Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 Још једна занимљива тема се отвара из посебне љубави и пиетета према нашем драгом о. Љуби , а такође по његовој искреној жељи. Ево шлагворта за искрени дијалог : Али ако задајете тему (изгледа да је било питање латинизације нашег бословља?), онда ћемо се ње и држати, и спреман сам на дијалог. Било који, било какав, јер се ви оче мало преузностие у тој твдњи мог одсуства "чињеница", т.ј. знања. Па ће да видимо? (То сам вам рекао и у последњој поруци). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 29, 2009 ?????? ?? ???? ?????????, ???? ??? ???? ???? ???? ???????, ??????? ????? ? ???????. ???? ??? ?? ???? ?? ???????? ????????. bolji je i iskren monolog nego neplodan i neiskren dijalog ? ??? ?? ???? ?????? ???????, ??? ?? ???????? ?????????.? ???????, ???? ?? ?? ??? ??????, ? ?????? ?????? ?????? ???? ?????, ??????. ???????, ????? ?? ?????. ???????? ?? ? ??? ? ????? ??? ?? ??????? ? ?????????.....???? 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 eto recimo ja sam čuo da 7 svetih tajni u stvari jesu zapadnog karaktera i da u stvari postoje samo 2 svete tajne-krštenje i evharistija tj. pričešće... confused Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 eto recimo ja sam ?uo da 7 svetih tajni u stvari jesu zapadnog karaktera i da u stvari postoje samo 2 svete tajne-krštenje i evharistija tj. pri?eš?e... confused ??????? ?????? ???????! 0104_cheesy ?? ? ????? ????? ?? ?????? ??????? ????????????, ???? ?????????? ???? ? ?????????? ???????????. ?????, ???? ?????? ????? ?? ?????? ???? ????????? ??? ?????? ?? ?????? (?. ?.?????????, ??????????? ??????????,???? ??? ??????? "???? ?????? ?????"). ??? ? "??? ???????", ??? ?? ???? ?? ?????? ??? ???????? ??????????????? ?????????? ???? ? ????? ???? ?? ???? ???? ??? ? ???? ????? ? ????????, ?????????? ?????? ????? ?????????? ? ????? ? ??? ??. ???? ?? ?? ????? ? ????? ?? ????????? ????? 7. ????? ????????? ?? ?? ??? ???? ??????? ?? ?? ?????? ??? 13, ?????? 9 ??? ?? ???????? ??? ?? ?? ????? ? ??? ???????? ?????? ?????? ???? ???????? ? ??? ?????? ?????. ??? ?? ??? ?? ??????? ?? ?????????? ??????????? ???????, ???? ????? ????????? ????? ???????????? ????? ?????? ???????? ???????? ???? ?? ?????? ????? (14.???????) ? ????? ??????? ???? ? ??????????, ??? ?? ?? ?????? ???????? ????? ????????? ??????????? ??????? ??????? ???????? ?????? ??? ??????? ????????. ???????? ????? ?? ?????? ?????? ????? ???????? ? ??????? ???????? ????? "? ?????? ? ??????" ???? ?????? ?????????? ?????? ? ?????? ?????? ? ??????? ??? ? ????? ???????????? ??????. ? ??????? ?????? ????? ?? ??? ??????? ????? ?? ??????????? ?????? "...?? ?? ??? ???????? ????? ? ?????? ?????????? (????????,??????) ? ?????? ???????".??????????? (???????????) ????????? ?? ????? ??????? ?????? ???? ? ????? ?????? ??????? ? ???? ???? ? ???????? ?????? : ???????,????????????,??????????? (????????). ?? ??? ????? ? ?????? ???? ?????? ?? ???? ??? ?????, ????????? ???????? ???? ???? ?????? ??????????. ? ??? ?? ????? ! :smiley: 1.? ???? ?? ?? ????? ? ?????? ????????? ???? ????? ????? ???????, ???????????? ? ???????? 2.????? ???????? ?????? ? ?????? ????? ???????? ???????? 3.????? ???????? ?????? ? ?????? ????? ?????????? ?????? ?????? 4.????? ???????? ?????? ? ?????? ???? ????? ????????? 5.????? ???????? ?????? ? ?????? ????? ???????? ?????? ?????????? 6.???? ???? ???????? ????? ? ??????, ???? ??? ?????? ???? ????? ?????? 7.????? ??????? ?????????? ? ????? ????? ????? ?????? ?????? ????? ? ???? ???????? ???? ?? ???? ??? ??????? ???? ?? ??????????? ?? ??? ???? ????? ?????? ? ???????? ?????? ? ?? ?????? ?? ??? ????????, ??????? ????????, ?? ??????? ? ???! ???????? ?? ???? ??????? ??? ???????? ????????? ?? ???????? ??? ????? ?? ????? ????? ??? ???? ??????????? ??? ???????. ? ???? ?????? ???? ?? ???????? ????? : http://verujem.org/teologija/nenad_milosecic_pokajanje.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Антоније Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 eto recimo ja sam ?uo da 7 svetih tajni u stvari jesu zapadnog karaktera i da u stvari postoje samo 2 svete tajne-krštenje i evharistija tj. pri?eš?e... klapklap ?????? ?? (?? ????, ?? ????) ??? ??????????? ?????? Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Обично кажемо да у Цркви има седам Светих Тајни, јер број седам означава савршенство. Међутим, у Цркви су безбројне свете тајне; све је у њој Света Тајна, цео њен благодатни богочовечански живот. И освећење водице је Света Тајна, и монашење и освећење храма или иконе; и освећење домова, и бунара и освећење сваке ствари. И свака молитва је Света Тајна јер њоме силази на нас и на наше дарове и на створења иста Божја Сила, иста благодат Духа Светога. Сваки, и нечујни, призив Духа Светога и сусрет са Њим, прераста и претвара се у Свету Тајну општења са Христом, који је неописива и неизрецива Светајна живота и свемира. http://www.mitropolija.co.me/dvavoda/knjige/vera-hriscanska.html Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 Тако је брате, предивно речено. klapklap То сам пропустио да кажем. А најбитније је. klapklap АМИН. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 eto recimo ja sam ?uo da 7 svetih tajni u stvari jesu zapadnog karaktera i da u stvari postoje samo 2 svete tajne-krštenje i evharistija tj. pri?eš?e... ?????? ?? (?? ????, ?? ????) ??? ??????????? ?????? da ima 7 svetih tajni ili da ima samo 2... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 eto recimo ja sam ?uo da 7 svetih tajni u stvari jesu zapadnog karaktera i da u stvari postoje samo 2 svete tajne-krštenje i evharistija tj. pri?eš?e... ?????? ?? (?? ????, ?? ????) ??? ??????????? ?????? da ima 7 svetih tajni ili da ima samo 2... Sveto Pismo potvrdjuje postojanje dve ,, tajne,, krštenje i evharistija.Medjutim pismo ne govori o njima kao o tajnama.Ne upotrebljava izraz tajna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Антоније Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 eto recimo ja sam ?uo da 7 svetih tajni u stvari jesu zapadnog karaktera i da u stvari postoje samo 2 svete tajne-krštenje i evharistija tj. pri?eš?e... smej.gif ?????? ?? (?? ????, ?? ????) ??? ??????????? ?????? da ima 7 svetih tajni ili da ima samo 2... "eto recimo ja sam ?uo da 7 svetih tajni u stvari jesu zapadnog karaktera" ?? ??? ??? ?????. Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешног. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Децембар 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 eto recimo ja sam ?uo da 7 svetih tajni u stvari jesu zapadnog karaktera i da u stvari postoje samo 2 svete tajne-krštenje i evharistija tj. pri?eš?e... 0110_hahaha ?? ?? ???? ???? ?????????????? ? ???? ?? ????? ?? ?? ?? ??????? ??????? ??? ????? ????????: ????? ?????? ????? 1.????? ????? ??????? (M?. 28, 19). 2.????? ????? ???????????? ???. 8, 15-17; 19, 1-6; II ???. 1, 20-22). 3.????? ????? ???????? (M?. 26, 26-28; v. J?. 6, 53-57; I ???. 10, 16-17; 11, 23-26). 4.????? ????? ???????? (??. 7, 47; Mt. 18, 18). 5.????? ????? ???????????? (J?. 15, 16; ???. 6, 2-6; 20, 26; 28, 2; II ???. 1, 6). 6.????? ????? ????? (M?. 19, 5-6). 7.????? ????? ???????????? (??. 6, 13). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 eto recimo ja sam ?uo da 7 svetih tajni u stvari jesu zapadnog karaktera i da u stvari postoje samo 2 svete tajne-krštenje i evharistija tj. pri?eš?e... 0110_hahaha ?????? ?? (?? ????, ?? ????) ??? ??????????? ?????? da ima 7 svetih tajni ili da ima samo 2... Sveto Pismo potvrdjuje postojanje dve ,, tajne,, krštenje i evharistija.Medjutim pismo ne govori o njima kao o tajnama.Ne upotrebljava izraz tajna. ??????? ???,???? ? ?????? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Децембар 3, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 ??????? ???,???? ? ?????? :smiley: ????? ?????????, ??? ?? ?? ????, ??????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 Учење о седам Светих Тајни, на Истоку, први је формулисао цар Михајло Палеолог у свом "Исповедању вере", које је поднео папи Клименту IV 1267.год. Међутим, њега није написао сам император, него латински теолози... Свети Оци, све до 13. века (па и касније), нису ограничавали број Светих Тајни на ових седам... Поједини Оци су набрајали чак 22 Свете Тајне ! Свети Дионисије у "Црквеној јерархији" говори о три Свете Тајне: Крштењу, Миропомазању, Евхаристији, док "тајнама" такође назива и монашки постриг и чин погребења. Св Теодор Студит (9. век) набраја шест Светих Тајни: просвећење (Крштење), сабрање (Евхаристија), миропомазање, свештенство, монашки постриг и чин погребења. Св Григорије Палама (14. век) истиче значај Крштења и Евхаристије... Никола Кавасила у књизи "Живот у Христу" даје тумачење три Свете Тајне: Крштења, Миропомазања и Евхаристије. .. Учење о седам Светих Тајни је позајмљено из латинске схоластике. "Све у Цркви је Света Тајна. Свака свештенорадња је Света Тајна. И она мала, и она најмања ? - Да." (авва Јустин) "Ни једна Тајна није потпуна без Причешћа" (св Максим Исповедник). "Свето Причешће је завршетак и печат сваке свештенорадње и божанствене Тајне" (св Симеон Солунски). "Свака јерархијска свештенорадња треба да буде запечаћена нашим Причешћем" (св Дионисије Ареопагит)... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Настасија Написано Децембар 4, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 ????? ? ????? ?????? ?????, ?? ??????, ???? ?? ?????????? ??? ??????? ???????? ? ???? "?????????? ????", ???? ?? ?????? ???? ???????? IV 1267.???. ???????, ???? ???? ??????? ??? ?????????, ???? ???????? ???????... ????? ???, ??? ?? 13. ???? (?? ? ???????), ???? ???????????? ???? ?????? ????? ?? ???? ?????... ???????? ??? ?? ????????? ??? 22 ????? ????? ! ????? ????????? ? "???????? ?????????" ?????? ? ??? ????? ?????: ???????, ????????????, ???????????, ??? "???????" ?????? ?????? ? ??????? ??????? ? ??? ?????????. ?? ?????? ?????? (9. ???) ??????? ???? ?????? ?????: ?????????? (???????), ??????? (???????????), ????????????, ???????????, ??????? ??????? ? ??? ?????????. ?? ????????? ?????? (14. ???) ?????? ?????? ??????? ? ???????????... ?????? ???????? ? ????? "????? ? ??????" ???? ???????? ??? ????? ?????: ???????, ???????????? ? ???????????. .. ????? ? ????? ?????? ????? ?? ?????????? ?? ???????? ??????????. "??? ? ????? ?? ????? ?????. ????? ????????????? ?? ????? ?????. ? ??? ????, ? ??? ??????? ? - ??." (???? ??????) "?? ????? ????? ???? ??????? ??? ????????" (?? ?????? ??????????). "????? ???????? ?? ????????? ? ????? ????? ????????????? ? ??????????? ?????" (?? ?????? ????????). "????? ??????????? ????????????? ????? ?? ???? ?????????? ????? ?????????" (?? ????????? ?????????)... ? ???? ?? ???? ??????? ???????? ????????? ?????? - ??? ??? ????? ???. ?? ??????? ?? ?? ?? ?????, ?? ????, ?? ????, ? ?? ?? ????????? ?? ????????, ????? ???? ?? ? ????? ???????? ?? ?????, ???? ?? ''????? ?????? ???? ???????''. ?? ?? ?? ????? ????????? ????? ?????. ????? ??????? ?????????? ''???''? ??, ?????, ???? ? ?? ????? ?????, ??? ???? ?? ???????? ????????. ????? ???? ??????? ????? ???????, ??? ?????? ?? ????????????,.. ??? ? ???? ???? ????? ???? ?? ???? ?? ?? ???????, ??? ??? ????? ?? ??? ?? ?? ????????? :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука