Jump to content

Шта је за вас хришћанска побожност?

Guest - . . .-

Препоручена порука

И још нешто да људи који тек крећу на пут вјере,да знају, да се Божија сила и онај Тихи Глас у немоћи нашој увијек јавља,наше је да вјерујемо,надамо се и волимо,а зар је то тешко и пуно,а пут је за бесконачно.Али такође најбољи и најспасоноснији и једини прави начин служења Господу је синовски и никако другачије,црква треба да је живот наш,али не тамо да фарисејски стојимо и гледамо около,ко је дошао,а ко није,и томе слично,него ли сву своју пажњу да предамо и усмјеримо на благопријатни ритам богослужења и узношење возгласа на молитвама,јер дошли смо, да никад не заборавимо да се поклонимо Господу и себе цијелом душом и срцем принесемо Њему.

И кад нам је добро и кад није Божије Име треба славити,а нема боље молитве од оне Исусове и кад увијек кажемо Славе Теби Господе!

Када је медицина рекла све своје у мом случају и кад сам била умируће биће,које само ето тек што дише,нити ходати нисам могла,син ми је пронашао молитву Св.Нектарију Егинском,а по препоруци дивног свештеника и великог професора цетињске богословије Оца Моме Кривокапића,и у ноћи на интезивној када је било све већ готово,чекао се крај,пробудих се и сједох на кревет,слава Богу и овом дивном светитељу,а стојала је икона и иза ње молитва,а поред мене на кревету Св.Нектарија Егинског,од тада све је кренуло на боље,а потајно што сам гледала у богословске књиге које су писале и на грчком и на црквенословенском,раније,жељела сам да то све научим,али није ишло,а када сам дошла кући,станем пред икону и она молитва са којом почињемо почела је само чудом Божијим са Патер Имон...итд.све је даље кренуло како је Бог хтио,а Бог о сваком човјеку промишља дубоко.

Каже наш Владика Атанасије да срца и душе своје умијемо,да нам тијела и душе буду храмови Божији,да човјек треба непрестано да ради и да се у томе и разочара и да види како је и то,али да буде увијек на услузи ближњем и Богу.

Једне прилике администратор Анастасија написала је на форуму да сам како каже досадила и Богу и народу,па опростите ми на ријеч више.

Диван је Бог наш у светима својим!

Свако добро од Господа!

+%D0%98%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0%20%D0%93%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%20%D0%98%D1%81%D1%83%D1%81%D0%B0%20%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0,%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B3%20%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%20%D0%98%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%20%D0%B8%20%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B5%20%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%D0%B4%20%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%BC%20%D1%83%20%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BC%20%D0%A1%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%9A%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%20%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%20%D1%83%20%D0%9C%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8+.jpg

Подели на овим сајтовима

@angelus

Veci deo ovog posta sto si napisala nema bas veze sa temom, pa samo da te zamolim da pises krace i sazetije postove, i to striktno i samo usmerene na datu temu, a ne ovako uopsteno, jer se stvara konfuzija i nered na samoj temi.

Ajd, pa tako... pozdrav :)

У праву сте,срдачан поздрав и Вама.

Нисам заиста видјела док сам писала,колико је дуго,опростите ми!

Подели на овим сајтовима

Највише волим када критикују о. Александра Шмемана, тј. његове цитате и радове они који не познају Писмо и Предање. Дакле, да познају Писмо и богослужбене текстове видели би одакле потичу његови ставови, терминологија и аргументи.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Да,заиста предивна је,то је икона Господа Исуса Христа,Светог свештеномученика Илариона и преподобне Марије над улазом у храм Сретењског манастира у Москви.То Вам је са овог сајта,са којег сваки дан читам:

http://www.patriarchia.ru/

Руси су чудо од народа,каква побожност и величанствено богослужење,код Грка је то мало опуштеније,гледам често сајт са Патре,обожавам византијско појање,али код нас опет мени некако најтоплије и најбоље...

Подели на овим сајтовима

• 5 years later...
On 11/22/2012 at 16:40, Guest - . . .- рече

Ми нисмо "фини" хришћани који су ван овог ружног света. Ако не стојимо тачно као представници овога света, као да смо сам свет, ако не носимо све тегобе овога дана, наша "побожност" може да буде побожна, али она није хришћанска. " А. Шмеман

Врхунски. :ok: 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...