w.a.mozart Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Onaj osećaj kad si klina c pa se utripuješ da roditelji neće doći po tebe... kako vam se čini Лидија Миленковић, sleki, Милан Б and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Onaj osećaj kad si klina c pa se utripuješ da roditelji neće doći po tebe... kako vam se čini Za pojedinu decu to je veliki stres. Mislim da svako dete ima negativno iskustvo kada ga prvi put ostave u vrtic. Kasnije se navikne pa jedva ceka da se igra sa ostalom decom. Mislim da roditeljsku ljubav i paznju ne moze da zameni nikakva vaspitacica ili vrtic. Ipak je to izmisljeno kada su oba roditelja postala zauzeta odlaskom na posao, u vremenu kada je pocelo otudjenje i kada niko nikome nije hteo da smeta i da ga opterecuje cuvanjem dece. Ne kazem da vrtic nema pozitivnih efekata na drustvenost deteta, ali nasi roditelji deke i bake su, cini mi se, bili vise drustveniji nego ovi sto su izasli iz vrtica. ivona, Nevenka Milivojevic and keka је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 е свашта игњатије с тобом, као да људи пре нису на земљи или у лову радили по цео дан sleki је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 е свашта игњатије с тобом, као да људи пре нису на земљи или у лову радили по цео дан A ko je cuvao decu ? Vaspitacica ? Nisam mislio na prve ljudske zajednice i neka pradavna vremena, kakav lov po ceo dan, isli su odredjeni ljudi ali je vecina cuvala stoku. Misljenja sam da je roditeljska ljubav i kucna atmosfera najbolja za dete. Nevenka Milivojevic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Нико не каже да су родитељска љубав и топлина и кућна атмосфера најбољи за децу, али ко ће да чува децу кад родитељи оду на посао? Ко ће да чува децу кад деца немају бабу и деду? Милан Меденица :), Neda Andjelic Radan, sleki and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 A ko je cuvao decu ? Vaspitacica ? Nisam mislio na prve ljudske zajednice i neka pradavna vremena, kakav lov po ceo dan, isli su odredjeni ljudi ali je vecina cuvala stoku. Misljenja sam da je roditeljska ljubav i kucna atmosfera najbolja za dete. није сигурно морала та особа да буде род, а нисам чуо никад да нека васпитачица није волела неко дете и да му није обележила живот на позитиван начин. социјализација деце је изузетно важна за правилан развоја а поготово за хришћанску врлину љубави и дељења а данас почиње врло рано, што је одлична ствар, док деца сигурно неће бити грубља због тога. сем тога, нису више "во времја она", који год период ти се свиђа. Boba је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 али ко ће да чува децу кад родитељи оду на посао? Ко ће да чува децу кад деца немају бабу и деду? Moderno vreme i moderan nacin zivota zahtevaju i moderno cuvanje dece. Tesko da dete nema ni jednog od bake i deke, vec ljudi zive na razlicitim, cesto udaljenim, lokacijama ili je u pitanju nesto drugo. Ja sam samo izrazio svoje misljenje a postoje roditelji koji se ne slazu sa tim iako imaju stare kod kuce. Jednostavno misle da im je u vrticu bolje. Ja kada bih imao decu vrtic bi mi bila zadnja opcija. Nevenka Milivojevic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 ''Eshatološki aspekti odvodjenja dece u vrtić'' Ovo zvuci kao tema za doktorsku disertaciju gringrin ,elem posto negde mogu da pridodam koju iz neposrednog iskustva jer radim u jednoj pu,da znas da jeste izazov za dete,da ne kazem jedno od najvaznijih zivotnih iskustava.Od toga da se bori za svoje mesto i parce neba do toga da je uslovno receno prepusten novom autoritetu u odnosu na svoje roditelje ili staratelje.Ono sto bi prirodno, neposredno, iskustveno usvojilo i razvilo,mislim i na saznajne,socijalne,emotivne aspekte,dete je u situaciji da se u jednom,vestacki struktuiranom okruzenju,razvija i upija ,raznim vidovima ucenja(za taj uzrast je presudno imitativno vrsnjacko ucenje)sisteme vrednosti koje ce itekako imati presudan uticaj na razvoj njegove licnosti.Ako uzmemo u obzir cinjenicu da vecina dece ostaje prosecno od 6 do 8 sati u svom vrticu,to nije nikako zanemarljiva cinjenica,kao ni to da nasi programi i ciljevi vaspitanja i obrazovanja i dalje ferceraju po sistemu,covek je zbir delova,i planiranje vasp.obraz. rada je upravo orjentisano na delove koji jednog dana treba da daju jednu sumu iliti coveka.Pomenula bih tu i faktore poput licnosti,kompetentnosti vaspitaca kao stozera cele price,ali to je vec tema za drugu disertaciju .smesko. ! w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Нико не каже да су родитељска љубав и топлина и кућна атмосфера најбољи за децу, али ко ће да чува децу кад родитељи оду на посао? Ко ће да чува децу кад деца немају бабу и деду? Verovatno si htela da kažeš da jesu najbolji za decu, ovako ispada da nisu iz prve rečenice 4chsmu1 Btw, mene su čuvale žene koje su plaćali moji roditelji (radili su oboje) kad sam bio klinac, pa sve do 10-te godine negde. Nešto nemam utisak da je to ostavilo neki negativan trag na mene... Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Моја се управо вратила из вртића girl_jumping Ignjatije and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 социјализација деце је изузетно важна за правилан развоја а поготово за хришћанску врлину љубави и дељења а данас почиње врло рано, што је одлична ствар, док деца сигурно неће бити грубља због тога. Nisam grubost ni spomenuo. Nasi preci su bili mnogo drustveniji i vise su se druzili i provodili vreme zajedno od danasnje omladine koja je sve vise otudjena, a odrasla je u vrticima. Jednostavno ne vidim neki veliki znacaj vrtica za socijalizaciju dece. Nevenka Milivojevic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Verovatno si htela da kažeš da jesu najbolji za decu, ovako ispada da nisu iz prve rečenice 4chsmu1 Btw, mene su čuvale žene koje su plaćali moji roditelji (radili su oboje) kad sam bio klinac, pa sve do 10-te godine negde. Nešto nemam utisak da je to ostavilo neki negativan trag na mene... јој, да! Моја грешка Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Nisam grubost ni spomenuo. Nasi preci su bili mnogo drustveniji i vise su se druzili i provodili vreme zajedno od danasnje omladine koja je sve vise otudjena, a odrasla je u vrticima. Jednostavno ne vidim neki veliki znacaj vrtica za socijalizaciju dece. не знам како си ти васпитан, ал ја сам ишао у вртић па онда напоље цео дан, а имао сам и компјутер кад га нико није имао па ме ни то није спречило да избијам по цео дан. дакле, родитељи су проблем а не вртићи то што не видиш, узми лепо па се информиши о педагогији, развоју детета, дечјој психологији па ће ти многе ствари бити јасније. ново вино у нове мехове Boba and ivona је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Moderno vreme i moderan nacin zivota zahtevaju i moderno cuvanje dece. Tesko da dete nema ni jednog od bake i deke, vec ljudi zive na razlicitim, cesto udaljenim, lokacijama ili je u pitanju nesto drugo. Ja sam samo izrazio svoje misljenje a postoje roditelji koji se ne slazu sa tim iako imaju stare kod kuce. Jednostavno misle da im je u vrticu bolje. Ja kada bih imao decu vrtic bi mi bila zadnja opcija. Није тешко. Моја деца моју мајку нису ни стигла да упознају. Друга бака је умрла кад сам ја била у седмом месецу трудноће са другим дететом. Старија има 4 године, млађа 10 месеци. Ни један деда (без обзира што с једним живимо у истој кући а други је близу) не би могао да их чува јер се никако не би снашли (осим на сат, два...) Не знам да ли имаш деце, да ти сад не објашњавам шта и како око њих треба... Ја, тренутно, не радим. Бебац још увек по мало доји, превише је мала, још мало па ће почети да хода... Али једном ћу морати да почнем. И са две плате па је тешко, а камоли сад са једном... И где ћу децу ако не у вртић? Милан Меденица :), keka, sleki and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 не знам како си ти васпитан, ал ја сам ишао у вртић па онда напоље цео дан, а имао сам и компјутер кад га нико није имао па ме ни то није спречило да избијам по цео дан. Isao sam u zabaviste. Takodje sam imao komp kada ga je retko ko imao i bio sam drustven. Istina je da sam igrao igrice, ali tada nije bilo interneta дакле, родитељи су проблем а не вртићи Velika istina je u ovome. то што не видиш, узми лепо па се информиши о педагогији, развоју детета, дечјој психологији па ће ти многе ствари бити јасније. Sagledavao sam stvari potpuno laicki gledajuci zive primere ( ljude ) i slusajuci secanja starih ljudi o njihovom vremenu i zivotu. Izucavao sam ja psihologiju i imao visoku ocenu iz tog predmeta u srednjoj. Ali tamo pisu i mnoge druge stvari sa kojima se kao vernik ne slazem, a ni mnogi psiholozi.... ali to je druga tema. Svaku nauku pisu ljudi, a oni su skloni greskama i cesto menjaju misljenje ( sto je i dobro ), tako da sve uzimam sa odredjenom rezervom. ivona је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука