Гости Guest JelenaLela Написано Јул 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 Ma samo da oni dobiju 1502_baby ! A verujem da hoće!!!! Милан Меденица :), RYLAH, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2012 ће д'објавимо лепе вести истог трена кад се десе Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Je l stvarno deluje? Moram priznati da mi je ta prica sa tom lozom oduvek delovala magijski (sto je no, no jeres)... Mislim da je to pre neki placebo, da ljudi ne odustanu, vec da nastave da pokusavaju, nego sto je to neko cudotvorno grozdje. Mada, sta ja znam, nemam neki definitivan stav o tome, prosto me nije bilo briga, pa se nisam ni zanimao... Ali, uvek je pametno i korisno biti skeptican! Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Moram priznati da mi je ta prica sa tom lozom oduvek delovala magijski (sto je no, no jeres)... Mislim da je to pre neki placebo, da ljudi ne odustanu, vec da nastave da pokusavaju, nego sto je to neko cudotvorno grozdje. Mada, sta ja znam, nemam neki definitivan stav o tome, prosto me nije bilo briga, pa se nisam ni zanimao... Ali, uvek je pametno i korisno biti skeptican! да, ал не претеривати јер је нешто што није "стандард" мислиш, као што су иконе плацебо? DYNABLASTER, Баба, malina :) and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341490871' post='673122] да, ал не претеривати јер је нешто што није "стандард" мислиш, као што су иконе плацебо? Potpuno neumesno je porediti to grozdje sa ikonama (ikone su krucijalne teoloski gledano, jer se u suprotnom negira ovaplocnje i odlazi u jeres doketizma). Pa ipak ni ikone nisu cudotvorne, a ni mosti. Sva ta cudesa, je li, zna se Ko cini... Kao sto se cudo moze desiti pred ikonom Bogorodice koja se zove Trojerucica, moze se desiti i pred ikonom koja je samo odstampana na malom papiricu ink-jet stampacem... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јул 5, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Au, ikone i mošti nisu čudotvorne? .mislise. Pa sad, ne bih rekla. Mislim, shvatam šta si ti hteo reći i to stoji, ali zna se iz kog razloga su ikone i mošti čudotvorne, i naravno da je to po Božijem dopuštenju i promisli. Ne bih tako olako govorila neke stvari... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Kao sto se cudo moze desiti pred ikonom Bogorodice koja se zove Trojerucica, moze se desiti i pred ikonom koja je samo odstampana na malom papiricu ink-jet stampacem... или помоћу конзумирања овог грожђа + 40 дана поста и молитве... obi-wan, malina :) and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Moram priznati da mi je ta prica sa tom lozom oduvek delovala magijski (sto je no, no jeres)... Mislim da je to pre neki placebo, da ljudi ne odustanu, vec da nastave da pokusavaju, nego sto je to neko cudotvorno grozdje. Mada, sta ja znam, nemam neki definitivan stav o tome, prosto me nije bilo briga, pa se nisam ni zanimao... Ali, uvek je pametno i korisno biti skeptican! Није плацебо , знам доста људи који су "конзумирали" лозу и већ како пише на упутству којима је то помогло. Али знам и неке којима није помогло истина њих је много мање. Сва материја која је благословена има дејство тог благослова. Нема то везе јел икона или је причешће или је епитрахиљ или је уље или нешто друго. Није благодат у тој материји него у Цркви која ју освештава. Зато сам ја поборник екранизованог иконостаса јер је магијско веровање да сме бити само дрвени , хехехехе. DYNABLASTER, Милан Меденица :), ego and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Potpuno neumesno je porediti to grozdje sa ikonama (ikone su krucijalne teoloski gledano, jer se u suprotnom negira ovaplocnje i odlazi u jeres doketizma). Pa ipak ni ikone nisu cudotvorne, a ni mosti. Sva ta cudesa, je li, zna se Ko cini... Kao sto se cudo moze desiti pred ikonom Bogorodice koja se zove Trojerucica, moze se desiti i pred ikonom koja je samo odstampana na malom papiricu ink-jet stampacem... види, дешава се с времена на време да се Бог пројављује "нестандардно" и куд Му се прохте, па то буду три јабуке донесене из Раја као доказ светости светог Ефросинија Кувара које су стајале много дуже него што је потребно времена "обичним" јабукама да крену да труле и подељене касније међу верницима као причешће малтене или рецимо купина светог Серафима Саровског која му је расла из пода келије да би имао чиме да почасти Пресвету Богородицу, па и винова лоза светог Саве (Хиландарска или светог Симеона, сасвим свеједно како ко воли да је зове) а у сваком случају нам је јасно од Кога долази та благодат и да се људи вером спасавају а не дрветом иконе или винцем лозе ал није разлог ни бити скептичан јер је нешто нестандардно, већ с радошћу прихватити кад већ јако дуго времена и у континуитету људима помаже. поготово не причати међу слабима о сопственим сумњама и неутврђеностима, како им не би уздрмали и оно мало вере што имају DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 или помоћу конзумирања овог грожђа + 40 дана поста и молитве...To je magija, i ja to kao hriscanin prosto ne mogu da prihvatim. Ovo uslovljavanje Boga na nuznost magijskim predmetom i preciznom magijskom formulom, sve to je meni anatema. Ne vidim razliku izmedju tog grozdja i odlaska kod gatara... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 веруј како хоћеш DYNABLASTER and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341493309' post='673148]види, дешава се с времена на време да се Бог пројављује "нестандардно" и куд Му се прохте, па то буду три јабуке донесене из Раја као доказ светости светог Ефросинија Кувара које су стајале много дуже него што је потребно времена "обичним" јабукама да крену да труле и подељене касније међу верницима као причешће малтене или рецимо купина светог Серафима Саровског која му је расла из пода келије да би имао чиме да почасти Пресвету Богородицу, па и винова лоза светог Саве (Хиландарска или светог Симеона, сасвим свеједно како ко воли да је зове) а у сваком случају нам је јасно од Кога долази та благодат и да се људи вером спасавају а не дрветом иконе или винцем лозе ал није разлог ни бити скептичан јер је нешто нестандардно, већ с радошћу прихватити кад већ јако дуго времена и у континуитету људима помаже.Bajke, bajke... [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1341493309' post='673148]поготово не причати међу слабима о сопственим сумњама и неутврђеностима, како им не би уздрмали и оно мало вере што имају Pa to nije sumna i neutvrdjenost u veri. Bas naprotiv, ja ne verujem u takve stvari zato sto su jeres, a pride skrecu paznju sa vere (bas zato sto je sujeverje u pitanju). Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Јул 5, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 To je magija, i ja to kao hriscanin prosto ne mogu da prihvatim. Ovo uslovljavanje Boga na nuznost magijskim predmetom i preciznom magijskom formulom, sve to je meni anatema. Ne vidim razliku izmedju tog grozdja i odlaska kod gatara... AAAAaaaa??? Uh ako tako posmatraš šta je sa pričešćem? Mislim kao vrhuncem 'tvoje' magije? Pretvaranje hleba i vina u telo i krv Hristovu? To ti nije magijski? Sve je to stvar blagodati- ne može se gledati crno i belo. Praštajte na mom skromnom mišljenju, a možda sam i ja u zabludi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 5, 2012 Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 AAAAaaaa??? Uh ako tako posmatraš šta je sa pričešćem? Mislim kao vrhuncem 'tvoje' magije? Pretvaranje hleba i vina u telo i krv Hristovu? To ti nije magijski? Sve je to stvar blagodati- ne može se gledati crno i belo. Praštajte na mom skromnom mišljenju, a možda sam i ja u zabludi To nije magija, to je Sveta Tajna. Magija je prisiljavanje visih bica na sluzbu magijskim delovanjem i inkantacijama. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2012 Pa to nije sumna i neutvrdjenost u veri. Bas naprotiv, ja ne verujem u takve stvari zato sto su jeres, a pride skrecu paznju sa vere (bas zato sto je sujeverje u pitanju). глупости ... Бог се пројављује подједнако и у сокићу и хлебу кроз свето причешће исто колико и у винцу и хлебу све је то остављено да не буде ограничено ко дуж, од тачке А до тачке Б, већ је слобода императив, ал корисна. значи, може се свака материја освештати том истом благодаћу Божјом која је у светињи причешћа колико и у свакој другој материји која је освештана - винова лоза, вода из извора, икона на дрвету/фото папиру/свили/итд, купине и запаљеног грма а људима по вери бива, да ли ће прихватити да Бог делује кроз то, или одбити. и није Бог условљен ничим, већ се призива на освећење, отпуст греха и обожење - у сваком од наведених случајева јер све води спасењу човека и радости лаког крста DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука