Jump to content

У Задру оживела усташка творевина Анте Павелића

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Хаха најјаче што сад сам себе оспораваш.Поставио си овај линк а у њему пише "Uz njega se za sada u javnosti jedini pojavljuje i Ivo Matanović, od ranije poznat po idejama oživljavanja ustaštva i kojega u zadarskim kuloarima nazivaju redikulom.Zanimljivo je da ta inicijativa dolazi iz određenog kraja gdje postoji dosta živi ustašofilni, pa i nostalgičarski, mentalitet. " .
Значи осведочени усташа ради тајно са Спц? Молим те да престанеш са глупостима јер испадаш смешан.

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Хаха најјаче што сад сам себе оспораваш.Поставио си овај линк а у њему пише "Uz njega se za sada u javnosti jedini pojavljuje i Ivo Matanović, od ranije poznat po idejama oživljavanja ustaštva i kojega u zadarskim kuloarima nazivaju redikulom.Zanimljivo je da ta inicijativa dolazi iz određenog kraja gdje postoji dosta živi ustašofilni, pa i nostalgičarski, mentalitet. " .

Значи осведочени усташа ради тајно са Спц? Молим те да престанеш са глупостима јер испадаш смешан.

Ko je napisao da radi sa SPC? Ko da je SPC jedina pravoslavna Crkva na svijetu? Ja sam govorio i pisao o pravoslavlju i širenju pravoslavlja a ne o SPC a pravoslavlje ne mora širiti i misionarit u Hrvatskoj jedino i samo SPC, može bilo ko drugi. Bugarska PC recimo, rumunska i koja god hoćeš, finska, ruska itd. Carigradska, antiohijska Patrijaršija.  Ali pod uslovom da se ta crkva zove HPC, na što srpski misionari ne bi htjeli pristat, jasna stvar. Zato tamo dovedoše crnogorskog i bugarskog misionara kojim to uopšte ni malo ne smeta i ništa protiv toga nemaju da se ta crkva zove HPC, samo nek je pravoslavna, to je tu ono glavno. A ti katolici im tamo potpomažu koliko sam ja shvatio tačno iz tog razloga što hoće u Hrvatskoj Hrvatsku Pravoslavnu Crkvu za Hrvate jer misle da bi to bilo logično, normalno i prirodno da Hrvati imaju svoju pravoslavnu crkvu a ne da ih se othrvaćuje po nekim drugim pravoslavnim crkvama drugih nečijih naroda. I u tomu svemu što sam ja pročitao tamo nigdje opet ne vidim nikakve Srbe. Sve ono što tamo piše tiče se samo Hrvata i pravoslavnih i nepravoslavnih tj. katoličkih. 

Подели на овим сајтовима

Форисрањем тезе  да иза рватске православне цркве стоји Српска Православна Црква да би Хрвате превела у Православље и Србе  самим себе дискредитујеш и постајеш смешан у очима многих а да не говорим о томе да те нико неће схватати за озбиљног саговорника.

Otkud ti znaš da se ti organizatori u toj HPC nisu obratili na neku od PC koja nije SPC i pozvali ih i rekli im otprilike nešto ovako u ovom smislu: kako ništa protiv pravoslavlja nemaju al striktno hoće da se ta crkva zove HPC, nikako drugačije, to je glavni uslov. I dali im pod tim uslovom odriješene ruke da rade šta hoće. I koja im je rekla, nikakav problem, mi nismo SPC a ni iz SPC i nama uopšte to ni malo ne smeta da se ta vaša crkva zove HPC. Nek se zove kako vam drago, glavno da je pravoslavna. Ako vama ne smeta pravoslavlje onda ni nama ne smeta taj vaš naziv HPC. Samo vi nju osnujte a mi ćemo vam tamo uradit i organizovat sve ostalo, slat klerike, držat liturgije itd. Možeš li sa sigurnošću tvrdit da se nešto ovako već nije desilo? Takva nagodba.

Подели на овим сајтовима

Ти сте стварно правиш наиван.Тај твој став може да прође код чедиста али не и код мене.
Као прво довољно сам проучио хрватску историју да знам да иза овога не стоји добра воља да се помогне православним хрватима.
Као друго,нека они направе шта год хоће али да нам не узимају цркве и манастире који су власништво СПЦ(а видиш да то хоће).
Видео си на њиховом блогу да су само оплели по Србима,СПЦ... Рушењем огромног броја манастира показали су шта мисле о Православљу а као друго канонски та црква никад не може добити аутокефалност а то да су се обратили некој ПЦ и као да су преко скајпа питали и ови рекли ај може,прави нову цркву је добар виц.
Иза овог пројекта стоје усташе који желе да створе неку лажну цркву да би затрли све што има везе са Србима(звучим ко Шеки :) ) и да у овом веку као и прошлом преведу Православне Србе у некакве Православне Хрвате а после их утопе у римокатолике.
Довољно ми је да је ова идеја настала од мирољубивог Павелића,који познат као велики поштовалац Православних Срба и њихових светиња.И даље тврдим да се много правиш наиван...само не знам дал си у џаку или седиш поред мене...

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Pa radi toga valjda i osnivaju HPC jer neće SPC, to je valjda jasno svakom, to oni i ne kriju. To su znači hrvatski nacionalisti kojim ne smeta da budu pravoslavci ali neće da budu SPC ili RPC ili neki drugi pravoslavci već hoće da budu jedino i samo HPC pravoslavci. Naravno da im onda sneta SPC i da su opleli po njoj jer im zauzima njihovo mjesto tamo u Hrvatskoj koje oni smatraju da pripada samo njima. Oni ni ne kriju da im je cilj otjerat SPC iz Hrvatske ali tako je to u pravoslavlju, svaki narod hoće i bori se da ima svoju crkvu pa kako koji u tom na kraju uspije, ne uspiju svi isto.

Подели на овим сајтовима

Ма ставите овог језуиту на - ignore. Није достојан озбиљног разговора.

Koliko vi ozbiljno pišete da se to pročitat. Vama je ozbiljna stvar poistovjećivanje vjere i nacije samo kad vama to odgovara a kad ne onda to nejde nikako? 

Подели на овим сајтовима

Kardinal je zauzet proslavljanjem oslobođenja generala Gotovine, tako da sigurno neće ni primijetiti da se pojavila nekakva ,,HPC"

Da, a još da bi on konspirativno osnivao nekakve HPC, nema pametnijeg posla, hahahaha. Stvarno fantazmagorije.

Подели на овим сајтовима

Svuda je to isti scenario. Crnogorci hoće svoju CPC, Makedonci svoju MPC, što bi bili u SPC kad mogu imat svoju ko svi drugi što imaju svoju. A isto tako i Hrvati. Pa sad ubjeđuj i objašnjavaj ti njima da je za njih sve bolje biti u SPC nego osnivat nekakve svoje MPC, CPC i HPC.

Подели на овим сајтовима

Ово са твоје стране су већ озбиљне провокације, и то не само на овој теми, баш сам посматрао твоју реценицу на теми о Туђману где си рекао: "Vi imate Svetog Savu, Česi Svateho Vaclava pa i Hrvati moraju imat nekog svog takvog sveca.Samo sloga Hrvate sjedinjava, hahahaha. A već je i upisan u hrvatskom katoličkom kalendaru."

Где си том реченицом увредио нас као и нашег свеца. Друга ствар је твоја провокација по питању ове теме, да ли намерно или не намерно не знам, теби на душу, али си тиме повредио нашу душу, знајући при том да су усташе у 2 светском рату покушавале да успоставе ХПЦ и да је настрадало много људи само замишљу те идеологије, и где се зна због чега је њихова тежња оснивању ХПЦ, а колико сам читао по овом форуму тебе нико није никада увредио и увек су имали поштовања према теби и римокатолицима, а на све то додајеш да је СПЦ то организовала. 

Fantaziraš. Gdje je tu neka uvreda? 

Подели на овим сајтовима

Koliko vi ozbiljno pišete da se to pročitat. Vama je ozbiljna stvar poistovjećivanje vjere i nacije samo kad vama to odgovara a kad ne onda to nejde nikako? 

У праву сте. Били бисмо много озбиљнији када бисмо као Ви куповали људске душе за метар дрва преко Каритаса.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

а на све то додајеш да је СПЦ то организовала. 

To nigdje nisam napisao. Vaš je problem što si pletete pojmove SPC i pravoslavlje te pravoslavlje nastojite suziti samo na SPC. Pravoslavlje može biti šireno i praktikovano i izvan SPC a tako to većinom u svijetu i jeste. Osim toga ja za svoje tvrdnje imam dokaze: bugarskog i crnogorskog klerika koji su se prihvatili tog misionarenja u Hrvatskoj.   

Подели на овим сајтовима

Пре бих рекао да су твоје фантазије довеле до увреде.

Прочитај шта си написао и само ће ти се касти.

O kakvoj tačno uvredi govoriš kad tamo nema ničeg što bi ikog uvrijedilo. Navedi to na šta misliš. To može potom svako proglasiti da je uvredom ne znam šta sve šta mu padne prvo na pamet da kaže.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...