Маша Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Да, сад је лако, али до тога је требало доћи. Ево ја сам прошла сито и решето, намучила сам се као црнац. И то од кад знам за себе. Па ти види да ли је то лако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 ??, ??? ?? ????, ??? ?? ???? ?? ??????? ????. ??? ?? ??? ?????? ???? ? ??????, ???????? ??? ?? ??? ?????. ? ?? ?? ??? ???? ?? ????. ?? ?? ???? ?? ?? ?? ?? ????. Pa vjerujem da nije bilo lako doci do toga... Nisam tako mislila.Ali sad, kada je neko u braku, barem zna da je u braku! To je kao kad meni roditelji govore, najbolje je da su zensko uda do 25. a musko isto tako negdje, samo zato sto su se oni uzeli kad su imali toliko... 0205_whistling A da su se uzeli sa 30-ak, prica bi bila "ma sta nama fali, mi smo se uzeli sa 30"! :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
СИМИЋ ВЛАДАН Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Када за то дође време,тј.када пронађе сродну душу са којом ће провести цео живот.Лако је причати онима који су се удали и оженили. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 najbolje je se ne odluchiti na taj korak. To je chista zabluda Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zoricadjurdjic Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Па лијепа су та правила, оно, идеш у школу, упишеш факултет и завршиш га, нађеш сјајан посао, дигнеш стан на кредит, удаш се, родиш 3 - 4 дјеце, итд.итд. Све је то дивно смишљено - ко не би желио такав живот?! Истина је да се Бог смије док човјек кује планове. Једино што сам искрено у животу жељела јесу дјеца, ооооо како су то феноменална створења, и много сам патила што их немам, и шта сад треба да урадим? Да се удам зато што то тако треба, а шта ако ти живот просто не даје прилику? Ништа се не може на силу радити, што је једном лако, другом је претешко, мислим да нема правила и да је све Божија воља. MaraAna је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zoricadjurdjic Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Данас се мало прича о моралу и црквеним правилима, и о томе зашто се црква противи сексу прије брака. Многи људи се прилагођавају трендовима, ја радим то и то зато што други тако раде, мало њих се запита је ли то у реду или не. Почећу од себе, никад нисам размишљала о сексу као о нечем лошем, било у браку или не, док ми се није обило о главу.Већина се пробуди тек након Божије опомене. И хвала Богу на томе,а сада знам зашто црква има тај негативан став.Мислим да је цијело друштво у колапсу, али ни родитељи се не могу баш похвалити својим успјесима у родитељству, част изузецима. 0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='0205_whistling' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 pa sad postavila si u ejdnom razmišljanju mnogo pitanja 0205_whistling Što se tiče seksualnih odnosa pre braka imaš odličnu temu https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2029.0.html A na pitanje kada se udati, oženiti, onda kada je čovek zreo, neko je zreo u 18 a neko ni u 50 :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Crkva je samo institucija, nemojte brkati pojmove. Skup cigala, maltera shljunka i chega sve ne. A ljudi koji rade posao u crkvama se protive seksu pre braka. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Брак као институција и као обред(мислим на црквено венчање и оно што се данас рачуна браком) је у Цркви настао знатно касније , мислим негде у 7 веку. Пре тога је било довољно да се брачнима рачунају оно двоје који живе заједно и који се причешћују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Crkva je samo institucija, nemojte brkati pojmove. Skup cigala, maltera shljunka i chega sve ne. A ljudi koji rade posao u crkvama se protive seksu pre braka. ?? ???? ???? ?????. :smiley: ?? ??? ?? ????? ???? ?? ?? ????? ???????? ??????? ?? ?? ???? ???????, ????? ? ???? ??? ?? ? ???? ?? ?? ??????? ?????. ????? ?? ??? ????? ????????? ???? , ??????? ??? ??????????? ????? ? ???? ? ????, ???? ???????? ?? ??????? ?????. ?.?. ??? ?? ?????????? ?????????. skupe se ljudi na sred sahare, njih nekoliko, shetaju u potrazi za skrovishtem, ishli u bogoslovsku shkolu. Oni u sred Sahare chine crkvu, shetajuci crkvu? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 svaka istina ima dva kraja 0110_hahaha moja je da je crkva obichna gradjevina i da tri chovek ne chine instituciju;) pa tako i ta gradjevina ne moze da odredjuje da li cesh ti upraznjavati najdivniju fizichku aktivnost pre braka ili ne dada Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 Pa ne odredjuje, o tome i ja pricham sve vreme, niti preporuchuje ne, ne ne. Crkva je gradjenina i tachka. pa jeste smeshno sporiti moja ubedjenja, samo zato shto tih hiljadu veruju u to. skupim ja svoju hiljadu i shta onda? natezacemo se na mishice , da vidimo ko je u pravu i pokushavati ubediti zdravorazumskog choveka da neko tamo postoji, samo zato shto neki ljudi veruju, u ono shto ja kazem da su nebuloze, a nisam jedini? neverovatno, josh ce me ljudi ubediti da ja dishem na shkrge Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Новембар 28, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2009 0110_hahaha 1405_love 0110_hahaha A sto me nasmija sa onom dzamijom i cipelama! 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jadranka1 Написано Новембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2009 Svak u svoje vreme,kad naidje odgovarajuca osoba.Nije to samo se udati ili ozeniti sto pre,pa posle ravod,otimanje oko dece,imovine i ko zna sta...Ja sam se udala sa 29,rodila prvo sa 31,drugo sa 33 godine,a nista nije bilo kako sam ja planirala,imala sam i problema sa zatrudnjivanjem,porodjajima,sve je u Bozijim rukama...A nekako mi se cini da sto sam starija sve manje nerava imam,nije lako sa malom decom,previse sam ogrezla u sebicnosti,pa sad mi ne pada bas lako kad oni vuku svak na svoju stranu,ali to me menja kao licnost,pere moju okorelu sebicnost,hvala Bogu sto mi je dao,inace,ko zna gde bih zavrsila...Mozda kada ljudi mladji udju u sve ovo ,manje i ogreznu u sebi,ne znama,ali sa druge strane,mozda su manje zreli...Iako,neko ne sazri ni u 50,sto neko rece... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zoricadjurdjic Написано Новембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2009 У потпуности се слажем с тобом Јадранка, све у своје вријеме. Неки од нас неудатих који цитирам "немају право да теоретишу на ову тему" не избијају из града, па ништа. Сродна душа се нађе тамо гдје јој се најмање надаш и на начуднијим мјестима за упознавање.Тако су се упознала већина мојих пријатеља и познаника. Говорим из њиховог, а не из свог искуства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука