дибидусрус Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Немам срца да преведем ово http://kuraev.ru/smf/index.php?topic=223960.0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Ужасно, что они сделали. Баба је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Јели то сигурно истина. Да су тако нешто урадили комунисти у времена прогона православља па схватити, али да један епископ, ако сам добро схватио, почини такве ужасе то не разумем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 О чему се ради, за нас са јефтинијим улазницама? bgpj and Silence је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Ја сам превео гугл транслејтом и ако сам добро разумео ,владика Димитрије је 1991. године због реновирања цркве Софијског Сабора наредио да се одвале све фреске из предреволуцијског периода и баце на депонију. Затим су 2000 године , ради уграђивања подног грејања по наредби истог владике, избушене рупе у поду и упумпан бетон у простор испод пода где су сахрањиванини епископи и поједини светци. Затим је стврднут бетон измешан са костима светаца разбијен у блокове и бачен на депонију. То ми звучи толико невероватно да сам се запитао колико је за веровати оваквој вести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 На почетку је наведено да су jош 1991. у Тобољском Кремљу, секиром уништене јединствене фреске (то није било решење музеја, него епархије) из 18 века. (Извињавам се на непотпуним подацима, јер час гледам, час пишем, немам много времена). Заинтересованим се говорило да фреске нису биле у добром стању и да нису биле у "руској" него у "католичкој" традицији...Жао ми шта тренутно немам више времена, али ово даље што пише је ужас... Можда нам дибидусрус објасни ко је тај владика Димитрије... И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Јес, вала. добро сте схватили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 17, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2013 Па ко је тај Владика??? И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Ма дајте људи, разјасните да ли је ово сан или јава... не иде да стоји овај замршени текст ако није веродостојан... Молим вас... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 18, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Сами протођакон Андреј Курајев је ово објавио на свом сајту пре 3 године. Како стоје ствари ово се стварно догодило. Укратко,архијереј је својом наредбом уништио мошти , и то не једне светих отаца Руске Православне Цркве. Намерно, ненамерно друго питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 "Он сам ходил по раскопкам. Наблюдательные семинаристы говорили даже, что архиеп. Димитрий при посещении раскопов просто взял старинную панагию с трупа одного из почивших архиереев, "подарив" ему одну из своих, нынешнего софринского производства.Если он после этого передал древнюю панагию в музей - то его поступок верен. Но я сомневаюсь в этом..." (А. Кураев) Тема има 88 страна. Требало би ово интегрално превести, јер је очигледно истина. Можда дибидусрус лакше то уради, ако је расположен. Треба наћи одговарајуће стравичне изразе... И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Дибидусрус, како ово може све бити ненамерно??? И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2013 Бог се јави! Руси имају израз "самодур". РПЦ има 500 владика, понегде се ето далеко од Москве дешавају овакве ствари, Што даље од Москве то грђе. Огромне просторије мало људи.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Јануар 19, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2013 Бог се јави! Сад ми је јасније...а заиста је јако тешко контролисати толику територију. Ипак, Господе, па он је дошао до тог ранга! И у праву сте, опис је тако одвратан да се не може превести, ја га чак тешко и читам. И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука