Саша Јанковић Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 sHa_sarcasticlol fmqmtx marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Hajd dokažite da to nije ravno vaše lukavstvo kako bi se katolički Hrvati obelstili a preveli masovno u pravoslavlje? Samo ste tako lukavi da kao nešto tu prosvjedujete da se mi to ne bi dosjetili. Aleksandar ivanov - Bugar, pravoslavac, školovan u pravoslavnim bogolsovijama, isto i taj Lalović, Crnogorac. Koji sad od njih je rođeni Hrvat? Znači nisu ispunili ni to što su deklarirali, pišu o hrvatskoj pravoslavnoj crkvi a tamo nikakvih Hrvata nema, tek ih se spremaju tamo prevađat. Kakva je to onda hrvatska pravoslavna crkva bez Hrvata? Znači to ne budu ništa drugo nego vaši aktivisti i misionari koji se zloupotrebljujući hrvatske nacionalne osjećaje u svrhu prozelitizma spremaju prevodit masovno Hrvate u pravoslavlje. Zato što su ukapirali da to ovako normalnim putem teško ide, skoro da je nemoguće. A vi ih naoko poizbacivali da ne bi mogli biti dovođeni u vezu sa vama. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Понављам, циљ те хрватске секте јесте да ПОУНИЈАТИ Србе. А ако те интересује како то ЗНАМ, отиђи на њихов фејсбук профил и само ће ти се каз'ти. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Понављам, циљ те хрватске секте јесте да ПОУНИЈАТИ Србе. А ако те интересује како то ЗНАМ, отиђи на њихов фејсбук профил и само ће ти се каз'ти. Opet besmislica! Zašto se onda zove Hrvatska Pravoslavna Crkva? Iz naslova je adresno jasno da im je cilj opravoslavljivat HRVATE! Šta ima veze Hrvatska Pravoslavna Crkva sa Srbima? Ti imaju tamo svoju SPC! A ova je osnovana da bi se opravoslavljivali oni koji su nacije HRVATSKE kako to tamo lijepo i jasno piše u naslovu. Ako laže koza ne laže rog. ta njihova HRVATSKA crkva je osnovana radi HRVATA koliko ja vidim. Kakve veze ona može imati sa Srbima? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Да, да, као што је "Црногорска православна црква" створена да оправослави Милогорце. Буахахахахахаха! И "ЦПЦ" и "ХПЦ" има за циљ унијаћење. Уосталом, папи неће сметати ако Хрвати буду део "ХПЦ" јер ће опет бити под његовом чизмом - црвеном, Прада. Слушај ме добро: "Спуштавах се ја на ваше уже, умало се уже не претрже. Отада смо виши пријатељи, у главу ми памет ућерасте." Владика Раде "Горски вијенац" Банатски деран је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Да, да, као што је "Црногорска православна црква" створена да оправослави Милогорце. Буахахахахахаха! И "ЦПЦ" и "ХПЦ" има за циљ унијаћење. Уосталом, папи неће сметати ако Хрвати буду део "ХПЦ" јер ће опет бити под његовом чизмом - црвеном, Прада. Слушај ме добро: "Спуштавах се ја на ваше уже, умало се уже не претрже. Отада смо виши пријатељи, у главу ми памет ућерасте." Владика Раде "Горски вијенац" Mene ne zanimaju ni CPC ni MPC, kakve veze to ima sa HPC? Isto kad bi neko osnovao IPC, Italijansku Pravoslavnu Crkvu od čega bi je tamo napravio? Od Japanaca, Meksikanaca, Srba ili italijana? I ta bi bila radi Italijana a ne radi Srba. Hoćeš tvrdit da bi i Italijanska Pravoslavna Crkva ukolko bi se osnovala služila ničem drugom već da unijati Srbe. Pišete stvarno besmislice! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Океј си. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 I ja isto tako sasvim legitimno i logično i s punim pravom si mogu misliti da je to nekakvo vaše lukavstvo iza svega toga i osnivanja te HPC. Naročito kad pogledam te njihove klerike i imena, odakle su, ko su i šta su. Pametnom dosta. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 @Zayron Једино што они хоће, је то да преузму храмове, манастире, материјално богатство Православне цркве у Хрватској. А такође би хтели и да похрвате србе. Већ постоји код њих заступљено мишљење да православни народ у хрватској није српски, него хрватски измешан са влашким, и да су се ти људи под утицајем великосрпске хегемоније у 19.ом веку почели изјашњавати као срби. И даље се врши кроатизација српског народа који живи доле, у смислу да су приморани да крију своје православно и српско порекло да би себи изборили позицију у друштву. marko_13, Срђан Ранђеловић and Лела је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Ау Зајроне ти си трол или се правиш наиван. Просто не могу да верујем да се толико правиш неук.Сам си поставио онај линк где пише да су највећи заговорници ове секте управо они који највише пропагирају усташство и некакви рашчињени свештеници које је чак и она мучена секта цпц рашчинила.. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Наравно, ми смо познати по унијаћењу, а ви по томе што то никада не радите. Мени једно није јасно - како је могуће да после векова унијаћења на читавом свету и даље имате исте провидне технике? Зашто барем форму не промените, ако сте неспособни да мењате суштину? Банатски деран је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Niste me razuvjerili. Ja si svejedno ostajem pri tom da si mislim kako je ta Hrvatska Pravoslavna Crkva osnovana da bi opravoslavljivala Hrvate a što oni i imaju napisano u nazivu. Tamo to jasno piše HRVATSKA crkva, znači takva u koju se očekuje da će se učlanjivati HRVATI - dakle sadašnji i budući pravoslavni Hrvati. Njih sad baš nešto ni nema mnogo a zato je i ta crkva osnovana kako bi ih tamo dovela i privela. U pravoslavlje dakle, sasvim svejedno otkud, iz ateizma, protestantizma ili katoličanstva. Pa to se tako radi kad se hoće izmisionarit neko područje gdje ima malo ili nikako članova te neke određene konfesije. Jasna stvar ko pasulj. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Уосталом,прочитао си Зајроне писмо од оног Хрвата што је примио Православље у СПЦ.Њему нико не брани да буде Хрват и нико му због тога неће правити проблем у Спц,проблем могу само да му праве комшије и родбина ако сазнају да се одрекао папе.Као и што сам каже,види кога се он боји.Htio bih Vam napisati nešto o složenosti moje situacije. Živim u Hrvatskoj u kojoj sam i rođen, oženjen sam, imam djecu. Hrvat sam koji je primio Svetu Tajnu krštenja u Srpskoj pravoslavnoj Crkvi prije nekoliko godina. Sve te godine trudim se uz Božoiju pomoć odlaziti na sveta Bogosluženja u druge gradove. Trudim se u postu, molitvi i pričešćuzjem se Svetim Hristovim Tajnama u našoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Naša uža obitelj ne zna da smo pravoslavnii zbog delikatnosti situacije mi smo TAJNI HRIŠĆANI (podvlačenje moje), moja supruga i moja djeca.... (nastavak je cenzurisan sa moje strane zbog ličnih imena.Zaista mi mnogo značite i zato sam htio napisati ove retke, a nije mi lako jer se bojim. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Форисрањем тезе да иза рватске православне цркве стоји Српска Православна Црква да би Хрвате превела у Православље и Србе самим себе дискредитујеш и постајеш смешан у очима многих а да не говорим о томе да те нико неће схватати за озбиљног саговорника. Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Уосталом,прочитао си Зајроне писмо од оног Хрвата што је примио Православље у СПЦ.Њему нико не брани да буде Хрват и нико му због тога неће правити проблем у Спц,проблем могу само да му праве комшије и родбина ако сазнају да се одрекао папе.Као и што сам каже,види кога се он боји. Kakve sad on veze s tim ima. Sad je tema HPC a ne SPC. Jasno da je takvih Hrvata koji bi htjeli biti u SPC vrlo malo a zato je baš sve ovo izgleda i napravljeno da bi se pravoslavlje približilo Hrvatima koji nemaju ništa protiv pravoslavlja ali hoće svoje hrvatsko pravoslavlje. A u tom slučaju bi ih bilo mnogo, mnogo više a to je već stvar misionarenja. I zato je ta HPC i osnovana kako bi se to misionarenje omasovilo koliko ja vidim. Jer ovi ovakvi Hrvati koji su prišli SPC su samo sporadični slučajevi, može ih se na prste takvih slučajeva nabrojat. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука