Jump to content

Либерални талибанизам на путу лебералног тероризма

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не бих се сложио ни с једним, ни с другим запажањем. Као прво рекао бих да такве талибанске државе јесу фашистичке, а да ЕУ јесте комунистичка, али сада је на снази не економски марксизам кроз своје централно планирање, тешку индустрију и остале глупости, већ културолошки марксизам кроз своје разноразне антидискриминационе (почев од тога шта смеш да причаш, до тога какви треба да ти буду запослени у твојој фирми, колико процената инвалида, колико жена, колико транџи итд,) и друге законе, а наравно ту је и она еколошка причица...

Pa dobro, tačno, ali to je softcore, ali sa kim ćemo ako ne sa njima?

Sa Rusijom, Belorusijom, Kinom i Venecuelom možda?

Ili da ostanemo u ovoj fašističko-partijaško-socijalističkoj septičkoj jami?  

Nešto kao "politika neutralnosti" ne postoji, moramo se civilizacijski opredeljivati, a ja ću uvek izabrati to, koliko god mi kao i tebi smetao kultur-marksizam.

У принципу та два модела социјализма су донекле међусобно компатибилна, погледај нпр. Румунију или Грчку, обе су у ЕУ, а обе су племенско-националистичке...

Eto ti koliko je lepo i jednima i drugima...

Civilizacijski frame za bilo šta u jednoj zemlji je najbitniji.  Ovi jesu "ušli u Evropu", ali nije Evropa u njih, jer su propustili priliku da se uljude i civilizuju očigledno.  To znači da prosperiteta nema, da je napredak 0%,prilika nema, vreme kao da ne teče, slobode nema mnogo, siromaštvo, mrtvilo, gradski prevoz, kojekakve Ivice Dačići, duvanja u patriotske trube...     zona sumraka.

Подели на овим сајтовима

Pa dobro, tačno, ali to je softcore, ali sa kim ćemo ako ne sa njima?

Sa Rusijom, Belorusijom, Kinom i Venecuelom možda?

Ili da ostanemo u ovoj fašističko-partijaško-socijalističkoj septičkoj jami?  

Nešto kao "politika neutralnosti" ne postoji, moramo se civilizacijski opredeljivati, a ja ću uvek izabrati to, koliko god mi kao i tebi smetao kultur-marksizam.

Па дао сам ти пример Грчке и Румуније, па ето сада да додам и Бугарску, улазак у ЕУ неће искоренити национал-племенизам, само ће још додати марксизам... С друге стране за либертаријанску реформу сметали би ти закони и прописи ЕУ...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Далеко, далеко, далеекоооо од тога, али пази, Мизес (који је BTW био јеврејин) је сматрао фашизам мањим злом од комунизма...

Мизес је сасвим јасан:

”Liberal thinking always has the whole of humanity in view and not just parts. It does not stop at limited groups; it does not end at the border of the village, of the province, of the nation, or of the continent. Its thinking is cosmopolitan and ecumenical: it takes in all men and the whole world. Liberalism is, in this sense, humanism; and the liberal, a citizen of the world, a cosmopolite.”

Подели на овим сајтовима

Мизес је сасвим јасан:

”Liberal thinking always has the whole of humanity in view and not just parts. It does not stop at limited groups; it does not end at the border of the village, of the province, of the nation, or of the continent. Its thinking is cosmopolitan and ecumenical: it takes in all men and the whole world. Liberalism is, in this sense, humanism; and the liberal, a citizen of the world, a cosmopolite.”

Нисам ни рекао да није.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Mene zanima da li postoji neka alternativa seksualnom obrazovanju u skolama. Sta bi po vama bio adekvatan nacin da deca nauce o seksu ono sto treba, i sta im uopste treba?

Постоји алтернатива - да родитељи престану да се пренемажу и испољавају некакав лажни стид и морал пред децом, него да сасвим отворено и природно с њима причају о свим могућим аспектима сексуалности. У супротном, деца ће неминовно ”знање” покупити на улици пре или касније.

Подели на овим сајтовима

Па дао сам ти пример Грчке и Румуније, па ето сада да додам и Бугарску, улазак у ЕУ неће искоренити национал-племенизам, само ће још додати марксизам... С друге стране за либертаријанску реформу сметали би ти закони и прописи ЕУ...

EU ide u pravcu suzbijanja nacional-plemenizma, i svu joj sreću želim, to mi je sasvim dovoljno, sve i da ide uz taj postmodernistički appendix, "starije" je to od "štete" koja bi nastala tim propisima, tj.  daleko je, daleko bitnije od toga što nije dovoljno libertarijanska (a nije, slažem se).  Možda je dobar korak ka nečemu još boljem?

Sigurno je sve u redu sa njom, kad ovdašnjim (starim dobrim) budalašima toliko smeta, razmisli   ;)

Подели на овим сајтовима

EU ide u pravcu suzbijanja nacional-plemenizma, i svu joj sreću želim, to mi je sasvim dovoljno, sve i da ide uz taj postmodernistički appendix, "starije" je to od "štete" koja bi nastala tim propisima, tj.  daleko je, daleko bitnije od toga što nije dovoljno libertarijanska (a nije, slažem se).  Možda je dobar korak ka nečemu još boljem?

ЕУ није ни изблиза хомогена како би Богдановић волео да је види. Али добро, навикли смо од њега. Све мора бити апсолутни екстрем. Или си савршен или не ваљаш ни чему. :)

Подели на овим сајтовима

ЕУ није ни изблиза хомогена како би Богдановић волео да је види. Али добро, навикли смо од њега. Све мора бити апсолутни екстрем. Или си савршен или не ваљаш ни чему. :)

Наравно!  :) Или радиш нешто како треба, или то не ради уопште...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Наравно! Или радиш нешто како треба, или то не ради уопште...

Јок, брате. Него полако напредујеш и постајеш бољи и бољи миц по миц. Грешке су апсолутно нужне, па чак и неопходне. А у животу ћеш много, много пута морати да правиш компромисе и бираш мање лошу варијанту. Уосталом, видећеш и сам.

Подели на овим сајтовима

Јок, брате. Него полако напредујеш и постајеш бољи и бољи миц по миц. Грешке су апсолутно нужне, па чак и неопходне. А у животу ћеш много, много пута морати да правиш компромисе и бираш мање лошу варијанту. Уосталом, видећеш и сам.

То сам рекао тако као да се односи на посао, али мислио сам на идеологију.  :)

У смислу да ниједан либертаријанац не би требало да подржава ЕУ.

А у послу знам како иде...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Sigurno je sve u redu sa njom, kad ovdašnjim (starim dobrim) budalašima toliko smeta, razmisli   ;)

Непријатељ мог непријатеља не мора бити мој пријатељ, штавише може ми бити још већи непријатељ... (опет говорим фигуративно)

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

У смислу да ниједан либертаријанац не би требало да подржава ЕУ.

Не би ниједан смео да подржава ово, и још црње ово, али шта да се ради, такав је живот. Савршенство постоји само на филму. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Не би ниједан смео да подржава ово, и још црње ово, али шта да се ради, такав је живот. Савршенство постоји само на филму.

Па Рон Пол је вероватно тиме покушао да придобије неоконове, а за Ротбарда шта да ти кажем, то о интелигенцији на основу расе је, као што већ и сам знаш и данас доста прихваћено по САД...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...