obi-wan Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 У питању је процес који траје неколико генерација, и бар сто година. У питању је стварање нове нације. О томе не треба да се узнемиравају обични људи. Тиме треба да се баве институције, владине и невладине организације. И не треба да вичу само: вук, вук.... И да их вук поједе. Него треба да преузму конкретне мере као одговор на те активности. Управо је то кључни проблем нове српске интелигенције, што је јако спора и неделотворна. Могу причати сатима, о свему и свачему, ал веома мало конкретно деловати. Нама тек предстоји грађење институција и националних невладиних организација. Koje inteligencije? Crveni Baron, Dugousko, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Otkud znas da je pravda boga na tvojoj strani? Mozda je otcepljenje Javilo mi se 301 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Па Бошко Обрадовић рече да нам Војводина не треба. Можда је он вођа те завере... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 sanjao sam pre par meseci da su usle strane trupe u crnim uniformama u Vojvodinu, ali nisu dugo o(p)stali... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Ima veze sa pravdom. Какве везе државне границе имају са правдом? Како си ти тачно оштећен ако се војводина одвоји? Која је теби неправда учињена? Ни само одвајање Косова није неправда, већ је неправда начин на који се то учинило, протеривањем, рушењем, убиствима итд. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 И да, не одричем ја овде право националистима било српским, било војвођанским, било мађарским да се залажу за какву год хоће будалаштину, него ме занима какве то везе има са Богом. Неодричеш право " војвођанским националистима " да се залажу за било какву будалаштину ? За "републику војводину " може бити само истински изрод - хришћанин никако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Неодричеш право " војвођанским националистима " да се залажу за било какву будалаштину ? За "републику војводину " може бити само истински изрод - хришћанин никако. Републике немају везе са Хришћанством. Република војводина ако би била, била би једноставно изрод. И то је све. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 А шта ако Војводина постане православна монархија? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Републике немају везе са Хришћанством. Република војводина ако би била, била би једноставно изрод. И то је све. Ма знам ја то него ти то појасни Rebetis........ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zupa Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 EU je očigledno iskočila iz kolosjieka. Zaista mi nije jasno zbog čega sve ex-yu republike, danas države, prosto trče da se ukrcaju u voz zvani EU. Pogledajte samo Sloveniju, za koji mjesec vidjećete i Hrvatsku. Običan narod iz tih država već uveliko nosi teško breme, zvano socijalna nesigurnost, neimaština, nezaposlenost.... Mislimo da ćemo, kad jednog dana uđemo u tu neprirodnu i licemjernu tvorevinu zvanu EU, imati svo blagostanje svijeta. Pa pogledajte samo Španiju, Italiju, Francusku a i Njemačku. Običan narod tih država, običan radnik trudbenik iz sveg glasa kuka, jer je nezaposlenost u EU velika, standard iz dana u dan opada, jednom riječju, opšte rasule ideje zvane EU. Treba biti već jednom jasan i precizan i imati svoj stav prema EU. Zaista neznam koliko će svima nama donijeti sreće i blagostanja ulazak u EU, zajednicu koja je, čast izuzecima, već odavno, izbacila Gospoda iz svog osnovnog postulata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Замислите сада ситуацију побуне се православни хришћани у Војводини, не желе да живе у безбожној, секуларној Републици Србији. Хоће људи православног краља, законе, школе итд. Да ли би онда одцепљење било оправдано? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Какве везе државне границе имају са правдом? Како си ти тачно оштећен ако се војводина одвоји? Која је теби неправда учињена? Pa gde si bre Milosavljevicu, nema te nesto u zadnje vreme. Ucinjena je nepravda narodu kome pripadam. Ostecen sam kao covek i kao gradjanin ove drzave. Бојан Басарин је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Da, tačno! zato što Mađari i ostale nacionalne manjine ne mogu u Vojvodini da imaju svoj mađarski i ostale svoje narodne i nacionalne šerijate na koje imaju pravo. Oni bez tog svog šerijata sad ne mogu ništa, ni da jedu, ni spavaju, ni da prave djecu, ni da idu na zahod, a ni da dišu, apsolutno ništa! I zato je neophodno potrebno da im neko u tome pomogne i napravi im takvu teritoriju gdje će oni moći praktikovat taj svoj šerijat koji im je za život nužno potreban! Huškaš ili buškaš ? Da nebiste do Zemuna pa mislite lakše ako je Vojvodina odvojena ? А шта ако Војводина постане православна монархија? A koji Vladika da postane Vladar sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 A koji Vladika da postane Vladar sHa_sarcasticlol Владике имају превише обавеза у епархијама... Ја мислио да предложим себе. Иван ♪♫ and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Владике имају превише обавеза у епархијама... Ја мислио да предложим себе. Ko Njegoš ? 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука