Jump to content

pravoslavna rock muzika?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Znam da ste negde pominjali neku od ovih grupa i autora ali filter pretrage mi nešto šteka, pa bih bio ljubazan ako bi mogli da me usmerite ka ovoj muzici, hitno mi treba!

(znači da je pravoslavna, rok i na srpskom)

Osim "istoka i zapada"

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Коментар аутора текста: Tekst za "Kad mi stane dah" su napisali Zoran Marinkovic i Goran Maric, i on je definitivno inspirisan sustinom i formom pisanih dela Vladike Nikolaja Velimirovica, i ne samo njega... Sa velikom radoscu pomenuo bih i velikog Arhimandrita Sofronija, ali ova pesma nije ni Nikolajeva ni Sofronijeva, nego je data Zoranu i Goranu da je napisu i otpevaju. Veliki pozdrav brate "kullultd"!

Уједно, моја омиљена домаћа група .smesko.

Подели на овим сајтовима

Кад смо код Бјесова (гадан назив за групу, и кад кажеш "слушам Бјесове", их...) добар су бенд и на неки чудан начин, по мени барем, православан; ово је обрада Сарванове ствари, не зна се која је од њих боља:

http://youtu.be/qnCT8RTFKxo

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Променили су се доста што се тиче понашања на наступима. Зато ја не идем на њихове концерте .smesko.

Боље ми је код куће да их пустим.

Ја сам имао идеју да са пар пријатеља, који су музичари, направимо нешто у духу Православља, али рок фазон, само што су они у обавезама, па никако да се скупимо. :smile:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Nikako se ne slazem sa takozvanom pravoslavnom rok muzikom. Smatram da ona samo uznemirava duhovni mir i molitveno stanje. Mnogi nemaju sluha za vizantijsko pojanje, ali smatram da ako se vise slusa covjek shvati da u njemu ima mnogo molitvenosti i umiljenja, sto vise odgovara svakoj dusi koja zivi sa Bogom. Rok samo razara mir. Prastajte

Подели на овим сајтовима

Nikako se ne slazem sa takozvanom pravoslavnom rok muzikom. Smatram da ona samo uznemirava duhovni mir i molitveno stanje. Mnogi nemaju sluha za vizantijsko pojanje, ali smatram da ako se vise slusa covjek shvati da u njemu ima mnogo molitvenosti i umiljenja, sto vise odgovara svakoj dusi koja zivi sa Bogom. Rok samo razara mir. Prastajte

Жао ми је "Животе" али ово ти не могу опростити... starece

Мислим да је дан довољно дуг ,да има места и за молтву и за рок анд рол ... и обе ствари ти могу донети мир,бар мени... iron1ljuba

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

ne sviđa mi se naziv teme, jer ne postoji pravoslavna rock muzika...postoji muzički izraz koji se zvukom karakteriše, kategoriše kao rock i može biti u raznim varijantama : hard-rock, alternative rock, stoner rock, indie rock, psyhodelic rock itd

Ali da ima uticaja pravoslavnog hrišćanstva kao odnosa sa živm Bogom na ličnosti u bendu, njihove tekstove to je ok..

Taj uticaj u suštinskom smislu se vidi u ovom bendu, koji se zove Emanuil i koji je vriejdan pažnje i po meni jedan od najboljih bendova sa naših prostora:

http://emanuil.bandcamp.com/track/hladno-jutro-2

Emanuil - Hladno Jutro

Kafa, grad i beličast dim 
Toliko ne smeta 
Uz ton bezličan 
Radio kao lajt motiv 
Dosta sam radio 
Za jedno jutro koje svanu 
Hladno, bez snega, suvo 
Sa pogledom na lik 
Tvoj ozbiljan i blag 
Počeo sam dan neistražen 
Nov, opasan 
Susret nam je uvek tako strašan 
K`o sud 
Lak huk isto 
Što daruje spoznaju tu 
Nestrpljivo čekam 
Tren istupljenja

http://emanuil.bandcamp.com/track/corpus-christi

Emanuil - Corpus Christi

Odavde se vidiš svete 

Pošumljena pustinjo 
Tvoje slike, znaci i simboli 
Tvoje sunce lažno sija 
Nemam više snage 
Da živim sa tobom 
Na poslednjem spratu 
Najviše zgrade na svetu 

Odričem te se 

Sumrak tvog lažnog sjaja sunca 
Sedmospratna planina se ruši u more 
Moje je sunce svanulo na zapadu 
Tvoj razum to ne razume 
Šumska staza,drvo i drveće 
U kolima na najvećem parkingu na svetu 

Odričem te se 

Odavde dalje sve je ništa 
Iza kuće dvorište 
U dvorištu pustinja 
Nemam više želje da živim sa tobom 
Tvoj svakodnevni noćni,mrtvi život 
U najvećem gradu na svetu 

Odričem te se 

Tamo gde sam stigao bilo je iznutra 
Corpus Christi tiha svetlost predveče 
More mi umiva stopala 
Vetar duva gde hoće 
Istino koja si ljubav 
Na najusamljenijoj plaži na svetu 

Susrećem te, susrećem te, susrećem te 

Amerika se graniči sa Bogom

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Bjesovi-hrvatski prevod naslova romana"Zli dusi"F.Dostojevskog..a pravoslavna rok muzika?? pa bolje je reci-spoj pravoslavlja i savremene kulture..  

• Волим 1

Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином.                                            Манастир Брадача                             Монах Нектарије

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Жао ми је "Животе" али ово ти не могу опростити... starece

Мислим да је дан довољно дуг ,да има места и за молтву и за рок анд рол ... и обе ствари ти могу донети мир,бар мени... iron1ljuba

ЦЕО НАШ ЖИВОТ ЈЕ КРАТАК, А КАМОЛИ ЈЕДАН ДАН..Кратак је по томе што ми не знамо час када одлазимо из овога живота, па ако нас Господ затекне у слушању РОКЕНРОЛА..а не у молитви..ПО ТОМЕ ЋЕ НАМ И СУДИТИ..ГОСПОД ЈЕ РЕКАО "ПО ТОМЕ У ЧЕМУ ВАС ЗАТЕКНЕМ У ТОМЕ ЋУ ВАМ И СУДИТИ..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...