Баба Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Zar nije dobio posao putem konkursa . Od posla. zaradjuje za hleb i stan svojim radom tako da drzava njemu nije nista dala . Drzava ne daje ugled u drustvu , vec se ugled stice svojim radom . Deciji nestasluci takve vrste moju suprugu su primorali da mora kupiti nov mantil / prvu sezonu kako ga je nabavila / jer su srpska decurlija kod grdske skupstine bacila dve petarde ka njoj koje su progorele mantil . Toliko o nevinim nestaslucima nase dece . И ти овим изгорелим мантилом своје жене потврђујеш ставове дођоша Сабахудина из Бања Луке да су српска деца крволоци ? Ајде Боро пробај некако да ми оправдаш и Анту Старчевића, баш сам рад слушати такве небулозе. verum est in beer, RYLAH, Срђан Ранђеловић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Sta je drzava doprinela tome da se covek regularno zaposli ? Sta je drzava ucinila da doticni stekne ugled , i dobije nagradu esnafskog udruzenja ? Kakve veze Srbija drzava ima sa tim ? Da mozda malcice ne smeta to sto nije potekao iz Sumadije ? Da li nesto radi protiv drzave ? Ako nesto radi protiv drzave Vucic ce najhitrije da hapsi , i mozemo i dalje bezbedno da zivimo . Zapamtio sam naslov ia e- novina "tri piva , kvoter heroina ' / ponovo sam ga ovih dana procitao / . Pitanje glasi , da li bi ti potpisao taj clanak ? Nemoj mi samo reci da da nije vredan paznje jer ga je potpisao " mali turcin izbegao iz Bosne " Шта му је Босна допринела ? Ништа. А волео бих прочитати један текст Србина који живи у Сарајеву и сам себи дао име Сабахудин како пише да је Босна нарочито федерација Мордор. Али нема тако нешто , просто не постоји. Јер нико није толико гостољубив као Срби и нигде није тако злоупотребљено гостољубље као у Србији. Слободно ти је Боро отићи у Америку или неку другу западну државу , па пробај на своју руку тако нешто радити кад добијеш њихово држављанство, чик ! Тада ћеш видети шта је држава. RYLAH, Срђан Ранђеловић and Middle-earth је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ма слободно му је нек се врати у Бања Луку ако му овде неваља... чик ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ja ipak mislim, da bi mu bilo lepše u Zagrebu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ма слободно му је нек се врати у Бања Луку ако му овде неваља... чик ! Вратио би се он, али је затворио врата за собом. Да има лијепу ријеч.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ово је пребачен текст са портала Аутономија. Није реч о томе одакле је човек него то што на сав глас пропагира одвајање територије која припада Србији и самим тим би могли да га сматрамо државним непријатељем и страним плаћеником. Замислимо да је то неки Србин који живи у Аустрији или Америци или да је Турчин који живи у Немачкој, и да овако нешто подмеће и ровари у некој од наведених држава. Шта мислиш да ли би те државе посматрале скрштених руку? Apsolutno nije vazno odakle je tekst prenet , nisi mi odgovorio na postavljeno pitanje . Navedi gde je propagirano odvajanje teritorije . Ako je zakon prekrsen zasto do sada nije uhapsen kao drzavni neprijatelj ? Strani placenici su odavno istrosena tema ciji koreni dopiru iz vremena komunisticke vladavine . Stvarno nisam upoznat sta bi se dogadjalo stranim drzavljanima u navedenim drzavama , greska je u tome da je ovaj covek drzavljanin Srbije i ima pravo na svoje misljenje koje mu je omoguceno zakonom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 И ти овим изгорелим мантилом своје жене потврђујеш ставове дођоша Сабахудина из Бања Луке да су српска деца крволоци ? Ајде Боро пробај некако да ми оправдаш и Анту Старчевића, баш сам рад слушати такве небулозе. Intelegentan si covek , iznenadio si me da si na taj nacin protumacio progoreo mantil . Ti to pravdas nevinim decijim nestaslucima koji vremenom mogu da prerastu u ozbiljnije stvari koje ce se mozda kasnije oteti kontroli . Zasto od mene ocekujes da pravdam A . Starcevica ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Шта му је Босна допринела ?Ништа. А волео бих прочитати један текст Србина који живи у Сарајеву и сам себи дао име Сабахудин како пише да је Босна нарочито федерација Мордор. Али нема тако нешто , просто не постоји. Јер нико није толико гостољубив као Срби и нигде није тако злоупотребљено гостољубље као у Србији. Слободно ти је Боро отићи у Америку или неку другу западну државу , па пробај на своју руку тако нешто радити кад добијеш њихово држављанство, чик ! Тада ћеш видети шта је држава. Шта му је Босна допринела ?Ништа. А волео бих прочитати један текст Србина који живи у Сарајеву и сам себи дао име Сабахудин како пише да је Босна нарочито федерација Мордор. Али нема тако нешто , просто не постоји. Јер нико није толико гостољубив као Срби и нигде није тако злоупотребљено гостољубље као у Србији. Слободно ти је Боро отићи у Америку или неку другу западну државу , па пробај на своју руку тако нешто радити кад добијеш њихово држављанство, чик ! Тада ћеш видети шта је држава. Odakle ti podatak da su Srbi najgostoljubiviji narod na svetu ? Hoces da mi kazes da izbeglica , koji ima drzavljanstvo Srbije ,mora da se uzdrzava od bilo kakve kritike zemlje ciji je drzavljanin ? Po tebi je kriticko misljenje zloupotrba gostoljubivosti . Pricinjava mi se da u Americi postoji pokret za izdvajanjem Teksasa . Nije mi poznato da je bilo ko otisao u zatvor . Razumem te , ti bi ih poslao na dugogodisnju robiju . Zalim ,to u Americi ne prolazi . To je drzava kojoj je nepoznat verbalni delikt za koji se ti zalazes . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Mali turcin bi , da je Srbija stvarno drzava , dobio jedno 5 godina robije pa bi iz zatvora mogao da poziva na otcepljenje teritorije koliko mu dusa iste . Zahvalan sam da takvi kao ti nemaju mogucnosti da sprovedu tvoje zamisli u delo . Primecujem da je sada i " mali turcin " , zasto takva podrugljiva kvalifikacija , gradjanina Srbije ? Ispravi me ako gresim , ti bi druge nacionalnosti nekako da odstranis iz Srbije . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ма слободно му је нек се врати у Бања Луку ако му овде неваља... чик ! Zasto bi se vracao u Banja Luku kada je ovde vec stekao zavidan profesionalni uspeh . Nemoj da si tajnovit , podeli sa nama zasto ne bi smeo da se vrati . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Ja ipak mislim, da bi mu bilo lepše u Zagrebu. Zasto si izabrao Zagreb ? Nemoj da se trudis sa odgovorom , sada shvatio . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Odakle ti podatak da su Srbi najgostoljubiviji narod na svetu ? Hoces da mi kazes da izbeglica , koji ima drzavljanstvo Srbije ,mora da se uzdrzava od bilo kakve kritike zemlje ciji je drzavljanin ? Po tebi je kriticko misljenje zloupotrba gostoljubivosti . Pricinjava mi se da u Americi postoji pokret za izdvajanjem Teksasa . Nije mi poznato da je bilo ko otisao u zatvor . Razumem te , ti bi ih poslao na dugogodisnju robiju . Zalim ,to u Americi ne prolazi . To je drzava kojoj je nepoznat verbalni delikt za koji se ti zalazes . Можда у америке не постоји вербални деликатес, али код нас постоји управо захваљујући тим НЏО нешто што се зове - говор мржње. Не би ја никога да ћоркирам, јер немам ту власт. Али би било поштено да Сабахудин Динко Грухоњић одговара за овај говор мржње који је изнео у свом тексту према српској деци. Боро како си ти политички и свакако коректан, просто се јежим кад читам. Срби јесу гостољубив народ, немора да буде да су баш најгостољубивији, то је вако песничка слика, зато ни не волем да диваним са вама рационалистима јер немате душу за стихове... а то уопште није српски. Знаш кад ће се Тексас одцепити ? Никад. А можда ни тад. Мани ме тих паралела , кад их ту ни нема. Ни мени не би сметале приче неких аутономаша да нам је држава јака као америка, знао бих да су то празне приче, али овде то нису празне приче него озбиљне претње, јер не би било први пут. Имам утисак да ти ниси прочитао текст дотичног Сабахудина, али ево ја ћу ти препричати, човек повезује бацање петарди са Арканом и неким трбосецима, помиње очеве те деце који су по његовим инсинуацијама дефинитивно ратни злочинци, а целу државу због свега назива Мордор. Критика је критика, мизантропија је мизантропија. Ја ценим добру критику, презирем мизантропе. А ти како волиш нека ти буде. verum est in beer, Срђан Ранђеловић, Middle-earth and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Србија у болесном оку Друштво | Бранко Радун | januar 11, 2013 00:10 Пише Бранко Радун Како је перјаница независног војвођанског новинарства Динко Грухоњић написао пригодан новогодишњи текст – „Србија је Мордор”, и којим аргументима је оснажио ово своје писаније Иако знамо количину нетрпељивости и безобразлука коју домаћи припадници антисрбизма изливају кроз медије, преко НВО сектора и других „канала“, неретко срећемо и нешто што прелази сваку црту разумности. Перјаница независног војвођанског новинарства Динко Грухоњић у том духу написао је пригодан новогодишњи текст – Србија је Мордор.Да подсетимо, Мордор је митска земља сенки и зла у Толкиновом делу „Господар Прстенова“ од којег је направљена серија холивудских филмских хитова. Но, није први пут да се политички користи алегоријско поређење митске земље са неком реалном. Тако се и после Другог светског рата, када је већи део Толкиновог дела настао, спекулисало да ли је узор за Мордор била нацистичка Немачка, а Хитлер „јунак“ по чијем лику је настао Саурон. СТЕРЕОТИП Но, нама је значајније да ово није први пут да неко пореди Србију са митском земљом Мордор. Још Миша Глени у свом бестселеру („Смрт Југославије“) Милошевићеву Србију назива Мордором. Дакле реч је о западном стереотипу о Србији као земљи зла и мрака. То је класични пропагандни стереотип у којем сатанизујете противника или оног кога желите да понизите и покорите. Да бисте добили подршку јавности и савезника потребно је тај народ прогласити за злочиначки, геноцидни и варварски. Митске слике икона масовне културе – из Толкинових дела – су душу дале за медијску сатанизацију неке државе. Исто тако показују и манихејски ментални код припадника западних елита које желе да виде и другима представе ствари у оштрој црно-белој подели.Није проблем што су Западњаци прогласили Србију за Мордор већ што је то прихватио део домаће елите. Они су се сами прозвали „другом Србијом“, али се чини да су својим нихилизмом и негаторским односом пре завредели имена: Несрбија и Антисрбија.Дакле Србија је Мордор – земља мрака и зла у визији не само Динка Грухоњића који јe направио лепу каријеру у Србији. Постао је он, наиме, шеф удружења војвођанских новинара, предавач на факултету у Новом Саду, уредник сајтова и дописник домаћих и страних медија, члан НВО удружења, професионални аутономаш и војвођански националиста. Речју успешан човек који је успео тако што је просипао своју жуч кроз медије, као у овом тексту. Као новогодишњу честитку својим читаоцима на сајту „Аутономија“, он каже да „има осећај као и 1991. године“ и пита се: „Зашто смо остали овде живети…“ Тада се 1991. наиме светина („пук је стока“, каже аутор) по Динку „тискала по пијацама, улицама, по градском превозу, на радним местима, са пеном, са беснилом на уснама: убити, убити, убити!“ Тијнеџери који се играју са петардама аутору се чине „као нека предшколска установа за стварање нових српских националистичких хорди из мрачне земље зла – Мордора којом руководи зли диктатор Саурон.“ Та деца би, по Динку, „у руке узели праве пушке, пушкомитраљезе, снајпере, базуке, минобацаче… само да доврше покољ који су им очеви започели.“ Највећи доказ за то је да неки нови клинци на „Фејсбуку“ уместо своје слике држе фотке Ратка Младића кога називају „највећим српским херојом“. Само у ишчашеној или безобзирној машти могу да се повежу тинејџерско бацање петарди са сликама Младићевим на Интернету у заверу у којој се ствара нова генерација српских убица и злочинаца који ће „довршити покољ који су им очеви започели“. Ако ово није шовинизам и расизам и антисрбизам заједно са говором мржње према једном народу, онда не знамо шта је. ТУМОР Према Грухоњићевом виђењу, ситуација у савременој Србији чак је и гора него 1991, сада је лудачки и злочиначки српски национализам „метастазирао у галопирајући тумор мозга“. Овде људи никога не воле „они шкргућу зубима на сваком ћошку, на свакога. Они не знају шта је љубав… Они се најбоље осећају када мрзе.“ Ти и такви становници Мордора се по њему клањају господару Вучићу који је нови Саурон – мрачни господар проклете земље сенки – српског Мордора. Сад следи трагикомичан опис Александра Вучића који је „ходајућа мржња, он је отелотворење зла, он је Удај Хусеин, он је Саурон. Зато га, као у Мордору, призивају да, као хордама орки, управља њима. Светина, пучина вапи за диктатуром. И диктатуру ће добити. Потпуно поремећени Господар ће наставити са хапшењима. Ухапсиће и свога бившег друга Тому. Ухапсиће на крају и себе. А светина ће урликати: ухапси мене, ухапси мене, ухапси мене“.На крају Грухоњић закључује да је једина утеха у злом Мордору – Србији, једино уточиште од српске помахнитале националистичке звери – Војводина. Када он и његови истомишљеници међутим кажу Војводина, они не мисле само на „Војводину републику“ коју тако зазива Чанак, већ о томе да северна српска покрајина отплови далеко од остатка Србије или пак да је од ње дели некакав кинески зид. Њихова Војводина није само „наши новци у нашем џепу“, већ и потпуна промена културног и идентитетског кода како би се потпуно удаљили од прљавог и примитивног балканског Мордора. Кад се каже Независно друштво новинара Војводине то пре подразумева некакво друштво новинара независне Војводине, као што аутономија (Војводине) алудира на сепарацију и у политичкој и економској, али и у културној сфери. Или краће немачки речено Војводина ибер алес. Или – још краће, српски, речено: ћераћемо се још. Извор: Печат ( Ово је комплетан текст ) Middle-earth, Срђан Ранђеловић, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Но, нама је значајније да ово није први пут да неко пореди Србију са митском земљом Мордор. Још Миша Глени у свом бестселеру („Смрт Југославије“) Милошевићеву Србију назива Мордором Па није много ни погрешио... bora је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 12, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2013 Па није много ни погрешио... Објасни . Ти си Орк, кретен , са шиљатим зубима , жедан крви, без ума ? Или мислиш да је добар део популације Србије сличан орцима ? Или си нешто мислио ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука