Jump to content

Економска криза и сиромаштво у Србији

Оцени ову тему

R.Žiskar

Препоручена порука

Mislim da su stvari vise crne nego bele. Delim narod u 3 kategorije:

1. Previse bogati-to su ljudi koji ne znaju sta ce sa parama, imaju po nekoliko stanova kola itd. Mislim da ih ima oko 10%

2. Bogati-mislim da je bogat onaj koji ima struju, svoj krov nad glavom, jelo i auto (bar juga). Jer auto je prvi pokazatelj da si "bogat" posto on nije recimo traktor da zaradjuje pare nego je vozilo koje trosi pare. Recimo na more moze da se ode sa 100e za put i 100e za dzeparac, a za auto posle kupovine ode bar 300e godisnje najmanje (sama kupovina kosta, odrzavanje, postovanje pravila pa kupovina pomoci guma itd, sipanje goriva). To mislim da je prelaz sa siromasnog na bogatog i dalje je bogat ko ima mozda 2 auta, ko moze da kupi stan ili je bar obezbedjen da digne kredit. 30% stanovnistva.

3. Siromasni-onaj ko ima svoj krov nad glavom i ima da jede ali nema nista vise. Nema za letovanje, nema za auto, jednostavno zivotari na nekoj pozitivnoj nuli. I onda se dole spusta kriterijum da nemaju svoj krov nad glavom, nemaju struju, nemaju sta da jedu itd. 60%

Svugde sam predpostavljao da je upitanju cetvoroclana porodica, 2 roditelja i dvoje dece, posto je lakse biti bogat ako si sam tj. nemas decu.

Procenti nisu tacni, ali sam siguran da bi ti previse bogati mogli godisnje da kupe veci broj stanovo za nekoliko puta ukoliko se odluce da je to pametna investicija i ukoliko uopste hoce da investiraju, mozda imaju razradjen posao i samo trose pare. Ali ako bi uzeli i sabrali broj previse bogatih i broj bogatih, siromasni bi ih po broju nadmasili.

Opet neki drugi kriterijum, ako se gleda sta neko ko radi u pekari u Srbiji od njegove plate moze da priusti, a neko ko radi u drugoj zemlji, opet cemo izgubiti jer tamo je svaki posao vise placen i vise moze sebi covek da priusti, tako da opet je siromasna.

E sad neko ko se druzi sa tih 10% ili tih 30% normalno da ce videti kule i vile, auta i letovanja itd.

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 33
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1. Previse bogati-to su ljudi koji ne znaju sta ce sa parama, imaju po nekoliko stanova kola itd. Mislim da ih ima oko 10%

2. Bogati-mislim da je bogat onaj koji ima struju, svoj krov nad glavom, jelo i auto (bar juga). Jer auto je prvi pokazatelj da si "bogat" posto on nije recimo traktor da zaradjuje pare nego je vozilo koje trosi pare. Recimo na more moze da se ode sa 100e za put i 100e za dzeparac, a za auto posle kupovine ode bar 300e godisnje najmanje (sama kupovina kosta, odrzavanje, postovanje pravila pa kupovina pomoci guma itd, sipanje goriva). To mislim da je prelaz sa siromasnog na bogatog i dalje je bogat ko ima mozda 2 auta, ko moze da kupi stan ili je bar obezbedjen da digne kredit. 30% stanovnistva.

3. Siromasni-onaj ko ima svoj krov nad glavom i ima da jede ali nema nista vise. Nema za letovanje, nema za auto, jednostavno zivotari na nekoj pozitivnoj nuli. I onda se dole spusta kriterijum da nemaju svoj krov nad glavom, nemaju struju, nemaju sta da jedu itd. 60%

Svugde sam predpostavljao da je upitanju cetvoroclana porodica, 2 roditelja i dvoje dece, posto je lakse biti bogat ako si sam tj. nemas decu.

Procenti nisu tacni, ali sam siguran da bi ti previse bogati mogli godisnje da kupe veci broj stanovo za nekoliko puta ukoliko se odluce da je to pametna investicija i ukoliko uopste hoce da investiraju, mozda imaju razradjen posao i samo trose pare. Ali ako bi uzeli i sabrali broj previse bogatih i broj bogatih, siromasni bi ih po broju nadmasili.

Opet neki drugi kriterijum, ako se gleda sta neko ko radi u pekari u Srbiji od njegove plate moze da priusti, a neko ko radi u drugoj zemlji, opet cemo izgubiti jer tamo je svaki posao vise placen i vise moze sebi covek da priusti, tako da opet je siromasna.

E sad neko ko se druzi sa tih 10% ili tih 30% normalno da ce videti kule i vile, auta i letovanja itd.

Ево друже, "уведи" и тачку под бројем 4!

Дакле, "уведи" ту подстанаре, који немају никаква права, који чак не "одговарају" ни под тачку 3, јер немају свој стан... Они дакле, по твојој градацији, нису ни сиромашни, јер по `твом`, сиромашни барем имају свој кров над главом... А шта да раде, и под коју тачку треба сместити онај плоретаријат који заиста нема ништа... 

Подели на овим сајтовима

To šta se trenutno kupuje uopšte nije merilo bogatstva jer ljudi masovno prodaju imanja na selima i sele se u grad gde polako krckaju pare od svoje dedovine.

Ogroman priliv ljudi iz sela koji su u potrazi za boljim životom u gradovima,pre svega Beogradu,propadne i besposličari u Beogradu radije nego da se vrati na zemlju.

A evo šta je bilo aktuelno za vreme Kraljevine Jugoslavije:da,dozvola za stanovanje u Beogradu,da,da!Nisi smeo da stanuješ u Beogradu i da bežiš sa sela nekontrolisano kao sad.

dozvola_za_bg.jpg

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

To šta se trenutno kupuje uopšte nije merilo bogatstva jer ljudi masovno prodaju imanja na selima i sele se u grad gde polako krckaju pare od svoje dedovine.

Ogroman priliv ljudi iz sela koji su u potrazi za boljim životom u gradovima,pre svega Beogradu,propadne i besposličari u Beogradu radije nego da se vrati na zemlju.

A evo šta je bilo aktuelno za vreme Kraljevine Jugoslavije:da,dozvola za stanovanje u Beogradu,da,da!Nisi smeo da stanuješ u Beogradu i da bežiš sa sela nekontrolisano kao sad.

dozvola_za_bg.jpg

Дакле занмо шта нам је чинити...мало дотерати дизајн и поново издавати дозволе....

ја бих бар 70% људи из БГ послао назад одакле су дошли... проклети мравињак..и НС исто...и ја бих лично отишао на село..и хоћу чим стекнем услове...

Подели на овим сајтовима

Дакле, "уведи" ту подстанаре, који немају никаква права, који чак не "одговарају" ни под тачку 3, јер немају свој стан... Они дакле, по твојој градацији, нису ни сиромашни, јер по `твом`, сиромашни барем имају свој кров над главом... А шта да раде, и под коју тачку треба сместити онај плоретаријат који заиста нема ништа...

Kada sam pravio gradaciju i na njih sam mislio, rekao sam da je siromasan svako ko nema auto kao prvo merilo "luksuza" koje samo trosi (osim ako nisi taksista pa zaradjujes sa njim) i svako ispod njega u koji spada i tvoj primer. Kao sto sam i rekao da gradacije bogatog ide od auta ka gore.

A evo šta je bilo aktuelno za vreme Kraljevine Jugoslavije

Ovo bi bio prvi i veoma ostvarljiv korak ka boljoj buducnosti zemlje. Neke stvari koje ce pomoci u sprecavanju siromastva je lakse reci nego uraditi, a ova mi se cini da je lako reci a i uraditi. 

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

Треба увести дозволе за становање у Београду. Ал чим уведу дозволе за становање било у ком другом граду. Или селу... Чекај, па зар та дозвола већ не постоји? А, дааа, то је та нека ситничица што се зове држављанство... 

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Koliko got jesmo ili nismo siromašni znam samo jedno još nismo dotle spali da nemamo toalet papir i sapun i da moramo da ih uvozimo na veliko. A da nam vlada za sve krivi narod jer mnogo s..e. Kad got misliš da si na dnu pogledaj ispod uvek ćeš videti nekog ispod sebe.

Подели на овим сајтовима

Koliko got jesmo ili nismo siromašni znam samo jedno još nismo dotle spali da nemamo toalet papir i sapun i da moramo da ih uvozimo na veliko. A da nam vlada za sve krivi narod jer mnogo s..e. Kad got misliš da si na dnu pogledaj ispod uvek ćeš videti nekog ispod sebe.

Аферим!

Подели на овим сајтовима

Ово је тачно, али је слаба утеха. А за сапун нисам сигуран да не увозимо.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

2. Bogati-mislim da je bogat onaj koji ima struju, svoj krov nad glavom, jelo i auto (bar juga). Jer auto je prvi pokazatelj da si "bogat" posto on nije recimo traktor da zaradjuje pare nego je vozilo koje trosi pare.

Може човек да има и кров над главом али да нема лекова и пријатно место за боравак, да живи у кући  у којој се је лако разболети, или још горе умрети, а заправо постоји много људи који имају труле домове. Може неко ко вози југа да бије битку за опстанак, ауто није показатељ богатства, за савременог човека ауто је потреба и може  да зарађује новац као и како кажете трактор. Бити богат је релативна ствар, у односу на неког се је богат, у односу на неког није се богат. Јело није богатство већ човекова животна потреба и право да га има на столу сваки дан. За остале тачке немам времена, на вашу срећу.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Hopla hop!:)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Може опис Брате...па да видим јел се исплати сата..

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Obicno otvaram teme samo kad imam izuzetnu potrebu i kad je nesto vazno u pitanju, a ovo bi svi trebali da pogledaju.

Подели на овим сајтовима

Preporucujem svima da i ovo pogledaju!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...