Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Навикли сте да вас редовно обрадујемо неким новим сервисом, дизајном, новим опцијама итд... Сада смо спремни да одрадимо један заиста вредан подухват на радост свих људи који воле Цркву. Планирамо да направимо Велики црквени адресар где ћемо све Епархије, парохије, манастире, црквене часописе, епархијске институције, богословије... представити на интеренту у виду обилате православне Википедије са прелепим дизајном и са свим потребним опцијама. Сваку страницу ће уређивати ЖРУ тим али и они којима ће страница бити намењена (дакле, све ће бити званично). Поред тога, сваки појединац, свака страница ће имати један општи дизајн али који ће бити веома прилагодљив и сваки уредник странице ће моћи да објављује вести по свом нахођењу, да поставља рекламе (на пример приложника на парохији итд...), да контролише коментаре, да повећже страницу са фејсбуком, да има свој скраени линк, лого итд... Свестан сам да је ово пројекат који је веома абициозан и свестан сам да људи у Цркви немају баш изграђену свест о значају интернета и његовим предностма за мисију Цркве, али то ће се свакако променити а ово ће бити пројекат који ће редовно да се ажурира. Е, сада нам је потребна Ваша помоћ, на првом месту финансијска. Ова пројекат ће радити наши пријатељи, професионалци и посао кће сигурно трајати бар месец дана ефективног рада. Они ће преко 80% рада да поклоне, али оне минималне трошкове ми морамо да сакупимо и платимо. Ако сте вољни да нам помогнете и да ову идеју реализујемо и покажемо да је ЗАЈЕДНИЦА битна и на интренету и да не треба само да причамо већ и да деламо, овом послу бисмо приступили одмах. Новац који је потребан да се посао одради је САМО 300 евра! То је џабе, верујте. Ја заиста више не могу ( а и нећу) све сам да финансирам јер од свега овога немам никакве материјалне користи. Нема ни један уредник на сајту, све радимо из љубави и волонтерски. Зато нам помозите да ово реализујемо, као и да побољшамо мало сервер (рам меморију) Када бисмо ово реализовали таиста бих добио један нови полет да радимо још боље и корисније. Поуке.орг је одавно постао лидер међу сајтовима који се баве црквеним темама управо зато што има јаку заједницу. Сада, свако по мало и пројекат завршавамо и за месец дана ћемо имати Велики црквени адресар online! То ће, верујем привући још свештеника на сајт и подарити му још већи квалитет. Ако желите да помогнете или имате некога (неку фирму која би била спонзор и уједно и добротвор сајта) ко жели и може да нам помогне, јавите ми се на ПП или на мејл [email protected] или на ЖРУ телефон 061/10-80-100 Унапред хвала и дај Боже да ово што пре реалзујемо. Из овог пројекта ће се изродити нови сервиси, то је сасвим сигурно. Ignjatije, Nika, padreex and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Помози, Боже! Изузетна идеја Nika је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Да још мало појасним: Епархије, парохије, манастири ће моћи да постављају своје званичне вести са линком ка својим сајтовима што уједно диже рејтинг свим православним сајтовима на интеренту. Моћи ће да потражују помоћ за реализацију својих пројеката, да се баве харитативном делатношћу, екскурзуијама... свим што може да једна црквена дијецеза ради. Заиста је ово један невероватан пројекат и мислим да ћемо га реализивати на најбољи начин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Да, направићемо и рејтинг страница, и можемо да касније када све то заживи да организујемо наше заједничке скупове, а може да се направи и додела награда и тако нешто... ма све може кад се хоће и када се има добре воље за рад. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 pa ja npr.mogu da posaljem 1000d Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Одлично, сада нам фали само још 30,000 Сви по мало а после ће тај део сајта сам себе да издржава. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Помози, Боже! Изузетна идеја Tacno tako! "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 kamen po kamen palaca ne znam koliko ima clanova Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Свако може да да колико жели, верујем да ћемо веома брзо да сакупимо потребан новац. Овај пројекат је више него добар и користан. Верујте. Захваљујем се свима који желе да помогну унапред испред Администрације. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 samo redovno citajte i odgovarajte na pp i mejl i za cas ce da se skupe pare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Хвала Лено И ја верујем да ћемо веома брзо да сакупимо новац, као када смо сакупљали за хостинг и за све ове плаћене сервисе. Људи виде наше добре намере и то иде. Лепо би било да ово подрже браћа свештеници јер ће највећу добробит од овог пројекта управо да имају њихове Црквене општине и парохије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srb je Hristov Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Свака част на овом подухвату! Добар си Србин, ако имаш слатку душу краља Владимира, издржљивост Немањину, христољубље Савино, ревновање Милутиново, кротост Дечанскога, смерност Урошеву, пожртвовање Лазарево, витештво Страхињино, правдољубље Марково, срце Југовића мајке, поуздање Миличино, благост Јевросимину, милост Косовке девојке, трпељивост поробљеног робља, видовитост слепих гуслара, мудрост српских попова и калуђера, стидљивост народних девојака, надахнуће народних певача, даровитост народних занатлија, отменост народних ткаља и везиља, јасноћу народних пословичара, умереност и одмереност српских сељака, сјај крсне славе свих крштених Срба.ВЛАДИКА НИКОЛАЈ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 да бих још мало боље појаснио шта овај пројекат носи, поставићу вам мејл моје преписке са човеком који ће пројекат да ради: ..... imali bi poseban administrativni prilaz tom delu sajta, sami bi dodavali sadrzaje ili vec ljudi koje vi ovlasite da to rade iz te administrativne zone. Svaki objekat bi imao svoje posebne sekcije recimo : naslov, galerija slika, opisni tekst bilo koje forme i duzine, google maps sa pinom lokacije, kutijicu sa podatcima npr: eparhija, okrug, lokacija, episkop/svestenik itd ostale karakteristike. Takodje sve bi bilo po sistemu kategorizacije .... pa ako neko otvori Severnobacki okrug (ili kako su vec podeljeni regioni) tu bi imao sledeci vid podele ... ili kako vec zelite da kategorisete objekte. Takodje bila bi ukljuchena pretraga i razne navigacijske mogucnosti poput : najcitanije, najvishe komentara itd . Naravno mogu se dodati i stavke kao vesti (za potrebe informisanja ljudi o npr. renoviranju pravoslavne crkve u subotici itd) kao i linkovi za sherovanje stranice na drustvene mreze. ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Да смо негде другде, пало би не 300, него 3000 евра без проблема. Овако 30 људи по 1000 динара и решен посао. Дајте рачун и да то одрадимо до краја године. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Oče Ivane, postavi neki tekući račun, pa da po malo uplaćujemo. Svi imamo poverenja u tebe, ovako sam apel mi je isuviše virtualan. Dalje, video sam da ovaj lik što predivno uređuje "Kalenić", ima blog http://znamenje.blogspot.com/ , ima knjigu koju je štampala šumadijska eparhija o svim manastirima i crkvama a to je već ogroman deo posla urađen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука