Jump to content

The Walking Dead

Оцени ову тему

Препоручена порука

Серија АМЦ - а која у слободном преводу може да се преведе као "Ходајући мртваци".

Серија је тренутно у трећој сезони и оборила је све рекорде гледаности, стекла је култни статус и армију обожавалаца, а после сваке епизоде ове серије прави се небројено много клипова на Јутјубу у којима се дискутује о разним аспектима те епизоде.

О чему се ради у серији?

Почетни заплет је поприлично једноставан, чак и стереотипан: појави се неки вирус или бактерија или шта већ који људе после смрти претвара у зомбије који ходају и хоће да поједу све што је живо. Међутим, иако у серији, посебно у првом серијалу има доста експлицитних сцена, тај апокалиптични заплет је само позорница за једну далеко дубљу причу о односима међу самим људима, о људским природама које се у потпуности искажу онда када су ослобођене било какве друштвене санкције, као и изградњи мини комуна и односа са другим комунама, уз сталну претњу.

Док је у првој и другој сезони акценат био на сталној претњи од помахниталих зомбија, у трећој сезони тежиште се умногоме померило на односе између преживелих. Иако ово звучи крајње досадно, ово је једна од оних серија која вас прикује за столицу све док не одгледате све епизоде које вам падну под руку. Такође је једна од серија која продубљује схватање природе човека и односа у друштву.

Власт

Мени је лично посебно фасцинантно било како је одрађен однос у вези са влашћу. Наиме, човек који је главни глумац у серији и вођа те своје мале групе, врло брзо се свима наметнуо као ауторитет, али онда очекивања од њега постају све већа и већа. Видимо и да сваки избор који донесе носи и негативне последице и колико је добро приказано како неко ко је на врху заправо увек бира између две лоше одлуке, и питање је која је на дужи рок гора.

Такође, крајње је интересантно приказано и како остали чланови групе, који редовно критикују онога ко је на врху, одбијају било какву одговорност јер иду линијом мањег отпора, и да, када им се након њихових критика пружи могућност да сами донесу одлуке, те одлуке једноставно препусте другима јер не желе да сносе одговорност (односно немају довољно снаге да носе одговорност за последице тих одлука).

Заиста серија коју вреди одгледати (али не почињати ако немате једно 4-5 дана да погледате све епизоде до сад снимљене, јер ће вас вући).

Гледа ли ово још неко?

TWD-Season-3-Banner.jpg

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Pratim vec neko vreme,a sad je pauza trece sezone od novebra pa sve do februara...gadovi :D

Odlicna serija,cak i ako je ceo koncept jako jednostavan,a to jeste bezanje od zombija i preziveti jer svaka sezona daje neki zaplet i poteskoce koje glavni likovi moraju da predju i prezive.

Plus svidja mi se sto uvek postoji neki eticki problem u toj rusevini od sveta i vidimo kako ljudi se pretvore u zivotinje kada ih situacija na to natera.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Е, ту је од мене дилема: Јесу ли то животињски нагони, или је то нормална и очекивана људска реакција у неким тренуцима када си угрожен?

Мислим, ако те неко нападне, или знаш да ће те у будућности сигурно напасти, до које је границе морално и етично бранити се?  Свиђа ми се што аутори серије не постављају неке закључке, само поставе ситуацију, а на теби је да доносиш закључке, што је стварно реткост у данашњим серијама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Vise mislim na dominaciju,nepotrebno nasilje i ne poverenje.
Na primer neko ima oruzije i ocekuje da mu drugi sluze,ako se uhvati clan druge grupe koja je mozda neprijateljska,sta raditi da li ubiti ili pustiti iako taj moli da ne bude ubijen i da nikom nece reci.

Kad sam gledao bas je bilo trenutaka kad sam se nadao da se nece odluciti na neki okrutni nacin

Подели на овим сајтовима

@, mesto da prvo pomenes da tu igra moja drugarica iz tinejdzerskih dana Laurie Holden (aka Marita Covarrubias) ti pises kako je alfa muzjacima mnogo tesko u zivotu...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Нем појма, Дрвце, веруј ми да сам тотално ван свих токова што се тиче глумаца и глумица, њихових биографија и свега осталог. А и не памтим их баш каце заврши кинематографско остварење, право да ти кажем.

Ал гледаш ти ову серију?

Подели на овим сајтовима

Е, ту је од мене дилема: Јесу ли то животињски нагони, или је то нормална и очекивана људска реакција у неким тренуцима када си угрожен?

Ljudski je imati zivotinjske nagone :).

Подели на овим сајтовима

Није ово место за проповедање еволуције, овде се ради о реалним стварима :)

Oprosti, molim te :D!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ал гледаш ти ову серију?

Slabo pratim serije, al kad pratim, onda gledam da ih prozdrnem za 1 vikend, po mogocustvu dok sam bolestan i pod temperaturom... Ovu nisam propratio...

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Kako ja nju u seriji ne volem :D

t1253 t1253 t1253 t1253 t1253 t1253 t1253 t1253 t1253 t1253

Mogao si da zadrzis to u sebi, sada te mrzim.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...