javor Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 zlo i naopako Što? Pa, njihov osnovni princip je beskrupuloznost i pobeda po svaku cenu, u borbi za nametanje islama svim inovercima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Надам се да ће православни и муслимани живјети у слози и братском односу.То желимо и латинјанима али када избаце болеснике који сплеткаре. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Što?Pa, njihov osnovni princip je beskrupuloznost i pobeda po svaku cenu, u borbi za nametanje islama svim inovercima. Ne ovo nije istina. Mi ne namećemo nikome islam. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Реплицирао си на моју поруку, а "ниси мислио на мене"? Дај молим те... Не на тебе као на човека. То је само критика таквог начина размишљања да би се пробудила свест код православних и муслимана са ових простора да су браћа и да не дозволе опет да их ико посвађа јер од истог племена потичемо... bosanac је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Ne ovo nije istina. Mi ne namećemo nikome islam. Pa odgovorite nam onda zašto hrišćane koji su nešto skrivili u zemljama gdje vlada šaria ne predate hrišćanskim sudovima u tim zemljama da im oni sude? Ako šaria vrijedi i važi samo za muslimane onda svakako u Saudijskoj Arabiji, Jemenu, UAR, Libiji i Kuvajtu imate i jevrejske i hrišćanske sudove koji onda sude hrišćanima i jevrejima jer spadaju pod njihovu nadležnost a ne pod nadležnost islamskog prava šarie i islamskih sudova. To ni ne sumnjam da imate, kad se šaria odnosi samo na muslimane a ne primjenjuje na hrišćanima i jevrejima. Jel tako? Kako bi im drugačije sudili? Znači te sudove tamo znači imate ali opet hrišćane i jevreje sudite po šariji? Ili ih ustvari uopšte tamo nemate ni ne pada vam ih na pamet zavodit? Baš me zanima kako je to s tim tamo u tim islamskim zemljama gdje vlada zakon šaria ili šerijat. Nicholas је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Ne ovo nije istina. Mi ne namećemo nikome islam. Nazalost, svi drugi su bezazleniji od muslimana. U istoriji je, do sada, bilo mnogo naivnih... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Pa odgovorite nam onda zašto hrišćane koji su nešto skrivili u zemljama gdje vlada šaria ne predate hrišćanskim sudovima u tim zemljama da im oni sude? Ako šaria vrijedi i važi samo za muslimane onda sigurno u Saudijskoj Arabiji, jemenu, UAR, Libiji i Kuvajtu imate i jevrejske i hriščanske sudove koji onda sude hrišćanima i jevrejima jer spadaju pod njihovu nadležnost a ne pod nadležnost islamskog prava šarie i islamskih sudova. To ni ne sumnjam da imate, kad se šaria odnosi samo na muslimane a ne primjenjuje na hrišćanima i jevrejima. Jel tako? Kako bi im drugačije sudili? Prijatelju oprosti. Danas sam raščistio sa sobom. Ne želim da se blamiram u raspravama sa ljudima koji su krajnije neiskreni i zlonamjerni i koji bi najradije da nas muslimana nema. Zato prijatelju danas sam nekim članovima foruma proslijedio da ih ne želim u komunikaciji.To zbog toga što je razgovor koji vodi u svađe besmislen. Ne želim da se spuštam na nivo koji mi ne dolikuje. Praštaj zbog ovoga ali ja nemogu da komuniciram sa tobom. Dovoljno sam ti dao prostora za vrijeđanje. Dok se ne promjeniš i ne izvineš nema ti komunikacije sa mnom. Odgovaraj sebi do tada na pitanja koja postaviš. Svako dobro ti želim. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Не на тебе као на човека. То је само критика таквог начина размишљања да би се пробудила свест код православних и муслимана са ових простора да су браћа и да не дозволе опет да их ико посвађа јер од истог племена потичемо... Што си рек`о, рек`о си јасно. Одговорио си директно на мој цитат иначе ти не би ни одговарао. Што се тиче саме теме - као што сам рекао, ако неко говори истину не знам како то може да буде разлог за "свађу"? Мени је стало да сви знају истину о Исламу јер онда неће бити забуне, па ће се самим тим избећи и сукоби. Сад када знамо да би муслимани подржали каменовање, а они знају да би се ми томе супротставили и силом ако треба, мања је вероватноћа да до сукоба дође. Сви знамо шта ко мисли. Чист рачун, дуга љубав. DYNABLASTER and Zayron је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Што си рек`о, рек`о си јасно. Одговорио си директно на мој цитат иначе ти не би ни одговарао. Што се тиче саме теме - као што сам рекао, ако неко говори истину не знам како то може да буде разлог за "свађу"? Мени је стало да сви знају истину о Исламу јер онда неће бити забуне, па ће се самим тим избећи и сукоби. Сад када знамо да би муслимани подржали каменовање, а они знају да би се ми томе супротставили и силом ако треба, мања је вероватноћа да до сукоба дође. Сви знамо шта ко мисли. Чист рачун, дуга љубав. Све то може да се уради на далеко суптилнији начин. На овим просторима живи врло ку.чевит народ који је распоређен у најмање три религије. Сви знају како се на овим просторима завршавају сукоби. Мислим, лично, да је време да се теоретичари теологије, политике и науке повуку и да батале да предочавају обичном свету шта је шта јер су исти, али увек, иницијатори раздора т.ј. пиромани... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Pa odgovorite nam onda zašto hrišćane koji su nešto skrivili u zemljama gdje vlada šaria ne predate hrišćanskim sudovima u tim zemljama da im oni sude? Ili na to nemate šta odgovorit? Pa onda odgovorim na to ja: Nema nikakvih ni hrišćanskih ni jevrejskih sudova u islamskih zemljama! Svi se sude i kažnjavaju prema šerijatu: i muslimani i jevreji i hrišćani i Japanci i Eskimi i Klingoni. I svako drugi koji se tamo slučajno nađe. Možda bi bilo bolje postaviti pitanje: Ima li uopšte kakvih hrišćana i jevreja, hinduista, budista i ateista u takvim zemljama i kako to tamo s njima izgleda? Kakva su tamo ta njihova ljudska, građanska, vjerska i sva ostala prava? Nicholas је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Nazalost, svi drugi su bezazleniji od muslimana.U istoriji je, do sada, bilo mnogo naivnih... Прво добродошао брате Д Флеш. Свако добро од Господа ти желим. Зашто мислиш да су други, и који су ти други, безазленији од муслимана? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Ili na to nemate šta odgovorit? Pa onda odgovorim na to ja: Nema nikakvih ni hrišćanskih ni jevrejskih sudova u islamskih zemljama! Svi se sude i kažnjavaju prema šerijatu: i muslimani i jevreji i hrišćani i Japanci i Eskimi i Klingoni. I svako drugi koji se tamo slučajno nađe. Možda bi bilo bolje postaviti pitanje: Ima li uopšte kakvih hrišćana i jevreja, hinduista, budista i ateista u takvim zemljama i kako to tamo s njima izgleda? Kakva su tamo ta njihova ljudska, građanska, vjerska i sva ostala prava? Prijatelju oprosti. Danas sam raščistio sa sobom. Ne želim da se blamiram u raspravama sa ljudima koji su krajnije neiskreni i zlonamjerni i koji bi najradije da nas muslimana nema. Zato prijatelju danas sam nekim članovima foruma proslijedio da ih ne želim u komunikaciji.To zbog toga što je razgovor koji vodi u svađe besmislen. Ne želim da se spuštam na nivo koji mi ne dolikuje. Praštaj zbog ovoga ali ja nemogu da komuniciram sa tobom. Dovoljno sam ti dao prostora za vrijeđanje. Dok se ne promjeniš i ne izvineš nema ti komunikacije sa mnom. Odgovaraj sebi do tada na pitanja koja postaviš. Svako dobro ti želim. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Занимљиво је то како "неки" (не мислим на никога конкретно... брину "да се не посвађамо" тамо где се расправља о верским учењима. Тј. ту очекују да се правимо блесави и наивни, а истовремено када дође тренутак да се са конкретним људима разговара - на пример, са Албанцима у Прешеву онда су за решавање проблема "по кратком поступку". А на истој теми, где се залажем да се са тим људима разговара и направи неки договор, проглашавају ме за "издајника" и остале глупости. У томе је тајна како живети заједно и у миру - да се седне и отворено разговара о разликама. А не да се разлике гурају под тепих, а онда када се негде појаве да се позива на оружје и насиље. На пример, проблем у Србији јесте чињеница да већина Срба не жели да схвати и прихвати да Албанци на југу имају другачије ставове. Исто важи и за Бошњаке који живе у Србији. И онда Срби живе у илузији како "живимо у миру и слози" све док се те разлике негде не покажу, а када се покажу онда реагују као да их први пут у животу виде и то је нешто где треба "полиција да ради свој посао". Е видиш, ја би волео да ми кад причамо не штедимо једни друге, да будемо отворени и оштри, јер од оштре речи још нико није умро. А кад Албанци или Бошњаци направе споменик да то не буде "изненађење", већ да знамо о чему се ради и да се не позива одмах полиција већ да видимо како да нађемо неки заједнички језик. Овде конкретно - не треба се заваравати шта је Шеријат. То подразумева неке ствари које ми никада не би могли да прихватимо и то треба људима лепо да кажемо. А не после да буде "нисмо знали". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Prijatelju oprosti. Danas sam raščistio sa sobom. Ne želim da se blamiram u raspravama sa ljudima koji su krajnije neiskreni i zlonamjerni i koji bi najradije da nas muslimana nema. Zato prijatelju danas sam nekim članovima foruma proslijedio da ih ne želim u komunikaciji.To zbog toga što je razgovor koji vodi u svađe besmislen. Ne želim da se spuštam na nivo koji mi ne dolikuje.Praštaj zbog ovoga ali ja nemogu da komuniciram sa tobom. Dovoljno sam ti dao prostora za vrijeđanje. Dok se ne promjeniš i ne izvineš nema ti komunikacije sa mnom. Odgovaraj sebi do tada na pitanja koja postaviš. Svako dobro ti želim. Evidentno je da na određena pitanja vi nemate nikakav odgovor jer ona najbolje razotkrivaju vaše prave namjere sa svima ostalima. ukoliko biste pokušali odgovoriti na njih ili biste se razotkrili ili našli u očiglednoj kontradikciji, da ne kažem u laži. Zato takva pitanja ignorišete. Najlakše se onda osjetiti uvrijeđen, Uvrijeđen sam i ja a to vrlo kad neko u BiH namjerava srušit postojeći pravni sistem i zamjenit ga pravnim sistemom strane države. I kad pokušava srušit već postojeći važeći državni sistem u BiH i zamjenit ga državnim sistemom i ustrojstvom strane države. Efendijo "uvrijeđeni." Na ovo pitanje mi nije niko odgovorio dok još ni jedan od vas dvoje nije bio "uvrijeđeni" http://pouke.blog.cz/1301/saria-u-bih-pitanje-zagovornicima-sarie Tek kasnije je istražioc ili taj 13. smogao snage da mi odgovori ne na to pitanje ali na njegovu preformulisanu verziju nešto u stilu kako ništa ne bi imao kada bi se u BiH zavelo i kanonsko pravo. Što mislim da je samo takav izlaz iz nužde, kad ste bili sasvim pritlačeni do kuta, ne vjerujem vam da ste na to odgovorili iskreno, zvuči to dosta nevherodostojno a imam dobre razloge zašto si to mislim. Nikakvo vi drugo paralelno pravo osim šerijatskog ne želite u BiH. Jedino ste računali na to da se mi ne bismo sjetili svojih kanona i blagočešća i palo nam ih na pamet institucionalizirat kao vi šariu. Na to ste vi računali. A računate i nadalje. Ili je to ustvari nekako drugačije? Objasnite onda kako. Ili ste se na kraju ipak malo preračunali? Može bit i to. Spremali ražanj a a zec još trči po livadi? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Прво добродошао брате Д Флеш. Свако добро од Господа ти желим. Зашто мислиш да су други, и који су ти други, безазленији од муслимана? Bolje te našao M Plićaku, Bog ti pomog'o i niko ti nista ne mog'o. Misli su mi iz zajednickog života sa bračom muslimanima. Ustvari, ja više govorim o mentalitetu muslimanske raje, ovde kod nas, a muslimani iz nekih arapskih zemalja koje sam sreo su se znali poneti kao gospoda u odnosu na neke Evropljane. Moje iskustvo. I opet, islam im je uvek na prvom mestu.Prvo bilo kakav musliman pa najbolji prijatelj-nemusliman. Podmuklo prijateljstvo. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука