Jump to content

Сваки летак је ШАНСА ЗА СПАСЕЊЕ!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Na Badnji dan, šetam se ja gradom, kad vidim na sred ulice, nekimali letak sa krstom. Podignem ga kad ono letak nekakve ,,Biblijske zajednice Crne Gore" Na prvoj strani adresa i mapa kako da se dođe do ,,hrama" (koji je inače smješten u jednoj poslastičarnici) asa druge karikatura rođenja Gospodnjeg i pjesma Tiha noć, a ispod poziv, da svi zainteresovani dođu kod njih da zajedno proslave Božić. 

Mislim da se rijetko ko odazvao njihovom pozivu, ali ako se barem i jedno odazvalo, to je velika tragedija za nas. Danas je velika nemaština, i vlada veliko siromaštvo, oni idu po narodu, i kažu, vidite kakva auta voze sveštenici, a mi idemo pješke i propovjedamo! Vidite, Biblija u crkvi kosšta 15 eura, a kod nas je besplatna! Na ovaj način vrbuju vjernike. 

Mislim da bi i mi pravoslavni trebali malo da se trgnemo, i počnemo da misionarimo. Sam Gospod je rekao da je žetve mnogo a poslednika malo. Sveštenici ne mogu sve sami da stižu. Treba i mi da im malo pomognemo, tako što ćemo npr. dijeliti letke, propovjedati, ili odlaziti na sektaške skupove i pokušati da povratimo u Crkvu otpale.

Подели на овим сајтовима

Na Badnji dan, šetam se ja gradom, kad vidim na sred ulice, nekimali letak sa krstom. Podignem ga kad ono letak nekakve ,,Biblijske zajednice Crne Gore" Na prvoj strani adresa i mapa kako da se dođe do ,,hrama" (koji je inače smješten u jednoj poslastičarnici) asa druge karikatura rođenja Gospodnjeg i pjesma Tiha noć, a ispod poziv, da svi zainteresovani dođu kod njih da zajedno proslave Božić. 

Mislim da se rijetko ko odazvao njihovom pozivu, ali ako se barem i jedno odazvalo, to je velika tragedija za nas. Danas je velika nemaština, i vlada veliko siromaštvo, oni idu po narodu, i kažu, vidite kakva auta voze sveštenici, a mi idemo pješke i propovjedamo! Vidite, Biblija u crkvi kosšta 15 eura, a kod nas je besplatna! Na ovaj način vrbuju vjernike. 

Mislim da bi i mi pravoslavni trebali malo da se trgnemo, i počnemo da misionarimo. Sam Gospod je rekao da je žetve mnogo a poslednika malo. Sveštenici ne mogu sve sami da stižu. Treba i mi da im malo pomognemo, tako što ćemo npr. dijeliti letke, propovjedati, ili odlaziti na sektaške skupove i pokušati da povratimo u Crkvu otpale.

Уф, треба бити јак за такав подвиг. Занимљиви су ми млади римокатолици и протестанти. Има много добрих душа међу њима којима треба само пружити руку. Смешни су били једном неки ликови у Лепавини који су делили неке летке са натписом ''тебе тражим'' у православном манастиру. Дошло ми је да их потерам оданде да оставе народ на миру, али је народ хвала Богу доста мудар био да је то само погледао и бацао по страни. Па кад су опколили једног монаха да му предају нешто, пришо сам разјарен, био сам спреман и да се побијемо, рекох у себи нећете ми њега дирати. Научио сам од монаха како реаговати на нежељена питања. Најчешће би понављао ''не знам'', или ''шта ја знам, ја само чувам овце'', тако да их је разоружао још у самом старту. 

Подели на овим сајтовима

Незгодно је што ми у Србији имамо јако мало искуства са мисионарским радом... Просто се то кода нас није развило онако како је требало...  А свако поднебље има своје специфичности...  

Кад се говори о мисији, запитам се ..јел мисија Србима била да оправославе бар једног Шиптара -  Албанца.. Неког Хрвата... Словенца... ако јесте има ли таквих... Или је Српска Црква искључиво за Србе... :);) што знамо да није наравно... 

Наше мисије по свету ... има ли их... знамо да их има ..али их је некако опет међу србима ...само...

Много је званих, али је мало одабраних (Матеј 22. 1-14)

Не можемо говорити о Албанцима , Хрватима или Словенцима и нашем мисионарству код њих кад прво своје двориште духовно нисмо средили. Ми Срби смо посебна врста људи овде, тешко у нас долази духовност и вера. У све ћемо да верујемо само не у Бога,свугде ћемо ићи само не у цркву. Тражимо спасење од смрти  преко којекаквих видовњака и квази пророка, а блатимо свештенике и вероучитеље одбацујући сваку њихову реч понуде  спасења.    

А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

Посланица Јеврејима 11, 1

Подели на овим сајтовима

У све ћемо да верујемо само не у Бога,свугде ћемо ићи само не у цркву.

Nije bas tako crno 0212_rolleyes . Crkava, hvala Bogu, ima na pretek :), ide narod, nema razloga da se mraci :).

Подели на овим сајтовима

Православни мисионарски центар „о.Данил Сисојев“ покренуо је мисионарски пројекат у коме сви заједно можемо учествовати. Сви смо ми чеда Цркве и сви желимо да што више наших сународника пронађе онај драгоцени Бисер који смо и ми нашли – Христа Бога и Његову Свету Православну Цркву. Упознајте се са идејом нашег центра, и ако желите да учествујете и подржите, јавите нам се!

http://www.svedokverni.org/svaki-letak-je-sansa-za-spasenje/

Odlican sajt narocito kada je apologetika u pitanju.

Подели на овим сајтовима

Nije bas tako crno 0212_rolleyes . Crkava, hvala Bogu, ima na pretek :), ide narod, nema razloga da se mraci :).

Написах ово из неких искустава које сам имао у разговорима са нашим људима. Наравно није све тако мрачно  slavabogu 

Прво, дакле, захваљујем Богу свом кроз Исуса Христа за све вас што се вера ваша гласи по свему свету.

Рим., 1:8

али да смо духовно у колапсу то се већ дуже време примећује. Погледај нпр. новине шта пишу и телевизија шта објављују: убиства, самоубиства, силовања, лоповлуци ...  Последње самоубиство: бацила се са зграде са бадњаком у руци,а у позадини њеног овоземаљског живота стоји дугогодишња  веза са момком који је малтретирао - питам се  да ли би човек који има печат дара Духа Светога на себи и зна шта значи дигнути руку на себе тако нешто урадио?  Опрости на овим писанијем али нисам имао намеру да саблажњавам или мрачим ,само ми је жао изгубљених душа које су могле да цветају пред Богом.

А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

Посланица Јеврејима 11, 1

Подели на овим сајтовима

али да смо духовно у колапсу то се већ дуже време примећује. Погледај нпр. новине шта пишу и телевизија шта објављују: убиства, самоубиства, силовања, лоповлуци ...  Последње самоубиство: бацила се са зграде са бадњаком у руци,а у позадини њеног овоземаљског живота стоји дугогодишња  веза са момком који је малтретирао - питам се  да ли би човек који има печат дара Духа Светога на себи и зна шта значи дигнути руку на себе тако нешто урадио? 

Nema to veze sa vremenom, djavo uvek nadje put do coveka, bez obzira na vreme winter winter winter

Подели на овим сајтовима

Prije nove godine su okupirali grad sa posterima , bilbordima i onim velikim reklamnim automobilom. Zaboravio sam šta je tačno pisalo 

ali odprilike " Gospod spasenje u petak u 17 sati "

Подели на овим сајтовима

Много је званих, али је мало одабраних (Матеј 22. 1-14)

Не можемо говорити о Албанцима , Хрватима или Словенцима и нашем мисионарству код њих кад прво своје двориште духовно нисмо средили. Ми Срби смо посебна врста људи овде, тешко у нас долази духовност и вера. У све ћемо да верујемо само не у Бога,свугде ћемо ићи само не у цркву. Тражимо спасење од смрти  преко којекаквих видовњака и квази пророка, а блатимо свештенике и вероучитеље одбацујући сваку њихову реч понуде  спасења.    

Брате, истовремено треба радити и на једном и на другом пољу. Спољашња мисија и унутрашња мисија су два крила.

Када се подиже једно крило, одмах креће да се подиже и друго крило. (Свети Николај Јапански)

Свети Макарије Глухарев је говорио да су највећи добротвори за сопствени народ и државу управо православни мисионари који одлазе и другим народима пропвоедају Христа. Јер се због тога изливају обилни дарови од Бога на народ коме мисионар припада. Е, то су прави љубитељи свог народа, ако ћемо већ тако, а не људи који само на речима или за кафанским столом, фудбалском трибином, или на демонстрацијама показују своју љубав према свом народу.

И Срби су некада од неког другог добили Православље. Зар ћемо бити као слуга који је закопао таланат?

Подели на овим сајтовима

ne svidja mi se da se dele letci o pravoslavlju

mogu da stoje u crkvi ,pa ko hoce da ih uzme nek ih uzme 

a da se dele NIKAKO !

као и увек - без икаквих аргумената, све се заснива на "не свиђа ми се", " ја мислим да то не треба тако"...

не би било згорег да се човек упозна са учењем нашег Господа, затим Апостола и Отаца по овом питању.

неће да боли глава сигурно .smesko.

Подели на овим сајтовима

Dobro, Tanja, a zasto tako mislis?

mnogo mi je to nasilno ,i lici mi na jehovine svedoke ,stvara mi bljutav ukus u ustima ,da pravoslavlje naturas nekom ....

не би било згорег да се човек упозна са учењем нашег Господа, затим Апостола и Отаца по овом питању. неће да боли глава сигурно

jel ?

као и увек - без икаквих аргумената, све се заснива на "не свиђа ми се", " ја мислим да то не треба тако"...

hmmmmm

ja mislim da ne treba olako da donosis zakljucke o drugima :D

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Prije nove godine su okupirali grad sa posterima , bilbordima i onim velikim reklamnim automobilom. Zaboravio sam šta je tačno pisalo  ali odprilike " Gospod spasenje u petak u 17 sati "

Ovo mi je prvi put bio da tako nešto vidim u Nikšiću... Imamo malu zajednicu subotara i Jehovinih svedoka, i to je to...

Ovi su neki novi... Na sajtu čak imaju i fotografiju sabornog hrama u Nk..

Подели на овим сајтовима

Проблем је у томе што ми, у ствари ја (не знам за друге), нисмо навикли на такво ширење православља.

Сваки пут кад видим неког на улици да дијели неке летке или нешто сличног садржаја, добро прегледам да ли има неки печат од СПЦ или било какву назнаку да је православно, (препоруку неког Владике или слично) па тек онда читам шта је написано.

И у овом тренутку не могу да се сјетим кад сам задњи пут наишла на неки православни садржај, а вјерујем да би користило народу кад би било неких оваквих активности.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...