Aquilius Cratus Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 napokon u necemu da se slozimo...da su postojale neke covekolike vrste koje su izumrle,pa i da prihvatim.ali od majmuna....jok.... Moracu da te razocaram. Nosis u sebi endogene retroviruse koji su stigli do tebe upravo preko tih "majmuna" odnosno zajednickog pretka kojeg delimo sa gorilom, orangutanom, simpanzom. Drugacije nisi mogao to naslediti kao ni niko od nas. Akvilio, čisto me zanima nešto, pošto primećujem da se tvoja propoved ispravnosti teorije evolucije širi po pravoslavnim forumima. Po čijem blagoslovu ti činiš to? Po čijem blagoslovu ti propovedaš evolucionizam koji spasenju ne može doprineti, ali ga može ugroziti (bogoslovske implikacije koje nekritičko prihvatanje evolucionizma nosi sa sobom)? Eto toliko. Pozdrav djunis=Dionysios sa Verujem Teorija evolucije čak i da je istinita ne utiče na spasenje.Mi se ne spasavamo time što prihvatamo evoluciju ili izveštaje iz knjige postanja onako kako je to bogovidac Mojsije sa svojim skromnim naučnim obrazovanjem svoga vremena mogao da izloži.Šta ako je Bog nekom vrstom evolucijskog procesa iz praha stvorio čoveka kroz vremenski proces.Ne kaže se koliko je vremena Bog iz praha stvorio čoveka ali se potvrdjuje da je čovek krajnji proizvod stvaranja kao i što kaže evolucvija.Bilo kako bilo mi smo spašeni verom i opravdani Hristovom krvlju.Dakle spasenje je po milosti verom i Sina.Admirale, Utice li na spasenje evoluciona nuznost postojanja koadamita i paradoxa koji njihovo postojanje nosi sa sobom? Utice li na spasenje cinjenica da imamo Boga koji je stvorio svet i zivot u kojem vladaju smrt i patnja i stotinama miliona godina pre Adamovog grehopada? Utice li na spasenje cinjenica da Bog nista nije ucinio da od posledica greha zastiti bar i jednog koadamita koji je izabrao da ne gresi? Utice li na spasenje cinjenica da Gospod Isus Hristos ima majmunske pretke? Naravno, upotreba reci "cinjenica" u prethodnih cetiri "Utice li" pitanja, je uslovna, u smislu da su to cinjenice ukoliko se prihvata tacnost teorije evolucije. Nista od toga ne utice jer se mi bavimo sa onim sta ce biti, eshatonom, a ne sa onim sta je bilo, izgubljenim rajem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 napokon u necemu da se slozimo...da su postojale neke covekolike vrste koje su izumrle,pa i da prihvatim.ali od majmuna....jok.... Moracu da te razocaram. Nosis u sebi endogene retroviruse koji su stigli do tebe upravo preko tih "majmuna" odnosno zajednickog pretka kojeg delimo sa gorilom, orangutanom, simpanzom. Drugacije nisi mogao to naslediti kao ni niko od nas. Akvilio, čisto me zanima nešto, pošto primećujem da se tvoja propoved ispravnosti teorije evolucije širi po pravoslavnim forumima. Po čijem blagoslovu ti činiš to? Po čijem blagoslovu ti propovedaš evolucionizam koji spasenju ne može doprineti, ali ga može ugroziti (bogoslovske implikacije koje nekritičko prihvatanje evolucionizma nosi sa sobom)? Eto toliko. Pozdrav djunis=Dionysios sa Verujem Teorija evolucije čak i da je istinita ne utiče na spasenje.Mi se ne spasavamo time što prihvatamo evoluciju ili izveštaje iz knjige postanja onako kako je to bogovidac Mojsije sa svojim skromnim naučnim obrazovanjem svoga vremena mogao da izloži.Šta ako je Bog nekom vrstom evolucijskog procesa iz praha stvorio čoveka kroz vremenski proces.Ne kaže se koliko je vremena Bog iz praha stvorio čoveka ali se potvrdjuje da je čovek krajnji proizvod stvaranja kao i što kaže evolucvija.Bilo kako bilo mi smo spašeni verom i opravdani Hristovom krvlju.Dakle spasenje je po milosti verom i Sina.Admirale, Utice li na spasenje evoluciona nuznost postojanja koadamita i paradoxa koji njihovo postojanje nosi sa sobom? Utice li na spasenje cinjenica da imamo Boga koji je stvorio svet i zivot u kojem vladaju smrt i patnja i stotinama miliona godina pre Adamovog grehopada? Utice li na spasenje cinjenica da Bog nista nije ucinio da od posledica greha zastiti bar i jednog koadamita koji je izabrao da ne gresi? Utice li na spasenje cinjenica da Gospod Isus Hristos ima majmunske pretke? Naravno, upotreba reci "cinjenica" u prethodnih cetiri "Utice li" pitanja, je uslovna, u smislu da su to cinjenice ukoliko se prihvata tacnost teorije evolucije. Nista od toga ne utice jer se mi bavimo sa onim sta ce biti, eshatonom, a ne sa onim sta je bilo, izgubljenim rajem. Ali i eshaton je deo alegorije. Neverovatno mi je da veruješ u to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Eshaton nije alegorija to ce tek doci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Eshaton nije alegorija to ce tek doci. Eshaton je alegorija. Ne postoji nešto tako. Kako veruješ u to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Eshaton nije alegorija to ce tek doci. Eshaton je alegorija. Ne postoji nešto tako. Kako veruješ u to? Ono sto tek treba da se desi naravno da sada ne postoji. Elementarna logika. Verujem da ce se tek desiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Nista od toga ne utice jer se mi bavimo sa onim sta ce biti, eshatonom, a ne sa onim sta je bilo, izgubljenim rajem. Hm... Elegantno, Akvilio;) Ako baš želiš: ti isčekuješ Eshaton sa Bogom koji je stvorio svet pun ničim izazvane patnje, smrti i raspadanja? Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Nista od toga ne utice jer se mi bavimo sa onim sta ce biti, eshatonom, a ne sa onim sta je bilo, izgubljenim rajem. Hm... Elegantno, Akvilio;) Ako baš želiš: ti isčekuješ Eshaton sa Bogom koji je stvorio svet pun ničim izazvane patnje, smrti i raspadanja? Taj svet je takav sam po sebi jer ima svoj osnov u nebicu. I nemoze biti drugaciji dok ne udje u zajednicu sa Bogom a to ce biti tek u eshatonu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Eshaton nije alegorija to ce tek doci. Eshaton je alegorija. Ne postoji nešto tako. Kako veruješ u to? Ono sto tek treba da se desi naravno da sada ne postoji. Elementarna logika. Verujem da ce se tek desiti. Ako postoji onda postoji nekome sada. Neko je umro. Veruj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Nista od toga ne utice jer se mi bavimo sa onim sta ce biti, eshatonom, a ne sa onim sta je bilo, izgubljenim rajem. Hm... Elegantno, Akvilio;) Ako baš želiš: ti isčekuješ Eshaton sa Bogom koji je stvorio svet pun ničim izazvane patnje, smrti i raspadanja? Taj svet je takav sam po sebi jer ima svoj osnov u nebicu. I nemoze biti drugaciji dok ne udje u zajednicu sa Bogom a to ce biti tek u eshatonu. Šta je nebiće? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Šta je nebiće? Akauzalnost, besformnost, kaos u grckoj mitologiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Šta je nebiće? Akauzalnost, besformnost, kaos u grckoj mitologiji. Hm. Da to nije neka metafora? Nešto vezano za čovekovu dušu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Eshaton nije alegorija to ce tek doci. Eshaton je alegorija. Ne postoji nešto tako. Kako veruješ u to? Ono sto tek treba da se desi naravno da sada ne postoji. Elementarna logika. Verujem da ce se tek desiti. Ako postoji onda postoji nekome sada. Neko je umro. Veruj. Eshaton je probrazaj celog kosmosa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Hm. Da to nije neka metafora? Nešto vezano za čovekovu dušu? Nije vezano je siroku sliku za poreklo kosmosa. Kosmos=red, uredjenost, uzrocnost, forma, bice. Kaos= nered, bezuzrocnost, besformnost, nebice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Hm. Da to nije neka metafora? Nešto vezano za čovekovu dušu? Nije vezano je siroku sliku za poreklo kosmosa. Kosmos=red, uredjenost, uzrocnost, forma, bice. Kaos= nered, bezuzrocnost, besformnost, nebice. Razumem to savršeno. Možda ste samo imenovali Id? You know what? Z A B O R A V I Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 napokon u necemu da se slozimo...da su postojale neke covekolike vrste koje su izumrle,pa i da prihvatim.ali od majmuna....jok.... Moracu da te razocaram. Nosis u sebi endogene retroviruse koji su stigli do tebe upravo preko tih "majmuna" odnosno zajednickog pretka kojeg delimo sa gorilom, orangutanom, simpanzom. Drugacije nisi mogao to naslediti kao ni niko od nas. Akvilio, čisto me zanima nešto, pošto primećujem da se tvoja propoved ispravnosti teorije evolucije širi po pravoslavnim forumima. Po čijem blagoslovu ti činiš to? Po čijem blagoslovu ti propovedaš evolucionizam koji spasenju ne može doprineti, ali ga može ugroziti (bogoslovske implikacije koje nekritičko prihvatanje evolucionizma nosi sa sobom)? Eto toliko. Pozdrav djunis=Dionysios sa Verujem Teorija evolucije čak i da je istinita ne utiče na spasenje.Mi se ne spasavamo time što prihvatamo evoluciju ili izveštaje iz knjige postanja onako kako je to bogovidac Mojsije sa svojim skromnim naučnim obrazovanjem svoga vremena mogao da izloži.Šta ako je Bog nekom vrstom evolucijskog procesa iz praha stvorio čoveka kroz vremenski proces.Ne kaže se koliko je vremena Bog iz praha stvorio čoveka ali se potvrdjuje da je čovek krajnji proizvod stvaranja kao i što kaže evolucvija.Bilo kako bilo mi smo spašeni verom i opravdani Hristovom krvlju.Dakle spasenje je po milosti verom i Sina.Admirale, Utice li na spasenje evoluciona nuznost postojanja koadamita i paradoxa koji njihovo postojanje nosi sa sobom? Utice li na spasenje cinjenica da imamo Boga koji je stvorio svet i zivot u kojem vladaju smrt i patnja i stotinama miliona godina pre Adamovog grehopada? Utice li na spasenje cinjenica da Bog nista nije ucinio da od posledica greha zastiti bar i jednog koadamita koji je izabrao da ne gresi? Utice li na spasenje cinjenica da Gospod Isus Hristos ima majmunske pretke? Naravno, upotreba reci "cinjenica" u prethodnih cetiri "Utice li" pitanja, je uslovna, u smislu da su to cinjenice ukoliko se prihvata tacnost teorije evolucije. Nista od toga ne utice jer se mi bavimo sa onim sta ce biti, eshatonom, a ne sa onim sta je bilo, izgubljenim rajem. Ali i eshaton je deo alegorije. Neverovatno mi je da veruješ u to. Ja ne verujem, ja sam to video,malo okusio, divan je to predokus.Ko još veruje na slepo nisam ja budala pa da verujem na slepo.Bog je fer On te prvo nadje da ti poveruješ u odnosu na svoje ranije neverovanje onda je to nadalje predokus.Iskustvo vidjenja koje čula nemogu negirati jer hrani um .Moraš da nahraniš um a ne samo samo čula.A i čula su ti brate gladna nisu ona samo za prostu hranu.Njima treba nebeska hrana.Jer ne živi čovek samo od zemaljskog hleba već i od svake reči koja izlazi iz usta Božijih.ide dan kada će Bog pustiti glad za Božijom Reči.mnogi će tražiti da vide samo jedan dan Božiji ali ga neće naći jer vreme milosti prolazi.Dolazi mrak,zato idite kja svetlosti dokle još svetli da se ne nadjete pred zatvorenim vratima Božije milosti.Idi brate na groblje,idi u kapele i vidi patnja.Uskoro i tebe čeka da okusiš patnju kao i sve nas.Dali si spreman da se suočiš sa surovošću realnosti.Šetaš se predivnim predelom, kakvo oduševljenje kako se predivmo osećaš, kao da si besmrtan nema patnje.onda neko zazvoni i kaže ti da ti je tvoj najbliži i kapeli, umro je nasilnom smtću.Odlaziš u kapelu i vidiš unakašen lik kojeg si tako voleo a bio je sa tobom pre par sati pun života.Šta osećaš,Ko si ti,šta ćeš ti na ovoj bednoj zemlji nepodnošljive patnje.Svet ti nudi samo prepad na um ,to je priroda kojoj se diviš to je ateizam koji te podržava.Gledaš ga mrtvog kako leži.Idi na groblje zavoli groblje misli o groblju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука