bosanac Написано Јануар 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Pokazao sam ovu temu i taj video tv Pink zabranjeni Forum svojim poznanicima na FB koji su mnogi iz BiH a neki i Bošnjaci, svi do jednog su se vrlo čudili tome da nekom pada na pamet zavođenje šarije u BiH, pogotovu ako ti zahtijevi ili pozivi, svejedno šta, na uvođenje šarije dolaze iz krugova bošnjačkih intelektualaca, to im je bilo neshvatljivo.. Halo bolan. Znaš li da je danas ljudima praznik? Znaš li da se ljudi danas vesele? Imaš li ti osječaja za druge? Smaraš prijatelju? Ja ne želim učestvovati u raspravama za vrijeme praznika kojeg pravoslavni imaju? Ljudi se vesele a ti bi rješavao probleme svijete tj svoje flustracije. Ohani malo i pokaži malo karaktera bar za vrijeme praznikovanja pravoslavnih hriščana. Poštuj gostoprimstvo domačina kod kojeg smo i ja i ti gosti! Пајко је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Ja ne želim učestvovati u raspravama za vrijeme praznika kojeg pravoslavni imaju? Postavljao sam videa i svoja mišljenja, s kim sam to sad raspravljao? Postavljam ih danas jer sutra za to neću imati vremena, već sam to objasnio. Ko ne bude htio čitati to danas, može tu temu preskočiti sasvim isto kao i mnoge druge slične teme koje su danas aktualne, recimo ovakve: https://www.pouke.org/forum/topic/23427-%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82-%D0%B0%D0%BC%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%85%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%98%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B5-%D0%B8/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 U BIH ne zive samo muslimani. Cak i medju bosnjacima ima ljudi koji nisu za serijat, koji su drugih vera ili ateisti. Sta bi oni trebalo da rade kada bi se uveo serijat ? Da pobegnu iz svoje drzave ili da im ostatak zivota bude kosmar. Sta fali da ostane ovako kako je ? Ja takodje ne bih voleo da Srbiju vodi Crkva. Treba samo ljudima omoguciti da slobodno mogu praktikovati svoju veru. Mislim da bi bilo kakva teokratija bila losa i po veru i po narod. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
istražilac Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 U BIH ne zive samo muslimani. Cak i medju bosnjacima ima ljudi koji nisu za serijat, koji su drugih vera ili ateisti. Sta bi oni trebalo da rade kada bi se uveo serijat ? Da pobegnu iz svoje drzave ili da im ostatak zivota bude kosmar. Sta fali da ostane ovako kako je ? Ja takodje ne bih voleo da Srbiju vodi Crkva. Treba samo ljudima omoguciti da slobodno mogu praktikovati svoju veru. Mislim da bi bilo kakva teokratija bila losa i po veru i po narod. Šerijat zahtjeva šerijatsku državu. Šerijatska država mora imati društvo koji će to podržati. I što je najvažnije šerijat mora imati ljude koji će to sprovoditi u djelo. Pitanje je sad sve i da nam se odobri šerijat da li bi društvo to prihvatilo. Siguran sam da ga Bošnjaci ne bi prihvatili ali to nije znak neopravdanosti zakona nego znak načina življenja ovozemaljskog čovjeka Da li možemo izabrati čovjeka koji će presuditi vladaru i da li možemo izabrati vladara da prihvati presudu sudije. Ja mislim da to još nepostoji. Da li bi ja volio šerijat kao zakon. Normalno da bi.Jer po mom mišljenju on jeste najbolji zakon,ali ne za naše društvo. Da li nešto iz šerijata bi se danas moglo uzeti? Smatram da bi. Bankarstvo (podrazumjeva kredite bez kamata) Određene kaznene mjere.(smrtna kazna za ubistvo sa predumišljajem:nemora biti kamenovanje.),jer zašto bi život ubice bi vrijedniji od života ubijenog. Dobar bi bio zakon i za krađu (odsjecanje ruke),ali pošto država kasnije treba da se brine o takvim osobama ova država to nebi odradila pa bi sebi samo učinila medvjeđu uslugu. Nakon nekoliko ovakvi kazni kriminal,krađe i ubistva bile bi smanjene za 90%. USA danas još uvijek opstaje upravo na račun ovih kazni (doduše ne odsjecaju ruku) ali smrtne kazne su dio svakodnevnice u određeni američkim saveznim državama. Može se postaviti pitanje pa otkuda ova silna ubistva? Ubistva su iz nemoralnog društva ali da nema ovih kazni bilo bi ih puno više. Potencijalni ubica mora imati u vidu da ako on nekom oduzme život da će i njegov biti oduzet. Ova pomisao jeste zaštita ljudskih života, bez obzira koliko se ona nekima pričinjava okrutnom. Puno je okrutnije oduzeti život nevinoj osobi. Danas se kod nas ova riječ toliko zloupotrebljava da se svo društvo digne da zaštiti ubicu a o porodici ubijenog niko ni glave neće okrenuti. Doduše šerijat nudi u ovom slučaju mogućnost oprosta porodice ubijenog,ali samo porodice. U ajetu 178 II sure gdje se govori o odmazdi taj oprost se opisuje kao olakšanje od Boga i milost(za one koji to mogu naravno). Ovo se nudi kao preporuka vjernicima u ovakvim situacijama(ali oni koji nemogu oprostiti kazna se mora sprovesti). Ništa ovo nije bauk ili nešto što se već ne sprovodi u SAD-u (naravno ne sve). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Covek koji je u stanju afekta/bunila/ludila najmanje razmislja o kazni, on vise ni ne razmislja, jel razumes ti to? i dosadni ste vise sa tim vasim serijatom i kamenovanjima i glupostima, postedite nas bar dok su blagdani, pa posle mastajte o tome kolko ocete, samo sto vam ne valja to. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 За хришћане који беневолентни гледе шеријата, ево илустрације докле он иде: Чули се за немуслиманску обилазницу око Меке? Ма, ово је једноставно СЈАЈНО! Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Specijalna dokumentarna emisija Češke Televizije o islamu i muslimanima u Pragu, snimana djelomično i skrivenom kamerom u cilju sticanja što objektivnijih informacija. Emisija je imala za cilj potvrditi ili opovrgnuti najrazličitije pretpostavke o islamu na terenu u Pragu i Češkoj kao tačne i istinite ili izmišljene i neosnovane. Sa engleskim titlovima. Undercover as Muslim in Prague (1 of 3) http://youtu.be/DzF5DQlYiIU Muslim population 'rising 10 times faster than rest of society' The Muslim population in Britain has grown by more than 500,000 to 2.4 million in just four years, according to official research collated for The Times... The population multiplied 10 times faster than the rest of society, the research by the Office for National Statistics reveals. In the same period the number of Christians in the country fell by more than 2 million. Muslim leaders have welcomed the growing population of their communities as academics highlighted the implications for British society, integration and government resources...Professor Coleman said that Muslims would naturally reap collective benefits from the increase in population. In the growth of any population ... [its] voice is regarded as being stronger in terms of formulating policy, not least because we live in a democracy where most people in most religious groups and most racial groups have votes. That necessarily means their opinions have to be taken and attention to be paid to them. There are more than 42.6 million Christians in Britain, according to the Office for National Statistics, whose figures were obtained through the quarterly Labour Force Survey of around 53,000 homes. But while the biggest Christian population is among over-70s bracket, for Muslims it is the under-4s... Muhammad Abdul Bari, general secretary of the Muslim Council of Britain, predicted that the number of mosques in Britain would multiply from the present 1,600 in line with the rising Islamic population. He said the greater platform that Muslims would command in the future should not be perceived as a threat to the rest of society... The total number of Muslims in Great Britain: 2004: 1,870,000 2005: 2,017,000 2006: 2,142,000 2007: 2,327,000 2008: 2,422,000 Source: Labour Force Survey Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 7, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2013 Specijalna dokumentarna emisija Češke Televizije o islamu i muslimanima u Pragu, snimana djelomično i skrivenom kamerom u cilju sticanja što objektivnijih informacija. Emisija je imala za cilj potvrditi ili opovrgnuti najrazličitije pretpostavke o islamu na terenu u Pragu i Češkoj kao tačne i istinite ili izmišljene i neosnovane. Sa engleskim titlovima. Undercover as Muslim in Prague (1 of 3) http://youtu.be/DzF5DQlYiIU Undercover as Muslim in Prague (2 of 3) http://youtu.be/er67V4oIKl4 Undercover as Muslim in Prague (3 of 3) http://youtu.be/sPXsF3qZoWo Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 http://i48.tinypic.com/16jq70h.jpg http://i46.tinypic.com/n4zek2.jpg Možete dijelit ove mini-postere po pravoslavnim forumimna i na FB. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Zaki se tesko zagreva, ali kada krene jos teze se zaustavlja Crveni Baron and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Шта би тек било да нема обавеза , као што је јуче рекао Da da, hahahahahha Umesto da izadjes negde sa curom ti i dalje gubis vreme na internetu, a Zaki jedva odvojio malo vremena za net verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Е ово ти је екстра, сузе ми иду од смеха .smesko.Извини Заки, настави ти. Šta ja imam dalje nastavljat, ja sam sve rekao šta sam imao. Sad treba da nastavite vi, mladi ljudi, budućnost ovog svijeta. I upitate se da li biste stvarno htjeli živjeti u Evropi u kojoj bude važila šarija, islamsko pravo i džizija za hrišćane a vaša djeca opet dobivala stipendije od Evropskog Kalifata kao Srbija, Bugarska i Grčka u srednjem vijeku od Turske i slala se u Istambul, Kairo i u Saudijsku Arabiju na školovanje, islamizaciju i prevaspitanje te kući vraćala kao muslimani. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Šta ja imam dalje nastavljat, ja sam sve rekao pšta sam imao. sad treba da nastavite vi, mladi ljudi, budućnost ovog svijeta. I upitate se da li biste htjeli živjeti u Evropi u kojoj bude važila šarija Evropa nece dozvoliti serijatsku drzavu na njenoj teritoriji. Od toga nema nista. BIH nije muslimanska drzava ni sada a nece biti ni u skorijoj buducnosti. A do tada valjda se promene na bolje. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 8, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2013 Па шта ми има да настављамо, та "Европа" је доводила робове и раднике из муслиманских земаља, та "Европа" им је давала права, нека та "Европа" решава онда те проблеме, ако их има. Ту "Европу" је било брига када смо ми били 500 година под Турцима, тако да и мене брига за њих. Ја могу да гледам за Србију, а ми тих проблема за сада немамо, ако их буде било онда могу да причам о томе. Pa i nije ih dovela nešto ne znam kako mnogo, jedino što se dosta preračunala demografski. Jedan normalni standardni Britanac, prema njihovim izjavama, sjeti se maksimalno 2 puta godišnje nekakvih svojih bračnih obaveza ali ni tada mu to ne smije pokvariti veče u klubu, partiju karata, golf ili Time of tea a oni Pakistanci recimo su na tom bili dosta zauzetiji. Neda se to poredit. Šta misliš koliko često je bio raspoložen, sposoban i u stanju sjetit se svojih bračnih obaveza neko ovakav? Možda svake prestupne godine izgleda, maksimalno. U tom boljem slučaju. U tom gorem, poslije tridesete praktično nikad. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука