misionar.com Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 KAKO TEŠKO JE BITI MALI Kad sam ja bio mali ljudi oko mene baš su bili čudni stalno su me nosili i u kolicima gurali a kad sam se budio i oni su bili budni. Kad sam ja bio mali da sam gladan, pokušo sam reći i mami i tati a oni me razumeti skoro nikad nisu hteli pa sam stalno morao plakati. Kad sam ja bio mali strašno sam se nervirao što ne razumeju oni mene jer često su bez mog pitanja i odobravanja i kad treba i kad ne treba menjali mi pelene. I šta da vam dalje pričam kad i sami znate kako je mali teško biti jedva sam čekao da malo odrastem pa da mogu naučiti govoriti. Pa da me napokon razumeju kad oni moj jezik nikako naučiti nisu znali a ja ću im onda sve ispričati, da napokon shvate kako je teško biti mali. (Sreten Stančević) pink panter, ines and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Децембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 Мој пријатељ Љуба Ђоловић написао је дивну књигу пјесама за дјецу. Ево једне: СЛАВА Данас смо устали раније, стигла нам је слава Свети Алимпије. Тата кандило пали и нашег свеца хвали. Хвали и моли за добро здравље, братску слогу и често славље. За ведар дух и мир у души, молимо се док мећава пуши. Вино, колач, жито и свећа, у дому је радост највећа. Мирис тамјана у кући бдије, ниједан парфем раван му није. Ручак скроман, како и треба, Риба, пасуљ и врућег хлеба, сладак колач и сок густи, права је штета да се пропусти. misionar.com, ines, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 22, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 22, 2012 ŽIVOT PRASEĆI Na poljani širokoj kraj staroga salaša, oko krmače prasići radosno skakuću, gurkaju se i skiče od velike sreće, i ponekad trapavo na mamu nasrću. A mati ko mati strpljivo leži dalje, al pogledom im naznači da malo bolje paze, a prasići - vrpoljci odmah se uz majku svoju sviju, da uteše je brzo, pa se sa njom malo maze. I ceo dan brzo prođe, u ljubavi, radosti i igranju, i kad mama prasiće pozove da moraju kući poći, kakve li tuge što moraju napustiti to divno polje, al mati ko mati, zagrli ih i obeća, da će i sutra moći doći. A kad stigoše do salaša, prasići se u baru sjuriše, o kolke radosti što se valjaju u toj blatnjavoj sreći, pa kad se od igre umoriše, majka ih na spavanje pozove, kako je radostan i srećan, taj njihov život praseći. (Sreten Stančević) Лидија Миленковић and ines је реаговао/ла на ово 1 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 LJUBAV ZNA DA BOLI U školsku klupu ispred mene, kad god je sela lepa Lana, srce moje lupati krene, i pita se: da li me voli Lana? To pitanje teško mučilo me dugo, al pitat je nisam nikako smeo, kako da joj priđem i u oči kažem, da sam je tako jako zavoleo. Tu dilemu strašnu rešio sam hrabro, i uzeo stvari u svoje ruke, možda će me napokon primetiti tada, pa ću se rešiti svoje velike muke. Kad je sela u klupu lepa Lana, ja povukoh njenu kiku plavu, i stvarno me primetila, o divnog li dana, al i uštinula za ruku moju malu. Bol je ta ipak slatka bila, jer pogledi naši tada su se sreli, izvini, rekoh, al ja te volim, i dadoh joj jedan lep cvetić beli. I dok smo išli iz škole kući, znao sam da me lepa Lana voli, uštinula me opet i osmeh uputila, zaista ta ljubav zna da boli! (Sreten Stančević) Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2012 NEUSTRAŠIVI MICKO Mišić Micko je bio neustrašiv, u društvu dasa pravi, za hrabrost njegovu svi su čuli, ali na delu niko u stvari. Jedne duge i hladne zime morali su potražiti hranu, al niko iz šupe izaći nije smeo, zbog mačka Toše koji je živeo u stanu. Planovi mudri svi padoše u vodu, jer do špajza niko nije smeo poći, al na sreću setiše se priča hrabrog Micka, da s lakoćom kraj Toše je mogao proći. Ova velika počast je po Micka bila kobna, jer se otkrilo da Micko ima jednu manu, kad je neustrašivi Micko u nesvest pao, posle molbe da im donese iz špajza hranu. (Sreten Stančević) Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 MALOJ JOVANI (Rođenoj na Petrovdan)RADOSNA SE VEST NA NEBESIMA ŠIRIPREDIVNO DETE ANĐELI U NARUČJU DRŽEISUSU HRISTU PRELEPE PESME POJUDOK SVETI PETAR I PAVLE NEBESKU LITURGIJU SLUŽE.GOSPOD ISPRUŽI RUKE I U NARUČJE DETE UZEDARUJE DAH ŽIVOTA I KRST NA ČELO STAVLjAOGROMNA LjUBAV ISPUNI VASELjENU CELUJER U UTROBI SREĆNE MAJKE BOG NOVO DETE VALjA.O ‘ KOLIKO LI JE SREĆE I RADOSTI SAD NA ZEMLjIRODILO SE ŽELjENO DETE, PREDIVNA JOVANA MALAMOLIMO TE MILI BOŽE PODARI JOJ LjUBAV I SREĆUUZ MOLITVU I ZASTUPNIŠTVO SVETIH APOSTOLA PETRA I PAVLA.(Stančević Sreten) ines and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 SPAVAJ MILA Spavaj Mila, milo dete moje, jer pošle su leći i guske i patke, i koka je uspavala piliće svoje, spavaj i sanjaj snove lepe i slatke. Naša Milkica, mačkica šarena, već uveliko spava kraj peći stare, a nemirni kerić naš Malenko mirno drema kraj kreveta baka Mare. Zaspala je i naša koza Belka i jarići njeni već su u san pali, a prasac Joca već uveliko hrče pokraj krave Milke, u toploj štali. Spavaj i ti Mila, milo dete moje, nek anđeli te čuvaju i noći ove i pevaju ti prelepe pesme nove, spavaj i sanjaj lepe i slatke snove. (Sreten Stančević) Ђорђе Р, ines and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 HOKEJAŠ MARKO Pogleda ozbiljnog i volje jake, u svaku borbu ponosno kreće, i kad god se ukaže prilika dobra, Marko je nikada propustiti neće. Oprema teška je za njega laka, a klizajke njegove najbrže klize, kad svi već odustanu, on još se bori, jer za Marka nema predaje ni krize. Ruka precizna i pokreti oštri, pak kad poleti, uvek u mrežu zađe, protivnički napad osujeti odmah i slabu tačku mu odmah nađe. A poeni se nižu i svaki zlata vredi, a publika ponosna navija jako, i ubrzo zatim nov pogodak sledi, takav je hokejaš naš zlatni Marko. (Sreten Stančević) Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 SLIKARKA MILA San slikara svakog je da s kistom u ruci, prirodne oživi boje i na platno stavi, to uspeti može samo umetnička duša, sa urođenim darom, kreativac pravi. Da otkrije i primeti svaku sitnicu, širinu i dubinu šarenog sveta, potezom ruke da iskaže osećanja prolećnog jutra il maloga cveta. Da emocije izviru iz smešanih boja, a detalji odišu svojim životom, dočara trenutak il događaj prošli, slika da zrači mističnom lepotom. Talenat tolki retko se sresti može, sluhistu za nijanse i poznavaoca svih boja, sa velikim srcem, skromne i dobre duše, takva je slikarka Mila, mala rođaka moja. (Sreten Stančević) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Децембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2012 SANAK MALE VIDE Al' sam lijepo, majko mila, Noćas snila: Međ' cvjetići šarenkasti Ja sam bila. Oko njih je ljepuškasti Leptir letô I krunice mirisave Ljubeć kretô. Pružila se ruka moja Da g' uhvati Ali znam, brzo leti, Mila mati! I tičica divno jato Skupilo se; Pjesme im se preumilne Svud raznose. Kad najednom, iza gore, Majko mila, U duvaku tananome Leti vila. A u ruci nosi vijenac - Oh, milina! U vijencu je divnih ruža, Divnih krina. A na jednom krinu slova Kô od zlata; Slova vele: "Neka ljubi Bratac brata, Jer je ljubav temelj čvrsti Svakoj sreći: Gdje nje ima neće majci Suze teći; Vrelo snaga, vrelo moći Iz nje lije; I sunašce nju zasjava Najradije; Ona diže kroz mrakove Do slobode! Zato njeguj ljubav, slogu, Srpski rode!" Ja moradoh ove riječi Triput štiti, Moradoh ih i naizust Naučiti. "Kad s' probudiš", vila reče, "Da ih znadeš, I kom treba pouk ovi, Da ga dadeš". I ja moram svakom pričat Što sam mala Na vijencu bijele vile Nacrtala. 1888. /viječni Aleksa Šantić/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2012 TIKA TAK, TIKA TAK Kada stoji il se kreće, kada hoće il kad neće, svaki čovek na planeti u njega on stalno gledi. Kada on bi štrajkovao, ceo svet bi tada stao, kad da krene na posao, i da dođe ne bi znao. U kolko bi kupovao, kad bi kući putovao, u koje vreme zimovao, kolko dugo letovao. Svi se na njeg oslanjaju, da pogreši mu ne daju, pohvalu zaboravljaju, grditi ga samo znaju. Zvoni dugo, on ne valja, zakasni li, svakom smeta, kad požuri, u otpad stavlja, zaglavi se, propast sveta. On se nikad ne buni, odmor ne potrebuje, ceo život samo služi i ništa ne očekuje. Slavu za trud ne traži, teret ogroman nosi, pa stvarno je zaslužio zbog tog da se ponosi. Tika tak, tika tak, život sata nije lak! (Sreten Stančević) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 LOGIKA Kada si prvi logično nisi treći, ako diraš vatru, logično da ćeš se opeći, stigla je zima, logično da pašće sneg, pas te pojuri, logično da ćeš u beg. Ništa ne učiš, logično dobit ćeš jedan, uvek radiš domaći, logično da si vredan, doručak možeš kupiti, logično imaš para, osvajaš stalno medalje, logično da imaš dara. Ako loptu gurneš, logično da se kotrlja, kad farbu prospeš, logično ostaće mrlja, saksiju sa stola srušiš, logično bit će štete, ako logiku razumeš, logično da si pametno dete. (Sreten Stančević) www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 ZEKO Uši duge, šala nije, repić mali, dugi brk, kad liju vidi srce bije, uvek speman na brz trk. Oprezan uvek, dobro pazi, svaki pokret vidi okom, pojuri kad vuka spazi i nestane brzim skokom. Kupus zelen mnogo voli, krzno mu je toplo, meko, za šargarepom ga srce boli, šta da radi kad je zeko! (Sreten Stančević) pink panter је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 @@misionar.com, Да ли су неке Твоје песме? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Децембар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2012 Sve su moje, pišem pomalo za dečicu milu u slobodno vreme. pink panter је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука