Jump to content

Какав је интерес великих сила на Балкану?

Оцени ову тему

Srdjan

Препоручена порука

Па рат је најбољи посао, довољно је пратити токове новца. Дечија логика да ћемо ако зажмуримо постати невидљиви илити сигурни изгледа има своје чари. :bla:

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Ма флота је већ била на Медитерану и једини проблем им је био што нису имали шта да раде после пада СССР-а. И онда се погодило неколико ствари истовремено - НАТО није имао више шта да ради (тј. разлог да им Амери дају онолике паре), Клинтону је требало да склони г-ђицу Левински из медија, неки Балканци кренули да се кољу у сред Европе... И ето. Сви срећни и задовољни. НАТО пронашао нову сврху постојања, Клинтон од прељубника постао миротворац, ЕУ срећна да неко уместо њих вади кестење из ватре.

Meni je interesantno da su silu, vojnu silu, ekonomski i politicki uticaj upotrebili samo protiv Srba. I danas 10-15 godina nakon rata , slanja Milosevica u Hag koriste svoj uticaj opet na stetu Srba.... Tome mora postojati neki razlog ili su jednostavno sadisti pa su uhvatili nas da maltretiraju.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Meni je interesantno da su silu, vojnu silu, ekonomski i politicki uticaj upotrebili samo protiv Srba. I danas 10-15 godina nakon rata , slanja Milosevica u Hag koriste svoj uticaj opet na stetu Srba.... Tome mora postojati neki razlog ili su jednostavno sadisti pa su uhvatili nas da maltretiraju.

Па има разлог. Ми смо били најглупљи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Какав је интерес моћника (САД,ЕУ,РУС...) на Балкану?

Imaju oni sigurno svoje interese ovde kao i svuda u svetu (pogotovu EU da integriše Balkan), ali daleko od toga da smo im nešto visoko na listi prioriteta i da se bude noću zbog nas...

:)

Подели на овим сајтовима

Па има разлог. Ми смо били најглупљи.

Ali cekaj, danas vise nismo glupi. Zelimo u EU, u partnerstvu za mir smo, nasi idu na obuku sa Nato vojnicima ... u cemu je danas problem?

Подели на овим сајтовима

Ма какви услови... Услов је када можеш да бираш између две опције које имају последице. Ми ту никаквог избора немамо. Не можемо да се "одричемо" Косова када над њим немамо никакву контролу. Шта ми причамо и мислимо то је потпуно небитно и њих уопште не интересује. Само се чуде што причамо глупости.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

E pa tako to ne ide. Nego bi Srbija morala da prihvati sve uslove, da se odrekne Kosova, Crne Gore, Srpske, da prihvati da je jedini i glavni krivac za raspad Jugoslavije i ratova koji su nastali, da Srbi postaju genocidni ako misle na Srbiju, dakle da prihvati i blagoslovi! poredak koji je zapad smislio, i narednih par decenija da živi od milosti zapada ne bi li posle možda bila nagrađena ukoliko bi to bilo u interesu zapada. I ovo je Srbima mnogo, ovo Srbi ne mogu da prihvate. Prema tome mora da se traži drugo rešenje, tj. kako da pridobiješ zapad a da se sebe ne odrekneš.. I ovo će malo da potraje, pod uslovom da se tim putem i krene.

Koji ce nam djavo zapad i njihovo pridobijanje? Pa vec su nam oteli sta su mogli, pobili nas na milione a ti bi da ih "pridobijas"?

Подели на овим сајтовима

Клинтон је у суштини искористио Косово да скрене пажњу са своје секс-афере, што је добра илустрација колико је био заинтересован за нас.

Wag the Dog?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...