w.a.mozart Написано Децембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 Anastasija,meni ni malo ne smeta što ti veruješ da ih je 7....zaista...smeta mi što hoćeš da i ja u to neizostavno verujem Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Децембар 4, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 Prvo, moj nik je Nastasija i pozvala sam sebi kuma. Drugo, tebe kao moderatora postavili su oni koji mene ovde uce pravoslavlju iz Svetog pisma. Posto mi drzis predavanja iz nekog tvog Svetog Pisma, zbogom vam, i svako vam dobro od Gospoda! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 voleo bih da je,pre nego što je otišla,navela 1 moju reč iz mog poslednjeg posta... skoro da sam čuo kako su se zalupila vrata kad sam pročitao post...šteta klapklap voleo bih da nastavimo dijalog kao hrišćani a ne kao individue Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Децембар 4, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 Prvo, moj nik je Nastasija i pozvala sam sebi kuma. Drugo, tebe kao moderatora postavili su oni koji mene ovde uce pravoslavlju iz Svetog pisma. Posto mi drzis predavanja iz nekog tvog Svetog Pisma, zbogom vam, i svako vam dobro od Gospoda!????? ???? ?????????, ???? ??????? ?? ?????????? ? ?????????. ???????? ?? ?????, ? ??????? ?? ?? ??? ? ????. ??, ?? ???? ?? ????.????? ?? ????? ????? ???? ???? ??????? ? ?????? ????? ?????: ?? ?? ???????????, ????????????. ????? ?? ?? ??????? ?? ?? ?? ????????????, ????????? ?? ?? ?? ????? ???? ????? ? ???? ? ?????????, ????????? ?? ?????????? ?? ?? ?????? ?????????, ?????????? ?? ???? ???? ????????? ???... ??? ????? ????? ?????????. ? ??? ????????? ?????? ???? ?? ?? ????? ????? ?????, ? ?????? ???? ? 7 ? ???? ?????? ???? ?? ?? ??????. ? ???, ?????? ????... ????? ???. ?????, ????????, ????? ????????????? ???? ????? ?????? ?, ?? ?? ???? ?? ??????????... ?? ?????? ?????????, ?????? ? ???? ? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Децембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 Е ово је невероватно! Јуче прочитам тему на форуму Видовдан, како се неко са ником Настасија увредио и напустио форум, а ево јутрос и овде исто. 0110_hahaha Да ли је иста особа у питању? Ону тамо не знам, а ова ми је баш драга - штета је да одлази. Него да се вратим на тему. Latinizacija православног богословља? Да би постали теолог морате да завршите факултет, јел тако? Шта је теологија појма немам, али знам да на факсу имате два предмета под тим називом, ево литературе: Старозаветна теологија Обавезна: Џ. Дрејн, Увођење у Стари Завет, Београд 2003; L. J. McKenzie, „Starozavjetna biblijska teologija“, Zagreb 1980; Р. Кубат, Основе старосавезне антропологије, Беседа, Нови Сад (у штампи); Р. Кубат, „Старосавезна ангелологија и демонологија“, Богословље 1-2 (2001) Д. Милин, „Појам Бога у Старом Завету“, Богословље 1-2 (1995) A. Rebić, Središnje teme Staroga zavjeta, Zagreb 1996; Х. В. Робинсон, „Заједница и појединац у Израилу“, Логос, 2003 Th. Söding, Više od knjige. Razumjeti Bibliju, Zagreb 2001. Новозаветна теологија Обавезна: Ј. Gnilka, Teologija Novog zaveta, Zagreb 1999. Необавезна: П. Василијадис, Lex Orandi, Крагујевац 2006. I. Dugandžić, Bibliјska teologija Novog zaveta, Zagreb 2004. Знам да размишљам буквалистички али питам се, како да се за 2000 година није нашао ниједан православац да напише нешто вредно изучавања са називом Теологија? 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Децембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 ???? ?? ????????? ????????????? ??? ????? ??, ???? ?? ?? ?? 2000 ?????? ???? ????? ??????? ??????????? ?? ?????? ????? ?????? ????????? ?? ??????? ?????????????? ?????????????, ?????? ??????. Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 VALJDA JE TIH 30 POSTO U VEZI SA AVATAROM... nego,protomajstore,ja se zaista divim sposobnosti koju ljudi poseduju,ovde mislim i na tebe,da idu u krajnosti i generalizuju stvari... ja sam naveo citate i autore...šta ti pokušavaš da kažeš,čoveče...odakle ti ideja da ako neko piše o teologiji da je završio faks...ja nisam nikad studirao teologiju...što se i vidi...jel da... aj sad predji sa čudjenja na reči... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 ? ??? ?? ???????????! ???? ???????? ???? ?? ?????? ????????, ???? ?? ???? ?? ????? ????????? ??????? ? ???????? ?????, ? ??? ?????? ? ???? ????. 0409_feel ?? ?? ?? ???? ????? ? ??????? ??? ???? ?? ????, ? ??? ?? ?? ??? ????? - ????? ?? ?? ??????. ???? ?? ?? ?????? ?? ????. Latinizacija ???????????? ??????????? ?? ?? ??????? ?????? ?????? ?? ???????? ????????, ??? ????? ??? ?? ????????? ????? ?????, ??? ???? ?? ?? ????? ????? ??? ???????? ??? ??? ???????, ??? ??????????: ???????????? ????????? ????????: ?. ?????, ??????? ? ????? ?????, ??????? 2003; L. J. McKenzie, „Starozavjetna biblijska teologija“, Zagreb 1980; ?. ?????, ?????? ???????????? ?????????????, ??????, ???? ??? (? ??????); ?. ?????, „???????????? ???????????? ? ????????????“, ?????????? 1-2 (2001) ?. ?????, „????? ???? ? ?????? ??????“, ?????????? 1-2 (1995) A. Rebi?, Središnje teme Staroga zavjeta, Zagreb 1996; ?. ?. ????????, „????????? ? ????????? ? ???????“, ?????, 2003 Th. Söding, Više od knjige. Razumjeti Bibliju, Zagreb 2001. ??????????? ????????? ????????: ?. Gnilka, Teologija Novog zaveta, Zagreb 1999. ??????????: ?. ???????????, Lex Orandi, ?????????? 2006. I. Dugandži?, Bibli?ska teologija Novog zaveta, Zagreb 2004. ???? ?? ????????? ????????????? ??? ????? ??, ???? ?? ?? ?? 2000 ?????? ???? ????? ??????? ??????????? ?? ?????? ????? ?????? ????????? ?? ??????? ?????????? kolo2 ??????? ? ???? ??????? ??????! 0205_whistling ?????? ?? ?????? ?? ?????? Schmetterling . ...???? ?? ?? ?? ????????? ?? ??? ??????? ?, ????? ??, ?????????? ???????. 0104_cheesy ?????, ?????? , ?? ??????, ??? ? ????, ?? ???????????? ???? ????? ? ????????,? ????? ????? ?????? ? ???????? , ???? ???????? ? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????? ( ????? "??????????" ? ??? ?? ????.????? ???? ??? ????? ????????,???? ??? ???????? 400!???.) ???? ??? ???????????? ????????. ? ????? ????? ?? ??? ?? ???? ????? ??? ???????? (????????????? ? ??.) ???? ?? ????? ?? ???? ?? ?????????, ?? ?????????, ?? ???????? ?? ?????????, ? ????? ??? ?? ???????? ?? ??????? (?????? ?? ?? ??? ?? ???????????? ??? ????? ???? ???????, ??? ?? ????? ???. ???????? ?????????? 1557 , ? ?? ?? ?????? ????????????? ??? 1920!).? ?? ????? ?? ?????? ???? ????????? ???????????? 0104_cheesy ??? ?? ?????? (???? ? ?????? ?? ?????? ???? ??????????!) ??? ?? ?? ?????????? ???????? ????? ???? ?? ?? ?????? ????????????? ???? ???????????, ???? ?????? ????? ? ??????? ?????, ???? ? ???? ?????? "????? ?????" ???? ?? , ?? ????????, ???? ?????? ????????? ?????? ?????? ? ????????? (????????) ???? ?????? (? ???? ?? ???? ?????!) ? ???? ????????? ?? ????????? ???????. ????, ? ??? ??? ?? ???????? ? "????" (??) ?? ???????, ?? ?????? ?? ??????? ?????(....????????), ???????? ? ???????? ?????....???? ?? ??? ??? ?? ???????? ?? ?????? ?? ???? ??????? ? ?????????? ??? ??? (????? ??? ?????). ????? ?? ?????? ? ?? ?????????? (?????? ???????? ? ????? ??? ??????? ) ? ?? ????????? ??????. (???. ? ?????? ???????? ?????? ?? ?????????? ?? ???????????? (?????????????) ????????? ?? ????????? ??????!!!) ???????, ????? ?? ???? ???? ????????? ?. ???????? ?????????? ???? ?? "??? ??? ???? ???? ? ???????" ?????? ?????????? ?? ?? ??????????? ????????? ???? ??????? ?????? "??? ????????? ??????????? ????????" ? ?? ??? ?? ??? ????? ????????? "???????? ?? ?????" ??? "???????? ????????" ("??? ??? ?????"). ?? ?? ??????????? ???? ??? ?? "????? ?????????? ???????????? ??????? " ? ????? 1936. ?? ???? ?? ??? ?? ???? ?? ? ??????????? ????????? ??????????? ?????? ? ?????????? ???. "?????????????? ???????" ???? ?? ?? ??????? ?????? ?? "?????????????? ??????????". ??? ?? ????, ????????? ???????? ? ????? ???? ?? ????? , ??????????? ???????????? ??????? ? ???????????? ????????, ?? ???? ??????????? (??????????? ????? ? ?.????? ? ????? ? ?.????? ? ????????? ???????????) ???????????? ? ???????? ??????????? ?? ??? ???? ?? ??????????? ? ??? ?????????. ?? ????? ???? ?? ????? ???????? ??. ??????? ????????, ??, ??? ?? ?? ??????? ????? ????? ? ?? ????????????? ? ???????????? ?????!, ??? ?? ?? ???? ????? ???? "???????" ??????? ???????? ???????????? ??????? ?? ??. ?????. ??.?????? ????? ?? ?????????? ?? ??????????????? ?????????. ???. ??????? ????? ?? ??????????????,????? ?? ?? ?? ??????? ? ???????? ?????????? ???????..... ? ?? ?????, ????? ?? ?? ???? ?? ??? ?? ??????? ?????????? ?? ??????.....???? ?? ?????? ??????? ?????? ??????? ? ???? ?? ?? ? ??. ??????? ?????? ???? ??? "?????????????" ????????? ?? ?????? ("???? ? ????????? ???????? ??? ??????? ????? ?????????? ?????"?????????????? ???????? ? ????? ? "?????????? ??????????" ????????????? ?????????? ???????-??????). ????????????? ?????? ? ??? ?? ?? ???? "???? ?????????? ???????" ??????? (??? ?????? ?????) ?? ???? ???? "????????????????" ? ??????, ??? ??? ?? ?????, ???????, ?????? ?? ?? ????????? ???? ??????... dada ??? ????? ??????? ?? ? ????? ???? ? ??? ?? ????? ???? ?????? ?????? ???? ???? ???????? ????? , ???????? ??? ? ????? ????? ????????, ?? ???? ?? ??? ? ????? ???? ?????? ? ???????? ?? ???. ? ??????? ????????? "???" ? ?????????? ??????? ??????? ??? ??? ???? ??????? (?? ??????), ????? ???? ??????? ????? ???????? ?????? ????? ?????? ???? : ?????????? ??????????? ????, ???????. ? ?? ?? ?????????? ? ?? ?????. ??????????? ?? ?? ???? ??????? ???? ? ??????? ???? ?????????. ????????? ?? ?? ???????? ?? ?????, ??????????? ?? ?? ??????? ?? ?????, ? ?????? ??? ???? ?????? ? ?????. ??? ?? ?? ??????? ???????? ? ????????? ?????????, ? ??????????? ??????????? ?????. ??? ??? ?????? ???? ???? ????????? ????????? ???? ?? ????????, ???? ??? ? ??, ????? ?????????????, ????? ???????????? ?????????, ???????? ?? ??? ???? ?????, ??? ?? ????????? ?? ??????????? ?? ???? ???????? ???? ????. ?????????? ??????????? ????, ???????. ? ?? ?? ??????????, ? ?? ?????. ??? ?? ????? ???? ?????????? ????? ???? ???? ??????. ??? ?? ?? ??????, ??? ??? ?? ?? ??????? ?????? ???? ????. ??? ?? ?? ?????? ????, ??? ??? ?? ????? ?? ????. ??? ?? ?? ?????? ????, ??? ??? ?? ??? ???? ??????. ??? ?? ?? ??????? ????, ???? ??? ?? ?? ?????? ?????. ?????????? ??????????? ????, ???????. ? ?? ?? ??????????, ? ?? ?????. ??? ??? ?? ?? ?????? ??????, ??? ?? ?? ???????? ?????. ??? ??? ?? ?????? ??????, ??? ?? ?? ?? ??????? ??? ??????. ??? ??? ???? ?????? ????, ??? ?? ?? ?????? ? ????????. ??? ??? ????? ?? ?? ????????, ??? ?? ?? ??????? ????????? ?????. ??? ??? ?????? ????? ???????, ??? ?? ?? ?????? ?? ???. ??? ??? ????? ??? ?? ??? ? ???????? ?????, ??? ?? ?? ?????? ? ???????? ?? ???. ??????, ??????????? ?? ?? ???????? ?? ????? ? ????????? ???? ???? ?? ????? ?????. ?????????? ??????????? ????, ???????. ? ?? ?? ??????????, ? ?? ?????. ?????????? ?? ? ?????? ??; ?????? ?? ? ??? ???? ?? ?????? ?????? ???? - ?? ?? ???? ??????? ? ???? ???? ???????????; ?? ?? ?? ???? ? ???? ???????? ??? ??? ???????; ?? ?? ?? ??????? ??????? ???????? ? ???? ?????; ?? ?? ???? ???? ??????? ?????? ???? ??? ??? ????????: ???????? ? ?????; ?? ?? ??? ????? ????? ?????? ?? ????; ??, ?? ?? ?? ?????? ????????? ??????????, ???? ?? ?? ? ??????? ? ??????? ????? ??????? ??????. ??????????? ?? ?? ??????? ?? ????, - ??? ???? ?? ??? - ?? ????? ???? ??????????? ? ????? ????? ????. ???? ???? ???? ???????????, ?? ?? ???, ?? ??????????? ???? ??????????? ?? ?????? ?????????. ?????? ????? ?? ?? ????, ?? ?? ?? ?????? ???? ????? ? ?? ???? ??? ? ????? ?????: ????????? ??? ???????????. ???? ??????????, ???????, ? ????????? ? ??????????? ????. ??? ???? ???????????, ??? ?? ???. ? ??? ?? ?????????, ??? ???. ??? ??? ???, ?? ?? ?? ??????????? ?? ???? ?????? ??????. ???? ???????? ?????? ?????? ??? ? ???? ?? ???? ?? ???; ?????????? ??????????? ????, ???????. ? ?? ?? ??????????, ? ?? ?????. ?????: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/MolitveNaJezeru/Nikolaj100108.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Децембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 ? ??? ?? ???????????! ???? ???????? ???? ?? ?????? ????????, ???? ?? ???? ?? ????? ????????? ??????? ? ???????? ?????, ? ??? ?????? ? ???? ????. 0205_whistling ?? ?? ?? ???? ????? ? ??????? ??, ????????? ?? ?????? ????????, ??? ????? ????? ?? ?????? ???????? ????? ????????? ?? ??? ????????? ????? ???? ''???????'', ??? ?? ?? ?????? ???????? ???? ???? ???????, ????? ????? ?????????, ?????? ??? ?? ?????? ?? ????? ???? ???????. ?????? ????????, ?? ?????? ???????? ???? ?? ???? ???????, ? ?? ??? ???? ??????? ?? ??????????, ??? ????? ????? ?? ???????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 Хвала ти Настасија што си још са нама. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Децембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 ????? ?? ????? ????? ???? ???? ??????? ? ?????? ????? ?????: ?? ?? ???????????, ????????????. ????? ?? ?? ??????? ?? ?? ?? ????????????, ?? ?????? ?????????, ?????? ? ???? ? ????. ??? ?????, ?? ?????? ?? ??????????, ???? ?????? ????? ????? ???????? (Ef. 3,4; Kol. 4,3) ??? ???????????. ????? ?? ???? ????? ????? ??????? ????????? ? ??????? ????? ????? ?? ?? ?? ?? ?? ???????? ?? ?? ??????? ?????? ? ?? ????? ????? ???????? - ???????????. ? ?? ???? ????? ???????? ????????. ????????? ?? ?? ?? ????? ???? ????? ? ???? ? ?????????, ??????: voleo bih da je,pre nego što je otišla,navela 1 moju re? iz mog poslednjeg posta... skoro da sam ?uo kako su se zalupila vrata kad sam pro?itao post...šteta 0205_whistling voleo bih da nastavimo dijalog kao hriš?ani a ne kao individue ???, ????? ???????? ?? ??? ????? ????? ????? ????? ?? ?????. ??? ????????? ?????? ?? ??? ???? ????? ??????????? ?? ????????????? ?????, ??? ???? ???? ?? ??? ???????? ??????? - ?????? ?????? ???? ?? ?? ?? ???????, ?? ?? ?? ??? ??? ? ?? ?? ????? ??????, ? ??? ???? ????? ????? ???? ?? ?? ?? ??????. ?? ????? ?????? ???????? ?? ????? ????? ?????????, ?? ? ?? ?????? ?? ??? ? ???? ???????? ???????. ?????? ? ???? ?????? ??????? ?? ??? ????????? ??, ??? ?????, ????????? ??? ?? ?? ?? ????? ?????????? ??? ??? ?????? ? ?????. ? ?? ??????? ????? ??? ? ???????? - ??????, ( ?? ???? ??? ?????) ???? ??????? ?? ???????????? ????????? ????????. ? ???? ?? ??????? ?? ??? ???????? ??????? ???? ?????? ????? ?????? ??????? ???? ?? ????? ? ?? ??????????, ????? ??????? ?? ?????? ????????. ????????? ?? ?????????? ?? ?? ?????? ?????????, ?????????? ?? ???? ???? ????????? ???... ??? ????? ????? ?????????. ? ??? ????????? ?????? ???? ?? ?? ????? ????? ?????, ? ?????? ???? ? 7 ? ???? ?????? ???? ?? ?? ??????. ? ???, ?????? ????... ????? ???. ?????, ????????, ????? ????????????? ???? ????? ?????? ?, ?? ?? ???? ?? ??????????... ??? ?????, ??? ???? ??? ?????, ?????????? ???? ?????? ?? ???? ????? ????? ???????? ? ??? ????? ?? ???? ?? ????? ???? ? ?? ????!? ???? ?????? ?? ?? ???? ??????? ??? ??? ????????? ???? ?? ????? ?????? ?????, ?? ?????? ????? ???? ??? ?????? ? ????? ??. ?, ?????, ???, ?? ??????????, ??? ?? ?????? ?????? ?????, ????? ?? ?? ?? ???? ??? ?? ??????, ???? ? ????, ? ????, ????, ???????? ?? ??? ????????, ? ????? ????? ?? ????? ???????? ?? ??????? ??? ????? ????? ? ????????????? ?? ????? ???? ?? ?? ? ???? ???????? ??? , ???????, ????????? ?? ???? ????? ??????? ????? ???. ?????, ????????, ????? ????????????? ???? ????? ?????, ???? ?? ???? ??????????? ??????????? ???? ????: ?? ???????? ?? ????? ?? ??? ?? ???? ??? ???? ?????????? ?????? ??? ????? ???????. ?????? ????? ??? ?????? ?????? ?? ?? ???????? ???? 7 ? ?????? ?? ?? ?? 7 ?????? ?????, ?? ???? ??? ?? ??????, ???? ????? ??? ????? ''? ???????????? ????? ??? - ????? ?????? ?????: ???????, ????????????, ????????, ????????, ????, ????????????, ???????????. ?? ?? ??? ???? ?? ?? ??????????? ????? ????? ? ???????. ?, ??? ??? ??? ?????, ???? ?? ?? ? ???? ?????? ????? ?? ??????????? ????? ??????, ? ?? ??????????! ????? ??? ????? ?? ???????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 5, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 voleo bih da je,pre nego što je otišla,navela 1 moju reč iz mog poslednjeg posta... skoro da sam čuo kako su se zalupila vrata kad sam pročitao post Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Децембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 voleo bih da je,pre nego što je otišla,navela 1 moju re? iz mog poslednjeg posta... skoro da sam ?uo kako su se zalupila vrata kad sam pro?itao post ''??????????''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Децембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 Дакле, комедија и трагедија ако ме је Православна Црква научила да уласком у ту једну Тајну Христову има седам светих тајни а с друге стране да су оне у оном смислу које је Настасија навела. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Децембар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 5, 2009 Моцарту: ''А'' је прво слово азбуке, док ''Н'' је шеснаесто. Не нервирај се, пијем црно вино, прија ми. smil41cb5615a0b72.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука