Jump to content

Koliko Bosna može šerijata podnijeti

Оцени ову тему

Препоручена порука

lord-irvine-of-lairg-befo-007-e132395994

Ovaj je poslije tridesete najvjerovatnije zaboravio

da kakvu ženu uopšte ima, te obaveze da i ne spominjem.

28nmex.jpg

A ovvaj je po svaki put vjerovatno vrlo zmaten i zbunjen kad mu zazvoni

telefon a s druge strane mu se jave njegov sin  ćerka jer si nije više u stanju

objasnit na koji ih je to čudesan i zagonetan način dobio i kako to da ih uopšte ima,

valjda kad je bio mlad i pripit.

Подели на овим сајтовима

Мало сам збуњен, јел су ова двојица одговорна за шеријат у Босни и Европи?

Ne trebaš biti ni malo zbunjen, Bosna je još uvijek u Evropi a tema je pokrenuta na osnovu ovog videa:

Zabranjeni forum, 22.11.2012. - Koliko šerijata može podnijeti BiH (i Europa)

Riječ je kulturološkim razlikama ko su zapričinile demografski bum islamskog stanovništva u Evropi, svi oni su vrlo spremno iskoristili sve prednosti evropske liberalne demokratije i velikodušnost socijalnih sistema evropskih država Starosjedioci su odgovorni za današnju situaciju u Velikoj Britaniji i isto toliko kao i za tu situaciju na Kosovu i Metohiji ili Sandžaku. I Srba i Britanaca je sve manje a njih sve više zahvaljujući svim tim prednostima i slobodama evropskih demokratskih političkih sitema i blagonaklonih sistema socijalne pomoći i zaštite koje si tamo vrlo spremno uživaju.

Подели на овим сајтовима

Па да, али какве везе имају ова двојица са слике?

Stil života koji oni vode i na koji imaju pravo u svojoj zemlji da vode, svejedno sad šta mislili mi o tome je li dobar ili loš, za njih je dobar i normalan, između ostalog ne uključuje i ne podrazumijeva život u porodicama od 5,7, 10 i više članova i djece i to je objašnjenje na tvoj prigovor da ih se tamo dovelo u Evropu mnogo. Dovelo ih se malo ali postalo ih je mnogo zbog stepena njihovog nataliteta koji je o nekoliko puta veći nego kod domorodog stanovništva  i kojih se stepen nataliteta smatra sasvim normalnim u Evropi i za evropske prilike, tako da Britanci nisu u tom nikakva velika iznimka u odnosu na druge Evropljane, istina malo slabiji su na tom od drugih ali ne tako nešto izrazito ili katastrofalno loše. I zbog tog stila života koji im je sasvim različit. Ni na Kosovu početkom 20. vijeka njih nije bilo toliko a nisu bili ni nikakva većina tamo a kamo li apsolutna većina. To vi ustvari bolje znate od mene.

Подели на овим сајтовима

Па шта ми има да настављамо, та "Европа" је доводила робове и раднике из муслиманских земаља, та "Европа" им је давала права, нека та "Европа" решава онда те проблеме, ако их има. Ту "Европу" је било брига када смо ми били 500 година под Турцима, тако да и мене брига за њих. Ја могу да гледам за Србију, а ми тих проблема за сада немамо, ако их буде било онда могу да причам о томе.

?

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Stil života koji oni vode i na koji imaju pravo u svojoj zemlji da vode, svejedno sad šta mislili mi o tome je li dobar ili loš, za njih je dobar i normalan, između ostalog ne uključuje i ne podrazumijeva život u porodicama od 5,7, 10 i više članova i djece i to je objašnjenje na tvoj prigovor da ih se tamo dovelo u Evropu mnogo. Dovelo ih se malo ali postalo ih je mnogo zbog stepena njihovog nataliteta koji je o nekoliko puta veći nego kod domorodog stanovništva  i kojih se stepen nataliteta smatra sasvim normalnim u Evropi i za evropske prilike, tako da Britanci nisu u tom nikakva velika iznimka u odnosu na druge Evropljane, istina malo slabiji su na tom od drugih ali ne tako nešto izrazito ili katastrofalno loše. I zbog tog stila života koji im je sasvim različit. Ni na Kosovu početkom 20. vijeka njih nije bilo toliko a nisu bili ni nikakva većina tamo a kamo li apsolutna većina. To vi ustvari bolje znate od mene.

Jesi li se ispucao?

Silni dušebrižniče o nama muslimanima.

Koliko si lecemjeran u svom pisanju. Mene optužuješ za propagiranje šerijata a ti bi to ko branio.

Da budem jasan i da ti podvučem, ja vjeruem da je islamski zakon najbolji zakon po svakom pitanju.

I da ima najbolja rješenja.

Ali isto tako sam rekao da vi taj zakon nećete.

Isto sam rekao da kada govorim o šerijatu govorim o šerijatskim propisima kojim bi mi muslimani uređivali svoj a ne vaš život a ne pogotovo tvoj.

A ovo podvlačim:Nećeš ti nama određivati šta je dobro a šta loše po nas.

Jer kada bi tako bilo mi bi da je stvar u tvojim rukama davno otišli sa ovog svijeta ili  bi iseljeni bili.

Vidiš ja sam iskren u pisanju a da vidimo za šta se ti boriš:

Meni zamjeriš  i lažeš na mene  i boriš se protiv uspostavljanja vjerskog islamskog zakona a sam se zalažeš za ono što se nijedna priznata crkva ne zalaže a to je uspostava srednjovjekovnog krščanskog zakona nad svima i nad muslimanima i nad nemuslimanima. Da ne lažem kao ti i da ne potvaram kao ti uzet ću tvoje riječi za dokaz i navesti ih onako kako si naveo: 

Ja sam ustvari anarhoteokrata, treba vladat Bog i Ctkva nad svima a ne nikakve sekularne institucije. Anarho-znači sve sekularno srušit a teokrata znači uspostavit vladavinu Boga i Crkve nakon toga.To tako bude u Eshatonu, neće postojati nikakve države, samo Crkva Božija. Pa onda na tom ni ne moram nešto puno radit, radim samo na tom miru, pacifizmu i ekumenizmu a ostalo sve riješi Bog sam najbolje. Eshaton bude i tako i ovako.

A volim onoga Pajka, čestitog srbina  koji te je prokužio i rekao ti onako kako ti i dolikuje (a ako imam rodbine među srbima Pajko mi je rođak sigurno):

Pajko :Јесил ти њихов адвокат овде или само мисионариш као католик? Питам јер понеки пут не разумем количину безобразлука којег си у стању да просипаш овде по форуму.

Ja ću ti reči: "Ženi se!Previše imaš energije. Bar da je u korisno trošiš"!

Подели на овим сајтовима

Па ја не разумем шта ми имамо са тим, то је ствар Британије, њихов проблем, као што је и њих брига за наш.

Pa jer u vas normalno naredat 10 djece i stavit prst u uho od čega će živjet, nek za to brine država i socijalna pomoć. A hoćete li to radit samo zato da biste parirali nekome jer ako to ne uradite tih nekih drugih će biti puna Srbija?

Подели на овим сајтовима

Pa jer u vas normalno naredat 10 djece i stavit prst u uho od čega će živjet, nek za to brine država i socijalna pomoć. A hoćete li to radit samo zato da biste parirali nekome jer ako to ne uradite tih nekih drugih će biti puna Srbija?

Može li ko primjetiti količinu bezobrazluka ovog tipa.On bi zavirivao i pod jorgan da naređuje ljudima koliko će imati djece.

De mi reci da li bi ti da brojiš spermatozoide muslimana? 

Подели на овим сајтовима

Pa i nije ih dovela nešto ne znam kako mnogo, jedino što se dosta preračunala demografski. Jedan normalni standardni Britanac, prema njihovim izjavama, sjeti se maksimalno 2 puta godišnje nekakvih svojih bračnih obaveza ali ni tada mu to ne smije pokvariti veče u klubu, partiju karata, golf ili Time of tea a oni Pakistanci recimo su na tom bili dosta zauzetiji. Neda se to poredit. Šta misliš koliko često je bio raspoložen, sposoban i u stanju sjetit se svojih bračnih obaveza neko ovakav? Možda svake prestupne godine izgleda, maksimalno. U tom boljem slučaju. U tom gorem, poslije tridesete praktično nikad.

Lord-Justice-Phillips-015.jpg

Šerijat je Božiji zakon koji se nalazi u Mojsijevom zakonu(sasvim su male razlike).

To što ti ne prihvataš je tvoja stvar.

A kako ga god vi smatrali okrutnim (za tebe je Bog okrutan čim je donio ovaj zakon) on je Božija milost u odnosu na zakone crkve koji su htjeli na zemlji preuzeti apsolutnu vlast.

Svi oni koji su se protivili bili su ili spaljeni ili obješeni ili bi umirali izlomljenijeh kostiju u posebnim napravama za lomljenje kostiju.

Pošto vi tvrdite da crkveni velokodostojnici koji vrše tu službu su nadahnuti Duhom svetim onda ispade da je Bog koji je ljubav iz svoje prevelike ljubavi prema ljudima ovo uradio.

Kao na primjer "Bartolomejska noć" gdje je za sedam dana pobijeno 70 000 ljudi.

Ili "lov na vještice" gdje je stotine hiljada ljudi stradalo širom evrope.

Kada su ovi nalogodavci bili upitani kako da raspoznaju ko je heretik a ko nije između onih kaje su pohapsili oni su im odgovorili :

vi samo palite te ljude redom a Bog će tamo znati ko je pravi heretik.

Zamisli posude sa vrelim uljem u koje su stavljali te jadne ljude.

Zamisli sprave za uvrtanje šarafa i eksera u tijela tih ljudi

.

Zamisli drobilice posebno napravljene za lomljenje kostiju niga i ruku.

zamisli sprave za kidanje dojki kod žena.

Sve su ovo radili oni za koje vi kažete da su primili Duha svetog.

Sva imovina tih ljudi je konfiskovana i podjeljena između sebe.

Samo u njemačkoj je zbog vračanja poginulo preko 100000 ljudi a u engleskoj preko 30000 ljudi.

Ove podatke nisu pisali muslimani nego kršćani.

Stoga je šerijat milost Božija upravo zato što se nikad ne zna hoće li opet neki crkveni velikodostojnik sebi dati za pravo da je primio Duha svetog pa onda u to ime sebi dati zapravo da ima apsolutnu moć i onda udri po narodu.

Подели на овим сајтовима

Kod mene u mom Kaknju živi jedna pravoslavna porodica.Njih ima petoro djece  ljepota.

Nikada mi nije palo na pamet da se pitam što će tom čovjeku tolika djeca.

ali sam rekao, onaj čovjek je pametan.On će imati kada ostari puno onih koji će mu vrata otvoriti.

Za mene je djete najveće bogatstvo ovog svijeta.

Imam u komšiluku jednu katoličku porodicu. Nemaju djece.Imaju macu i oslovljavaju je sa "sine".

Ne ulazim u njihovu privatnost zbog čega nemaju djece i to me ne zanima a i jako je nekulturno  pitati nekoga o tome.

Međutim ono što je kod njih vidljivo jeste da su iznemogli i da nema komšija niko im vrata ne bi otvorio.

Подели на овим сајтовима

Šerijat je Božiji zakon koji se nalazi u Mojsijevom zakonu(sasvim su male razlike).

To što ti ne prihvataš je tvoja stvar.

A kako ga god vi smatrali okrutnim (za tebe je Bog okrutan čim je donio ovaj zakon) on je Božija milost u odnosu na zakone crkve koji su htjeli na zemlji preuzeti apsolutnu vlast.

Svi oni koji su se protivili bili su ili spaljeni ili obješeni ili bi umirali izlomljenijeh kostiju u posebnim napravama za lomljenje kostiju.

Pošto vi tvrdite da crkveni velokodostojnici koji vrše tu službu su nadahnuti Duhom svetim onda ispade da je Bog koji je ljubav iz svoje prevelike ljubavi prema ljudima ovo uradio.

Kao na primjer "Bartolomejska noć" gdje je za sedam dana pobijeno 70 000 ljudi.

Ili "lov na vještice" gdje je stotine hiljada ljudi stradalo širom evrope.

Kada su ovi nalogodavci bili upitani kako da raspoznaju ko je heretik a ko nije između onih kaje su pohapsili oni su im odgovorili :

vi samo palite te ljude redom a Bog će tamo znati ko je pravi heretik.

Zamisli posude sa vrelim uljem u koje su stavljali te jadne ljude.

Zamisli sprave za uvrtanje šarafa i eksera u tijela tih ljudi

.

Zamisli drobilice posebno napravljene za lomljenje kostiju niga i ruku.

zamisli sprave za kidanje dojki kod žena.

Sve su ovo radili oni za koje vi kažete da su primili Duha svetog.

Sva imovina tih ljudi je konfiskovana i podjeljena između sebe.

Samo u njemačkoj je zbog vračanja poginulo preko 100000 ljudi a u engleskoj preko 30000 ljudi.

Ove podatke nisu pisali muslimani nego kršćani.

Stoga je šerijat milost Božija upravo zato što se nikad ne zna hoće li opet neki crkveni velikodostojnik sebi dati za pravo da je primio Duha svetog pa onda u to ime sebi dati zapravo da ima apsolutnu moć i onda udri po narodu.

Brate bilo bi pravedno to što si napisao usmjeriti na adresu katolika.

Подели на овим сајтовима

Ali isto tako sam rekao da vi taj zakon nećete.

Nećemo. Bosna ne može podnijet a ni neće ni š od šerijata, ani za zrnko riže.

kao što je Ciceron završavao svaki svoj govor riječima: "Kartaginu treba sravnit sa zemljom"

Tako vama i ja kažem i stalno ću to ponavljat: "Šerijat nema šta da traži i radi u Evropi!"

Evropske zemlje su sekularne, ja o njima imam pravo misliti šta hoću, 

ali ni u jednu ne namjeravam zavoditi CIC Codex Iuris Canonici  - kanonsko pravo.

Ti nisi u stanju razlikovati forumski humor i namjerno stilizovano literarno pretjerivanje od realnosti.

Ja sam svagdje po Forumu pisao često i "Zlatna inkvizicija" i "Zlatni Torquemada" ali bih bio

prvi koji bi se usprotivio i raspravama o njenom zavođenju ako bi to nekakav luđak predložio,

a kamo li njenom stvarnom zavođenju kao što vi to smjerate sa šarijom a čak neje a ni o nju.

Inače ovdje postoji nešto važno što treba objasniti, islamisti često navode Veliku Britaniju

kao primjer države koje je zavela djelomičnu šariju što nije tačno. Treba saslušat cije

to predavanje tog češkog arabiste Vita Šislera pa biste onda shvatili o čemu je riječ tamo.

To ću vam objasniti čim stignem,  nije tačno da je u Veliku Britaniju zavedena šarija več

se šarijatskim arbitrima omogućilo arbitrirat u okviru zakona o arbitraži koji vrijedi sasvim isto

kao i za arbitre bilo kakvih drugih sljedbi: budističke, šintoističke, hinduističke ili financijske.

Inače je to zloupotreba i matenje pojmova, bosanski islamisti podvaljuju onda taj primjer kako bi

ustvari izbojovali ne zavođenje šarije nego pod tom borbom za šariju prošvercovali zavođenje

islamske države što je čisto politička zaležitost, ta s islamom kao vjerom nema ništa zajedničko. 

Prvo se prošvercuju elementi islamske države kao montažna izgradnja kuće pa se to na licu mjesta sastavi.

Подели на овим сајтовима

Nećemo. Bosna ne može podnijet a ni neće ni š od šerijata, ani za zrnko riže.

kao što je Ciceron završavao svaki svoj govor riječima: "Kartaginu treba sravnit sa zemljom"

Tako vama i ja kažem i stalno ću to ponavljat: "Šerijat nema šta da traži i radi u Evropi!"

Evropske zemlje su sekularne, ja o njima imam pravo misliti šta hoću, 

ali ni u jednu ne namjeravam zavoditi CIC Codex Iuris Canonici  - kanonsko pravo.

Ti nisi u stanju razlikovati forumski humor i namjerno stilizovano literarno pretjerivanje od realnosti.

Ja sam svagdje po Forumu pisao često i "Zlatna inkvizicija" i "Zlatni Torquemada" ali bih bio

prvi koji bi se usprotivio i raspravama o njenom zavođenju ako bi to nekakav luđak predložio,

a kamo li njenom stvarnom zavođenju kao što vi to smjerate sa šarijom a čak neje a ni o nju.

Inače ovdje postoji nešto važno što treba objasniti, islamisti često navode Veliku Britaniju

kao primjer države koje je zavela djelomičnu šariju što nije tačno. Treba saslušat cije

to predavanje tog češkog arabiste Vita Šislera pa biste onda shvatili o čemu je riječ tamo.

To ću vam objasniti čim stignem,  nije tačno da je u Veliku Britaniju zavedena šarija več

se šarijatskim arbitrima omogućilo arbitrirat u okviru zakona o arbitraži koji vrijedi sasvim isto

kao i za arbitre bilo kakvih drugih sljedbi: budističke, šintoističke, hinduističke ili financijske.

Inače je to zloupotreba i matenje pojmova, bosanski islamisti podvaljuju onda taj primjer kako bi

ustvari izbojovali ne zavođenje šarije nego pod tom borbom za šariju prošvercovali zavođenje

islamske države što je čisto politička zaležitost, ta s islamom kao vjerom nema ništa zajedničko. 

Ti se boriš protiv šerijata, protiv toga da muslimani imaju natalitet, protiv muslimana.Mi smo ovdje ostavljeni na probu po tebi ko nekakvi zlatni kunići.

Ti se boriš protiv muslimana.Sve je jasno što se tiče tebe.

Подели на овим сајтовима

И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их.

И благослови их Бог, и рече им Бог: рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њом, и будите господари од риба морских и од птица небеских и од свега звјериња што се миче по земљи. 1 Мој. 1, 27, 28

Они само раде што Бог рече, јел нама неко крив што и ми не радимо по том питању.

Bog je rekao i Kosovarima da se razmnožavaju

a ne da vas otjeraju sa Kosova i tako otmu nešto što nije njihovo.

Kada se demografskim bumom služimo kao načinom, oružjem da nekome nešto otmemo

onda to sigurno nije to što je mišljeno tim stihom a pogotovu to nije nešto što bi Bog blagoslovio.

Krađa, otimanje, proganjanje ljudi sa njihove zemlje je grijeh a Bog to ne blagoslivlja, ni slučajno

Подели на овим сајтовима

Sloboda svakog čovjeka jeste imati djece koliko hoće. Ali da li bi sad zato svaka nemuslimanska porodica trebala imati 15 dece samo zato što ih svaka muslimanska ima 10? I mjenjat svoj vjekovima izgrađivan normalni evropski stil života u kojem takvo nešto u Francuskoj recimo od srednjeg vijeka ne postoji i nije civilizacijskim standardom ili normom. Nezaposlenost je velika, treba znači imati što više nezaposlene djece koja sjede na biroima i na socijalnoj pomoći?

Подели на овим сајтовима

Ti se boriš protiv šerijata, protiv toga da muslimani imaju natalitet, protiv muslimana.Mi smo ovdje ostavljeni na probu po tebi ko nekakvi zlatni kunići.

Ti se boriš protiv muslimana.Sve je jasno što se tiče tebe.

Islam u Evropi može postajati samo kao gostujuća religija i bit stvar privatnog upražnjavanja, takvo mjesto i ulogu ima. Nikako kao temelj ili kreator državnih uređenja pojedinih država evropskih kao što je to slučaj u arapskom svijetu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...