Гости Guest JelenaLela Написано Јануар 24, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 hmmmm... nekako se trudim da oprostim i bez tog izvini, pogotovo, što rekoste, pitanje je koliko je iskreno... Mилена КШ and keka је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 ok slažem se,ali ako se neko izvinuo i pružio ruku prijateljstava treba je prihvatiti pa ako opet ide po starom,onda ide ona bibliska da treba bratu opraštati 7 puta 77 . Šta znam,ja stalno ponavljam iste grehove a nadam se da će mi Bog oprostit. Stalno isto ponavljam na ispovesti i nadam se u Božije milosrdje,kako onda da odbijem nekoga ko prema meni greši stalno ali se stalno i izvinjava? Očekujem od Boga uzastopan oprost,a ja sam ga ne dajem a pozvan sam na Bogolikost. pink panter, Иван ♪♫ and Silence је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 hmmmm... nekako se trudim da oprostim i bez tog izvini, pogotovo, što rekoste, pitanje je koliko je iskreno... Opraštati bez kajanja je povladjivanje zlu. Silence је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јануар 24, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 Opraštati bez kajanja je povladjivanje zlu. Neka, ne bih ja ulazila u tuđe kajanje, na Njemu je da to proceni. Ali zaista ne nameravam da sakupljam gorčinu tuđih greha i greški, jer sve dok to ne otpustimo i nas 'peče' (ako me je neko uvredio, sve dok ne oprostim, vraćam se na to). U tom kontekstu sa mislila. A i zašto bi neko radi mene svoju dušu grešio- od Boga mu prosto bilo. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 a kad je npr situacija da ja hocu da se pomirim i oprostim,a supr.strana neiskreno pristupi,i moje oprastanje razume kao vrstu dozvole u principu Gresicu a ona ce da mi oprasta i tako sve u krug...i jos ako koristi priliku da mi zabode noz u ledja prvom prilikom...kako prastati u tom slucaju kad se jos veca odbojnost javlja,pogotovu ako si se trudio da skrenes nekog sa loseg puta? http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 hmmmm... nekako se trudim da oprostim i bez tog izvini, pogotovo, što rekoste, pitanje je koliko je iskreno... Ја сам се доста често сусретао са људима који су се извињавали само онда када им је нешто требало од мене. Опет, срећа је што ја нисам злопамтило. Гледам на то као на њихов грех, а не мој и не дозвољавам да ме то мучи. Нормално, блиски људи и добри људи ће се искрено извинути, ако се којим случајем и догоди да успеју да ме увреде .smesko. ok slažem se,ali ako se neko izvinuo i pružio ruku prijateljstava treba je prihvatiti pa ako opet ide po starom,onda ide ona bibliska da treba bratu opraštati 7 puta 77 . Šta znam,ja stalno ponavljam iste grehove a nadam se da će mi Bog oprostit. Stalno isto ponavljam na ispovesti i nadam se u Božije milosrdje,kako onda da odbijem nekoga ko prema meni greši stalno ali se stalno i izvinjava? Očekujem od Boga uzastopan oprost,a ja sam ga ne dajem a pozvan sam na Bogolikost. Слажем се са тобом. Не знам колико је ово добро, али сам ја "развио једну тактику". Ако је неко лош према мени и стално греши, ја се удаљим и пустима га да буде са онима према којима не греши, а ја будем према онима који не греше намерно и увек су искрени. Silence је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 pa znate sta.... ako me je neko uvredio, sve dok ne oprostim, vraćam se na to je bas najkrace moguce objasnjenje Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 Jednom je neko uvredio oca Voju Bilbiju,on je rekao,izvini mi se da ti oprostim. Ja svakako da nisam nosilac gorčine ,niti se ljutim na onoga koji me je uvredio,ni Bog sigurno nije takav. Naš oproštaj ,koji dobijamo od Boga zavisi od nas samih,dakle potrebno je da se ispovedimo. Nikada nisam bio zlopamtilo niti gajio bes i gorčinu u sebi ali reč oprosteno može samo da ide nakon reči izvini Срђан Ранђеловић and Silence је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 a kad je npr situacija da ja hocu da se pomirim i oprostim,a supr.strana neiskreno pristupi,i moje oprastanje razume kao vrstu dozvole u principu Gresicu a ona ce da mi oprasta i tako sve u krug...i jos ako koristi priliku da mi zabode noz u ledja prvom prilikom...kako prastati u tom slucaju kad se jos veca odbojnost javlja,pogotovu ako si se trudio da skrenes nekog sa loseg puta? ako ne možemo zajedno možemo odvojeno Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јануар 24, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 Jednom je neko uvredio oca Voju Bilbiju,on je rekao,izvini mi se da ti oprostim. Ja svakako da nisam nosilac gorčine ,niti se ljutim na onoga koji me je uvredio,ni Bog sigurno nije takav. Naš oproštaj ,koji dobijamo od Boga zavisi od nas samih,dakle potrebno je da se ispovedimo. Nikada nisam bio zlopamtilo niti gajio bes i gorčinu u sebi ali reč oprosteno može samo da ide nakon reči izvini Misliš? Hmmm... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јануар 24, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 Не знам колико је ово добро, али сам ја "развио једну тактику". Ако је неко лош према мени и стално греши, ја се удаљим и пустима га да буде са онима према којима не греши, а ја будем према онима који не греше намерно и увек су искрени. Slažem se, samo nisam baš sigurna koliko smo uvek u mogućnosti da ovo izvedemo. Nekad nas Gospod stavlja baš u takvu školu gde se učimo smirenju i strpljenju. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 a supr.strana neiskreno pristupi,i moje oprastanje razume kao vrstu dozvole u principu Gresicu a ona ce da mi oprasta i tako sve u krug. Tako moze samo 539 krugova (7·77=539), posle toga zabadas noz u osobu, zarotiras ga za 90° oko uzduzne ose i potom ga izvadis napolje. Mилена КШ and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 Nikada nisam bio zlopamtilo niti gajio bes i gorčinu u sebi Са овим сам ја једном приликом имао проблем. Задесило се да сам на послу морао да виђам једну особу која је свима уносила немир. Не могу да кажем да је она лоша, некоме је сигурно добра, али већина људи није волела да буде у њеној близини, а међу њима сам био и ја. Нисам желео да је увредим и да јој кажем оно што сви мисле, радио сам свој посао и само на њега сам се концентрисао, али је у мени био велики немир. Ја сам за 7 дана, колико сам морао да будем близу ње, изгубио 5 килограма, па и данас имам проблем са десним бубрегом због тога. Унутрашња маст ми се истрошила од нервозе и десни бубрег ми је спуштен за 6 центиметра. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 " Zapamtite od svih rana, neizlečive su samo one koje zadaje jezik, pogled, podsmeh i prezrenje." Onore de Balzak Драшко, keka, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 Tako moze samo 539 krugova (7·77=539), posle toga zabadas noz u osobu, zarotiras ga za 90° oko uzduzne ose i potom ga izvadis napolje. a jos zesce je kad ga ne vadi tj. nastavi po starom... http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука