Jump to content

Zašto muslimani žele šerijat, Noah Feldman

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zayron, pre dva dana, 13. Jan 2013. Evropski sud za ljudska prava doneo je presudu protiv V. Britanije odnosno u korist žene koja je bila izbačena sa posla jer je nosila krstić oko vrata. I propisao kompenzanciju od 2000 €. Pozdravljam odluku a i dalje smatram da je ionako bilo bespotrebno da jedan sekularni sud zabrani po sekularnim zakonima kako bi drugi sud po istim sekularnim zakonima poništio zabranu, odnosno dozvolio nešto što je deo ljudske duše, razuma i svesti. Isti slučaj kao i za obrezivanje u Nemačkoj. Čisto informativno, svako dobro.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 81
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Zayron, pre dva dana, 13. Jan 2013. Evropski sud za ljudska prava doneo je presudu protiv V. Britanije odnosno u korist žene koja je bila izbačena sa posla jer je nosila krstić oko vrata. I propisao kompenzanciju od 2000 €. Pozdravljam odluku a i dalje smatram da je ionako bilo bespotrebno da jedan sekularni sud zabrani po sekularnim zakonima kako bi drugi sud po istim sekularnim zakonima poništio zabranu, odnosno dozvolio nešto što je deo ljudske duše, razuma i svesti. Isti slučaj kao i za obrezivanje u Nemačkoj. Čisto informativno, svako dobro.

Sudovi i itrebaju biti sekularni jer je vlast sekularna. Zavođenje šarije je uporedivo sa zavođenjem kanonskog prava a promulgacija islamskih zakona je uporediva promulgacijom crkvenih zakona. Kad u jednoj državi onda već imamo islamske ili crkvene zakone onda je sasvim logična stvar da takvoj državi imaju upravljat religiozne ustanove: islamska zajednica ili Crkva. Ukoliko nekom državom počnu upravljati religiozne zajednice i na njenim sudovima se počne suditi po vjerskim zakonima ona postaje klerikalna ili klerofašistička a prestaje biti sekularna. I ja pozdravljam sve odluke sekularnih sudova, oni također mogu imati različita i proturječna stanovišta ali su to opet u svakom slučaju sudovi sekularni a ne klerikalni. klerikalno društveno uređenje dobijemo tako što islamska zajednica ili Crkva usiluju o političku vlast sve dok je ne dobiju a kad je dibiju počnu nam vladato reis -ul-uleme, hodžatoleslami, muftije, pape, kardinali, patrijarsi, mitropoliti, biskup, episkopi., opati i arhimandriti I suditi prema svojim šerijatskim i Crkvenim zakonima. A vjerske organizacije, država i Crkva ili država i islamska zajednica opet budu propojene što u sekularnim društvima nije slučaj. Ne treba brkati saradnju državeb i Crkve ili islamske zajednice i crkve recimo na polju socijalnog i zdravstvenog osiguranja, plata i sl. jer se tu ne radi o propojenosti države i vjerske ustanove s pozicija vlasti već o ispravljanju njihovog najčešće obespravljenog položaja u odnosu na druge građane iz pozicije opštih građanskih orava jer su nam mnogi zakoni još i danas ostali od komunista kako su tada bili napisani. I ne treba dalje mješati sekularizaciju u pravnom smislu sa profanacijom i desekralizacijom u spiritualnom smislu koju još i nazivamo često pogrešno posljedicama sekularizacije. Nisu to loše posljedice pravne sekularizacije već potrošačkog stila života i ekonomskih zavisnosti i sprega. A te vladaju svejedno isto svigdje danas na svijetu pa i u islamskim državama gdje to rješavaju jednostavno zabranama. Internet i facebook je na primjer može se reći klasična posljedica takvog stila života i dosegnutog tehničkog i kulturnog nivoa. A šta se onda dešava s njim: jednostavno se zabrane ili Facebook ili komplet internet u Sjevernoj Koreji na primjert, u islamskim državama je različita forma blokiranja internetovih stranica i FB, u Kini i sličnim takvim državama i totalitarnim sistemima. Tako se oni bore protiv toga jer se boje da će im internet i FB srušiti monopol nad informacijama i poziciju političke sile na vlasti. Islamisti se bore za osvajanje svjetovne političke vlasti u određenoj državi, o to njima najviše ide.

Više o tome ovdje: https://www.pouke.org/forum/topic/23573-politi%C4%8Dka-doktrina-islamizma-i-geopoliti%C4%8Dki-planovi-islamista-u-evropi/

Подели на овим сајтовима

да су римокатолици, англиканци, протестанти и разни други секташки избљувци ...

I čudite se gdje su danas Srbi katolici? Veliki SRBine! Otišli su tamo gdje ste ih vi poslali.

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0:%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8

Подели на овим сајтовима

Bolje te našao M Plićaku, Bog ti pomog'o i niko ti nista ne mog'o.

Misli su mi iz zajednickog života sa bračom muslimanima.

Ustvari, ja više govorim o mentalitetu muslimanske raje, ovde kod nas, a muslimani iz nekih arapskih zemalja koje sam sreo su se znali poneti kao gospoda u odnosu na neke Evropljane.

Moje iskustvo.

I opet, islam im je uvek na prvom mestu.Prvo bilo kakav musliman pa najbolji prijatelj-nemusliman. 

Podmuklo prijateljstvo.

Укапирао сам да им је то на првом месту. Ваљда нам је то тешко да схватимо, бар мени.

• Волим 1

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Ja sam otvorio ovu temu na predviđenom prostoru- Dijalog sa braćom muslimanima. Niko vas nije naterao da posetite ovu temu pa još i da čitate i komentarišete. Tako da vas niko ne smara Šerijatom niti nečim drugim na ovom forumu. Forum je jako dobro organizovan tako da je vrlo nezgodno kriviti mene ili nekog drugog da vas smara, ili kriviti forum da je dozvolio da vas smaraju. 

To bilo mišljeno: smarate nas svuda po Evropi sa tom vašom šarijom, šta će evropskim državama nekakva šaria? Vaša vjera je vaša privatna stvar. Šaria ne treba ni Španiji, ni Italiji ni Poljskoj ni Ukrajini ni Češkoj ni Bugarskoj a ni Srbiji itd. itd.. Po Forumu poišite šta hoćete, to je vaša stvar i stvar pravila foruma i forumskog profila i namjene. Ja se i držim toga pa teme koje me ne zanimaju preskačem a ne protestujem protiv njih osim ako ne pozivaju na ilegalne aktivnosti kao što su na primjer rušenje već postojećeg pravnog i državnog poretka i sistema u BiH ili u Češkoj gdje sam državljanin. Kako sam rekao,  tim bilo mišljeno da nas sa tim svojim šerijatom smarate po Evropi a ne ovdje na forumu. Tu je smoren samo taj ko si sam sebi dozvoli i omogući biti smoren. Koga šta ne zanima nek to onda preskoči i šuti.

Подели на овим сајтовима

Ili na to nemate šta odgovorit? Pa onda odgovorim na to ja:

Nema nikakvih ni hrišćanskih ni jevrejskih sudova u islamskih zemljama!

Svi se sude i kažnjavaju prema šerijatu: i muslimani i jevreji i hrišćani

i Japanci i Eskimi i Klingoni. I svako drugi koji se tamo slučajno nađe.

Možda bi bilo bolje postaviti pitanje: Ima li uopšte kakvih hrišćana i jevreja,

hinduista, budista i ateista u takvim zemljama i kako to tamo s njima izgleda?

Kakva su tamo ta njihova ljudska, građanska, vjerska i sva ostala prava?

No, djevojko moja zlatna, to si si izabrala pogrešnu crkvu u kojoj ćeš se Bogu molit.

15 GODINA ZATVORA ZBOG ŽELJE DA PREĐE IZ ISLAMA U HRIŠĆANSTVO

Sedmoro njene dece će takođe morati na robiju

0939007.73.jpg

Egipćanka i njeno sedmoro dece osuđeni su na 15 godina zatvora zato što se majka s islamske vere htela "vratiti" u hrišćanstvo Nadia Mohamed Ali odgojena je kao hrišćanka, ali se pre 23 godine preobratila na islam kada se udala za Mohameda Abdela-Vahaba Mustafu. 

Nakon njegove smrti planirala je da ponovno pređe na svoju "originalnu veru" zajedno s decom. Ali krivični sud u egipatskom gradu Beni Suef osudio je ženu i njenu decu na 15 godina zatvora. 

Pet godina zatvora dobilo je još sedmoro ljudi koji su bili uključeni u slučaj. Udruženja za zaštitu ljudskih prava upozorila su da je ova presuda znak kakva vremena čekaju Egipat pod islamističkom vladom, prenosi FoNet

Ženi su službenici iz Kancelarije za upravne poslove pomogli da između 2004. i 2006. godine dođe do novih dokumenata. Ali, novi režim je Nadiju, njenu decu i službenike optužio, a sud ih je poslao na dugogodišnju robiju, piše Dejli mejl.

trojka.rs

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Napredak u islamskom svetu. Nema šta. Svaka čast za rajski položaj žene u Islamu

Arabijke od sad smeju da voze bicikl, ali samo u krug

IZVOR: SUPER ŽENA | 

UTORAK 9.04.2013. | 12:08

KOLAŽ |  0 KOMENTARA

Saudijska religijska policija podstiče žene da voze bicikl, ali da ne idu nigde: moraju da ostanu u okviru parka, pokrivene i u pratnji muškog rođaka.

7612843615163ebbb51257590830404_orig.jpg

"Pokrenite svoj bicikl" je politička parola koja se zauvek vezuje za Normana Tebita i nezaposlene u Britaniji osamdesetih godina prošlog veka, ali da li će ona značiti nešto za Saudijsku Arabiju? 

Državna religijska policija ohrabruje žene da sednu na svoje bicikle, čak i na motorcikle. Novine "Al-Yawm" objavile su vest o ovom "oslobođenju na dva točka" kao nekoj vrsti povećanja prosvećenosti u tradicionalno mizoginom društvu. Obmana je u tome da žene, kojima je uvek bilo zabranjeno da voze bicikl ili motorcikl, sada mogu da idu samo na određena mesta. 

Zapravo, "neimenovani zvaničnik" koji je dao obaveštenje dodao je da će ženama biti dozvoljeno da voze bicikl samo oko parkova i drugih "rekreativnih" površina. One će takođe morati da budu potpuno pokrivene u skladu sa islamskim običajima i moraće da budu u pratnji muškog rođaka – što najviše obesmišljuje slobodu koju su navodno dobile. Ovo znači da je solo vožnja bicikla do recimo posla i dalje zabranjena za žene, kao što je i glasanje, mnogi sportovi i niz drugih aktivnosti koje spadaju u osnovna ljudska prava 

Od "Arapskog proleća" 2011. godina i toplog prijema Sare Atar, koja je postala prva saudijska atletičarka koja se takmičila na Olimpijskim igrama 2012. godine, stiče se utisak da ženska prava na Bliskom istoku doživljavaju izvestan proboj. 

U stvarnosti, isključivo muško starateljstvo i ultrakonzervativno tumačenje islama dozvoljava ženama da koriste bicikl samo "za zabavu", prema rečima zvaničnika koji je govorio za "Al-Yawm". Drugim rečima, ako misle da negde odu – što je najmanje od s vega, kako predlaže Tebit, da bi recimo našle 

http://www.b92.net/superzena/kolaz.php?yyyy=2013&mm=04&nav_id=703253

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...