bosanac Написано Децембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 On 9. 12. 2012. at 20:17, Ignjatije рече Ja nisam neprijatelj muslimana. Nego to mi pade na um prilikom citanja te poruke. Mislim da je realnost to dokazala. Baš o toj realnosti sam mislio kad sam ti napisao odgovor. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 O ženi: Neko je upitao jednog mudraca za značenje žene. Odgovor je bio: "Ona je poput površine stakla, prozirna tako da vidiš njenu unutrašnjost. Što više nježno brišeš, više će zasijati. Možeš vidjeti svoj odraz na njemu, kao da čuva sliku tebe u sebi. Ako ga nekada slomiš, bit će ti jako teško prikupiti razbijene komade. Iako si ih sve prikupio, nećeš ih sklopiti kao što su bili. Svaki put kada prođeš rukom kuda je lomljeno, povrijedićeš svoju ruku." ines је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 O Božijoj ljubavi prema potomcima Ademovim: Allah veli: 'Sine Ademov, sve dok Me moliš i nadaš se Mome oprostu, Ja ću ti opraštati uz sve ono što je pri tebi, ne mareći (da li će to nekome drugome biti pravo ili ne). Sine Ademov, kada bi tvoji grijesi dosezali do neba, pa Mezamolio da ti oprostim, Ja bih to učinio, ne mareći. Sine Ademov, kada bi Mi došao sa grijesima koji bi ispunili čitavu Zemlju, a pri tome nisi nikoga smatrao Meni ravnim (nisi širk činio), podario bih ti isto toliko oprosta.'" ines је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Ovako me naučio život: "ŽIVOT ME PODUČIO DA JEDINO IMAM ALLAHA'' ''KADA POKLEKNEM ON ME USPRAVI'' ''KADA SE RAZBOLIM, ON ME IZLIJEČI'' ''KADA OSIROMAŠIM, ON MI DA BOGATSTVO'' ''KADA POGRIJEŠIM, ON MI OPROSTI''. (Aid el-Karni) I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 On 9. 12. 2012. at 20:13, bosanac рече Zato što oni koji su neprijatelji muslimana muslimane ne ostavljaju na miru. Enize nemoj da si bezobrazan. Zna se da je Islam (i njegovi Khalifati/Sultanati) izgradjen na _osvajanju_ _TUDJE_ zemlje krvlju, ognjem i macem. Od samog starta (Persijsko carstvo i Vizantija) preko daljih osvajanja hriscanskih zemalja (juzna afrika, spanija) zavrsno sa mrskim i totalitarnim otomanskim osvajanjem u evropi. Иван 123 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Ostavi makar jedna otvorena vrataRekao je Imam Ahmed ibn Hanbel, rahimehullah: "Bio sam na putu i vidio sam kako lopov potkrada ljude. Istog lopova sam vidio kako klanja u džamiji, pa sam mu rekao: 'Ne možeš tako sa Allahom postupati, Allah neće primiti tvoj namaz ako radiš takve stvari.' Pa je lopov rekao: 'O Imamu između mene i Allaha je puno zatvorenih vrata pa sam želio da ostavim makar jed n...a otvorena (namaz).'Poslije nekoliko mjeseci otišao sam na hadždž. U toku tavafa vidio sam čovjeka blizu Kabe da govori: 'Kajem se, smiluj mi se, neću se vratiti neposlušnosti.'Pogledao sam i vidio da je to onaj lopov, pa sam rekao u sebi: 'Ostavio je jedna otvorena vrata pa mu je Allah otvorio sva vrata.'"Nemoj brate i sestro da zatvoriš sva vrata između sebe i Allaha pa i ako si griješnik i činiš velike grijehe. Možda ti jedna vrata otvore ostala vrata. Nemoj izostaviti namaz.( ines је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 On 9. 12. 2012. at 20:24, uros рече Enize nemoj da si bezobrazan. Zna se da je Islam (i njegovi Khalifati/Sultanati) izgradjen na _osvajanju_ _TUDJE_ zemlje krvlju, ognjem i macem. Od samog starta (Persijsko carstvo i Vizantija) preko daljih osvajanja hriscanskih zemalja (juzna afrika, spanija) zavrsno sa mrskim i totalitarnim otomanskim osvajanjem u evropi. Bože: "Oprosti mu on uistinu ne zna" I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 "Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite! Da Allah hoće, On bi im se osvetio, ali On želi da vas iskuša jedne pomoću drugih. On neće poništiti djela onih koji na Allahovu putu poginu," "I znajte da od svega što u borbi zaplijenite jedna petina pripada Allahu i Poslaniku, i rodbini njegovoj, i siročadi, i siromasima, i putnicima, ako vjerujete u Allaha i u ono što smo objavili robu Našem na dan pobjede, na dan kada su se sukobile dvije vojske, a Allah sve može," http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 O ubijanju : "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je. " "Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju.* To im je poniženje na ovome svijetu, a na onome svijetu čeka ih patnja velika" "Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno. " http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Ignjatije brate rođeni.De da se nesvađamo oko vašeg nepoznavanja osnovnih stvari islama. De mi reci eto pošto si naveo ove ajete znaš li šta oni znače? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 On 9. 12. 2012. at 20:40, bosanac рече De mi reci eto pošto si naveo ove ajete znaš li šta oni znače? To je Allah direktno dao da se zapise. Valjda znaci ono sto pise. Ali ajde protumaci nam da ne bude zabune. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 А што муслимани нас остале не оставе на миру и уживају у својим пустињама? Зато што је ислам експанзионистичка религија и има везе са миром колико и канцер са животом. uros and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 On 9. 12. 2012. at 20:46, marko_13 рече А што муслимани нас остале не оставе на миру и уживају у својим пустињама? Зато што је ислам експанзионистичка религија и има везе са миром колико и канцер са животом. Bože"oprosti i ovome ni on ne zna" I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 On 9. 12. 2012. at 20:46, marko_13 рече А што муслимани нас остале не оставе на миру и уживају у својим пустињама? Зато што је ислам експанзионистичка религија и има везе са миром колико и канцер са животом. Ne kapiras, Eniz ustvari misli na ovaj "mir": marko_13 and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Оно кад ти муслимански "теолог" објашњава ислам: "Прихвати шта ти говорим, иначе оде глава." Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука