Jump to content

Једно питање

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 376
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

????????? ????? ??????? ?? ????? ????? ??? ????? ????? ?????? ??? ????,

??? ??? ?? ????????? ?????? ? ??????,

?? ?? ???? ???? ? ????? ????????...

Jeste zato i ljudi odlaze da se mole upravo zbog toga shto nisu dovoljno chvrsti.

Svako bira svoj put kako bi bio zdrav, nije bitno vazno je samo da se sachuva zdrvalje jer bez toga nemamo nishta...

Zna?i, ti tvrdiš da možeš sam sebe da izle?iš???

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

da pojasnim-apgrejd je nadogradnja a apdejt dopuna u smislu-podnovljivanje....tako da ?e pre biti apgrejd nego apdejt

znam da ovo znate,ali ?isto zbog ostalih.... 0409_feel

?????? ?? ?? ?????? ??? ???????:

??????? - ??? ?????????? ? ???? ?? ???? ?????????, ?

?????? - ??? ?????????? ??? ????? ? ????? ???? ????!

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Jeste zato i ljudi odlaze da se mole upravo zbog toga shto nisu dovoljno chvrsti.

Svako bira svoj put kako bi bio zdrav, nije bitno vazno je samo da se sachuva zdrvalje jer bez toga nemamo nishta...

Ne, ne tvrdim. Mislim da je nash mozak, koji je najmanje istrazen organ od svih, veoma mocan i da putem pozivitnim misli upere samom sebi moze da se pomogne. Ljudska psiha je veoma chudna...

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

sad ovde ide preporuka za In knjigu "Tajna"

počeh je čitati i shvatih da je otac Tadej to rekao i zapisao davno pre nje 319.gif

da je tajna otkrivena u Sv.Pismo ohahaj 0110_hahaha

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Ne, ne tvrdim. Mislim da je nash mozak, koji je najmanje istrazen organ od svih, veoma mocan i da putem pozivitnim misli upere samom sebi moze da se pomogne. Ljudska psiha je veoma chudna...

?????? ??.

???, ??? ?? ???? ???? ??? ?? ????? ??? ???? ?? ????????,

? ??? ?? ?? ???? ?? ?????? ??????

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

?????? ??.

neko je slab pa se okrene bogu, jer ne vidi drugo reshenje, jer se seti da je izgubio veru i da bi bilo dobro da ponovo krene da veruje. Neko se jednostavno prepusti i kaze shta je tu je, vreme mi je da odem, neko iskoristi to maksimalno vreme i i ode sretan i zadovoljan. Mada je sve to individualno, mozemo samo da teoretishemo 1312_womens

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Slazem se u potpunosti sa tobom. Mi smo mala zemlja i skloni smo zapadnom uticaju. Ne mogu da kazem da sve najgore stvari dolaze odatle. Neka sloboda u izrazavanju i delovanju, iako se nama to chini potpuno nenormalnim. Smetaju i meni mnoge stvari, ali bash iz tog razloga, niti kupujem dnevne novine niti gledam televiziju. Samo mi josh to fali u zivotu. Slazem se da je skupa posna hrana, ali zashto bi trebalo u tom smislu da stimulishe? nema ni neke velike reklame za zdravu hrtanu. U svakom sluchaju mozesh neshto kod kuce da napravish, bice em zdravije em lepshe nego po pekaram da kupujesh. Ja izbegavam da se tamo hranim, osim ako nemam neku drugu alternativu. Ali i to ne radim chesto.

Kada smo vec kod tog stimulisanja, nema ni akcije za ochuvanej nashe planete. Kada sam radio akciju "Sat za nashu planetu", slushao sam da od grada nisu mogli da dobiju dozvolu da se iskljuche svetla tamo gde se najvishe troshi, samo na jedan sat! Mnogo energije se ushtedelo samo u Australiji pre 2 godine, tokom tog jednog sata. Kada se radi o nechemu globalnom i velikom problemu, zashto ochekujesh ovakve "sitnice" da budu u prvom planu?

Interesantna mi je bio film rekoh ti vec za njega "Supersize me". Ono shto me je zachudilo, je kako se vodila velika kampanja manijaka koji je jeo mesec dana u Meku. I naravno malo falilo da umre, ali bukvalno!!! E sad on je hteo da promovishe kako je ta hrana nezdrava, ali meni opet nikako ne ide u glavu chinjenica da ti imash izbor! Mozesh da udjesh, a ne morash. Pretpostavljam da su razni ljudi i da jednostavno nemaju dovoljno mozga da kazu sebi nemoj da idesh jer je to loshe po tvoje zdravlje. Pa je neophodno da ti neko sve to lepo nacrta!!! Z

Znachi ima i kod nas izbor. Takodje mozesh da vidish i drugu stranu, samo ako trazish :drugarstvo:

Zashto si se smejao tom bolesnom choveku? Chek, jel lepo upirati prstom u druge ljude samo zato shto su drugachiji?

nisam tu mislio konkretno na zapadni uticaj. ima tu dobrih, cak odlicnih stvari koje nama itekako fale i treba da naucimo. mislio sam na one negativne stvari, univerzalne, djavolske. slobodna volja mora da postoji, u takvom obliku da je dozvoljeno i da se gresi, naravno sa tom zadrskom da nece biti na korist nikome.

post za mene predstavlja zdravlje, u tom smislu treba da se stiulise. tako da treba na taj nacin i da se promovise zdrav zivot i zdrava hrana. kad opet kazem zdrav zivot i hrana to podrazumeva kulturan, smiren, koristan, pravilan, jednom recju normalan zivot. a hrana moze biti u sirem smislu i duhovna hrana, takodje na korist onome koji je "jede" a i onima oko njega koje ce ta hrana kroz prvog sledeceg najesti i bliznje. cela poenta hriscanskog, takvog zdravog zivljenja je da bude na korist prvenstveno onom koji ga zivi, prozivljava, ali kroz njega i onim drugima oko njega 0409_feel nisam mislio dakle samo na kupovnu pekarsku ili gotovo, u uzem smislu. vec i na one sastojke koji je cine, a koji su skuplji i od mesa i takvih namirnica koje su komplikovane da se sprave ili dodje do njih.

ja biram da se ne hranim ako treba, necu umreti ako preskocim takav nezdrav obrok. opet i u sirem smislu, biram da se ne "hranim" na mestima koja mi nisu na korist. sve mi je dozvoljeno, ali mi nije na korist.

svaka takva akcija podrazumeva taj zdrav zivot ali i svest o takvom zivotu, u krajnjem slucaju kroz drugog. zato mi postimo i molimo se za sve, u jednom trenutku. da bi svima bilo dobro, i onima koji ne pristaju na takav zivot, iz neznanja ili nepoznavanja u krajnjem slucaju. od sitnica covek i moze samo krenuti, za "globalne" stvari je potrebno jedinstvo. u prenosnom smislu, za svaki mali napredak u zivotu, potreban je kranje mali napor - da se baci otpadak u kantu, umesto da se frlji na plocnik dalje od sebe. a da bi se odneo kontejner stroke i smeca, potrebno je nekoliko ljudi. u bukvalnom smislu, svaki hriscanin pokusava sebe da odrzava sto cistijim, a onda i da ide u sabornost Crkve i liturgijski da se sazivljava sa drugima i cisti celu okolinu. upravo tako sto ce da moli. koga god je potrebno i koliko je potrebno jer je slobodna volja neprikosnoveni postulat zivota.

mislim da taj covek iz dokumentarca "supersize me" nije manijak, a taj film je nehotice ispao samounistiteljski. mislim da ni taj jadnicak nije znao koliko je to stetno hraniti se takvim otpacima. generalno ljudi misle, cak su uvereni da nemaju izbor. suvise bukvalno shvataju stvari, i takvo razmisljanje ih odvlaci na potpunu stranputicu. ekspres linijom u zlo. stranputica nije sama po sebi zla, vec krajnja tacka i kuda vodi taj put. kao sto nauka nije zla, ili zapad, vec krajnji cilj ili cak postulat od kog se krece.

kom bolesnom coveku sam se smejao?

Подели на овим сајтовима

?????? ??.

neko je slab pa se okrene bogu, jer ne vidi drugo reshenje, jer se seti da je izgubio veru i da bi bilo dobro da ponovo krene da veruje. Neko se jednostavno prepusti i kaze shta je tu je, vreme mi je da odem, neko iskoristi to maksimalno vreme i i ode sretan i zadovoljan. Mada je sve to individualno, mozemo samo da teoretishemo :drugarstvo:

za mene je slabost podleci impulsu da se, recimo, ode u mekdonalds. ali je snaga upreti se u Boga da ti da snage da se izlecis od takvog impulsa. generalno to je snaga jer smo mi svi zatrovani informacijama koja nam u glavi odigravaju kontradiktorne informacije: gladan sam, stojim ispred hranilice, a necu da udjem, jer mi nije na korist, a um mi je otrovan i volja i zelim celim svojim bicem da udjem unutra i podlezem impulsu koji mi je stvorila reklama preko svih culnih medija - TV (oko), radio (uho) i mirisno da treba da udjem. malo sam ga iskarikirao, ali je ta poenta.

vera se utvrdjuje odredjenim nacinom zivota, ne dobija se ili gubi. lepo kaze Gospod u jednom trenutku:

"? ???? ???? ??: ?? ????????? ????. ??? ??? ????? ??????: ??? ????? ???? ?????? ???? ??????????, ???? ???? ???? ????: ????? ?????? ????, ? ????? ??, ? ????? ???? ??? ???? ????????."

"?? ???? ???? ?? ???? ? ???????? ??????? ???? ? ???? ???????."

Подели на овим сајтовима

Slazem se u potpunosti sa tobom. Mi smo mala zemlja i skloni smo zapadnom uticaju. Ne mogu da kazem da sve najgore stvari dolaze odatle. Neka sloboda u izrazavanju i delovanju, iako se nama to chini potpuno nenormalnim. Smetaju i meni mnoge stvari, ali bash iz tog razloga, niti kupujem dnevne novine niti gledam televiziju. Samo mi josh to fali u zivotu. Slazem se da je skupa posna hrana, ali zashto bi trebalo u tom smislu da stimulishe? nema ni neke velike reklame za zdravu hrtanu. U svakom sluchaju mozesh neshto kod kuce da napravish, bice em zdravije em lepshe nego po pekaram da kupujesh. Ja izbegavam da se tamo hranim, osim ako nemam neku drugu alternativu. Ali i to ne radim chesto.

Kada smo vec kod tog stimulisanja, nema ni akcije za ochuvanej nashe planete. Kada sam radio akciju "Sat za nashu planetu", slushao sam da od grada nisu mogli da dobiju dozvolu da se iskljuche svetla tamo gde se najvishe troshi, samo na jedan sat! Mnogo energije se ushtedelo samo u Australiji pre 2 godine, tokom tog jednog sata. Kada se radi o nechemu globalnom i velikom problemu, zashto ochekujesh ovakve "sitnice" da budu u prvom planu?

Interesantna mi je bio film rekoh ti vec za njega "Supersize me". Ono shto me je zachudilo, je kako se vodila velika kampanja manijaka koji je jeo mesec dana u Meku. I naravno malo falilo da umre, ali bukvalno!!! E sad on je hteo da promovishe kako je ta hrana nezdrava, ali meni opet nikako ne ide u glavu chinjenica da ti imash izbor! Mozesh da udjesh, a ne morash. Pretpostavljam da su razni ljudi i da jednostavno nemaju dovoljno mozga da kazu sebi nemoj da idesh jer je to loshe po tvoje zdravlje. Pa je neophodno da ti neko sve to lepo nacrta!!! Z

Znachi ima i kod nas izbor. Takodje mozesh da vidish i drugu stranu, samo ako trazish confused

Zashto si se smejao tom bolesnom choveku? Chek, jel lepo upirati prstom u druge ljude samo zato shto su drugachiji?

nisam tu mislio konkretno na zapadni uticaj. ima tu dobrih, cak odlicnih stvari koje nama itekako fale i treba da naucimo. mislio sam na one negativne stvari, univerzalne, djavolske. slobodna volja mora da postoji, u takvom obliku da je dozvoljeno i da se gresi, naravno sa tom zadrskom da nece biti na korist nikome.

post za mene predstavlja zdravlje, u tom smislu treba da se stiulise. tako da treba na taj nacin i da se promovise zdrav zivot i zdrava hrana. kad opet kazem zdrav zivot i hrana to podrazumeva kulturan, smiren, koristan, pravilan, jednom recju normalan zivot. a hrana moze biti u sirem smislu i duhovna hrana, takodje na korist onome koji je "jede" a i onima oko njega koje ce ta hrana kroz prvog sledeceg najesti i bliznje. cela poenta hriscanskog, takvog zdravog zivljenja je da bude na korist prvenstveno onom koji ga zivi, prozivljava, ali kroz njega i onim drugima oko njega 319.gif nisam mislio dakle samo na kupovnu pekarsku ili gotovo, u uzem smislu. vec i na one sastojke koji je cine, a koji su skuplji i od mesa i takvih namirnica koje su komplikovane da se sprave ili dodje do njih.

ja biram da se ne hranim ako treba, necu umreti ako preskocim takav nezdrav obrok. opet i u sirem smislu, biram da se ne "hranim" na mestima koja mi nisu na korist. sve mi je dozvoljeno, ali mi nije na korist.

svaka takva akcija podrazumeva taj zdrav zivot ali i svest o takvom zivotu, u krajnjem slucaju kroz drugog. zato mi postimo i molimo se za sve, u jednom trenutku. da bi svima bilo dobro, i onima koji ne pristaju na takav zivot, iz neznanja ili nepoznavanja u krajnjem slucaju. od sitnica covek i moze samo krenuti, za "globalne" stvari je potrebno jedinstvo. u prenosnom smislu, za svaki mali napredak u zivotu, potreban je kranje mali napor - da se baci otpadak u kantu, umesto da se frlji na plocnik dalje od sebe. a da bi se odneo kontejner stroke i smeca, potrebno je nekoliko ljudi. u bukvalnom smislu, svaki hriscanin pokusava sebe da odrzava sto cistijim, a onda i da ide u sabornost Crkve i liturgijski da se sazivljava sa drugima i cisti celu okolinu. upravo tako sto ce da moli. koga god je potrebno i koliko je potrebno jer je slobodna volja neprikosnoveni postulat zivota.

mislim da taj covek iz dokumentarca "supersize me" nije manijak, a taj film je nehotice ispao samounistiteljski. mislim da ni taj jadnicak nije znao koliko je to stetno hraniti se takvim otpacima. generalno ljudi misle, cak su uvereni da nemaju izbor. suvise bukvalno shvataju stvari, i takvo razmisljanje ih odvlaci na potpunu stranputicu. ekspres linijom u zlo. stranputica nije sama po sebi zla, vec krajnja tacka i kuda vodi taj put. kao sto nauka nije zla, ili zapad, vec krajnji cilj ili cak postulat od kog se krece.

kom bolesnom coveku sam se smejao?

"pre neko jutro niko nije ni cudno pogledao nekog bolesnog muskarca sto se obukao poprilicno skaredno u zenskom maniru. kad sam se nasmejao naglas, neki su me cak i prekorno pogledali onako da budem korektan."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...