Jump to content

Уништен споменик "Армији БиХ" у Мостару

Оцени ову тему

Anti Palma Crew

Препоручена порука

Ponovno ustaška propaganda.

Licemjerno je davati takav komentar.

U drugom svjetskom ratu licemjeri jedni oblačili ste fesove i dozivali se muslimanskim imenima a klali srpsku nejač.Ni prvi ni zadnji put vam ovo nije. 

Odmorićeš dve nedelje

Подели на овим сајтовима

Odmorićeš dve nedelje

Da li je to bosanac popio bananu ?

To što je napisao je istorijski dokazano , isto onako kako su Nemački nacisti se preobukli u Poljske uniforme i pobili svoju graničnu postavu . Razlog da bi bio počet napad na Poljsku . istim tim trikom su se služili i Ustaše  u drugom svetskom ratu . Tamo gd enisu mogli otpočeti sukob između Muslimana i Srba učinili su zlo  jednoj od strana  preobučeni u uniforme druge strane . Neću reći da nije bilo i originala   , ali ovde su spominjani falcifikati .

Očekujte uskoro da sami šiptari sruše onaj spomenik u Preševu i da to nakarikaju Srpskoj policiji na vrat ili nedaj bože nekoj zabranjenoj organizaciji .

Trebali ste kao administratori da ne dozvolite ovakvu temu na forumu , kakvu vezu ste našli otpočinjanjem ovakve teme na sajtu koji se bavi verskim pitanjima ?????

Подели на овим сајтовима

Da li je to bosanac popio bananu ?

To što je napisao je istorijski dokazano , isto onako kako su Nemački nacisti se preobukli u Poljske uniforme i pobili svoju graničnu postavu . Razlog da bi bio počet napad na Poljsku . istim tim trikom su se služili i Ustaše  u drugom svetskom ratu . Tamo gd enisu mogli otpočeti sukob između Muslimana i Srba učinili su zlo  jednoj od strana  preobučeni u uniforme druge strane . Neću reći da nije bilo i originala   , ali ovde su spominjani falcifikati .

Očekujte uskoro da sami šiptari sruše onaj spomenik u Preševu i da to nakarikaju Srpskoj policiji na vrat ili nedaj bože nekoj zabranjenoj organizaciji .

Trebali ste kao administratori da ne dozvolite ovakvu temu na forumu , kakvu vezu ste našli otpočinjanjem ovakve teme na sajtu koji se bavi verskim pitanjima ?????

И партизани су примењивали исту тактику. Маскирали се као четници у црне тројке. Тога је било колико хоћеш.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

On se obraća meni kao da sam ja ustaša: Normalno je da bude baniran.

"U drugom svjetskom ratu licemjeri jedni oblačili ste fesove i dozivali se muslimanskim imenima a klali srpsku nejač.Ni prvi ni zadnji put vam ovo nije."

.

Ja sam samo naveo primer i izrazio mišljenje da treba pričekati sa istragom. U Novom pazaru su postavili ploču Aćif efendiji, fašisti koji je počinio zločine. 

Meni nije jasno zašta komunalci primaju plate, kod nas u Smederevu danima već ne prazne kontejnere. Treba uhvatiti ove počinitelje i platiti im račun za trud.

I kako to da u Srbiji Hrvati nikog ne provociraju?

Подели на овим сајтовима

I kako to da u Srbiji Hrvati nikog ne provociraju?

Pa kud više uzeli su sve što su mogli i ipak iz Zagreba se i dalje spominje Zemun kao Najistočniji Hrvatski grad .

И партизани су примењивали исту тактику. Маскирали се као четници у црне тројке. Тога је било колико хоћеш.

U ratu je sve dozvoljeno ?   Zato se ratovi i pokreću ; Zato ih naivni i gube .

Подели на овим сајтовима

Pa kud više uzeli su sve što su mogli i ipak iz Zagreba se i dalje spominje Zemun kao Najistočniji Hrvatski grad .

U ratu je sve dozvoljeno ?   Zato se ratovi i pokreću ; Zato ih naivni i gube .

Šta su to Hrvati koji žive u Srbiji uzeli?  I nije mi jasno kakve veze ima sa pričom iz Zagreba?

Postoje pravila i u ratu, samo što na kraju rata ne važe za pobednika.

Подели на овим сајтовима

Šta su to Hrvati koji žive u Srbiji uzeli?

Ma nemoj me pogrešno razumeti ja živim u selu koje je bilo  dosta  hrvatsko , teritorijalno pola , nisam nacionalista i ne smetaju mi kao komšije . Ti koji i dalje žive u Srbiji nisu ništa uzeli .Oni koji su otišli su uzeli dobre kuće .

Kada sam pomenuo da su uzeli sve što su mogli mislio sam na hrvatsku državu i nemoj molim te da pokrećeš pod temu u ovoj temi .

Подели на овим сајтовима

Ствар је у томе што си намерно од свих ставио Дивјака, а то је по мени провокација са твоје стране.  

Polušamo to još jednom. razložim to na pet koraka kako bi to bilo razumljivo svakom. 

1. Dakle, Ignjatuje napisa ovo: 

Nisam znao je nekada postojala armija BIH. Čuo sam da su bile neke vojne skupine i mudžahidi tamo, ali za armiju sad prvi put čujem preko ovog spomenika. 

Ovo gore napisao Ignjatije. Ako smo razumjeli i shvatili da je to napisao ignjatije onda idemo dalje u analizu toga šza je Ignjatije napisao.

2.  Nisam znao je nekada postojala armija BIH.

Ignjatije piše kako nije znao da je postojala Armija BiH. Očigledno za njega  sasvim nova, zaprepašćujuća i iznenađujuča informacija. Vjerovatno do sada nije raspolagao informacijama koje svjedoče o postojanju Armije BiH.

3. Čuo sam da su bile neke vojne skupine i mudžahidi tamo.

Ignjatije spominje nekakve vojne skupine i mudžahide, dakle vojnike islamske vjeroispovijesti. Dakle Ignjatije ima nekakve djelomične informacije koje nije u stanju obradit: klasifikovat tamo gdje spadaju i ne govore mu ništa dalje mnogo. Opet znači nedostatak kvalitetno obrađenih i vjerodostojnih infiormacija.

4. ali za armiju sad prvi put čujem preko ovog spomenika. 

Ovdje Ignjatije ponovo znači potvrđuje da za nešto tako kao Armija BiH čuje prvi put na osnovu informacije o rušenju aspomenika Armije BiH u Mostaru. Dakle potrebno mu je objasniti da je Armija BiH postojala, da svi tamo nisu bili nikakvi mudžahedini i da je bilo nekakvbih ljufi druge nacionalnosti osim Bošnjaka, muslimana i mudžahedina. 

5. U ovom posljednju koraku je rijeć o tome kako ja da bi Ignjatiju pokazao i objasnio sve što on do sada nije znao uzimam primjer generalan srpske nacuinalnosti koji najbolje demonstrira to što tvrdim da u Armiji BiH nisu bili samo Bošnjaci, muslimani i mudžahedini već ui vojnici drugih nacija i vjera i to čak na visokim generalskim pozicijama. Mislim da sad ovako prezentirano to bude jasnije. Ko je izdajiva to je subjektivan pojam: za nekoga je izdajica on a za nekoga su izdajice Karadžić i Mladić. Za nekoga je heroj on a za nekoga zločinac Mladić. A za nekoga su opet heroji Karadžić i Mladić a Divjak izdajica i zločinac. Međutim, ja se u svojem odgfovoru ne bavim takvim analizama ko je bio izdajnik a ko zločinoc a za koga i kome već kakve su uopšte bile gole istorijske činjenice. nadam se da je to sad jasno.

Увек си ти нешто наиван и јадан, а на фињака протураш неке ствари. Као и на теми https://www.pouke.org/forum/topic/23610-za%C5%A1to-muslimani-%C5%BEele-%C5%A1erijat-noah-feldman/ 

Ne znam uopšte o čemu pričaš, ja tamo diskutujem o opravdanosti zavođenja šerijata u BiH i njegove eventualne promulgacije državnim zakonma Republike BiH a ne provlačim ništa. Sve što sam tamo napisao je napisano javno i dostupno svima k čitanju.

Подели на овим сајтовима

Увек си ти нешто наиван и јадан, а на фињака протураш неке ствари. Као и на теми https://www.pouke.org/forum/topic/23610-za%C5%A1to-muslimani-%C5%BEele-%C5%A1erijat-noah-feldman/ 

Ne znam uopšte o čemu pričaš, ja tamo diskutujem o opravdanosti zavođenja šerijata u BiH i njegove eventualne promulgacije državnim zakonma Republike BiH a ne provlačim ništa. Sve što sam tamo napisao je napisano javno i dostupno svima k čitanju.
Подели на овим сајтовима

А што сада вређаш Игњатија?

Не треба разлагати, рекох ти нисам успорен као што није ни Игњатије, нисам његов адвокат, али је ово твоје тотално дебилно што си написао или си мислио да си смешан тиме. Ствар је у томе што си ти намерно ставио Дивјака, али не сигурно да би нама представио мултинационални корпус армије бих.

To je tvoj subjektivan dojam, ja ti u tom ne mogu pomoći.

Ti si napisao da su ti neke informacije pristojne i nepristojne, ne ja. 

Ja ti samo objašnjavam da ne postoje nikakve ni pristojne ni nepristojne informacije.

Ne bavimo se ovdje subjektivnim dojmovima nego činjenicama koje su istinite ili nisu istinite.

Imam i ja svoj sibjektivan dojam i tebi i tvom pisanju ali on nije bitan jer to nije nikakva činjenica.

Подели на овим сајтовима

Пошто сам видео од тебе па да сада ја цитирам себе. А цитирам се из простог разлога зато што не знам ни ја због чега није изашао цео текст што сам написао. Значи по мени си на оној теми имао антисемитске ставове пошто ниси навео на конкретне случајеве, човек одмах помисли на прогон и убиства јевреја.

Opet izvrćeš, tamo je bila riječ o ČINJENICI postojanja kriptomuslimana i kriptojevreja koji su se formalno krštavali, ponašali kao hrišćani i zauzimali čak visoke pozicije u Kraljevstvu i u Crkvi, recimo biskupske a sprovodili u praksi ono što su oni htjeli, svoja islamska i jevrejska vjerovanja. Riječ je dakle o zoj činjenicci i o pojmu kriptomusliman i kriptojevrej koji je istorijski doložen i istinit.

Подели на овим сајтовима

Ово је итекако вређање, а да си мало ти читао њега знао би што је то написао, а не би се бусао и правио паметан.

Što je vrijeđanje ako sam napisao da je imao nekompletne informacije, naravno da ako nisu bile kompletne nije ih bio ni u stanju kako treba identifikovat i klasifikovat pod pojam Armija BiH, zato najvjerovatnije nije ni znao da je nešto takvo kao ABiH postojalo i šta je to bilo.Inače zašto bi napisao da je prvi put čuo o Armiji BiH na osnovu tog spomenika da je za nju čuo nekad i negdje prije. Ja mu vjerujem da ne laže i zato sam mu tamo to objasnio sa Divjakom, kako je to s tim bilo u ABiH. Ili ti valjda ne misliš da Ignjatije laže?

Подели на овим сајтовима

SDA koristi terorističke metode?

TKO TO DANAS TRLJA RUKE? Spomenik ABiH je unaprijed postavljen s ciljem da u pogodnom trenutku bude dignut u zrak?

Još u travnju prošle godine, Mostarci u gradu a među njima i komentatori našega portala, u polu-šali kladili su se kako će lokalna mostarska SDA raznijeti spomenik ABiH kao zadnji "AS" da eskalira situaciju u gradu, grubo nasrne na mir, i spriječi odluku Ustavnog suda ili utječe na OHR, ako se sve drugo izjalovi. Crni humor ili ne, to se sinoć upravo dogodilo.

Nakon postavljanja spomenika ABiH ispred Gradske Vijećnice u travnju prošle godine (2012), u gradu se neformalno pričalo da je spomenik postavljen s ciljem da ga se u pogodnom trenutku digne u zrak, kao "zadnja karta iz rukava SDA", ukoliko se svi ostali pokušaji sabotiranja odluke Ustavnog Suda o ukidanju diskriminacije nad građanima Mostara, izjalove.

S takozvane "hrvatske" strane u Mostaru primjetno je da se izbjegavao svaki oblik tenzija, spomenik ABiH od građana Mostara hrvatske nacionalnosti je totalno iziginoriran (što je očigledno uznemirilo SDA), jer Hrvatima "odgovara grad koji nije grad slučaj" i odgovara im odluka Ustavnog Suda BiH. S druge strane SDA (uz asistenciju Muftije) je pokušavala na svaki mogući način eskalirati situaciju.

Bizarno ili ne, još u travnju prošle godine, Mostarci u gradu a i komentatori našega portala, kladili su se kako će SDA raznijeti spomenik kao jedini način da spriječi provedbu odluke Ustavnog Suda o Mostaru. (pogledati diskusije Mostaraca iz travnja 2012: mostar/muslimani-u-mostaru-bojkotiraju-otvaranje-nove-gradske-vije-nice-t6701-75.html)

Nadamo se da će počinitelji biti brzo otkriveni, ili da su u najmanju ruku nadzorne kamere (ako uopće postoje!? Ako ne zašto nisu postavljene!) otkrile barem u kojemu su smjeru grada pobjegli počinitelji.

Svakome je jasno kome na ruku ide ovaj događaj. Činjenica je da danas SDA trlja ruke.

Nadamo se (tj. ZAHTIJEVAMO) da policija obavi posao koji se od nje očekuje, da (za promjenu!) otkrije počinitelje djela koja narušavaju međunacionalni mir i red u gradu, a od Mostaraca očekujemo da i dalje budu uzorni građani Mostara i izbjegavaju provokacije koje imaju za cilj da se dignu tenzije.

Vijest sa portala Bljesk.info:

Oko 02 sata iza ponoći Mostarom je odjeknula eksplozija koja je uznemirila stanovništvo. Odmah je djelovala i policija.

Eksplozija se dogodila ispred gradske vijećnice, odnosno u zrak je dignut spomenik koji je postavljen 'u znak sjećanja na sve pripadnike Armije BiH koji su poginuli u ratu 1992-1995. braneći Mostar'.

Oštećeni spomenik, ali i drugi spomenici koji su postavljeni na ovoj lokaciji već duže vrijeme su 'kamen spoticanja' među političkim strukturama u gradu na Neretvi. Nesumnjivo da će oštećenje ovog spomenika, u obliku ljiljana, u Mostaru ponovno podići napetosti među političkim strankama koje participaraju u vlasti.

U ovom činu neslužbeno se doznaje nije bilo ozlijeđenih osoba, a od eksplozije navedeni spomenik je uništen. Materijalne štete na okolnim zgradama, prema dosadašnjim saznanjima, nije bilo.

Policija je osigurala mjesto događaja, te je više patrola raspoređeno po gradu, a promet je na Bulevaru u smjeru sjever - jug od Španjolskoga trga do Doma zdravlja zatvoren do okončanja očevidnih radnji.

(bljesak)530666_10151333399027488_821770649_n.jpg

Подели на овим сајтовима

И шта се дешавало са њима у Шпанији?

Ako te to zanima pročitaj to na internetu. Na kraju to uopšte nije predmet ove teme. Tema je rušenje spomenika ABiH u Mostaru. A ono što si citirao ticalo se druge teme. Tamo to bilo spomenuto kao istorijska refleksija na slično nešto iz istorije gdje su postojali kriptomuslimani i kriptojevreji. Postojjali su također i kriptohrišćani.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...