Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Није тешко. Rekao sam i ili je u pitanju nesto drugo. Time sam se nisam ogranicio samo na udaljenost vec sam dopustio razne zivotne situacije, kao sto je i tvoja. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 На пр. моје дете је живахно, брбљиво, не смирује се ни секунде и не знам где се гаси Е, за такву децу вртић много значи. Кад дође викенд, нарочито ако је напољу хладно, пада киша... Она не зна шта ће са собом. Љути се на нас кад дођемо у 14h, одмах после спавања јер они после тога ужинају па сви, са децом из других група, иду у салу где играју, певају, имају часове плеса, гледају цртаће... Револтирана је кад дођемо раније па то мора да пропусти .smesko. Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Sagledavao sam stvari potpuno laicki gledajuci zive primere ( ljude ) i slusajuci secanja starih ljudi o njihovom vremenu i zivotu. Izucavao sam ja psihologiju i imao visoku ocenu iz tog predmeta u srednjoj. Ali tamo pisu i mnoge druge stvari sa kojima se kao vernik ne slazem, a ni mnogi psiholozi.... ali to je druga tema. Svaku nauku pisu ljudi, a oni su skloni greskama i cesto menjaju misljenje ( sto je i dobro ), tako da sve uzimam sa odredjenom rezervom. знаш како, кад мало оматориш све ће ти се ново чинити ни принети старом па ћеш тако и причати о томе, тако да то и није неко релевантно или објективно искуство које треба узети у обзир а знам и да имаш тенденцију да си научно скептичан, па те зато топло и саветујем да мало прочешљаш књиге пре него нешто напишеш у духу критике клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ignjatije imas li ti dece? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ne znam jesu li nekakvi eshatološki aspekti tog ostavljanja djece po vrtićima, nisam teolog. Ali izgleda da jesu karmički, kako se danas to poplarno kaže. A to vam je ono "milo" što dobijete za ono "drago" što ste ga dali, pa ste na kraju opet na nuli računovodstveno i karmički. Ili po narodski rečeno, dobili ste "milo za drago", hahahaha. Prvo mi tu svoju mladunčad ljudsku, dječicu našu masovno ostavljamo i odlažemo po svakojakim tim vrtićima a potom nas ta naša milovana dječica odlože isto tako masovno u starosti po staračkim domovima za "prestarjele osobe" kako se popularno te ustanove još zovu. Jedino me brine još to što mi nije sasvim jasan taj pojam "prestarjele osobe". Neko se može sjetit pa nas počet odvozit na reciklaciju i umlate nas čekićem ili bejzbolovom palicom kad budemo takvi "prestarjeli" za njihov pojam, OMG! Šta nas sve može strefiti još i prije konca svijeta! Na taj izgleda nećemo morat baš čekati. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ignjatije imas li ti dece?Naznačio sam na ovoj temi da nemam. Rekao sam da kada bih imao decu vrtić bi bila zadnja opcija. Nisam protivnik vrtića niti mislim da loše utiču na decu, samo smatram da je odrastanje uz roditelje najbolje i nezamenljivo. Koliko se sećam mislim da je i Vladeta Jerotić govorio isto. Nemojte me držati za reč, ali mislim da jeste. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Naznačio sam na ovoj temi da nemam. Rekao sam da kada bih imao decu vrtić bi bila zadnja opcija. Nisam protivnik vrtića niti mislim da loše utiču na decu, samo smatram da je odrastanje uz roditelje najbolje i nezamenljivo. Koliko se sećam mislim da je i Vladeta Jerotić govorio isto. Nemojte me držati za reč, ali mislim da jeste. па у реалности то подразумева да родитељи леже на богатству и да не морају да раде уопште а да живе у згради и у крају где врви од деце и где су сви нормални и у нормалној држави ... и онда укапираш да то постоји само у идејама и бајкама, више су поучне приче за будуће родитеље него да заиста пију воду Јадранка-Дервента and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ja sam za ostavljanje dece u vrtiću; mene je čuvala jedna žena iz komšiluka, i imam i dan-danas traume od njenog uvrnutog sina, kome je bilo zanimljivo da uzima nas klince, i drži nas kroz otvoren prozor, na 7-8 spratu winter toliko o lepoj kućnoj atmosferi... ivona је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Ja sam za ostavljanje dece u vrtiću; mene je čuvala jedna žena iz komšiluka, i imam i dan-danas traume od njenog uvrnutog sina, kome je bilo zanimljivo da uzima nas klince, i drži nas kroz otvoren prozor, na 7-8 spratu winter toliko o lepoj kućnoj atmosferi... Ostavimo na stranu ekstremne primere. Poremećenih ljudi ima svuda i medju vaspitačima, nastavnicima, bebisiterima... pa naravno i medju samim roditeljima. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 @@Ignjatije, Znaš kako, ima određeno vreme kad dete treba da bude vezano za jednu osobu, ali kako odrasta, svet treba da joj se širi. Osim što su vrtići zgodni za roditelje, deca tu upoznaju drugu decu i život bez budnog oka roditeljskog to je neki početak samostalnosti. Drugo, čak i da roditelj(ka) ne radi, bilo bi lepo da ne čuva samo ona dete, nego treba malko da uzme odmora za sebe, najbolje u dogovoru sa baka-servisom, čisto da joj se ne bi sveo život samo na decu i kuću. Zadovoljna i srećna majka je onda bolja i detetu. . Милан Меденица :), GeniusAtWork, malina :) and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Децембар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Au, al ga vi zakomplikovaste ! Naravno da je najbolja opcija odrastanje uz roditelje, ali okolnsti često tako nešto ne dopuštaju. Isto tako mislim da je jako bitno raditi na socijalizaciji deteta, pa tako i ako se ima mogućnosti da dete bude stalno uz roditelje ipak treba raditi na društvenoj komponenti. Lično, išla sam samo na obavezno vreme predškolskog, čuvali su me brat i sestra koji su stariji od mene tako da je uvek neko imao da bude tu. Ali recimo, malog bebca od sestre čuva mama i ja kada sam tu, ali od sledeće godine će i u vrtić. Mišljenja smo da je sada ipak još mali (ima 2 god), ali da od sledeće godine treba polako da se uvede i u vrtić. Inače cimerka mi je bila jako simpatična kada mi je rekla da kao mala kada su je ostavljali u vrtiću nikada nije spavala jer se plašila da ako zaspi neće doći po nju, da će da propusti to ako bude spavala. Duša mala, pazite taj stres za dete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Па сад нешто кад размислим, вртићи су смешни у односу на бебе из епрувете, сурогат мајке, и остале инстанте. Шта ћете,овај свет одавно не почива на природи и њеним законима. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Мој клинац није имао фрку од вртића. Од почетка је све било у реду. Чак шта више- плеоназам. Више не иде. Нема се - не може се. Сваки дан кад би га остављао мали Ђорђе је плакао. Сваки дан. Баш ми је било жао детета. Једно јутро Ђоле онако уплакан нешто мрмља. Питам га: "Шта кажеш Ђоле?", а васпитачица додаје:"Боље да не знате... псује Бога..." и стварно, кад ми је то рекла разазнам да мали псује. Јадно дете. Мислим да је он свакодневно доживљавао ово о чему Моци започе тему. Иначе, договор између жене и мене, кад смо уписивали малог, је био да га испишемо ако не прихвати вртић... и на крају га исписасмо јер нисмо могли више да плаћамо... а мали Ђоле још иде у вртић. Муккица. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Izvinjavam se zaista postavljaču teme, ali ja, vjerovatno zog nedostatka znanja i širine sagledavanja, ne vidim neku direktnu vezu između eshatologije i odvođenja djece u vrtić. Osim, ukoliko ne sagledavamo sve iz perpektive eshatologije(što je, vjerujem, ispravno), ali onda možemo postaviti pitanje i o eshatološkom aspektu muže krava ili eshatološkom aspektu čitanja novina.. Naprosto mi to izgleda kao nepotrebno umetanje tog termina gdje mu nije mjesto. To opet nekako, čini mi se, vodi bagatelizaciji tog termina. Eto, praštajte... w.a.mozart and Перса је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Па сад нешто кад размислим, вртићи су смешни у односу на бебе из епрувете, сурогат мајке, и остале инстанте. Шта ћете,овај свет одавно не почива на природи и њеним законима. pa i ti si smesna sa ovakvim odgovorom pa te Bog voli nadam se da zivis u sumi ,da peres ves na potoku ,ne gledas tv ,nemas struju ,ne zaradjujes (jer sta ce ti novac kad u sumi nema prdavnice ) samo me buni odakle ti internet .mislise. Милан Меденица :), Justin Waters and Александрида је реаговао/ла на ово 3 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука