Шишала сам косу по моди.

Обнаживала сам се пред другима. Купала и сунчала пред мноштвом људи, бавила се гимнастиком у неприличном оделу.... 4chsmu1((

Pre no sto zapalim u pakao, zelim jos jedared da se obnazim pred svetom klapklap

ко прочита цео списак,нек се јави...   bliss jeeee 4chsmu1 4chsmu1

521. Imala sam savez sa nečastivim

i

777. Radila sam kao berberin.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Е ово не капирам. bliss jeeee

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

ДА... Није залуд јабука (зашто баш јабука) па још отровна, и уз све то "понуђена" од "маћехе" прерушене у просјака , па да...

А патуљци је чувају и другачији су од ње и има их 7.

Морао сам да је прочитам! Каква бајка!

"Краљица: Огледалце, огледалце... Огледалце моје кажи ми на свету најлепши ко је?

Огледало: Ви сте најлепши краљице!"

...

"Краљица: Огледалце, огледалце... Огледалце моје кажи ми на свету најлепши ко је?

Огледало: Ви сте лепи краљице али Снежана је ипак лепша!

Краљица је побеснела и одмах замрзела Снежану. Завист и љубомора у краљици су расле како је Снежана расла и постајала све лепша."

...

"На крају принц реце Снежани да је воли највише на свету и да би волео да пође са њим у краљевство његовог оца и да буде његова жена."

И крај (почетак?):

"Свадба је била веома раскошна и били су позвани гости из свих околних краљевстава, укључујући и злу Снежанину маћеху. Пре него што је пошла на славље зла краљица је хтела да се погеда у огледало и упитала је као и увек:

Краљица: Огледалце, огледалце... Огледалце моје кажи ми на свету најлепши ко је?

Огледало: Ви сте краљице најлепши у овом краљевству али је краљица Снешана још лепша.

Зла краљица је била бесна... Сва злоба и завист у њој су опет прокључали. Ипак се некако смирила и одлучила да оде на свадбу... Када је ушла у двор, нови дом Снежане и принца, и када је видела колико је снешана прелепа њено срце није могло да издржи толику мржњу и зла краљица је пала мртва...

Принц и Снежана су наставили да живе срећни до краја свог времена..."

Подели на овим сајтовима

277. Употребљавала сам мирисне сапуне, креме, пудере, украшавала нокте, обрве и уши.

Обнаживала сам се пред другима. Купала и сунчала пред мноштвом људи, бавила се гимнастиком у неприличном оделу.... 4chsmu1((

Pre no sto zapalim u pakao, zelim jos jedared da se obnazim pred svetom klapklap

i

Joj ja jednom kad sam dobila neki prirucnik za ispovjest... nisam se ispovjedila......

trebala se ispovjedati za nekih pola sati.. znaci nema saaaanse....

prejela sam se...

mislila sam to i to....

pogledala sam to it o....

Подели на овим сајтовима

Pre no sto zapalim u pakao, zelim jos jedared da se obnazim pred svetom :bla:

i

'Човјече Божији!'-што каже митрополит!!! 4chsmu1 Значи, не верујем.. bu Ко пише те глупости? Најјаче је оно-'избегавам хладне просторије'. Боже! klapklap

Подели на овим сајтовима

сандра,правац пакибитија... па ти сутра објашњавам... што кажу-ресто  bliss jeeee

то је у ствари подсетник за исповест за женску чељад...има ваљда и за мушке

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ДА... Није залуд јабука (зашто баш јабука) па још отровна, и уз све то "понуђена" од "маћехе" прерушене у просјака , па да...

А патуљци је чувају и другачији су од ње и има их 7.

Морао сам да је прочитам! Каква бајка!

Огледало: Ви сте најлепши краљице!"

...

Огледало: Ви сте лепи краљице али Снежана је ипак лепша!

Краљица је побеснела и одмах замрзела Снежану. Завист и љубомора у краљици су расле како је Снежана расла и постајала све лепша."

...

"На крају принц реце Снежани да је воли највише на свету и да би волео да пође са њим у краљевство његовог оца и да буде његова жена."

И крај (почетак?):

"Свадба је била веома раскошна и били су позвани гости из свих околних краљевстава, укључујући и злу Снежанину маћеху. Пре него што је пошла на славље зла краљица је хтела да се погеда у огледало и упитала је као и увек:

Краљица: Огледалце, огледалце... Огледалце моје кажи ми на свету најлепши ко је?

Огледало: Ви сте краљице најлепши у овом краљевству али је краљица Снешана још лепша.

Зла краљица је била бесна... Сва злоба и завист у њој су опет прокључали. Ипак се некако смирила и одлучила да оде на свадбу... Када је ушла у двор, нови дом Снежане и принца, и када је видела колико је снешана прелепа њено срце није могло да издржи толику мржњу и зла краљица је пала мртва...

Da....

dao si mi ideju da napavimo rasprave o bajkama...

Uh al bih se sada raspisala

Подели на овим сајтовима

Radila sam kao berberin  bliss jeeee 4chsmu1 4chsmu1

Radila sam kao berberin  4chsmu1 klapklap 4chsmu1

Radila sam kao berberin  :bla: bliss jeeee bliss jeeee

Radila sam kao berberin  bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Постављена слика
Подели на овим сајтовима

И крај (почетак?):

Pa nije to kraj, ja kol'ko znam.  bliss jeeee bliss jeeee Ja se sećam, iz detinjstva, da se maćeha ubila kad joj nije uspela poslednja prevara, tj.kad je čula da je Snežana oživela. Ovde su malo drugačije uradili, tj.ona strada odmah posle prevare, ali opet nema ni govora o tome da ona dolazi kad njih na svadbu, na dvor, bilo gde..Niti da je pozvana..Falsifikat. Gde si to pročitao??  bliss jeeee Treba pročitati original. Snow White and The Seven Dwarfs part 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...