Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Да брате. Него како би поступио у земљи где се већина изјашњава као римокатолици или протестанти или шта ти ја знам? Не би ли они могли онда исто тврдити за нас? Шта знам, врло је важно да се не намеће вера било коме. Шта кажеш о концепту постављања питања? Има један клип на јутубу где један лик преобраћа ликове који делују ко највећи сатанисти помоћу једноставних питања. Ево веза: Nista, pustio ih na miru . Film je protestantsko-americko-sektasko-namesteno djubre . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 леци треба да се деле и у храмовима, али не само тамо. Gde ces vise, crkava u Srbiji na svakom koraku . Nemam nista protiv toga, naravno, ali za sve postoji vreme i mesto . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Za propoved i svedocenje Boga svagda je vreme i mesto. Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Za propoved i svedocenje Boga svagda je vreme i mesto. U pravu si 0212_rolleyes Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Nisam ja nista tu sad napisala svoje. Pogledaj Stari i Novi Zavet, zitija Svetih. Proroci, Apostoli, Sveti su grmeli i govorili svaga o Gospodu. A danas sta mi radimo? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Nisam ja nista tu sad napisala svoje. Pogledaj Stari i Novi Zavet, zitija Svetih. Proroci, Apostoli, Sveti su grmeli i govorili svaga o Gospodu. A danas sta mi radimo? Dobro D, znam sta pise u Bibliji . Danas svi znaju ko je Hristos, pitanje je samo da li Ga prihvataju...a to je vec do covekovog izbora . Ne kazem ja da ne treba siriti Rec, to je i jeste svrha ovog divnog foruma, ali za sve postoji vreme i mesto . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Onima koji Ga traze uvek je vreme i mesto. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Rekoh - u pravu si.Sad ispada da sam protiv sirenja hriscanstva <_<. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Da sam ti mislila rekla bih, ali posto to nisam mislila, nisam ni napisala. Samo razgovaramo. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Middle-earth Написано Јануар 10, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2013 Danas svi znaju ko je Hristos, pitanje je samo da li Ga prihvataju...a to je vec do covekovog izbora . Ne kazem ja da ne treba siriti Rec, to je i jeste svrha ovog divnog foruma, ali za sve postoji vreme i mesto . Ако ли вам није драго служити Господу, изаберите себи данас коме ћете служити: или богове којима су служили оци ваши с оне стране реке, или богове Амореја у чијој земљи живите; а ја и дом мој служићемо Господу. Ис.Н., 24:15 Јадранка-Дервента, Danijela and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих. Посланица Јеврејима 11, 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Јануар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Ако ли вам није драго служити Господу, изаберите себи данас коме ћете служити: или богове којима су служили оци ваши с оне стране реке, или богове Амореја у чијој земљи живите; а ја и дом мој служићемо Господу. Ис.Н., 24:15 Хвала брате, радосно и лепо је видети када неко своје мишљење заснива на Светом Писму а не на "чини ми се", "ја бих то овако", "ово неће користити" - све са неке висине, без икаквог искуства. Када неко само у теорији нешто зна (или мисли да зна) неминовно је да му и закључци буду нелогични и контадикторни. Шта још говори Свето Писмо на тему уличне мисије? "Премудрост виче на пољу, на улицама пушта глас свој; У највећој вреви виче, на вратима, у граду говори своје беседе; Луди, докле ћете љубити лудост? И подсмевачима докле ће бити мио подсмех? И безумни, докле ће мрзети на знање? Обратите се на карање моје; ево, изасућу вам дух свој, казаћу вам речи своје. Што звах, али не хтесте, пружах руку своју, али нико не мари." (Приче 1:20-24). Заиста, за сва времена је реч нашег Господа: "Не варате ли се зато што не знате Писма ни силе Божије?" (Мк. 12:24) PetarP, Danijela, Јадранка-Дервента and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Јануар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Да брате. Него како би поступио у земљи где се већина изјашњава као римокатолици или протестанти или шта ти ја знам? Не би ли они могли онда исто тврдити за нас? Шта знам, врло је важно да се не намеће вера било коме. Шта кажеш о концепту постављања питања? Има један клип на јутубу где један лик преобраћа ликове који делују ко највећи сатанисти помоћу једноставних питања. Ево веза: У земљи где се већина изјашњава као римокатолици или протестанти постоје православни мисионари који јављају Истину (Гватемала, Латинска Америка, Пакистан, Индонезија, Нигерија, земље Западне Европе). Ово су само неки примери. Они би могли да тврде за нас шта им је воља - једино што је важно шта Христос мисли о нама. И једино је важно да смо у Цркви где је једино и могуће спасење. Веру православни хришћани НЕ НАМЕЋУ. Мораш да направиш разлику између МИСИОНАРЕЊА И ПРОЗЕЛИТИЗМА. Концепција мисионарске делатности Руске Православне Цркве о тој разлици говори овако: "Под прозелитизмом се подразумева сваки директни или индиректни покушај деловања на религиозност човека другог вероисповедања са циљем привлачења на одступање од вере кроз неки „мамац“, путем обмане или скривања истине, коришћења неискуства и незнања личности, потребе, итд. Прозелитизам се разликује од мисионарења нарушавањем духовно-моралних закона и норми, између осталог, и слободе људске воље. " Православни никада не намећу ништа, они ПОКАЗУЈУ Истину. А од човека зависи да ли ће Истину да прихвати или да одбаци. Danijela and Middle-earth је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Незгодно је што ми у Србији имамо јако мало искуства са мисионарским радом... Просто се то кода нас није развило онако како је требало... А свако поднебље има своје специфичности... Кад се говори о мисији, запитам се ..јел мисија Србима била да оправославе бар једног Шиптара - Албанца.. Неког Хрвата... Словенца... ако јесте има ли таквих... Или је Српска Црква искључиво за Србе... што знамо да није наравно... Наше мисије по свету ... има ли их... знамо да их има ..али их је некако опет међу србима ...само... Middle-earth је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Nista, pustio ih na miru .Film je protestantsko-americko-sektasko-namesteno djubre . Дакле, то није хришћански начин мисионарења? Значи, у праву сам био са својом сумњом. Хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јануар 11, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2013 Ће нас прогласе секташима бре, к'о да не знате Србе Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука