Jump to content

Да ли је каменовање израз вере?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kamenovanje u islamu je vrsta kazne propisana za delikte kojima se ugrožava stabilnost najmanje zajednice društva a to je porodica.

Koliko ko ima vjerovanja ili nema to ni ja ni vi ne možemo znati bez obzira koliko nas to zanimalo ili ne zanimalo. Vjerovanje je stvar srca a ono što je u srcu čovjek potvrđuje djelima. Svako dobro.

И Вама свако добро, које сам одувек и желео.

Написах да не разумем, али и да ме не занима, а запитао сам се поставком у вези вере у савршеније биће од човека, у његово свезнање, његову свемоћ и сл.

Ја као неко ко се изјашњава и труди да буде православан, верујем да Бог све Види и све Зна. Верујем и надам се да ће према свима који су згрешили, а искрено се покајали, наћи своје место у Царству небеском, јер Бог Воли људе, децу своју...Верујем да Се Бог Љути кад његова деца једни другима одузимају живот, својом промишљу, не размишљајући о томе да је воља Оца њиховог може бити другачија...

Тако, то што смо различите вере, моја вера ми уопште не допушта да према деци ислама, другачије осећам...

Праштајте, ако сам вас увредио...

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

И Вама свако добро, које сам одувек и желео.

138999  138999  138999

Написах да не разумем, али и да ме не занима, а запитао сам се поставком у вези вере у савршеније биће од човека, у његово свезнање, његову свемоћ и сл.

138999

138999

Тако, то што смо различите вере, моја вера ми уопште не допушта да према деци ислама, другачије осећам...

Праштајте, ако сам вас увредио...

138999

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Интересује ме да ли је у исламским земљама Ислам нека врста устава па када се доносе световни закони

не смеју да буду у колизији са ''исламским законима''?

Samo u Saudiji izvor zakonodavstva je šerijat.Dok u drugim zemljama arapskim i nearapskim izvori zakonodavstva su šerijat i rimsko pravo.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Да, али у многим исламским државама устав забрањује доношење закона који су у супротности са Шеријатом. Ако се не варам такве уставе имају Пакистан, Авганистан, Египат итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Слажем се са тобом. Мислим да је смртна казна за вернике неприхватљива.

Такође.... 138999

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

У ствари и наслов теме је некако ћосав. Требало би додати, сем каменовања, да ли је и инквизиција

била израз вере. Ко зна колико је инквизиција однела живота, за њега је каменовање ''бицикла'' најобичнија.

• Волим 1

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Naredjivao je sam "Bog"svašta u starom zavetu...

skidam kapu, u jednoj recenici si rekao sto ja ne bih mogao ni u hiljadu

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Разлика је брате Пајко што је инквизиција била супротна Хришћанству, а каменовање је саставни део исламског закона. Мухамед лично је то практиквао.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Разлика је брате Пајко што је инквизиција била супротна Хришћанству, а каменовање је саставни део исламског закона. Мухамед лично је то практиквао.

Па како је онда дошло до инквизиције? Да ли су католици извршили ревизију Светог писма?

Одакле им право да уврсте инквизицију у живот Хришћанске цркве? Ко је овде луђи? Ови што

спаљују или ови што каменују?

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Луди су и једни и други. Само кажем да је то противно Хришћанству, али није противно Исламу.

Мислим да у духу теме треба причати о количини и штетности насиља у оба случаја.

У противном ово се своди како ми нападамо да у Исламу нешто не ваља и то се већ

завршава свађама чија је вера исправнија. Убиј ме ако није тако...

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Мислим да у духу теме треба причати о количини и штетности насиља у оба случаја.

У противном ово се своди како ми нападамо да у Исламу нешто не ваља и то се већ

завршава свађама чија је вера исправнија. Убиј ме ако није тако...

Па у Исламу је каменовање пропис, то је саставни део њихове религије. Каменовање не ваља, значи у њиховој вери нешто не ваља. Ми сад не можемо да се правимо луди и то не помињемо, а разговарамо о пецању и баштованству. Наша дужност је да то кажемо.

Не можемо да причамо о "количини и штетности насиља у оба случаја" јер се овде не ради о квантитету, него о квалитету. Једна вера забрањује насиље, друга га прописује. Значи једна јесте исправнија.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

За починиоце криминалних радњи је по мени горе да буду цео живот у самици него да се заврши по кратком поступку, а и можда ће се покајати.

ne radi se o tome sta je gore, nego sta je bolje

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Па у Исламу је каменовање пропис, то је саставни део њихове религије. Каменовање не ваља, значи у њиховој вери нешто не ваља. Ми сад не можемо да се правимо луди и то не помињемо, а разговарамо о пецању и баштованству. Наша дужност је да то кажемо.

Не можемо да причамо о "количини и штетности насиља у оба случаја" јер се овде не ради о квантитету, него о квалитету. Једна вера забрањује насиље, друга га прописује. Значи једна јесте исправнија.

Ма одмах сам разумео о чему се ради. Али сам оно додао да не буде како ''коза куди овцу да јој се види она ствар''.

Ако је у Новом завету прописано ненасиље онда то не даје за право римокатолицима да оплету по протестантима,

вештицама, шизматицима, муслиманима итд.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...